Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Mondj igazat és...

a nyugati, nagy demokráciákban is betörik a fejed.

2022. január 24. - Gógita

És már ez a sokadik eset. Most éppen egy német altengernagy mondott igazat az orosz-ukrán konfliktusról. A jutalma: "saját kérésére" azonnali hatállyal lemondatták!
És fel vannak háborodva. A német hazugok is meg az ukrán hazugok is.

A rövid hír: "Nonszensz az orosz inváziótól való rettegés egy német altengernagy szerint. Elhatárolódott a német kormány Kay-Achim Schönbachtól, a német haditengerészet altengernagyától, aki diplomáciai viszályt keltett az Ukrajnára fenyegetést jelentő potenciális orosz támadásról tett kijelentésével. A haditengerészeti tiszt szerint az ukrajnai orosz betöréstől tartani „nonszensz”, az aggályokat eltúlozták, Putyin pedig tiszteletet akar, nem mást."

"A berlini védelmi minisztérium szombat este közölte, hogy Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnoka benyújtotta a lemondását."
Nyilván önként.


Ugyanígy járt és ugyanezt játszották el a hazugok Németországban egy magas rangú rendőrrel is, aki meg a bevándorlókról mondott igazat.

Mi ez az irtózás az igazságtól?
És nem csak Németországban. Az egész nyugat elindult egy őrült, hazug világ felé. A vonat egyre gyorsabb, a féket senki nem találja.
És itt nálunk még sokaknak vannak illúzióik. Illúziók egy igaz, tisztességes, demokratikus nyugatról.
De hol van az már?

Pedig hogy vágytunk rá? A szocialisták diktatúrája alatt. Aztán a rendszerváltás utáni években, amikor csicskáztattak (közben megszereztek - gombokért, üveggyöngyért - mindent, aminek értéke volt), húzták-halasztották a csatlakozásunkat az EU-hoz, hogy aztán, sok évvel később, jóval rosszabb feltételekkel, megengedjék, hogy belépjünk. Csoportosan.
Persze annak is örültünk. Mert, hát a NYUGAT! Az az álom. A bőség, a szabadság földje.
Kis idő még, de bevesznek, felzárkózunk..., cukrászdát nyitunk Bécsben...
Most még ugyan rossz egy kicsit, de MAJD...

Aha.
Az álom, csak álom volt.

Beléptünk, nagy reményekkel, hogy ez egy jobb világ lesz. És eltelt néhány év, és jött a kiábrándulás.
Láttuk már milyenek ők (is). Láttuk, hogy az érdek az első (náluk is).
És látjuk, hogy ha nem a szájuk íze szerint mozdulunk, jön a vessző, a korbács. Szóban, tettekkel.
Nincs barátság. Ez nem a barátok szövetsége. Kőkemény érdekeké.

És, ha az érdek van mindenek felett, meg az ideológia mögötte, akkor az igazságot nem tűrik el, ha szembe megy az érdekkel és ideológiával.

Ezt lett már sokak veszte. Ez lett most Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnokának veszte is.
"Mondj igazat és betörik a fejed!"
Ez mindig így volt, ma sincs másként. Elveszíthetnénk már az illúzióinkat.
És ők a "partnereink" az EU-ban, a szomszédaink Európában.
Betörnék a mi fejünket is, ha tudnák, amikor nem azt mondjuk, amit hallani akarnak.
Miről szóltak az elmúlt évek konfliktusai? Nem erről? Miről szólnak az un. "jogállamisági" eljárások, a nekünk jogosan járó pénzek visszatartása..., stb.?

Mondj igazat a bevándorlással együtt járó súlyos problémákról, már a jelenben, de főleg, ami a jövőben bontakozik majd ki, vagy a woke-, gender-, cancel culture és más őrületekről, hogy nem lesz már nő, csak életet adó személy...- bőven elég, ha csak nem akarunk részt venni benne! - és máris ütnének.

De ugyanez, ha a nemzetközi machinációkról, hazugságokról rántod le a leplet. Most pl. Oroszország szándékos provokálásáról. Máris Putyin pincsije vagy, orosz ügynök. Mint az altábornagy, aki kimondta az igazat.
De az tiltott. Még neki is. Hát még nekünk.

Így élünk 2022-ben. Is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr916822506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása