Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Szele ezt sem érti

A Forgókínpad szerzője egyre kínosabban erőlködik, hogy megmondja a tutit.

2022. január 21. - Gógita

Blogolásomat egy Szele Tamás cikkel kapcsolatban írt bejegyzéssel kezdtem - lásd lenti ajánlók -, mert nem tudtam már szó nélkül hagyni amiket ír, és mivel letiltotta a kommentmezőt a blogjában, mit tehet az ember, aki hozzászólna? Dühös lehet vagy ír egy blogot!
A Góg és Demagóg fiai blog inspirátora tehát Szele Tamás lett. (Tessék, ha hagyta volna a hozzászólásokat...)

Ma újabb opusszal örvendeztetett meg minket. Arról elmélkedik, hogy milyen nehéz lehet nekünk "kormánypárti polgártársainak". De miért is?
Hát mert bizonyára - szerinte - nem tudunk eligazodni a kormányunk tettein! Hmmm...
Eddig ezt nem vettem észre magamon, de talán most Szele felnyitja a szememet. Egyébként is vidéken élek, és bár még diplomám is van, agymosott, tájékozatlan bunkónak számítok. Miért? Hát mert erre a kormányra, ezekre a pártokra szavazok! Logikus. Ez ebből egyenesen következik.

Mit érthetek én tehát az olyan bonyolult dolgokhoz, mint a politika? Pártpolitika, helyi politika még csak-csak. (Itt vidéken ugye mindenki amúgy is ismer mindenkit helyben. Gondolja a bel-pesti értelmiségi. Rosszul.) 
Na de az országos, európai, pláne a világpolitikát? Hát azt nem. Azt nekem a konzervatív-kereszténydemokratának majd elmagyarázza a balos-liberális oldal megmondóembere(i).
Hiszen ők mindenhez (is) jobban értenek. Még a kereszténységhez is! Rögtön meg tudják mondani például, ki az "igazi keresztény" és ki nem?! Az utóbbi években sokszor ki lettünk erről is oktatva (2015-óta főleg), mi keresztények, akik nem tudjuk mi is a kereszténység. Az "igazi"! Csak csináljuk itten vakon évtizedek óta. Az egyházaink meg úgy kétezer éve. Persze az egyházak sem tudták eddig, mi az igazi kereszténység, de végre a baloldal megmondja nekünk. Gyurcsány, aki kétszer bérmálkozott, Niedermüller és társaik, nem beszélve a publicistáikról. Na. Tanulni sosem késő.

Szele sem tételezi fel, hogy érthetnénk, mit, miért tesz a kormány? (Bunkók vagyunk, ez van. Avagy csak az ő vágyuk kivetülése, hogy ne értsük, amit értünk... Vagy még inkább, ők nem értik? Jajj, dehogy nem. Értenek ők mindent jól. Okosak. Csak úgy kell tenniük, mintha nem értenének, mert, ha értenék, talán egyet is lehetne érteni. Néha. De, hát Orbánékkal egyetérteni? Bármiben? Soha. Ezt pontosan látom a kommentszekciókban. Aki nem akar érteni, nem is ért. Soha. Direkt. Mert, ha értené... Á, hagyjuk.)

És mit nem értünk éppen? Hát a kormány hozzáállását a "nyugathoz". No de miért is?
Szele szerint azért, mert például barátkozunk a hozzánk hasonlóan gondolkodókkal, Tucker Carlsonnal, Dennis Pragerttel, Steve Bannonnal, sőt!!! Trumppal! Hú, de durva.
MIKÖZBEN - így Szele - bíráljuk a "nyugatot", meg Brüsszelt, meg az EU-t, meg a.... Meg akikkel nem értünk egyet, akik velünk nem értenek egyet, meg akik kifejezetten ellenségesek velünk! Mint S. Györgyék, a teljes európai baloldal, sőt sajnos már a tőlük semmiben sem különböző mainstream jobb-közép is. Továbbá bíráljuk a nyugaton éppen elharapódzó woke-, gender-, LMBTQ-, trans- és egyéb őrületeket. Például, hogy már nincsenek nők, tiltott szó lesz, csak életet adó személyek, meg mindenki az, aminek éppen érzi magát...

(Lásd pl. itt: https://index.hu/velemeny/2022/01/20/amokfutas-a-nok-eltorlese/ )

Rosszak vagyunk, na.
Pedig akár tetszhetne is. Mint nekik.

És Szele nem érti - eljátssza persze a hülyét -, ezt a kettősséget. Hogy lehet EGYSZERRE bírálni a "nyugatot" és kedvelni?
Micsoda rejtély.
Hosszan és igen unalmasan próbálja is megfejteni.

"
Mert pénteken, január 14-én még az volt a jelszó, hogy „abcúg Nyugat”, maga Szánthó adta ki, kezében a vezéri buzogánnyal. Ellenben pár nappal később Donald Trump és Orbán Viktor telefonon tárgyaltak egymással." - írja. ÉRTHETETLEN! Hogy lehet ez?

Talán úgy lehet Tamás, hogy az egyik esetben a barátainkról, másikban a nem barátainkról van szó? Én nem vagyok ettől összezavarva. Ön miért van? (Dehogy van, csak ma is írni kellett egy cikket.)

Ugyanezt az ál-értetlenkedést eljátssza még a nyugati média esetében is. Hogy lehet, hogy egyik részét "utáljuk", másikat meg nem?
Lehet Tamás, hogy ugyanazért? Mert az egyik része ellenséges, másik meg nem? Sőt, az egyik részébe nem ritkán éppen Önök írnak lejárató, hangulatkeltő, ellenséges cikkeket a kormány ellen? (Vagy csak súgnak nekik. Valahogy beszédes, hogy szóról szóra lehozzák az ellenzék összes marhaságát, amivel a kormányt támadják. Véletlen? Vagy több ezer kilométerről véletlenül ugyanazt és csak azt látják, amit az ellenzék (hazudozik)? Ne ámítsuk egymást.)
Lehet, nem személyesen Ön ír/súg nekik, de tudnánk mondani néhány nevet, akik rendszeresen publikálnak a New York Times-ban, Guardian-ban..., és hogy, hogy nem, az Önök köreiből és mindig kormányellenes cikkeket. Amit aztán a hazai ágens átvesz, mint NYT cikket! ... Vagy nincs ilyen? Van bizony. 

Hogy a hatást fokozza és felbőszítse a szavazótábort (és mire rezonál ez a tábor legjobban, hát a PÉNZRE), rácsodálkozik arra is, hogy a kormány a jobb PR-ért - avagy, a saját szempontjából a korrekt tájékoztatásért, némileg ellensúlyozva az aknamunkát, amit a ballib oldal végez itt és ott is, szoros együttműködésben, hiszen hálózat -, (és amely erőfeszítés egyébként nagyjából annyit ér, mint szembe vizelni egy tornádóval), néha fizet a reklámért, egy interjúért, egy kis publicitásért.
(Amúgy Amerikában ki nem?) 
És, hogy ez dollár tízezrekbe került. Hűha. Micsoda skandallum. A kisember vérnyomása rögtön a plafonon van. De, hát éppen ez a cél. Ezért írta a cikket Szele.

Mert egyébként egy se füle, se farka írás. Izzadtságszagú, ahogy mostanában mondják az ilyenre.
Azért írta mer' kell.
Pedig ez nem Szele színvonala. Tud ő jobbat is. Szinte átérzem a cikke olvasása közben, hogy szenvedett, amíg írta. De kellett.
A blogja neve Forgókínpad. Hát most(anában) ő húzza ott deresre önmagát. Szenvedés, de szükséges. Különben hogy lesz legyőzve a diktatúra? Ugye.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr2816820636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása