Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Kollektív bűnösség

2022 Európa.

2022. szeptember 01. - Gógita

 

 

 

Brüsszel döntött: Putyin háborúja miatt az orosz embereket is bünteti.

(https://index.hu/kulfold/2022/08/31/vizum-diplomacia-haboru/)

A művelt, civilizált és igen jogállami (Nyugat-)Európa nagyobb dicsőségére.
Miben különbözik ez azoktól az egyes népeket, embereket etnikai és nemzeti alapon üldöző rendszerektől, ahol a kollektív bűnösség elve elfogadott volt és a napi politikai gyakorlat (és elnyomás) szerves része?

Európa, az EU, "Brüsszel", most beállt abba a sorba, ahol olyan neves elődök sorjáznak, mint például Benes.

"A kollektív bűnösség elve valamely etnikai vagy társadalmi csoport, közösség egyetemleges felelősségre vonása azon a jogcímen, hogy e közösség egyes tagjai ténylegesen (vagy feltételezhetően) jogi vagy erkölcsi értelemben elítélendő cselekedetet hajtottak végre. A kollektív bűnösség alkalmazását tiltják a polgári büntetőjogi elméletek.

A 20. században mint politikai elv érvényesült a gyakorlatban. A második világháborúban győztes nagyhatalmak alkalmazták a legyőzöttekkel szemben, illetve a kisebbségben élő, a legyőzött nemzetekhez tartozó emberekkel szemben. Az 1945-ös potsdami konferencia is kimondta a csehszlovákiai, lengyelországi, magyarországi német nemzetiségű lakosok egy részének Németországba telepítését. A Beneš-dekrétumok a Csehszlovákiában élő németek és magyarok elleni intézkedéseket jelentettek." Wikipedia.

Újra kiemelném: A kollektív bűnösség alkalmazását tiltják a polgári büntetőjogi elméletek.

Továbbá: "A Negyedik Genfi Egyezmény értelmében a kollektív bűnösség megállapítása háborús bűncselekménynek számít. A 33-as paragrafus kimondja: „Védett személy nem büntethető olyan bűncselekményért, melyet nem személyesen követett el,” továbbá „a kollektív büntetések minden megfélemlítő vagy terrorintézkedéshez hasonlóan tiltottak.”"


Innen is szeretnék gratulálni minden européernek a jogállamiság és az "európai értékek" ilyen magas szintű megvalósításához 2022-ben, a második világháború után közel nyolcvan évvel!

Indokot mindig találunk arra, miért rúgjuk fel a saját szabályainkat. De, ha - folyton - így teszünk, akkor magunk sem vagyunk semmivel sem jobbak azoknál, akik ellen fel akarunk lépni. Ezek is tudatos áthágásai a magunk által alkotott és kötelezőnek elfogadott törvényeknek és szabályoknak. Csak most, csak ezért...

Az a nyugati civilizáció, amely nem tartja be a saját törvényeit és elveit sem, és balettosok, karmesterek, sportolók, és más hétköznapi emberek ellen harcol, avagy őket használja fel önnön tehetetlensége folytán a harcában, meghasonlott önmagával.
És aztán milyen alapon kér számon másokon "európai értékeket"?
Hogyan fér az "európai értékekbe" és az állítólag oly fontos jogállamiságba a kollektíven bűnössé tett és büntetett orosz nép?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr10017921223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása