Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Bekiáltás a pusztába

2022. január 15. - Gógita

Van egy másik kedvencem, Kabai Domokos Lajos, aki szintén a szocialista újságírásban szocializálódott régi motorosok egyike. Természetesen ellenzéki, természetesen ő sem nyit kommentmezőt a blogja - a Bekiáltás - alatt.
Nehogy...
Mindegy. A lényeg, hogy profi, jól ír. Úgy is szívesen olvasom, hogy nem vagyunk egy platformon, politikailag, ideológiailag. Vannak jó meglátásai, és nem az elvakultak közül való. Ma már ez is nagy szó.

Most is igen jó meglátásokat tett arról, hogy milyen, hogyan működik a kettős mérce (lásd még: célzatos, átgondolt hazudozás, az emberek átverése céljából, hogy hangulatot keltsenek Oroszország ellen), a média és a politika durva és átlátszó manipulációja, ha az oroszokról van szó. Méghozzá a legfelső szinteken. Ő Antony Blinken USA külügyért, és az Euronews szerkesztőségét emeli ki, de hosszan lehetne sorolni a hazudozókat, manipulátorokat.
Tény, az ellenérdekeltek mindent megtesznek, hogy Oroszországot sokkal feketébbnek lássák az emberek, mint amilyen. KDL ezt nagyon jól látja!
De nem UGYANEZT csinálják minden ellenfelükkel???
Lengyelországgal, Magyarországgal is?!
(Irakkal, Szíriával... Szaddámnak ugye - NEM - voltak vegyi fegyverei! De kellett egy CASUS BELLI!)

Dehogy nem.
Ugyanezt.

A mi számunkra nem az a gond, hogy az oroszokkal ezt csinálják, ahogy azt KDL is elismeri, hanem az, hogy velünk is. És KDL-lel meg az, hogy ezt világosan látja, ha az általa kedvelt Oroszországról van szó - Putyinnal együtt is, akit valószínűleg nem annyira kedvel -, DE nem látja, amikor Magyarország a "pofozógép", amikor velünk teszik ugyanezt.

A látását pedig ez esetben nyilvánvalóan a saját politikai és ideológiai elfogultsága torzítja. "Könnyű" meglátnia egy idegen ország esetében, ha igaztalanságokkal támadják, ha befeketítő, manipulációs szándékkal vetnek rá rossz fényt. Hiszen nem ott él, mindegy ki van kormányon.
Itthon már nem akarja látni ugyanazt, amiről így ír:

"Természetesen, a nagyhatalmak elvitatkoznak egy darabig anélkül, hogy különösebben foglalkoztatnák őket a hozzánk hasonló kis országok érdekei. Ennek ellenére mindegyik fél szeretné a maga oldalára állítani a valamiképp mégiscsak fontos közvéleményt. Elsősorban a médián keresztül tesz ezért erőfeszítéseket, beleértve az internetet is. Merthogy azt átrendeződés információs-propaganda háború közepette megy végbe. A média hivatásos szereplői nehezen képesek ellenállni a politikusok sugalmazásainak, a hozzájuk kötődő kapitalista médiatulajdonosok elvárásainak, sőt a nagyhatalmak fővárosaiból érkező, személyre szóló kedvezményeknek.

Az újságírók, a szerkesztők is foglyai saját téveszméiknek, a tanulmányaik révén kialakult beidegződéseiknek, hatnak rájuk családi és baráti kötöttségek, az utazásaik során szerzett élmények.

A legtöbben eleve nincsenek abban a helyzetben, hogy egyforma távolságot tartva számoljanak be az ellentétes ideológiák által meghatározott politikai-gazdasági érdekekkel átszőtt játszmákról. Egyszerűen abból főznek, amit eléjük tesznek az úgymond náluk illetékesebbek, akik eleve úgy választják ki a munkatársakat, hogy megfeleljenek a médium által képviselt értékrendnek, elkötelezettségeknek, sőt a nagyobb nyugati szerkesztőségekben a szóhasználatot is szabályozó kódexek előírásainak.

Gyengém, hogy vannak még olykor illúzióim. Illúziókat tápláltam sokáig az Euronews-zal kapcsolatban is, amíg meg nem tudtam, hogy ma már korántsem az a független vállalkozás, mint aminek indult. Magántőke áll a cég mögött, sőt a nemzeti szerkesztőségek külön is függő helyzetben vannak az országuk kormányához kötődő érdekeltségeken keresztül. Nem csodálkozom hát, de el nem fogadhatom, hogy olyan célzatos bejátszással is élnek ma már, mint aminek egy napja, tehát január 12-én voltam tanúja."

Kedves Domokos! Magyarországgal, a magyar kormánnyal UGYANEZT, ugyanígy csinálják, nagyjából ugyanezek a médiumok, politikusok és emberek!!!
Ahogy ők lefestenek minket a saját olvasóiknak, nézőiknek, választóiknak, attól egy Észak-Korea 2.0-nak látszik az ország!
Pedig mi tudjuk - biztos vagyok benne, hogy Ön is -, hogy az ellenzéki diktatúrázás merő demagógia, politikai fegyver a választási harcban az ellenfél ellen (hiszen, ha a semmin kívül csak ez van a kezükben..., ja meg az O1G...), Brüsszel jogállamiságot elvitató akciói is teljesen alaptalanok, és nem szólnak másról, mint ideológiai szembenállásról és az ellenzék indirekt támogatásáról a választási küzdelemben, ahogy nem voltak a menekülttáboraink sem koncentrációs táborok 2015-ben, és nácik sem voltunk... Mégis ugyanezek, akiket Ön is említ és Ön is tudja róluk, hogy manipulálnak és hazudoznak, EZEKET ÁLLÍTOTTÁK rólunk!

Ha az egyik esetben látja és számonkéri, a másikban miért nem? Az miért oké?
Ön is kettős mércét használ!
Vagyis amikor számonkéri ezt az Euronews-on Oroszország esetében, meg a többi nyugati médiumon és politikuson, akkor csupán bagoly mondja verébnek!
Hiszen nem akarja látni, hogy rajtunk is a fogást keresik, manipulálják a saját közvéleményüket, hogy ha beavatkozásra kerülne sor, azok elfogadják, hiszen Magyarország renitens, rossz, diktatúra (mint Irak, Szíria, Oroszország vagy aki éppen soron van). Keresik a casus bellit, előre érzékenyítik az embereket, hogy ha háború lesz, ha beavatkoznak, azok elfogadják, jogosnak tartsák. Hiszen az Orbán-kormány rossz, autokrata, xenofób, xyz-fób, blablabla... Éppen, mint Irak, Szíria, Oroszország... Mindig meg kell magyarázni, mindig kell okot kreálni a beavatkozáshoz. A beavatkozás lehet fegyveres is, de lehet milliárdok, jogosan járó pénzek visszatartása is, mondvacsinált, hamis indokokkal, amíg csak lehet. Mondjuk a választásokig. !!!

Dezinformációs hadviselés zajlik a nem szimpatikus országok ellen. Oroszország ellen is - amit jól lát -, és ellenünk is - amit nem akar látni!

Kár ezért a kettős látásért. De ahogy Ön írta:
"A média hivatásos szereplői nehezen képesek ellenállni a politikusok sugalmazásainak, a hozzájuk kötődő kapitalista médiatulajdonosok elvárásainak, sőt a nagyhatalmak fővárosaiból érkező, személyre szóló kedvezményeknek. Az újságírók, a szerkesztők is foglyai saját téveszméiknek, a tanulmányaik révén kialakult beidegződéseiknek, hatnak rájuk családi és baráti kötöttségek, az utazásaik során szerzett élmények."

Így igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr7116814158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.01.15. 20:06:08

Üdv, itt a második próbálkozás. Persze, ha senki nem látja, nem nagyon lesz folytatás.

Gógita 2022.01.16. 01:55:44

És már itt is van az, amiről írtam:

"A CNN értesülése egybecseng az ukrán védelmi minisztérium pénteken kiadott nyilatkozatával, amely szerint az orosz különleges erők provokációkat készítenek elő az orosz erők ellen, hogy megpróbálják Ukrajnát bemártani. Jake Sullivan, Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója csütörtökön egy sajtótájékoztatón utalt a hírszerzési információkra.

"Hírszerző közösségünk olyan információk birtokában van, amelyeket mostanra már ellenőriztek és arról szólnak, hogy Oroszország alapot találjon egy invázióhoz" - mondta Sullivan csütörtökön. "Láttuk ezt a forgatókönyvet már 2014-ben. Most ismét egy ilyet készítenek elő, és a következő 24 órában további részleteket fogunk közölni a nyilvánossággal arról, hogy mit tekintünk ennek az akciónak a részének" - fejtette ki bővebben, miről is van szó.
Az ukrán védelmi minisztérium pénteken közleményt adott ki, hogy "az agresszor ország és szatellitjeinek katonai egységei parancsot kapnak, hogy készüljenek fel egy ilyen provokációkra". A szatellitek jelző a kelet-ukrajnai, Donbaszban állomásozó szakadárokra vonatkoznak, akiket az ukrán és a nyugati jelentések szerint a Kreml képzett ki, fegyverzett fel, hogy szeparatista tevékenységet folytassanak a térségben.

A CNN-nek nyilatkozó meg nem nevezett amerikai tisztségviselő szerint a Biden-kormányzat úgy véli, hogy Oroszország egy ukrajnai invázióra készülhet, "amely széles körű emberi jogi jogsértésekhez és háborús bűncselekményekhez vezethet, amennyiben a diplomácia nem éri el céljait".

"Az orosz hadsereg azt tervezi, hogy ezeket a tevékenységeket néhány héttel a katonai invázió előtt kezdi meg, amely január közepe és február közepe között indulhat el" - mondta a hírcsatorna forrása."

www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/orosz-invazio-ukrajna-hadsereg-amerikai-titkosszolgalat-hamis-zaszlo.744087.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

evilwolf 2022.01.16. 10:52:10

Itt mindenki régi motoros. Vagy ő maga, vagy azzá nevelte az utódját. Arra, hogyan kell átverni a népet, és kirámolni a kasszát. A 2 legfontosabb tudás.

Tapi2021 2022.01.16. 21:42:38

Az országoknak ugye nem barátaik, hanem érdekeik vannak. Most éppen az oroszokra való nyomásgyakorlás az érdek. Az USA kezd kibillenni a nagyhatalmi státuszából, főleg abból, ami a SZU szétesése után volt, amikor egyedül uralkodott.
Az összes háborúja, beavatkozása más országok ügyeibe bukta volt. A Közel-Kelet stabilitása oda, Afganisztán oda, Irak, Szíria kudarc.
Kína túl nagy falat, és megállíthatatlanul erősödik.
Magyarország túl kicsi, hogy pl. Orbánék megpuccsolása nekik jelentsen valamit. (Az ellenzéknek azért besegítenek.)

Ukrajnában a Bidenék már eddig is kavarták a fekáliát, a fia üzletelt velük, elég instabil és lepusztul (meg korrupt) ahhoz, hogy fel lehessen használni Oroszország ellen. (És kényelmes a biztos távolból ukrán farokkal verni a csalánt!)
Hátha ezzel otthon az USA-ban fel lehet mutatni valami "győzelmet", hogy igenis nagyon kemények vagyunk, és odaverünk még egy Oroszországnak is.
(Igaz, hogy Oroszország nem is akar verekedni. Így győzni is könnyű. Ha meg nem, az az ukránok baja lesz!!!)

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2022.01.17. 09:48:34

Egy olvasóm megküldte a posztot.
1.) Köszönöm az elismerő szavakat!
2.) Ha Bekiáltásnak azokat a cikkeit is ismerné, amelyekben a (magyar) ellenzéki médiának a Magyarországgal kapcsolatos torzításait érintem, talán másként ítélne.
3.) Általában igen erős a kapitalizmuskritika az írásaimban Magyarországgal összefüggésben is, hiszen azt vallom, hogy az ok a kapitalizmus, amelynek tőkéseit a magyar politikai felsőbbség is szolgálja, már ha nem maga is tőkés. A pofozkodás tehát tőkések és tőkések, az őket szolgáló politikusok és politikusok között zajlik, amelynek Magyarországon sem lehetnek nyertesek a tömegek, miként azt néhány statisztikai adattal a Népszavazások zsákutcájában cikkemben is bemutatom. Akik a mai kormány és/vagy ellenzék mellett keltenek illúziókat, azok követik a kettős mércét, szerintem.
4.) Mi több, az államszocializmus árnyoldalait is igyekszem megjeleníteni azzal együtt, hogy kétségtelenül az volt Magyarország eleddig egyetlen tömegmértekben is ható, bár csökenvényes polgárosodási időszaka, amelyben a népesség nagy részét kitevő rétegek átléphették a társadalmi korlátokat, és felemelkedhettek a középosztályba, sőt feljebb. (Igaz, nagy árat fizettek érte. De hol nem?) A ma Magyarországon élők többségének a felmenői ilyenek voltak, bár az utódok bőszen szidalmazzak az úgynevezett kommunizmust, ami természetesen sosem volt, Marx és Engels sem úgy írta le ,,A német ideológiá"-ban, ahogyan Sztálin vulgarizálta, s a generalissimus nyomán szinte mindenki azóta.
5.) Távolságtartó igyekezetemet hadd illusztráljam a legutóbbi cikkemmel: bekialtas.blog.hu/2022/01/16/973_bekialtas_nepszavazasok_zsakutcajaban#more16814958
6.) Egyébként nagyon sokáig lehetővé tettem a hozzászólásokat, de a trágárság elburjánzásából, ami gyakran nem is engem érintett, hanem a vitatkozók egymást ócsárolták, meg persze egyes népcsoportokat, elegem lett. Maradok tisztelettel: KDL #

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2022.01.17. 09:58:15

+1 Oroszországhoz való viszonyomat nem pontosan írja le a kedvelés kifejezés, amit használ. Úgy alakult, hogy a II. világháború alatt egy karpaszományos tiszt feleségeként Kabára került kárpátaljai hölgy tanította az oroszt az általános iskolában. Ő feltehetően ukrán volt, de az oroszt is természetesen beszélte, s öntevékenyen külön is foglalkozott velem, miként erről a múlt héten a Bekiáltás visszhangja cikkemben megemlékeztem. Ő indított el tehát azon az úton, hogy eléggé megismerhettem az ország történelmét, kultúráját, amit egyre kevesebben mondhatnak el magukról Magyarországon. Ez a hiány, amiként a múltban, úgy a jövőben is, az ország számára végzetes döntések forrása lehet. Ezen a helyzeten igyekszem némiképp enyhíteni, bár tudom, hogy miként írja: a pusztába kiabálok ebben az ügyben is. De mindneki tegye, amit megtehet! KDL#

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2022.01.17. 10:01:27

+1 Igaz, hogy ma már csak a követőknek egy külön felületen teszem lehetővé a hozzászólásokat, de legalább azt értékelje, hogy nekem van a valóságban is azonosítható nevem és arcom!#

Gógita 2022.01.17. 20:34:46

@Kabai Domokos Lajos: Kedves Domokos! Induló blogban, kezdő bloggerként nem reméltem, hogy éppen Ön fog hozzászólni második írásomhoz. Szerintem az is csoda, hogy egyáltalán rábukkan valaki, valahol. Nem is értem, hogy működik a rendszer. Ha nem tudnám, hogy vagyok, én sem találnám. :-)

Nagyon megtisztelő és köszönöm, hogy időt szánt a reagálásra!
Ezzel újra igazolta, hogy Önnel még lehet beszélgetni.

Igyekszem követni, ahogy időm engedi az Ön írásait is. Mint írtam, nem vagyunk azonos politikai és ideológiai platformon, de tisztelem a véleményét azokban a kérdésekben, amelyekben megnyilvánul. Még, ha többnyire nem is osztom őket.
Rám is igaz, ahogy Önre, hogy "az újságírók, a szerkesztők is foglyai saját téveszméiknek, a tanulmányaik révén kialakult beidegződéseiknek, hatnak rájuk családi és baráti kötöttségek, az utazásaik során szerzett élmények". Ez így van. Már eleve a családi háttér, a szocializáció megadja az alapokat, amelyek különbözőek.

Fent idézett írásának alaptéziseivel például éppen egyetértek. Szerintem is feleslegesen és szándékosan provokálják Oroszországot. Ami mögött nyilván szándékok, érdekek húzódnak meg.
Amilyen alapon "félni kell" az oroszoktól, azon az alapon lehetne a németektől és másoktól is. Van történelmi rossz tapasztalatunk bőven.

Amit hiányolok - továbbra is -, hogy amit jól lát az oroszokkal kapcsolatban, a kettős mércét, a szándékos provokációkat, a szándékos rosszindulatot, félremagyarázásokat, hamis vádakat..., stb., azt nem látja itthon. Nem látja, hogy pontosan ezeket teszik a magyar kormánnyal is.
Amennyire pl. Orbán "Putyin pincsije", csak azért, mert nem rohan elítélni, normális - üzleti - kapcsolatra törekszik (belátva a realitásokat) velük, annyira akkor Ön is az, mivel szintén nem rohan őket elítélni a nyugati mainstream-mel karöltve, hanem igyekszik reálisan látni őket, a helyzetüket.
Valahogy még sem tudja kimondani, hogy OV nem Putyin pincsije, ahogy az ellenzék hamisan állítja. Ahogy Ön sem az.

Itt érzem a kettős mércét. Ez a kormány is pofozógép, számtalan pofont kap, amire nem szolgált rá. És rengeteg alaptalan támadást és vádat, éppen, mint az oroszok. Ezt talán el lehetne ismerni akkor is, ha egyébként nem ennek a kormánynak szurkol az ember.

Gógita 2022.01.17. 20:36:59

@Kabai Domokos Lajos: "de legalább azt értékelje, hogy nekem van a valóságban is azonosítható nevem és arcom!"

Értékelem! Jó dolog, ha ezt már megengedheti magának az ember.
süti beállítások módosítása