Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Cél az atomháború?

Avagy meddig lehet feszíteni a húrt?

2022. március 12. - Gógita

https://life.ma/wp-content/uploads/2017/06/atomh%C3%A1bor%C3%BA.jpg

 

 

Persze tudom én is, hogy a "józan" amerikai és nyugati politikusok - és a mögöttük álló erők - nem azt akarják, hogy nukleáris tűzben égjünk el. Ők csak még több hatalmat akarnak, még nagyobb befolyást, dominanciát a világ fölött.

Ezt a háborút sem akarták, csak így sikerült...

A világ csendőre nem nézi jó szemmel, ha a Domíniumban a szövetséges európai országok másfelé is kacsingatnak, függetlenednének tőle, más hatalmakkal is jóban vannak, vagy csak normális és kölcsönösen előnyös gazdasági, politikai kapcsolatokra törekszenek, AZ Ő KONKURENSEIVEL. Mondjuk Oroszországgal, Kínával... Ezt ez a nagyhatalom nem tűrheti. Mert úgy érzi, ezzel ő szorul vissza, az ő befolyása, hatalma.

Ami igaz. De ez NEKI rossz, azoknak meg, akik normális kapcsolatokban kötnek egymással két- vagy többoldalú, KEDVEZŐ és minkét vagy több fél számára gyümölcsöző megállapodásokat, azoknak meg jó.
Például jó Németországnak, hogy olcsó orosz, ukrán, kínai alapanyagokkal, alkatrészekkel látja el a gyárait, olcsó gázzal fűthet, stb.
Ugyanez jó nekünk is, meg minden más európai országnak.

De nem jó Amerikának!
Mert ezzel az európaiak erősödnek, az ő befolyása meg gyengül. Ha Európában normálisak a viszonyok, KÖLCSÖNÖSEN kedvezőek, akkor nincs konfliktus, nincs ellenség, nincs kitől félni, ezért nincs szükség a CSENDŐRRE!!!! A csendőr nem irányíthatja a folyamatokat, úgy, ahogy az NEKI KEDVEZ!

És ekkor jön az, hogy tesz róla, hogy ne legyenek a viszonyok normálisak, hogy legyenek konfliktusok és legyen ellenség. Még akkor, is  ha a kiszemelt (kijelölt) ellenség - jelen pillanatban Oroszország, nem is akart a többi európai  ország ellensége lenni!!!
MIÉRT AKART VOLNA? Mi haszna lett volna Oroszországnak abból, ha a legjobb kereskedelmi partnereivel haragban van??? SEMMI!

Oroszország saját költségen gázvezetékeket épített, hogy ellásson minket gázzal! Ami nekünk is jó! Sőt!
Akarok én azokkal háborúzni, akikkel kereskedem, akik felé én építek ki sok-sok milliárdos költséggel vezetékeket, és akiktől az országom bevételének nagy része származik, akik miatt munkát tudunk adni millióknak Oroszországban?
Miért akarnék?

Oroszországnak NEM ÉRDEKE ez a háború!
Ellenben az USA-nak igen.
Ciu prodest? Kinek az érdeke??? Ez a jó kérdés!

Józan ésszel egyértelmű, hogy ez a háború egyrészt simán elkerülhető lett volna a megfelelő nyilatkozatokkal és garanciákkal. Olyan garanciákkal, amiket az USA maga felé természetesnek vesz és ki is kényszerít. Lásd kubai válság a hatvanas években. De, ha bármely másik nagyhatalom ma akarna mondjuk Mexikóba támaszpontot, meg rakétákat telepíteni, azt hagyná az USA? Nyilvánvalóan nem.
De, ha ugyanezt a biztonsági "távolságot" akarja megteremteni, szavatoltatni Oroszország, az már nem elismerhető jogos igény!?
Miért nem?
Mert az USA azt mondja.
Mert az ellentétes az ő érdekével. Ami az, hogy minél nagyobb szeletet uraljon a világból!
Minél jobban körülvenni, elszigetelni az ellenségeit, a többi nagy- és kis hatalmat.

Ami folyik, a háború Ukrajnában az USA-t erősíti. Tehát az ő érdeke.
A nagy ellenség Oroszország veszít. Egyértelmű ma már, hogy nem volt felkészülve erre a háborúra, csak sarokba szorítva úgy érezték nincs más megoldásuk, miután az összes diplomáciai, politikai kezdeményezésüket - éveken át! - lesöpörték az asztalról.
Ukrajna veszít, mert egy egyébként is szegény, a saját oligarchái, bűnözői körei, politikusai és a nyugati "segítőik" által durván kirabolt ország volt eddig is - ahonnan közel tízmillióan vándoroltak el pár évtized alatt! -, és most egy halom rom lesz.
Igaz, a nyugat - hitelből -, majd segít felépíteni, amit aztán évtizedekig fizetni fognak! A rengeteg odaöntött fegyver árával együtt! "Nincs ingyen ebéd!"

(Nyugaton itt főleg az óriási befolyást kiépített USA-t kell elsősorban érteni. Amelynek keze már - szintén nem titok ma már - mélyen benne volt a majdani puccsban! Tehát abban a folyamatban, amely elvezetett ide, a háborúhoz. Ukrajna azóta tele van amerikai "tanácsadókkal" és lényegében az USA bábuja a sakktáblán! Oroszország elleni sakkjátszmájában.
Mellékszál - vagy mégsem? -, hogy Biden fia Hunter egy ukrán oligarcha "gázos" cégétől kapott sokáig havi ötvenezer dolláros apanázst!!! Miért is? A nélkülözhetetlen szakértelméért, vagy a kapcsolataiért? Lásd: előbb az amerikai alelnök, majd elnök fia!!! HAHÓ!)

Az egész konfliktusnak, amely ma már háborús konfliktussá nőtt, és egyre NÖVESZTIK, van egy olyan valid, érvényes narrációja is, amiben nem mindenért Oroszország a hibás! Sőt! Amelyben belekényszerítették egy lehetetlen helyzetbe, amelyben nem tudja a maga biztonsági érdekeit érvényesíteni. Amiből rossz és tragikus lépések sora következett. ÉS MÉG KÖVETKEZNI FOG!

Ha képesek vagyunk látni és elfogadni, hogy az oroszokat addig nyomták a falhoz, amíg csak tudták, és ennek KÖVETKEZMÉNYE  a háború, akkor az is könnyen belátható, hogy az egyre nagyobb nyomással sem a békét, a konfliktus feloldását éri el a nyugat, hanem a konfliktus egyre gyorsabb durvulását és ekszkalációját!!!

Csak három "hír" és jel, egyetlen napból (péntek), arra, hogyan megy a további sakkjátszma, Oroszország szisztematikus, még durvább beszorítása a sarokba, és ezzel hogyan nő a nyomás és akár egy atomháború veszélye: 

1. intő jel: "Friedrich Merz, a CDU új elnöke lehetségesnek tartja a NATO beavatkozását az ukrajnai háborúba, de csak akkor, ha az oroszok célzott támadásokat indítanának az ukrajnai atomerőművek ellen. Merz meggyőződéses európai, lenyűgözte az USA gazdasági liberalizmusa.
„Előállhat olyan helyzet, hogy a NATO-nak döntenie kell Putyin megállításáról” – mondta Angela Merkel utóda a kereszténydemokrata pártvezetésben. Bizonyos körülmények mellett Merz nem tartja kizártnak, hogy pártszövetsége az ukrajnai háborúba való beavatkozás mellett foglal állást – írta a Spiegel."

Ez nyugodtan tekinthető a NATO-beavatkozáshoz való indok lázas keresésének!!! És a közvélemény puhításának, felkészítésének, hogy elfogadjuk, mire kiadják a parancsot!!!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nagyon szeretnének már beavatkozni fegyveresen is, csak kell egy jó indok, egy jó casus belli. És végre az USA kiiktathatja Oroszországot. (Az is bőven jó, ha újra káosz lesz az országban, mint Putyin előtt - na akkor uralták az oligarchák, kiskirályok, magánhadseregekkel az országot, nem most! -, mert akkor újra szabad az út, jöhet a szabad rablás, mint korábban. Ez nem megy, ha van egy stabil, erős vezetés, és egy saját érdeket néző politika Oroszországban.)

Igaz, hogy ebbe a nekik asszisztáló Európa is belerokkan! A szervilis Európa nem hatalmat fog nyerni, hanem válságot, háborút a saját területén. De ez is cél, hiszen az utóbbi időkben túlságosan önállósodott Németország és Franciaország is. Az ő körmükre is rá kell csapni, mielőtt még az USA-tól független kapcsolatrendszerben túl erőssé válnának. Pl. Németország meg az olcsó orosz nyersanyag, együtt veszélyezteti a dominanciát. És az az USA-nak nem érdeke! Ahogy a franciák túlzott önállóskodása sem. Az ő kezükre is rá volt már csapva.

Most mindenkivel megtanultatják újra a rendet, hiszen kezdték elfeledni, hogy a PAX AMERICANA, a status quo, nem rúgható fel. Emlékeztetnek, hogy ki a főnök?!!

Úgy tűnik tehát, hogy erősen folyik a NATO-beavatkozáshoz az ok keresése. Jó a mondvacsinált is. Ha nem Szaddám-féle - nem létező - tömegpusztító fegyver, akkor jó lesz egy atomerőmű-elfoglalás is indoknak.
Mondjuk, hogy miért akarnának az oroszok magukra robbantani egy atomerőművet??? Azért foglalják el, hogy biztosítsák őket. Pl., nehogy piszkos bombát csináljanak az ukránok, amit már maguk is pedzegettek korábban. De ez nem lényeges. Szaddámnak sem voltak tömegpusztító fegyverei... (Nem is kellettek, elég volt bőven, hogy az emberek AZT HITTÉK! És miért hitték azt? Mert a politikusaik és a médiájuk ezt mondta! Ezért nyerő az, akinek "jó a sajtója"! A média szerepéről majd egy másik cikkben még beszélek.) 

A kommunikáción múlik minden!!! Hogy MIT HISZNEK - el - AZ EMBEREK?!
Mit etettünk meg a közvéleménnyel?! És nem is kell a nem létező tömegpusztító fegyver! Elég, ha elegen azt hiszik, amit akarunk, hogy higgyenek!
Pl. hogy Szaddámnak vannak tömegpusztító fegyverei, Putyin őrült agresszor, maga a patás ördög... Az orosz nagytőkés gonosz oligarcha, a nyugati nagytőkés mind angyal és filantróp (persze az ukrán nagytőkés sem oligarcha, most éppen!!!)... Mindegy. A lényeg, hogy mi mondjuk meg, ki, micsoda, és azt elhiggyék az emberek.
És mehetünk bombázni, és biztosítani a saját uralmunkat az adott térségben. Mert ez is erről szól, ne legyünk naivak. Aztán bagoly mondja verébnek, hogy agresszor, meg terrorista!

(Bizonyára nem véletlenül tanyázik a USS Truman anyahajó sem a sok ultramodern F-18-assal az Adrián..., stb.)

Ebbe persze sokan belehalunk majd, de mit számít az nekik.


2. intő jel: "Joe Biden a Fehér Házban mondott beszédet pénteken, és közölte, hogy újabb szankciókat eszközölnek Oroszországgal szemben: megfosztják legnagyobb kereskedelmi kedvezményes státuszától az országot. Az amerikai elnök szerint az intézkedés újabb megsemmisítő csapást mér az orosz gazdaságra, egyúttal Vlagyimir Putyin orosz elnököt agresszornak nevezte, akinek meg kell fizetnie a tetteiért. "

Ő ugye az a Biden, aki asszisztált az USA háborúihoz, szerte a világban, és akinek a fiát ukrán oligarcha pénzelte!!!
De amit szabad az USA-nak... Ha Putyin ezért agresszor, akinek meg kell fizetnie, akkor kérdem én, miért nem ül börtönben G. W. Bush és tettestársai, akik hamisított casus bellire hivatkozva leromboltak egy (valójában már több) országot, több tízezer embert megölve, százezreket hontalan menekültté téve, mondjuk Irakban?
Hogy is van ez bagoly???

Ez a háború és erre hivatkozással Oroszország totális "megsemmisítése" az ő érdekük. Ez egyértelmű. Mindenki más veszít ezen, csak az USA lesz sokkal erősebb. Az EU meg lesz rendszabályozva, hogy ki is a főnök, gazdaságilag a padlóra kerül, Oroszország kiiktatva..., jöhet az USA-Kína meccs.
Ez egy DOMINANCIA HARC!

Aminek a levét mi isszuk meg.

https://index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-joe-biden-oroszorszag-szankcio/

3. intő jel: Ezt nem keresgélem, de a lényege, hogy Macron kijelentette tegnap, hogy minden megengedett és semmi sem tabu Oroszország ellen.

Természetesen ez a három információ csak cseppek egy tengerből. És tudom, ez a cikk talán úgy tűnik, hogy "orosz párti", "putyinista", háború párti, de ez a legkevésbé sincs így.

Semmit sem szeretnék jobban, mint, ha nem lenne háború vagy azonnal vége lenne!
De nem lesz, mert a megállíthatatlan erő találkozik éppen az áttörhetetlen fallal. Avagy két nagyhatalom száguld egymás felé egy-egy autóval és egyik sem akarja elrántani a kormányt. És ha egyik sem enged, akkor katasztrófa lesz. Mi is az autóban ülünk!!!

És én ezt nem szeretném!! Nem szeretnék katasztrófát, pláne egy harmadik világháborút, megspékelve atomcsapásokkal, csak mert ők ketten - meg a slepp - a farkukat méregetik!

Korábban már írtam: Oroszország veszíteni fog. Sőt, máris veszített.
De akkor, amikor ezt írtam, mi még megúszhattuk volna drágább benzinnel, gázzal, kenyérrel, Euro-val...
Eltelt egy hét, a politikusok egyre őrültebbek, a téteket exponenciálisan növelik, a nyomást fokozzák, robbanáshoz közelít a szint, és látom, ahogy megy egy még nagyobb háború előkészítése, kikényszerítése.
Miközben ők az ellenkezőjéről győzködnek, hogy csak békét akarnak.
ÍGY??? Francokat. Ahhoz le kéne higgadni. Gyorsan.

Akit ütsz nem lesz a barátod! Alapvető logika.

Csak két-három megállapodást kellett volna aláírni!!! IDŐBEN!!! De az valamiért nem ment. Háború lett. Most az a kérdés, mekkora háború lesz ez, és MÉG hány embernek KELL meghalnia azért, hogy eldőljön a dominancia harc?
A szőnyegbombázások megállították bárhol is a II. világháborút, úgy, hogy akit bombáztak, ettől feladta? Anglia feladta, Németország feladta? Németország sem tanult ebből? A fegyveres és szankciós "szőnyegbombázástól" meg fog állni ez a mostani háború? Vagy inkább még jobban eldurvul?

Arra a háborús előkészületre, a konfliktus napról napra történő szándékos élezésére, az ok keresésére, gyártására, hogy a NATO is beavatkozhasson és lehessen egy SOKKAL NAGYOBB HÁBORÚ (!!!), az ehhez a szándékhoz asszisztáló mainstream médiából ömlő manipulációra, az ezért dolgozó politikusokra, az erőszak tipikus spiráljára, nemet kell mondanunk!!
Egyre több, még valamennyire józan embernek.

Különben könnyen elégünk.


Fenyvesi Béla: Lesz-e még menedék?

A tábornokokat már mind eligazították,

Mert a legdöntőbb az első pillanat.

Egyenruhájuk vakítón ragyog a fényben,

S érdemjeleiket megcsodálja a nap.

 

Az óvóhelyeket jól felkészítették.

Oda költöznek majd a vezérkarok.

Még egy utolsó mosoly a fényképésznek,

Aztán bezárják az összes bejáratot.

 

Lesz-e még, mond lesz-e még menedék,

Mond lesz-e még menedék,

Vagy a háború viharaiban mind eltűnünk?

 

Az a gombnyomás ott mélyen a föld alatt

Egy őrült ember gyilkos mozdulata,

Felhőgomolyok rajzolódnak az égre,

Az lesz történelmünk végső mozdulata.

 

Lesz-e még, mond lesz-e még menedék,

Mond lesz-e még menedék,

Vagy a háború viharaiban mind eltűnünk?

 

Figyelem tört szárnyú zuhanásod, Béke:

Porba zuhansz és katonák taposnak el.

Hazádban össze csapnak a karcsú rakéták,

S ki marad akkor, ki meggyógyít, s fölemel?

 

Lesz-e még, mond lesz-e még menedék,

Mond lesz-e még menedék,

Vagy a háború viharaiban mind eltűnünk?




https://www.youtube.com/watch?v=wAvMtZIJaZU&t=1s




 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr6517778686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.03.12. 14:30:39

"Rod Dreher az újságírónak is leszögezte, hogy ő erősen ellenzi az ukrajnai háborút, azt reméli, Putyin veszít; ugyanakkor megveti azt, hogy Amerika mennyire feloldozta magát a saját hibái alól e háború ügyében.

Egy amerikai külpolitikai szakértő elmondta Drehernek, hogy a mostani közhangulatban lehetetlen megértetni az orosz nézőpontot Amerikában. Minden ilyen próbálkozásra úgy reagálnak, hogy az illető biztos Putyin bábja. És ezt mondják sokan Amerikában Orbán Magyarországáról is. "Mi, amerikaiak és nyugat-európaiak annyira el vagyunk telve önmagunk igazságérzetétől, hogy semmilyen szinten nem fogadunk el más világnézetet" - fogalmaz Dreher. A szerző szerint minden téma átpolitizálása és átmoralizálása lehetetlenné teszi a valódi megértést.

Az Egyesült Államok jelenleg nem áll háborúban Oroszországgal, de így sincs semmi lehetőség eltérni a terjedő, hisztérikus oroszellenes narratívától.

Ez megy a bal- és a jobboldalon is. Dreher szerint ez már nem a világ megértéséről, hanem egy világra kényszerített narratíváról szól.

Rod Dreher végül arról ír: Oroszország háborúja Ukrajna ellen gonosz cselekedet, de nem támogathatja az orosz emberek elszegényítését Putyin megbüntetése céljából. "Putyin háborús őrülete egy nemzedéknyi nyugatit fog oroszgyűlölővé tenné. Aránytalan válaszunk pedig egy nemzedéknyi oroszt fog velünk ellenségessé tenni" - írja Dreher, aki szerint "jobb, ha megtanuljuk, hogyan kell a valódi világban, mintsem Davos, a Harvard, Washington, Brüsszel és a Szilícium-völgy álomvilágában élni"."

gigabursch 2022.03.12. 17:05:22

Nem leszel népszerű a sok, valóságtól totál elrugaszkodott, médiianyelő bal_f@szkAL.p között.

Ők rühellik a tényeket és a tiszta logikát.
Nekik elég a "politika".

Gógita 2022.03.12. 18:28:33

@gigabursch: Mit tehetnék?

Mielőtt a háború viharaiban mind eltűnünk? Legalább kiáltottam egyet a békéért.
A pusztába. :-(

evilwolf 2022.03.12. 21:57:30

Az unatkozó, embertelen köcsög politikusok szórakoznak az emberekkel.
Megcsinálták a járványt, s most úgy gondolják, próbáljuk ki az atomháborút.
Ez a kibaxott, eltűnni nem képes Soros is arról ábrándozik:
Soros a harmadik világháború kezdetét látja Ukrajna lerohanásában, Putyin és Hszi-Csin-ping szerinte elpusztíthatják a civilizációnkat
telex.hu/kulfold/2022/03/12/soros-gyorgy-velemeny-orosz-ukran-konfliktus-iii-vilaghaboru-putyin-hszi-csinping
--
A faxért nem tud már eltűnni.

ez a nevem senki 2022.03.12. 22:17:07

@evilwolf: dejszen csak1 90 éves öreg üzletember
semmi ráhatása nincs

ez a nevem senki 2022.03.12. 22:20:45

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szombaton közölte: az orosz katonák tűz alá vehetik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket a nyugati országok küldenek Ukrajnának.

na márki zaj indulhatsz a fegyvereiddel

Gógita 2022.03.12. 22:53:27

Ez talán megvilágít egy-két sötét foltot:

"Ráadásul

gyakran úgy tűnik, hogy a kijevi központi hatalom nem határolódik el a szélsőségesek által tett durva kijelentésektől,

amelyek nemcsak Oroszország, hanem Izrael vagy akár Lengyelország számára is sértők lehetnek. Az adjunktus példaként egy 2014. május 2-i odesszai oroszpárti tüntetést említett, amit ukrán nacionalisták zavartak meg, bekergetve a demonstrálókat a szakszervezetek házába, amit rájuk gyújtottak, a tűz elől kimenekülőket pedig agyonlőtték, arról nem is beszélve, hogy a tűzoltók és mentők késve értek a helyszínre. Az akkori – Viktor Janukovics elnök megbuktatása miatt – ideiglenes köztársasági elnök, Olekszandr Turcsinov néhány nappal később adott tévéinterjújában nem ítélte el az erőszakot, sőt, külön kiemelte, hogy az ukrán nacionalisták milyen bátran szálltak szembe az egyébként fegyvertelen, békés, de oroszbarát tüntetőkkel. Szintén ebben az évben, május 9-én Mariupolban, a győzelem napi megemlékezésen részt vevő – szintén oroszbarát – emberek közé ukrán szélsőségesek több alkalommal is lövéseket adtak le, húsz emberéletet kioltva, és az akkori ukrán vezetés ezt az akciót sem ítélte el – hívta fel a figyelmet az ELTE oktatója hozzátéve: hogy a nyugat-ukrán szélsőségesek és a kelet-ukrán régiók oroszbarát szakadárjai között ezeket követően teljesen mindennapivá vált a feszültség.

Volodimir Zelenszkijt 2019-ben választották meg, és Petro Porosenkóval szemben hatalmas sikert aratott a választáson. Bár a programja elsősorban a visszafogottabb, a nemzetiségekkel szembeni toleránsabb politikára, illetve a nemzetiségeknek tett gesztusokra épült, ennek ellenére azt lehetett látni az utóbbi években, hogy többek között a Porosenko elnöksége alatt elfogadott, köztük a 2017-es ukrajnai oktatási kerettörvény, a 2019-es államnyelv védelméről szóló törvény egyes cikkelyei pont Zelenszkij elnöksége idején léptek életbe, valamint már Zelenszkij elnöksége alatt fogadták el, 2021-ben az őshonos népekről szóló törvényt, ami csak azokat a nemzetiségeket, népeket ismeri el őshonosnak Ukrajnában, amelyek Ukrajnán kívül nem rendelkeznek saját, önálló államalakulattal, tehát ennek értelmében a magyarok, de akár a lengyelek, zsidók és oroszok sem számítanak őshonos népnek Ukrajnában – mutatott rá végezetül Mezei Bálint, aki szerint ez is a konfliktusok egyik oka lehet. "

infostart.hu/kulfold/2022/03/12/szakerto-a-zelenszkij-kormany-nem-neonaci-de-vannak-tortenelmi-serelmek

Gógita 2022.03.12. 23:01:29

@evilwolf: Érdemes hozzátenni, hogy Soros NGO-it kiebrudalták Oroszországból, mert ott is aknamunkát végeztek, és mint idegen ügynököket eltanácsolták őket. Soros úr tehát személyesen is érintett ebben és ettől aligha objektív a véleménye.

Amerika és a saját szerepét ebben a válságban meg nyilván ő sem akarja látni. A maguk szemében a gerendát.

Gógita 2022.03.12. 23:05:47

@ez a nevem senki: Ezt lehozta talán a Telex nevű ellenzéki portál is, de valahogy - a sok Putyin-csicskázás után - nem tudták leírni, hogy Orbánnak igaza volt, hogy nem nagyon kellene Kárpátalját célterületté tenni. Nem beszélve az ott élőkről!

gigabursch 2022.03.13. 06:41:17

Érdekes cikk a kurucrol (itt jegyzem meg, hogy az eltartott kisujjú hülyék(?) hisztije nem érdekel)
kuruc.info/r/9/240889/

Nyolc êve a soviniszta ukrán hatalom gátlástalanul, polgárháborús megoldással irtják a népét.
De ilyenkor az européer dhemokhaták kussolnak.

kuruc.info/r/9/240889/

gigabursch 2022.03.13. 06:42:57

@ez a nevem senki:
Bár indulna! Az összes agyhalott szerecsenmosdatóval együtt...

Tapi2021 2022.03.17. 12:57:19

@gigabursch: Éppen erről vitáztunk egy másik blogban, hogy az oroszok csapnivalóan menedzselték a MÉDIÁBAN a saját narrációjukat, a saját sérelmeiket, jogos igényeiket!
Nem értették meg, hogy egy háborút a médiában is meg kell vívni. A közvéleményt is rá kell hangolni, és a magunk pártjára állítani. Ahogy ezt az USA csinálja!

Tapi2021 2022.03.17. 13:03:26

Atomháború meg nem lesz, mert csak egy nem atomhatalom ellen lehetne atomot bevetni anélkül, hogy visszalőne atommal és világvégét okoznának!

Ukrajnát meg - még mindig - le lehetne győzni hagyományos fegyverekkel is. Tehát atomra megint csak semmi szükség.
Oroszországot közvetlenül meg nem fogják megtámadni, tehát ezért sem kell atomot bevetnie. Az USA, Nyugat anélkül is eléri, hogy összeomoljanak, ha politikailag esetleg nem is, de gazdaságilag mindenképp. Tehát megint csak nem kell atom.

gigabursch 2022.03.17. 13:07:28

@ez a nevem senki: @gigabursch:
Jelek szerint Szásáék komolyan gondolták.
Már egy halom zsoldos vagy menekül, vagy megérdemelt sorsán mereng valamelyik bugyorba.

Persze ilyenkor mindig az is kérdés, hogy a nagy honvédő ukrán seregben hányan játszanak két kapura...

Viszont ami ennél beszédesebb!
Hány olyan nagy cég van, amelyik tiplizett a ruszkiktól és hány, amelyik kivár (pl acél és CH óriások).
Nagyon beszédes, hogy a BigPharma egyetlen egy cége sem mondott még egyetlen szót sem.
Itt olyan szintű piac és háttér újrahúzás van, hogy az befoghatatlan emberi ésszel.

A Neki meg a kiaf@szt érdekel kategória.

gigabursch 2022.03.17. 13:11:49

@Tapi2021:
A média fontos felület, de a háború nem ott folyik.
Azzal, hogy keveset nyilatkoztak, Zselét már hiteltelenné tették. Hiába szájkaratézott...

Tapi2021 2022.03.18. 09:55:22

@gigabursch: Mondjuk az oroszok be is inthetnek azoknak a cégeknek, akik erős felindulásból kivonultak, hogy akkor maradjanak is kint a háború után is.

Csak a felszabaduló munkaerővel kell kezdeni valamit. De kiderült az is, hogy a világ legnagyobb országa indokolatlanul ki van szolgáltatva másoknak, miközben simán fenntarthatná magát is, ha rendesen működő gazdasága lenne. Durva hiba csak az energiahordozókra építeni, meg a külföldnek való bérmunkára, beszállításra.

Tapi2021 2022.03.18. 09:58:12

@gigabursch: Én nem így látom. Minden modern háború a médiában is zajlik.
Talán először a németek fejlesztették ezt szinte tökélyre, de ma az amerikaiak a profik benne.
A média a legjobb manipulációs és mozgósító eszköz.

A közvélemény azt a sztorit fogadja el igaznak, amit besulykolnak neki!
süti beállítások módosítása