Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Anonymous meztelen

Avagy, hogyan lesz hekkerekből kiberhadosztály?

2022. március 29. - Gógita

 

 

 

 

Érdekes dolgok történnek. A "híres" Anonymous hacker-csoport betámadta az oroszokat, magát Putyint.

Oké, ez ebben a helyzetben érthető is. Ott már van egy kis zökkenő, hogy az elvileg nem (amerikai) kormányzati csoport, amely elvileg/állítólag független és objektíven, tárgyilagos és általános módon harcol az igazságért, MINDENKI igazságáért, az elnyomás, bűn, visszaélések, stb. ellen, valahogy teljesen érzéketlennek mutatkozott a háború okainak vizsgálatában, a másik oldal lehetséges igazságának mérlegelésében, netán az USA közreműködésének feltárásában.

Oda sem pillantott az ukrán oligarchák - Hunter Biden - Joe Biden kapcsolatláncra. (Bőséges anyag lenne benne.)
Nem érdekelte az USA elmúlt évekbeli szerepe sem Ukrajnában. (Ebben is bőségesen van anyag!)
És lényegében semmi, ami a fekete-fehér (amerikai-nyugati) hisztériát és "egy igaz" narrációt kicsit kiszínezhetné, úgy, hogy némi árnyék/felelősség azért Amerikára is vetülne.

Szolgaian átvették az "egy igaz értelmezést" az amerikai kormányzattól!
Vették, hogy ki van jelölve a cél, és ugrottak is. Úgy, ahogy az amerikai kormányzatnak kell és hasznos.
Éppen úgy, ahogy azt egy kormányzati ügynökség is tenné... Hmmm...

Felvetődik ezután, hogy az a függetlenség valóban és valódi függetlenség-e?

Felvetődik, hogy akik az IGAZSÁGOT szelektíven védelmezik, akik nem tartanak egyenlő távolságot a szereplőktől, azok objektívek-e?

Felvetődik, hogy kinek az érdekét is szolgálják? És, hogy egyáltalán, valóban nem azt szolgálnak-e, és máskor is nem akkor léptek-e színre, amikor kellett? Amikor mondjuk egy hivatalos (amerikai) kormányzati ügynökség keze meg volt/van kötve???

Akkor bevethető a "független", lenyomozhatatlan (bizonyára, ha elhisszük) renegát csoport a kijelölt célpontok ellen.
Hihetetlen? Számomra koránt sem.

És most itt van a "magyar eset"! Meghekkelték egy magyar médiacsoport szervereit, weboldalait, online médiáit, levelező-rendszereit. Néhány nappal a választások előtt, elárasztva azokat ELLENZÉKI anyagokkal. Esetleg letöltve ezt-azt. Ki tudja?
Hát ők.

Vannak, akik az Anonymous csoportot sejtik mögötte. (A magányos magyar "merénylő" meséje nem túl hihető.)
Van, aki azt gondolja, ez az időzített támadás a magyar belpolitikát, a választásokat befolyásolni szándékozó támadás volt. Mert, hogy ennek eredménye sok külföldi erőcentrumnak sem mindegy. Washingtontól, Brüsszelig, Berlinig.

Van, aki szerint bosszú azért, mert nem álltunk be az oroszellenes egységfrontba eléggé, mert nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának, és ezért vontuk magunkra az Anonymous kitüntető figyelmét. (Ez megint csak felveti a célpontkijelölés gyanúját. Hogy a hekkerek vajon maguktól találták-e meg a kis, "jelentéktelen" Magyarországot vagy vezették őket?)

És akár így volt, akár úgy, vajon honnan tudták, hogy a magyar nyelvű médiumok közül melyek a "kormánypártiak"? Ha nem súgtak nekik??? Hmmm...
És, ha súgtak, kik súgtak?
Vagy van magyar tag az Anonymousban?
Ha lenne, érthető lenne a pontos "célzás". (Ez persze akkor is, ha a magyar ellenzék súgta, hová kell betörni!) Azonban visszajutottunk oda, hogy ha az A. független és objektív, akkor miért áll be az ellenzék mögé, hogy MZP-s és más anyagokkal hekkeljék meg ezeket az oldalakat? Ez nem elköteleződés? De az.
Tehát az A. nem is annyira objektív és nem is annyira független.

Ha ez nem kiberhadviselés, akkor mi az?


Érdekes dolgok történnek.


A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr9917792635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.03.30. 08:44:55

Pár nap még őrület lesz. Aztán hátha nyugi. Bár ez talán hiú ábránd.

Kíváncsi vagyok, meg lesznek-e a tettesek a magyar esetben? Meg a megbízó?
süti beállítások módosítása