Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Oroszbarát politika? Tényleg?

Avagy a saját országunk érdekeinek következetes képviselete már árulás?

2022. március 29. - Gógita

De az alcím lehetne ez is: "A háború első áldozata az igazság!" (Aiszkhülosz)

Mert senkit nem az igazság érdekel, főleg nem azokat, akik az információkat/dezinformációkat osztják. És főleg nem a mindenkori ellenzéket pár nappal a számukra is sorsdöntő választások előtt! Mert ez is háború. Sajnos.

 

 

Szóval: Ha tudjuk, hogy a magyar háztartások 85%-át orosz gáz fűti (az ipar majdnem egésze azzal üzemel), adja a meleg vizet, azzal főz a családok többsége, a benzinünk több, mint fele orosz kőolajból állítható elő - ráadásul az összes finomítónk erre az olajra van építve -, és azt is tudjuk, hogy az áramunk kb. 40%-át Paks adja, amit orosz uránkapszulákkal üzemeltetünk, akkor vajon „oroszbarát politika” az, amikor a MAGYAR kormány ezt nem akarja kockára tenni, nem akarja, hogy leálljon a gazdaságunk, az otthoni fűtésünk, az autónk, ezek hiányában, és törekszik a mindennapi élethez NÉLKÜLÖZHETETLEN energiahordozók BESZERZÉSÉRE és biztosítására még ezekben a hirtelen nehézzé vált hetekben is, vagy ez sokkal inkább MAGYARBARÁT politika?

Főleg annak fényében kérdés ez, hogy az arab olajországok nyilatkoztak, hogy nem tudják még évekig pótolni a kieső orosz olajat és gázt!
Ugyanígy nyilatkoztak az amerikai kitermelők is! És tanker hajó sincs elég egy kontinens ellátásához.

Vagyis: NINCS MÁS lehetőség a gáz, olaj beszerzésére!
Vagyis: ha nem jönne az oroszoktól, akkor LEÁLLNA a magyar gazdaság és a háztartások is.
Vagyis: Bölcs dolog-e az ellenzéktől „oroszozni”, meg „Putyinozni”, amikor nincs alternatíva? Amikor a másik lehetőség az országunk csődje? És ŐK SEM tudnak más megoldást?!

És vajon mennyire fair ezzel támadni a magyar kormányt külföldről?
Az egy dolog, hogy mit mond erről Ukrajna. Az ő érdekük az lenne, ha mindenki beszállna mellettük a háborúba, akár fegyveresen is, akár úgy is, hogy a „baráti országok” önmagukat teszik tönkre a saját szankcióikkal, amiket magukra is kiszabtak. (Folyamatban!) NEKIK nem számít.

 

Másrészről: Túl a félmillión a Magyarországra menekült ukrajnaiak, ukránok száma.
Minden segítséget megkapnak! Szállást, ételt, okiratok soron kívüli ügyintézését, ma már a tartósan itt maradók gyerekeinek iskoláztatását is, a felnőttek munkába állásának KORMÁNYZATI támogatását is… Stb.

Miért nézik ezt SEMMIBE az ukrán - és nem ukrán - „barátaink”???

Miért KIZÁRÓLAG az a szolidaritás, ha lőszert, fegyvert kapnak?

(Csak nem azért, mert nem az étel, a ruha, a gyógyszer… a fontos nekik, hanem az, hogy MINDENKI rúgja össze a port Oroszországgal! Lehetőleg végérvényesen. Égessen fel mindenki minden hidat, mert ez AZ UKRÁN – és USA! - ÉRDEK!!! És azt gyógyszerszállítással nem lehet, csak, ha fegyvert szállítunk ellenük, amivel oroszokat lehet ölni! Ezért nem elégedettek az ukránok – és az USA - velünk! Mert nem tesszük meg ezt a háborús lépést, gyakorlatilag kvázi hadüzenetet! Nem égetünk fel minden hidat. Miattuk. (Akik annyit tettek a náluk élő magyar kisebbségért is…) Oroszország a háború után is OTT LESZ! Oroszország lesz továbbra is a legnagyobb ország. És még sok évig vagy onnan jön az energia nagy része vagy sehonnan. Mindenkinek, aki nagy hanggal fröcsög most - más nagyhatalmak árnyékában megbátorodva -, be van készítve jövő télre a szenes kályha??? Kedves magyar ellenzék?)  

És miért gondolja ugyanezt Csehország és Lengyelország is, másokkal együtt?

Miközben lakosságarányosan MI SEGÍTÜNK a legtöbb ukránnak? (Nem beszélve a konvojban a határhoz, meg Ukrajnába küldött segítség száz és száz tonnáiról?! A menekültekre költött milliárdokról?!)

Egy kultúrnépnek nem egyetlen szava lehetne erre? Az, hogy: KÖSZÖNJÜK!
Köszönjük Magyarországnak, a magyaroknak!

Ehhez képest mi lettünk a fekete bárányok? Minket utálnak? Mi szégyelljük magunkat?
Miért is? Álljon már meg a menet!
Európai érték lett belerúgni a segítő kézbe? Mert nem Stinger rakéta van benne?

Arról, hogy ebbe a gyalázatos narratívába állt bele a magyar ellenzék is, inkább nem írok. Nem tűrné a „nyomdafestéket” a véleményem, ekkora aljasságról. Ekkora önfeladásról, szervilizmusról.


Biden elnök is csak a lengyeleket dicsérte meg a menekültek befogadása miatt. Ahová számban többen mennek ugyan, de lakosságarányosan NÁLUNK nagyobb a teher!

És kapunk bárkitől segítséget? Hol van ilyenkor a menekültekért - máskor - élő-haló Unió????
Oké, tudjuk az okokat. Nem egy követ fújunk a „gender-fluid” Amerikával, amely sokat invesztált már Ukrajnába… Meg a szuper progresszívvá trans-formálódott nyugattal sem. Ez van. Egy „liberális demokráciában” a más vélemény, ugye… (... betörik a fejed.)

A lengyel-orosz viszonyt is megértjük. Rájuk nem is haragszom. Felfokozott érzelmi állapotba kerültek attól, hogy most lehetőség van törleszteni…
Az ő ügyük, az ő sérelmeik, az ő dolguk. Miért szólnánk mi bele az ő dolgukba?

De miért szólnak bele ők a miénkbe? Miért vár el bárki tőlünk potenciális gazdasági önmegsemmisítést? (És még jó, ha csak azt.) Miért csak ez az egyetlen elfogadható hozzáállás MÁSOK háborús vitájához? Miért lesz a MAGYAR ÉRDEK szolgálatából „árulás”, „orosz barátság”, "szégyellni való"?
(Egy velejéig hamis, - választási - manipulációra felhasznált narratívában persze.)
Miközben MINDEN szankciót, amely nem tenne tönkre minket is, megszavaztunk és be is tartunk.

És a fő kérdés: miért dolgozik a magyar ellenzék az ORSZÁG ÉRDEKEI ELLEN?
Az országunk potenciális LEÁLLÁSÁT kockáztatva?!
Úgy, hogy nincsen SEMMI hasznunk belőle. Úgy, hogy nincsen semmiféle alternatív megoldásuk!!!!? Ahogy a németeknek és pillanatnyilag másoknak sincs, akik eddig az oroszoktól vásároltak energiahordozókat? Mert miért ne tették, tettük volna?

Cui prodest? Ki, kinek az érdekét szolgálja itt valójában?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr5217792609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.03.30. 10:49:55

A magyar ellenzék ámokfutására már szavak sincsenek.

Kíváncsi lennék, honnan vennék a kiesett energiahordozókat, mielőtt a népharag elsöpörné őket a kormányról?!

Tapi2021 2022.03.30. 11:38:28

Netről:
""Persze, értem én, hogy ezt szoktátok meg. Hiszen ez a mindennapos üzletmenet… Lásd az úgymond szabad világnak a Szaúd-Arábiához, meg a többi diktatúrához való viszonyát! Vagy a sunyi hallgatást Szerbia, Líbia, Irak, Szíria, Jemen bombázása, s az ezek révén megölt kétmilliónyi, otthonából elüldözött tízen–húszan milliónyi civil ügyében! Ugyan hányszor tiltakoztatok ezek miatt, s hányszor kiáltottátok ki gyilkosnak az amerikai és más nyugati vezetőket? Követeltétek-e a háborús bűntetteket elkövető nagyhatalmak elleni szankciókat? Tényleg nem ébred fel ilyenkor a lelkiismeret anélkül, hogy

annullálni kellene ezzel a mostani (EU-/NATO-tagok)–amerikai–(ukrán)–orosz–(kínai) alapvetően imperialista célokat szolgáló háborúban elkövetett hasonló cselekedeteket?"

Nem, nem ébred fel semmiféle lelkiismeret, abból nem lehet megélni!
Megélni abból lehet jól, ha KORMÁNYON vannak a haverok és tolják most már - újra - nekik a pénzt! Az ELLENSÉG tehát kizárólag ORBÁN és a Fidesz-KDNP kormány! Nem Putyin, nem a szaúdi diktatúrák. És indifferens, hogy mit tett, tesz az USA.
MINDENT FELÜLÍR a kormányváltásért folyó HÁBORÚJUK! Mert ez az. És ezért minden eszközt meg is engednek maguknak. Legyen az hazugság, igazságtalanság vagy ártson akár az országnak is! (Honnan pótolnák pl. az energiahordozókat, amikor már minden kitermelő elmondta, hogy nem tudják belátható időn belül pótolni az orosz energiát??? De ez is tök mindegy ma, mert HATALOMRA KELL kerülni! Élet-halál-egzisztencia kérdés!)

Orbánék ellen és a hatalomra jutásért minden és mindenki csak eszköz! Az ukránok is. A lengyelek véleménye is. Minden. Minden annyira hasznos csak, amennyire felhasználható a kormány ellen. Hogy leválthassák. Nagyon nagy az éhség és ezzel együtt nőtt a hisztérikus gyűlöletük.

Ott van az egykor mértékadó balos Tóta W. Szerettem olvasni, mint ellenfelet.
Ma már semmit nem ír puszta ballib agitpropon és gyűlölködésen kívül! Úgy Orbánékról, mint az oroszokról. Csak fekete és fehér van, csak jók és csak rosszak. Ők a jók. És ez az egyetlen elfogadható, igaz és vitathatatlan állítás.
Ma már nincsenek színek. Tóta korábban attól volt olvasható nekem is, mert látott még színeket. Látott jót a jobboldalon is, és szóvá tett visszásságokat a baloldalon is.
Ma mindent a háborús pszichózis irányít. Aki kibeszél..., színeket is lát és le is írja..., az is ellenség.
(Ön is, nem mellesleg!)

Vagy Szele, aki szándékosan kerüli minden írásában az objektivitást, a másik oldal szempontjait...
süti beállítások módosítása