Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Kétszáznégy

Avagy a sovány vigasz.

2022. április 10. - Gógita

 

 

image 6483441 (83)

 

Vége a szavazatok számlálásának, összesítésének.
Mondhatnánk a múlt vasárnapi állapot után, hogy egy héttel később váratlan győzelem született: Márky-Zay Péter nyert Hódmezővásárhelyen, ahol ő a polgármester.
Mégpedig a levél- illetve a külképviseleteken leadott szavazatokkal, azokkal is mindössze 204 szavazattal.
Pirruszi győzelem, de mindenképpen vigasztaló, egy csepp méz a nagyon keserű pirula, sőt, pirulák után.

A többesszám indokolt, hiszen nem csak az ellenfelek verték el múlt vasárnap, de a saját szövetségesei is. Nem is kicsit. Az első csak választási verség volt. Megesik. A mindenkori győztes mellett mindenki más nem nyertes. Ez a verseny lényege.
A másik azonban megalázás volt. Az "övéitől". De erről már írtunk. Mindenki kommentálja egy hete. Politológusoktól, közéleti embereken át az utca/internet fotelhuszárjaiig.
Mindenki megkapta a magáét. Oda-vissza.

Nem sajnálom, MZP-t. Megdolgozott mindkét vereségért. A padlóra került rendesen, nem maradt mellette senki. Csak a családja, ahogy az eredményvárón. 

Ez a 204 plusz szavazat a szalmaszál a számára, amely a víz fölött tarja, amely nem várt módon adott esélyt neki arra, hogy amennyire a helyzete engedi, mégis emelt(ebb) fővel távozhasson vert kapitányként a csatatérről. (Bocs a dupla képzavarért!) Haza. Hódmezővársárhelyre, ahol ugyan nem sok hasznát vették az utóbbi fél- egy évben, de még vannak támogatói. Éppen 204-el többen, mint ellenzői! 

És ő a további karrierjét ott képzeli el, polgármesterként.
Nem tudom, ez a 204 plusz mekkora optimizmusra ad neki okot a további karrierjéhez, akár Hódmezővásárhelyen, akár az országos politikában?

Vagy ez már az a helyzet, amire azt szokták mondani, hogy "tartós tejet már ne vegyen"?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr317802129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2022.04.10. 16:07:33

Szerintem már most el kell kezdeni a nagy összefogásnak az új bohócokat a következő választásra, mert még mindig túlnyerték magukat.
Elvtársak, nem lett meg a terv, elmaradt a fidesz 4/5-e!
Elszabtátok.
4 év múlva a fidesznek 102%-kal kell győznie! Értve?

Gógita 2022.04.10. 21:10:55

@evilwolf: Nem új bohócokra lenne szüksége az országnak, hanem egy tisztességes, nemzeti, nem bárhol, bármikor, bárkinek benyaló ("hazaáruló", az ország ellen leszavazó...) baloldalra.
Úgy is mondhatnám, hogy egy patrióta baloldalra.

jónévez 2022.04.11. 02:17:12

Egem, lehet így is boncolni, hogy abban a városban végülis több szavazata volt -ami mégsem jelentett semmit a választáson.
Esetleg azt is boncoljuk, hogy a saját családjában szinte biztos a 100% támogatottság? (ami szintén nem jelent semmit a választáson) És ha ott sem?
Nem szeretek én csúfolódni, de ha a külföldiek szavazatai szépítettek őfelé, miközben épp arról az oldalról kell hallani, hogy a külföldi szavazatok kártékonyak, akkor most hogyan is kell büszkén felmutatni, hogy a máshol élők többsége őt szereti -csak épp a helyben élők többsége nem?

Serény Vélemény 2022.04.13. 11:09:13

A tartós tej (hála Orbán Viktornak - és kormányának) pillanatnyilag olcsóbb, mint januárban volt, én a helyében csak azt vennék.
(Főleg, ahol hét gyerek van, és isznak tejet, ott sokat számít.)
süti beállítások módosítása