Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Oroszország vesztett

Csak még nem tudja vagy nem tudja, mi tévő legyen.

2022. március 02. - Gógita

 

Azt mondják egy kép felér ezer szóval. Bizony ez sokszor igaz. Itt van ez a fotó is. Az ENSZ ülésén az összes jelenlévő képviselő felállt az orosz külügyminiszer, Szergej Lavrov videós beszéde alatt és kivonult a teremből. Szó szerint faképnél hagyták a világ legnagyobb és egyik legerősebb államának külügyminiszterét.

 

Ki hitte volna ezt még néhány hete, napja? Izmozásnak indult az oroszok és az amerikaiak között - ezt csinálják, ha kell, ha nem a világháború óta, haladó hagyomány -, Ukrajnában éppen, aztán addig sakkoztak, hogy Oroszország sarokba szorult. Vagy úgy érezte.

Putyin úgy döntött, a végső eszközhöz nyúl, a fegyverekhez. A számok neki kedveztek.Sokkal nagyobb hadsereg, atomarzenál... Egy sok éve zűrzavaros, széthúzó, velejéig korrupt Ukrajna. Az orosz államiság bölcsője, a Kijevi Rusz. Eleve sok millió orosz lakossal. Mi baj lehet? 
Nyilván az ukránoknak is tele a hócipőjük az oligarchákkal, akik minden megtermelt hasznot kivittek az országból az utolsó hrivnyáig, a nép vegetál, szegény, azzal, hogy tízmillióan mentek el pár év alatt az országból, mert reménytelennek látják az ottani boldogulást. Plusz látják, hogy kavar ott náluk Amerika, csal el választásokat, csinál puccsot, mert az érdekei éppen azt diktálják, csak úgy, mint egy banánköztársaságban, csak úgy, ahogy szokták. ...

Ezt gondolták az oroszok. Vagy hitték.
Bemegyünk, pár nap alatt rendet teszünk, a nép megijed, majd átáll, sőt, belátják, hogy nekik is ez a legjobb...

Rosszul hitték.

Néhány nap alatt kiderült, hogy hiába az erő, hiába a nagy hadsereg, és hiába nyerhetnének akár katonailag, ha az ukránok nem akarják, ellenállnak a végsőkig, és ami a lényeg: HA AZ EGÉSZ VILÁG ELLENÜK FORDUL! 

Ezt a háborút nem a csatatereken veszítik majd el. Hanem már elveszítették, a médiában, a világ közvéleménye előtt és politikailag is.

Lásd a fotót! A közöny, a hátat fordítás, a megvetés és a kirekesztés az igazi vereség.

Hiába bírná még a hadsereg, hiába lehet még hadonászni az atommal, hiába nem roppantotta meg még a sok - példátlanul sok! - szankció az országot. Mert 2022-ben nem ez számít. Nem a nyers erő. Nem a túlerő. Nem az akarás.
Sok minden kiderült most. Kiderült, hogy amit egynek lehet, azt mástól nem tűrik el. Kiderült, hogy hiába van meg a magad igaza is, ha nem jól képviseled, ha nem tudod jól kommunikálni. Hiába vagy erős, ha NINCSENEK SZÖVETSÉGESEID. Hiába tudsz elindítani egy háborút, ha nem tudod jól befejezni. Háborút indítani könnyű. Befejezni nehéz. Az indításról te döntesz, a befejezésbe már mások is bele fognak szólni.

Kiderült, hogy az ellenfeleknek lehet, hogy már katonákat sem kell bevetniük, elég önteni a fegyvert, lőszert egy kitartó népnek, elég totálisan elszigetelni a világtól, kirekeszteni minden globális rendszerből (lásd: SWIFT), és elég ha elérik, hogy neked legyen "rossz sajtód". És nem nyerhetsz! 

A narráció, a "jó" sztori a minden! Az nyer, akinek jobb a sztorija. Jobb a sajtója.
Hiába van neked is egy sztorid a saját népét évek óta lövető államról, a kisebbségeket tipró nyelv- és egyéb törvényekről, az ellenségeid nyomulásáról és fenyegetéséről feléd, hogy körbevesznek fegyverrel, támaszpontokkal, rakétákkal... és ez nem csak rád veszélyes, hiába igaz mindez. Mindez is.
Ha a másik fél, felek sztorija jobb. Ha jobban fel tudják építeni, jobban el tudják adni.

És ez történik. Ez történt.

És, hát szögezzük le: HIBÁZTÁL!
Hiba volt a fegyverekhez nyúlni, háborút indítani. Nyilván úgy érezted, nincs más választásod, nincs más eszközöd, sarokba lettél szorítva, és senkit nem érdekel te mit akarsz?! Jogosak-e az igényeid?
És tényleg nem. Senkit nem érdekel. Ez van. Ez is egy tanulság. Hiába vagy nagy, nem te fújod a passzát szelet. Nagy vagy, de sebezhető. Agyaglábú óriás. Ez is kiderült.

Hiába vagy az egyik legerősebb.
Nem gondoltad volna, talán pár napja még az ellenfeleid sem, hogy ez ma már nem számít, nem elég. Ez egy globalizált világ. Senki sem sziget, ezer szállal kapcsolódnak össze a gazdaságok, és ezeket a szálakat el is lehet vágni! És igen, a másik is sérül, de te sokkal jobban.

És egyszer csak hátat fordítanak neked, nektek az emberek.
És ez a vég. Még akkor is, ha nem veszed észre vagy nem érted, ne látod még be.
Mert még ott a nagy sereg. De minek?
Kilőni még több rakétát? Minek? Még több rombolás, több értelmetlen halál. Minek?
Ennek vége. Ebből nem lehet már jól kijönni. Hátat fordítottak neked. A világ fordított hátat.
Nincsenek szövetségeseid. Még Kína is csak figyel, hogy vajon mi lesz veled, mert abból tanul! Tanulja, hogy mi lenne vele is, hasonló helyzetben. Hogy mennyit kell még edzenie, hogy lépjen. Hogy gondos előkészítés nélkül nem megy. 
Tanul. A te buktádból és abból, ahogy Amerika csinálja a maga háborúit. Azt támad meg, akit csak akar. Azt rohan le, akit csak akar. Ott tart fenn illegális és minden jogot megcsúfoló börtönöket, kínzóhelyeket, ahol csak akar. Addig tart ott embereket vádemelés és ítélet nélkül fogva, ameddig csak akarja...
Miért?
Mert elhiteti az emberekkel előre, eladja nekik, hogy ez a jó, ez a helyes, hogy NEKI VAN IGAZA!
Hiába vagy erős, az erő nem minden. Ha nem tudod eladni a sztoridat.
Ha nem veszik meg a sztoridat arról, hogy neked van igazad. Neked is. És, hogy mások is hibáztak - naná, nagyon is -, hogy ezt együtt hoztátok össze. Az ukránoknak, az oroszoknak, és Európának, akik mind veszítenek, mind veszítünk most, ki az életét, ki a vagyonát, ki a befektetéseit, a pénzét, mert megdrágult minden.

Ezt a balhét már te fogod elvinni. (Meg mi is, így vagy úgy.)

Hát ennyi.
Bukások jönnek és fontos tanulságok.
A háború NEM MEGOLDÁS! Legyen ez az első és legfontosabb tanulság! (Ezt Amerika is tanulgatja.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr9617769588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapi2021 2022.03.02. 09:45:30

Putyin nagyon mellényúlt, az már nem kérdés.
Ma már nem csak az a kérdés számára, hogy nyer-e ebben a háborúban, hanem az is, hogy ő maga is belebukik-e?
Van rá sansz.
Hiszen nem csak az ukránok nem úgy reagáltak a fenyegetésre, ahogy elképzelték, de az oroszok sem.

Most olvastam, hogy a csecsen kommandó úgy "bukott le", hogy az orosz Biztonsági Szolgálat (titkosszolgálat) feldobta őket az ukránoknak!!!
Ami ugye alapból árulás!
Szóval Putyint már a sajátjai is kezdik elhagyni, elárulni. Ez intő jel.

evilwolf 2022.03.02. 10:45:58

A csecsenlógó naptár február 30. napja nem hozott szerencsét néhány elvetemült fickónak, és holnap, azaz FEBRUÁR 31-én jár le a nagyeszű csöcsön vezér ultimátuma. Ha jól számolom a csecsen ökörnaptár lapjait.
---
Megölték Ukrajnában a melegeket gyilkoló csecsen hadurat
Megölték a hosztomeli repülőtér környékén folyó harcokban Magomed Tusajev csecsen hadurat, a Volodimir Zelenszkij likvidálására Ukrajnába küldött alakulat vezérét. A hírt az ukrán elnök szóvivője jelentette be. Tusajev hírhedt figura volt, ő vezette 2017-ben a csecsenföldi melegellenes tisztogatásokat.
cikk: index.hu/kulfold/2022/03/02/megoltek-ukrajnaban-a-melegeket-gyilkolo-csecsen-hadurat/
---
Ha a hülyegyerek nem megy oda, még május 40-ben is élhetett volna. A csecsen ökörnaptár alapján.

Camelotr 2022.03.02. 13:01:52

A győzelmi kommunikációt meghagynám a győzelem utánra.

A Nyugat eddig 2x nyúlt mellé Putyinnal kapcsolatban. Oroszországot nem lehet "legyőzni" katonailag. Nem is szabad megpróbálni. Ez az atomháborús korszak legfontosabb törvénye. Egy totális háborúnak ugyanis egészen biztosan atomkatasztrófa a vége. Rövid távon mindenki elemi érdeke az, hogy a konfliktus visszahüljön, mert egyelőre ez kezelhetetlen.

A jelen krízis veszélyesebb, mint a kubai rakétaválság volt. Ott ugyanis a felek beszélték egymás nyelvét és nem volt egy báború a háttérben. A kereskedelmi logika pedig csak egy pontig működik. Nem szabad lebecsülni az erő logikáját. Nem minden a pénz.

Nem szabad túlfeszíteni a húrt, mert ha Putyin eljut arra a pontra, amikor sarokba szorítva érzi magát, ne fog habozni: megnyomja a gombot és ennyi. Nincs reload game, csak game over van.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.03.02. 13:33:26

@Tapi2021: "Putyin nagyon mellényúlt, az már nem kérdés." - Az orosz kudarc egyik legbiztosabb jele, hogy már a narancshordának is új kommunikációs iránymutatás van érvényben. :-))

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.03.02. 13:37:31

@Camelotr: putyinka hiába nyomogatja a gombokat, a rakéták magas rangú tisztek együttes indításával indulnak. Ahogy az USA-ban is. Azok a a tisztek szerintem meg már rég egy hagyományos rakétának putyinra irányzását fontolgatják.

Indriq 2022.03.02. 13:38:09

@Tapi2021: azért nem kell elhinni mindent, kicsi az esélye, hogy feldobta a szolgálat, max amatőr módon lebuktatta.
valszeg egyik oldal se fogja kihagyni a propagandát...

2 nagy kérdés van amúgy. Melyik tábornoka fogja megunni az egészet és tarkón lövi putyonkát?
ha ez nem történik meg, akkor a másik kérdés, hogy mi lesz az a szituáció, ahol MINDENKI azt mondhatja majd, hogy nyert.

Igazamvanvagyigazamvan? 2022.03.02. 13:42:40

@Camelotr: Putyin akkor nyert volna, ha kéri Oroszország felvételét a NATO-ba.

parttalan 2022.03.02. 13:50:33

"Jogosak-e az igényeid? És tényleg nem. Senkit nem érdekel. Ez van."

Ez van. Ezért van háború, ezért eszkalálódik a helyzet és haladunk a végkifejlet felé, bármi is legyen az.

pincébezuhanási tudományok doktora · http://youtu.be/mymvU1Yydvw?t=640 2022.03.02. 13:53:54

@parttalan: " haladunk a végkifejlet felé, bármi is legyen az." - ez aztán velős megállapítás volt. Meg egy meg egy az egy.

HaD 2022.03.02. 14:00:24

INFLÀCIÒ...ez volta cél. Nem most kezdödött. Kb. 40 éve az usa ruszki iszmozáskor....a ruszki hatalmi rend rá is ment de az usa gazdasága is megsínylette rendesen. Az amcsiknak meg jó létet ígértek és meg is kapták,csakhogy a "fedezet" az nem igen volt meg...ez torkolt 2007/2008-ba...akkor elkezdödött a pénznyomda az usa-ban majd folytatódott egészen 2018-ig....ekkor jött az elsö inflációs csodafegyver a járvány és annak a kamu kezelése...aztán számoltak,és rájöttek hogy még midíg nagy a mínusz....ezt pedig gyorsan el kellett tüntetni...na ez folyik most....kb 7 929 millió(minusz a háborús veszteségek és a járvány veszteségek) kisember fogja fizetni a cehhet.,,,nota bene az orosz bibsik ebben éppen úgy nyakig vannak mint az amcsik...európáról nem is beszélve:(

Camelotr 2022.03.02. 14:03:42

@pincébezuhanási tudományok doktora:

Remélem nálad okosabbak hozzák a döntést Nyugaton.

HaD 2022.03.02. 14:07:40

...ja és persze a pénznyomdába most európa is beszállt...lesz egy "kis" fegyverkezés(ha a ruszkik keze nem jár el) ami viszont az ipar fellendülését hozza...csakhogy a vadászgépeket nem lehet megenni nem lehet velük füteni....és persze csak tovább fogyasztják az alapnyogot ami amúgy is fogytán....na mi lesz belöle ....elöször majd lehet orbán féléknek mutogatnia gdp számokat aztán????.....lehet tippelni....lásd még német gazdaság a 1920-tól 45-ig...minden esetre a keresletet csökkenteni kell drasztikusan...most még "csak" az etetöket zárják szükebbre ....de ha nem csökken a szaporulat akkor nem lesz nagyon más út a jelenlegi bibsi világrend elött....a technika lesz a kérdés.

sírjatok 2022.03.02. 14:08:33

@pincébezuhanási tudományok doktora: nem éppen, mert a "haladunk a végkifejlet felé" az igaz (bár magától értetődő), az "egy meg egy az egy" pedig nem igaz.

Bár mondjuk Biden is kijelentette, hogy "Putyin direkt indított háborút", mintha véletlenül is lehetne.

parttalan 2022.03.02. 14:14:36

@pincébezuhanási tudományok doktora: Természetesen te tudod mi fog történni. Mi, a többség - mondjuk úgy rajtad kívül a világon mindenki - nem. Úgyhogy mivel lövése sincs senkinek, mivé fajul még ez az egész, nem árt óvatosan fogalmazni.

ulpius66 2022.03.02. 14:40:45

Tárgyalni kell!!! Minél előbb!!!!

... és természetesen figyelembe kell venni mindkét fél, az ukrán és az orosz érdekeket...
(mondjuk az ukrán érdekek egybeesnek az EU érdekeivel.....)

Abban talán megegyezhetünk, hogy Oroszországot katonailag nem lehet megverni.
(aztán, hogy lesz-e puccs Putyin ellen azt meg csak a csillagjósok tudják....és persze az is kérdés, hogy a puccsisták mit akarnak? kiterjeszteni Oroszország hatalmát Kelet-Európára avagy párbeszédet....)

konrada 2022.03.02. 14:53:46

@ulpius66: Ezzel a tárgyalással most az a probléma, hogy az egyik fél azt akarja, hogy a másik adja meg magát, a másik meg azt hogy az egyik vonuljon ki.

...mivel putyinék iszonytató pénzt öltek ebbe a háborúba, ő nem adja fel egyenlőre az álláspontját, a másik meg a hazáját védi, így ők se.

...szóval a tárgyalásos rendezésnek csak akkor van esélye, ha valamelyik fél nem bírja tovább tartani az álláspontját, az meg még egyenlőre odébb van.

ulpius66 2022.03.02. 14:56:14

@konrada:

Ja!

Csak közben szív az egész EU!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 14:56:16

@Tapi2021:

Amikor elkezdődött a háború, nem igazán örültem neki, bár elismerttem és ma is elismerem, hogy az oroszoknak vannak méltányolható biztonsági követeléseik. Ahogy azt is látom, hogy a Nyugat, élén az USA-val a NATO nyomulásával lényegében sarokba szorította Oroszországot.

De ha már egyszer elindult a háború, gyors orosz győzelemben reménykedtem, mert egyedül ezt biztosította volna Ukrajna semlegességét, which in turn az európai békét biztosította volna. Egy gyors orosz győzelem a polgári és egyéb áldozatok számát is minimalizálta volna. Itt beleértem az orosz sorkatonákat is, akik a hírek szerint jórészt 20-22 éves fiatalok, szinte gyerekek: az ő haláluk is nagy veszteség, nem csak az ukránoké. A sorkatona nem pénzért vagy meggyőződésből harcol, hanem azért, mert ha nem harcol, akkor a helyszínen kivégzik parancsmegtagadásért.

Persze nem is gondoltam egész Ukrajna letámadására, hanem csak a szakadár megyék és esetleg a Krím környékén pár kikötőváros elfoglalására. Ezt még valahogy megemésztette vola az USA és az EU is.

Sem Putyin, sem a világ nem számított arra, hogy az orosz hadsereg ennyire impotensnek bizonyul. Ez pedig szerintem napokon belül megpecsételi Putyin sorsát is. Nagyobb összegben is mernék fogadni arra, hogy 1-2 hét múlva Oroszország elnökét nem Vlagyimir Putyinnak fogják hívni, ahogy a külügyminisztert sem Szergej Lavrovnak. Igen valószínűnek látok egy katonai puccsot, amelynek során vagy simán megölik Putyint, vagy foglyul ejtik és eltávolítják a hatalomból.

Jelenleg egy puccsban látom az egyetlen lehetőséget arra, hogy Oroszország arcvesztés nélkül kihátráljon ebből a tragikusnak bizonyilt háborúból. Leginkább az oligarchák és a hadsereg vezetői részéről látom a lehetőségét egy puccsnak, mert az oligarchák csak így kaphatják vissza a Nyugaton elkobzott vagyonukat, wenn überhaupt. A katonai vezetés pedig szerintem már komolyan tart egy atomháborútól.

Ennek a háborúnak van még egy elsőre nem szembetűnő következménye, mégpedig az, hogy kiderült, az orosz hadseregtől egyáltalán nem kell annyira félni, mint ahogy azt eddig gondolták. Na persze ott vannak az atomfegyverek...

konrada 2022.03.02. 15:06:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez háború annyira észszerűtlen, hogy azok után, amikor az emberiség nem tud leküzdeni évek óta egy náthajárványt, viszont hirtelen kevés lett gáz, az olaj, a csip, az élelmiszer...
...én most lassan felveszem az alufólia sisakot, mert valami qrvára nem stimmel ebben a világban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 15:14:16

@pincébezuhanási tudományok doktora:

"putyinka hiába nyomogatja a gombokat, a rakéták magas rangú tisztek együttes indításával indulnak. Ahogy az USA-ban is. Azok a a tisztek szerintem meg már rég egy hagyományos rakétának putyinra irányzását fontolgatják. "

Ezt én is így látom, sőt remélem.

4-5 napja még nem gondoltam, hogy valaha is ezt fogom írni.

"Az orosz kudarc egyik legbiztosabb jele, hogy már a narancshordának is új kommunikációs iránymutatás van érvényben. :-)) "

Ne gondold. Senki nem olyan hülye, hogy ne látná, milyen közel állunk egy világháborúhoz. Nem utolsó sorban azért is, mert amilyen mértékben felfegyverzi a Nyugat Ukrajnát, az már komolyan a háborúba való beavatkozásnak tekinthető - és Putyin annak is tekinti.

konrada 2022.03.02. 15:21:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
...s ez a barom Márky-Zay még azt erőlteti, hogy Magyarország is adjon, és rajta keresztül is szállítsanak fegyvereket.

...pedig erről tudnának mesélni neki a szírek, hogy ez milyen jó ötlet, amikor néha lebombázzák az izraeliek a rajtuk keresztül érkező fegyverszállítmányokat...

Pepejoe 2022.03.02. 15:28:12

Nem tudni, hogy mennyire egyszerű feléjük gombokat nyomogatni. A legfontosabb pillanatban (ha nem ellentámadásról van szó) szerintem levágná a nyomkodós ujját valami józanéletű.
Az biztos, hogy ez a demens bácsi nagyon elcellázta a dolgot. Pár éve még az Év Emberét akarták csinálni belőle meg Nobel-békedíj, most meg egy frusztrált Herpeszes Ödönkét csinált magából és a világ perifériáján kívülre tette 10 méterrel az országát. Azt az országot, ami így úgy de kezdte összekapni magát a 90 es igen húzós évek után. Ezért nagyon fogják utálni és nem lehet mindenkit böribe hajítani a tüntetésekről. Nem lenne csoda, ha valaki eltüntetné vagy érdemei elismerése mellett szanatóriumba kerülne mondjuk abba a vidéki dácsába. Vagy ott van még az, hogy a saját oligarchás barátai dobják el a magánrepcsijükön Hágába, amikor nem tudja őket kárpótolni a kiesett pénzeik miatt.
Ráadásul ez a ruszki sereg egy vicc. Tizenhuszonéves taknyok, talán még nőt sem láttak belülről + kivénhedt technikán csapatják az úton. Ez demoralizáló lehet, az otthontól távol. Ellenben az ukránok otthon vannak.
Ráadásul az ukrán ugyanolyan elvetemült mint az orosz, miből gondolták, hogy ez az egész story menni fog és összejöhet?
Én egyik csapatot sem szívlelem se családi, se történelmi okokból de arra nincs mentség, hogy direktbe lakótelepeket lövünk a precíziós Graddal (nagyon nem precíz), ilyet már nem csinálunk. És most Putyin kalapja alá be fogják tenni a többi 100 millió oroszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 15:29:56

@konrada:

Orbán mindeddig elég ügyesen egyensúlyozott az EU és Oroszország között, mindig figyelve Magyarország érdekeire. Persze ez most a háború kitörése után nem nagyon fog menni.

MZP ezzel szemben egyértelműen és kizárólag az egyik oldal mellett foglal állást, ami sajnos ellentétes Magyarország érdekeivel. Persze ő már arra goondol, hogy egy április 3-i esetleges győzelem esetén mindez jó pontokat jelent számára Nyugaton. Magyarország érdekei meg kvára hidegen hagyják, a hatalomra jutás számára fontosabb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 15:34:23

@Pepejoe:

"a világ perifériáján kívülre tette 10 méterrel az országát"

Most már csak egyetlen mód van arra, hogy Oroszország visszakerüljön Európa térképére, az pedig Putyin eltüntetése a hatalomból. Ez nyilván a szankciók gyors megszünését is eredményezné, nam eg háborús jóvátétel fizetését az ukránoknak.

"ha valaki eltüntetné vagy érdemei elismerése mellett szanatóriumba kerülne mondjuk abba a vidéki dácsába"

Ez kizárt dolog. A Nyugat követelni fogja, hogy állítsák nemzetközi bíróság elé. Ez természetesen Oroszországnak sem lenne túl jó, ezért valószínűbb a likvidálás.

ulpius66 2022.03.02. 15:37:34

Hát az biztos, hogy ennek a háborúnak eddig csak VESZTESEI VANNAK!

VESZTETT OROSZORSZÁG, VESZTETT UKRAJNA, VESZTETT AZ EGÉSZ EU, BENNE MAGYARORSZÁG!
(talán egyedül az USA nyert.....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 15:41:56

@Pepejoe:

"Én egyik csapatot sem szívlelem "

Nekem az oroszokkal semmi bajom nem volt, a kommunizmus alatt ráadásul ők többet szenvedtek, mint Magyarország. Az ukránokat azonban nem szívlelem (nem mint népet, hanem mint államot) az magyar kisebbség elnyomása miatt. Ezért - ahogy fentebb említettem - még egy korlátozott és gyors, ezért minimális áldozattal járó orosz rendcsinálást sem bántam volna, ám ez a pusztítás tényleg elfogadhatatlan a 21. századi Európában.

Ráadásul logikátlan is, hiszen sokkal kevesebb erőszakkal is akadályozni lehetett volna Ukrajna NATO-tagságát. Most ellenben úgy néz ki, hogy ha megpuccsolják Putyint, akkor Ukrajna igen gyorsan NATO-tag lesz, Oroszorszég meg valóban középhatalommá süllyed. Egyedül az atompotenciálja fogja megakadályozni a leszerelését, mert azt azért a Putyint megpuccsolók sem fogják hagyni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 15:45:42

@ulpius66:

"talán egyedül az USA nyert2

Nem talán, hanem abszolút biztosan. Többszörösen is, mert Oroszország meggyengülése mellett egy gazdaságilag legyengült EU is lesz a háború eredménye.

Megjegyzem, most lenne az optimális idő arra, hogy Kína lerohanja Tajvant. Az USA és a NATO el van foglalva az oroszokkal, nem fognak belemenni egy kétfrontos konfliktusba. Ha Putyint megbuktatják, akkor már késő lesz.

Etniez 2022.03.02. 16:03:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én bízom benne, hogy megpucsolják, de veled ellentétben nem látok erre semmi esélyt.

Az én elképzelésem szerint Oroszország a hónap végéig megnyeri a háborút, de elveszti a békét és kénytelen lesz feladni Ukrajnát.

A békére az egyetlen megoldás az lehet, hogy kettévágják Ukrajnát, mint annak idején a németeket.

Az ukránok nem hitték el, hogy az oroszok képesek támadni, el kellett volna engedniük a nyelvtörvényt. Sajnos a mostani helyzetnek kicsi részben Orbán is okozója, a keleti-nyitás egy teljes csőd lett (mi már régen mondtuk, hogy nem kéne és de kurvára igazunk lett sajnos).
Kár volt Putyin utasításait végrehajtani és folyamatosan blokkolni Ukrajna útját nyugatra, ma még nem mereng ezen senki, de ahogy elül a háború, elő fogják venni Orbánt, ebben biztosak lehettek.
Most lapít is, mindent megszavaz és aláír, amit elétesznek nyugaton. Szánalmas. Szánalmas, hogy egy ilyen ember az országot vezeti.

Vehetünk új metrókat, új Paks 2-t valahonnan és talán új gázszállítót is keresni kell nagyon gyorsan.

Indriq 2022.03.02. 16:04:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Amikor elkezdődött a háború, nem igazán örültem neki, bár elismerttem és ma is elismerem, hogy az oroszoknak vannak méltányolható biztonsági követeléseik."
mégis milyen méltányolható követelése van???? a 94es budapesten aláír egyezmény alapján lemondott Ukrajna az atomfegyverekről, és szó sem volt arról, hogy újra beszerezzenek (poénként említeném, hogy ha 500 vagy 1500km-ről lőnék ki az atomrakétát TELJESEN mindegy lenne).
Ez csak egy ürügy volt, az önigazolásra.
A másik senki nem is akarja az oroszokat megtámadni (mert lehetetlen győzni, a döntetlen az atomháború), putyonka a kimirszen pályára lépett (ovi az extralight verzió), egy ellenség kell, különben ő lesz a hibás a szar helyzetért....
és jahhhh, egy pár napos villámgyőzelemmel akarta a renoméját helyreállítani, ritkán látni ekkora baklövést

Etniez 2022.03.02. 16:06:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, évekig ment az orosz propaganda az új fegyverekről meg a mindent elsöprő hadseregről.

Mostanra kiderült, hogy Oroszország az atom védi, a nyugati haditechnikával nem tudja felvenni a versenyt.

Az utóbbi években sztárolt fegyverek közül egyedül a KalibR-t láthattunk működésben, se SU-57, se Armata tank. Fotókat elnézve a támadó alakulatokról az orosz hadsereg 1980-ban tart.

Etniez 2022.03.02. 16:08:05

@Indriq: Ja, teljesen világosan kimondta a NATO, hogy nem veszik fel Ukrajnát és az EU is kikosarazta folyamatosan.

Az orosz agresszió semmivel nem igazolható.

Indriq 2022.03.02. 16:10:22

@Etniez: megkérdezném, a balti államok melyike támadta meg az EU és NATO tagságuk ideje alatt az oroszokat?

Tapi2021 2022.03.02. 16:14:47

@evilwolf: És a szép az egészben az, hogy állítólag az orosz Biztonsági Szolgálat (kvázi a titkosszolgálat) renitens, Putyin ellenes emberei nyomták fel őket az ukránoknál. Vagyis követtek el hazaárulást. Így tudták célzottan lekapcsolni őket. Hogy előre tudták, hányan, hová mennek?!!!

Etniez 2022.03.02. 16:17:39

@Indriq: Egyik sem, ezt tudjuk. Oroszország egy középhatalom nagyhatalmi álmokkal és attitűddel.

Tapi2021 2022.03.02. 16:18:49

@Camelotr: "Oroszországot nem lehet "legyőzni" katonailag. "

Úgy látom, nem is erről szól a cikk. Hanem pont arról, hogy semmit nem érnek a katonai fölénnyel, győzelemmel sem, ha erkölcsileg, politikailag, a közvélemény szemében már páriáknak látják őket.
Tehát ilyen szempontból máris vesztettek. Soha nem fognak nekik igazat adni, ha hullákon át akarják az igazukat bizonygatni.

És ezen a ponton már eldőlt, hogy a világ közvéleményét ki győzte meg az igazáról és ki nem.

Indriq 2022.03.02. 16:21:32

@Etniez: akkor ehhez mérten ne tételezzük fel, hogy Ukrajna azért akar(t) NATO és EU tag lenni, hogy utána megtámadja az oroszokat....
tehát még mindig nincs elfogadható biztonságkockázati tényező.
egy elmeháborodott debil, aki elhitte a saját halhatatlanságát (és az ilyen ovi félék táplálták)

Tapi2021 2022.03.02. 16:23:40

@pincébezuhanási tudományok doktora: Milyen narancshorda?

Azokra gondolsz, akik követik a VÁLTOZÓ eseményeket és emiatt VÁLTOZIK a helyzetértékelésük is?

Hiszen ma nem az van, mint tegnap! Csak a hülye mondja ugyanazt. Nem?

Tapi2021 2022.03.02. 16:28:58

@Indriq: Nem tudom, mindenesetre Putyin 19-re húz lapot. Szerintem is. Ezért írtam, hogy elbaltázta egy kicsit. Nyilván téves döntés előkészítésre alapozva. És most zavar van.

Háborúval nem lehet érvelni az igazunk mellett. Ma nem. Az USA is előbb győzi meg - akár hazugságokkal: Irak, Dél-amerikai puccsok... - a közönséget és a SZÖVETSÉGESEIT, aztán lő szét mindent.

Oroszország ott áll szövik nélkül! Így nem lehet győzni. Meggyőzni sem.

Tapi2021 2022.03.02. 16:32:22

@Indriq: Ma minden, így a háború is a nyilvánosságban, a médiában zajlik.
Ott meg, ha az egyik oldalon véres gyerekeket mutatnak, a másikon egy öreg külügyminisztert, ahogy a vélt vagy valós igazukról beszél...

Reménytelen.

Indriq 2022.03.02. 16:34:33

@Tapi2021: amúgy egy retardált, még egyszerűen ki lehetne mászni az egészből viszonylag kis arcvesztéssel, de hazai terepen győzelemként előadva.
csak azt kell felajánlani a béketárgyaláson, hogy ők kivonulnak, az ukránok meg aláírják, hogy 20 évig nem csatlakoznak a NATOhoz (ezt elő lehet adni, hogy hősiesen megvédték az orosz medvét a gonosz nyugattól) , az EU csatlakozást megakadályozását valszeg már bukták, bár ha pár napon belül megszületne ez az alku, akkor az EU se kapkodná el....

Tapi2021 2022.03.02. 16:41:20

@parttalan: Igen. Ez van. :-(
Én nem vagyok abban biztos, hogy nem volt ez megtervezve, vagy legalábbis tudatosan menedzselve, hogy beszorítsák az oroszokat a sarokba, ahonnan csak háborúval lát kiutat. :-(

Többször próbáltak diplomáciai megoldást, kérdésekre vártak konkrét válaszokat..., de nem kaptak vagy lesajnáló, semmibevevő válaszokat.
Olyan nehéz lett volna kimondani, hogy "nem telepítünk támadófegyvereket a határaitokhoz és Ukrajna nem lesz NATO tag"?

Nehéz lett volna ezt kimondani? Írni róla egy szerződést?
Inkább a háború...

Aminek egy haszonélvezője van/lesz: az USA!

Szóval akkor kinek az érdeke? Mert Oroszország veszít, Ukrajna veszít, az EU veszít!!!
Máris fizetjük a cehhet az emelkedő árakban, és számoljuk fel a nekünk is hasznos együttműködéseket!

Ki nyer? Az USA!

Etniez 2022.03.02. 16:41:34

@Indriq: A baj az, hogy az orosz hadsereg mítosza semmivé lett. Putyin nem is értem, hogyan kottázhatta el ennyire magát.

Megvolt neki a Krím, ami igazán fontos. Kapott némi területet Kelet-Ukrajnából is, szinte ingyen.
Ezeket kellett volna szépen beillesztenie és nyertesként mehetett volna nyugdíjba. Ehelyett belekezdett egy teljesen értelmetlen háborúba.
Győztesként adhatta volna át a hatalmat, ehelyett gigantikus lúzer. A gazdasági szankciók nagyon sokáig fognak fájni és én személy szerint remélem, hogy elzárja a gázcsapokat.
Ez talán felébreszti az EU-t és kiépíti a kereskedelmet az arab országokkal. Drágább lesz, de szükséges, nem pénzelhetjük tovább az ellenséget.

Orbán pedig még ma leállíthatná Paks 2-t, azt sem az ellenséggel kellene felépítettni...

Etniez 2022.03.02. 16:44:04

@Tapi2021: Ki nyer? Az Usa. És ha Oroszország nyer, ki veszít? Európa.

Ebből a helyzetből Európa nem jöhet ki jól, csak szarul és nagyon szarul. Le kell nyomni az orsoz medvét végre, utána lehet újra építkezni.

Etniez 2022.03.02. 16:46:30

Ezt a tanulságot a jövőre nézve ajánlom a Fidesz szavazóknak, Brüsszel megállítóknak:

rokaffya.blog.hu/2022/03/01/380_az_euro_terdre_imara

"Most jövünk rá, hogy jobb lett volna barátokat gyűjteni magunknak az Európai Néppártban, magában au Unióban, az ENSZ-ben, és nem folyamatosan magas lóról osztani az észt és a „magyarok büszkeségéről” papolni. Mert legyünk önkritikusak, nem a magyarok büszkesége fogja megállítani az orosz tankokat az Ukrán határon, ha úgy találja kedvük, hogy tovább jönnek, hanem a NATO, amivel még most is kekeckedünk, amikor nem engedjük át a fegyverszállítmányokat.

Ennyit ér a nagyképű, elbizakodottságunk és különutasságunk. Ismerős üzenetem van a reménység szerint már csak egy hónapig miniszterelnökünknek; „TÉRDRE, IMÁRA!” Talán az megment minket, mert a nagyképű arroganciánk most már életveszélyes!"

GyMasa 2022.03.02. 16:47:07

@Etniez:
"Orbán pedig még ma leállíthatná Paks 2-t, azt sem az ellenséggel kellene felépítettni..."
Hanem kivel?
Ennél nagyobb butaságot nem is tehetne...

Tapi2021 2022.03.02. 16:49:30

@ulpius66: "Tárgyalni kell!!! Minél előbb!!!!

... és természetesen figyelembe kell venni mindkét fél, az ukrán és az orosz érdekeket...
(mondjuk az ukrán érdekek egybeesnek az EU érdekeivel.....)"

Csak, hogy innen indultak! Hogy ezt kellett volna tenni, de nem tették! Leszarták mit mondanak, akarnak az oroszok. Szó szerint lekezelték őket! Ezért szorult a sarokba Putyin és indított háborút. :-(

Szándékosan nem vették az amerikaiak figyelembe, hogy ugyanabban a helyzetben van Oroszország MIATTUK, mint voltak ők a kubai válságkor a SZU miatt!
Tudták, de tettek rá, hogy jogos az oroszok biztonsági igénye! :-(

És most higgyük el, hogy nem volt itt semmi szándékos provokáció.

Etniez 2022.03.02. 16:49:54

@GyMasa: Valakivel, akivel egy szövetségi rendszerben vagyunk, nem az ellenséggel.

Ekrü 2022.03.02. 16:52:44

@Etniez:
"Kár volt Putyin utasításait végrehajtani és folyamatosan blokkolni Ukrajna útját nyugatra, "- Tévedsz ha azt hiszed, hogy Ukrajna NATO tagságát Putyin miatt blokkoltuk és nem pedig azért mert így volt ez kitalálva Putyin és az EU között.Azért mára eléggé nyilvánvalóvá vált,hogy a fene nagy nyugat igazából nem kér Ukrajnából,hisz itt lenne a lehetőség,hogy a NATO és EU tagja legyen,de köszönik szépen nem kérnek belőle.Pedig ugye most nem blokkolná senki....

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 16:53:54

@ulpius66: Azért van nyereség is. Az hogy egységet kovácsolt a világban, főképp az EU-n belül. Itt a blog.hu-n is van egy kis nyereség, kiderült kik azok férgek akik nem ítélik el ezt a háborút. A nagy hohohorgász egyenesen kívánta. Most meg érdekes, az egész narancshorda kezd ellene fordulni a háborúnak.
Az is kiderült hogy az orosz hagyományos hadsereg egy kalap szart sem ér.

GyMasa 2022.03.02. 16:54:42

@Etniez:
Azt, ugye tudod, hogy nincs nagy tolongás az atomerömü-építö piacon?
Különben meg nem értem, mitöl is félsz ezzel kapcsolatban?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 16:55:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A törpe orosz judóst hiába puncsolják meg, Ukrajna még hosszú ideig válsággóc marad, kizárt h felvegyék a NATO-ba.

Mr. Hyde 2022.03.02. 16:58:06

A nyugati szövetségi rendszer államait leszámítva senki nem szankcionálja, senki nem ítéli el Oroszországot.
Még egyszer, hogy tiszta sor legyen: a világ országainak 3/4 része nem hozott semmilyen intézkedést Oroszország ellen.

Oroszország valóban leválasztja magát a nyugati gazdasági térről, ami valahol érthető, hiszem sosem volt igazán kifizetődő neki.
Ezzel együtt erőből kiszorítja a nyugati befolyást a határvidékéről és visszacsatolja Ukrajnát az orosz érdekszférába.

A nemzetközi erőviszonyok alapjaiban rendeződtek át az utúbbi évtizedben. Amit most látunk az ennek pusztán a látványos kifejeződése.

Ekrü 2022.03.02. 16:58:12

@Etniez:
"Orbán pedig még ma leállíthatná Paks 2-t, azt sem az ellenséggel kellene felépítettni... "-Hagyjuk már....A finnektől is ezt követeled? Vagy az nem baj,hogy ők is az oroszokkal építtetik a Hanhikivi–1 beruházást?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 16:58:32

@Tapi2021: Akkor abban megállapodhatunk ugye, hogy viszont az én álláspontom nem változott és kezdetektől fogva igazam volt?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 16:59:53

@Etniez: Tényleg! Hol a nagypofájú Bayer? Nem szervezi a Békemenetet?

Tapi2021 2022.03.02. 17:00:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Többnyire egyetértek veled!

Én is írtam, hogy Putyin saját sorsát is feltette a rulettre. Akaratlanul is.

A hadsereg impotenciájával csak részben értek egyet, hiszen azt a parancsot kapták az elején, hogy kíméljék az ukrán tesókat, a civileket. Csak katonai célpontokra mentek. És azt hitték ez elég lesz.
De nem lett. Főleg azért nem, mert a világ Ukrajna mögé állt és nyomja a fegyvert, utánpótlást, ideológiai és sajtó hátteret...

Ettől lett ez nagyobb háború, mint azt Putyinék hitték. Rosszul.

Mos vagy akar katonai győzelmet, de akkor lőnie kell mindent és mindenkit, vagy meg áll és patt helyzet. Az első esetben Hága...
Ez a szörnyű ebben. Csapdahelyzet állt elő. És mindenki megszívja. Kivéve a bábost (USA).

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 17:01:35

@GyMasa: Bocsi, mind a francia mind az USA atomipar gond nélkül épít erőművet.

Etniez 2022.03.02. 17:03:09

@GyMasa: Ellenséggel építtetettni atomerőművet nemzetbiztonsági kockázat.

Erőművet sokan tudnak építeni, Paks 2-re is volt jelentkező,
Metrót sem onnan kellett volna venni.

Indriq 2022.03.02. 17:03:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
mennyire szép volt látni, hogy az első napon tolták a putyonka mantrákat, miszerint ukrajna provokálta ki, aztán amikor az EU beindul, ovi csahos kutyáinak köpönyeget kellett fordítani :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 17:05:26

@Ekrü: 24.-én még ezt írtad.

" Az itt kommentelő véresszájú oroszellenesek,csak azt felejtik el,hogy egy kis enyje-bejnye után az amcsik és Nyugat-Európa szépen cserben fogja hagyni Ukrajnát"

Camelotr 2022.03.02. 17:07:41

@Tapi2021:

Most tényleg arról beszélünk, hogy a csaló kártyást kizárta az Úriember Kártyások Klubja egyhangú szavazással a luxushajón, amit az illető (undi-büdi pária) utána egy (cseppet sem) elegáns mozdulattal elsüllyesztett?

???

Kedves Czimbi. Atomháborúról beszélünk. Világvégéről. Minden egyes ember életéről. Sőt! Mondok durvábbat: még a cuki kiskutyák meg pici aranyos cicusokéletéről is!

Az, hogy indulhat-e Putyin a következő nagy Nyugati Transzvesztita Szépségversenyen, bár hihetetlenül érdekfeszítő, jelenleg pont kibaszottul nem érdekel...

GyMasa 2022.03.02. 17:08:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Azzal nincs is baj, de ha most leállíitják Paks-2-t, akkor elveszítettünk vagy 10-15 évet.
Tulajdonképpen csak magunkat lönénk lábon vele.

Etniez 2022.03.02. 17:09:54

@GyMasa: Ha pedig felépítjük, akkor elvesztjük a következő 100 évet.

Tapi2021 2022.03.02. 17:11:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amit MZP csinál az színtiszta ámokfutás!

És gátlástalan hazudozás. Lásd pl.: nem használjuk fel a háborút és az ukrán menekülteket politikai, kampány célokra! Aztán másról sem szólt az összes tüntetésük, mint a kampányról, Orbánozásról! Orbán miatt van háború!!! Ez elmebeteg!

A vétók egyetlen oka a magyar kisebbség elleni nyelvtörvény volt! És akkor az ellenzék is támogatta!

Ha a nyugat meg nem akart volna vétót, de Ukrajnát meg nagyon, akkor miért nem az ukránoknak szóltak, hogy vonják vissza a törvényt, főleg MERT AZ ELLENTÉTES AZ EU ALAPÉRTÉKEIVEL IS!!!!???

Mocskos, gyűlöletorgiát csinál az ellenzék.
Ijesztőbbek ezzel az ámokfutó gyűlölködéssel ők itthon, mint a háború Ukrajnában!

Ekrü 2022.03.02. 17:11:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
" 24.-én még ezt írtad."- És mi változott? Nem hagyta cserben? Dehogynem.Mind az NATO és mind az EU közölte,hogy köszöni szépen nem kér Ukrajnából. ..

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 17:15:26

@Ekrü: Aha. A fegyverek és pénz az neked cserbenhagyás. A durva szankciók az oroszok ellen az cserbenhagyás. Katonailag be sem lehet avatkozni jogilag, mert a BT határozata kell hozzá, és abban ugye az oroszok is tagok.

ulpius66 2022.03.02. 17:16:14

@Etniez: Felhívnám szíves figyelmed, hogy Ukrajna NATO-tagságát EGYEDÜL ORBÁN VÉTÓZTA MEG!
(ugyan az ukrán nyelvtörvényre hivatkozott, vagy valami ilyesmire, de miatta Ukrajnát még megfigyelői szinten sem hívták meg a NATO-ba.....)

Ekrü 2022.03.02. 17:16:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
" Bocsi, mind a francia mind az USA atomipar gond nélkül épít erőművet. "- Valamiért mégis a finnek is a Roszatomot választották.
"A skandináv országban már folyamatban van Hanhikivi–1 beruházás, amelyet műszaki és technológiai oldalról a Paks 2 mintaprojektjének tartanak. Ugyanazt a reaktortípust tervezték bele, és ugyanúgy a Roszatom szakértelme áll a háttérben."
www.google.hu/search?q=N%C3%A9metorsz%C3%A1g+%C3%A9s+finnorsz%C3%A1g+megv%C3%A9di+paks+2+index&hl=hu&sxsrf=APq-WBvV7P9oGUWPI3Qd0PK88PE9V0pbng%3A1646237624454&source=hp&ei=uJcfYsfoF6CHxc8P66S82Ao&iflsig=AHkkrS4AAAAAYh-lyBKfAnvY2-xICoW-o1jDs7Xacqjn&ved=0ahUKEwjHpMWG6af2AhWgQ_EDHWsSD6sQ4dUDCAY&uact=5&oq=N%C3%A9metorsz%C3%A1g+%C3%A9s+finnorsz%C3%A1g+megv%C3%A9di+paks+2+index&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BAgjECc6BAguEEM6BAgAEEM6DgguEIAEELEDEMcBENEDOgsIABCABBCxAxCDAToKCC4QsQMQgwEQQzoICAAQgAQQsQM6BwgAELEDEEM6BQgAEIAEOggIABCxAxCDAToFCC4QgAQ6BggAEBYQHjoICCEQFhAdEB46BQghEKABOgQIIRAVOgcIIRAKEKABUABYqLgBYLO9AWgAcAB4AIABrAGIAccrkgEEMi40NJgBAKABAQ&sclient=gws-wiz
Mondjuk azt nem értem,ha a Németeknek és a Finneknek nincs baja a Paks 2-vel,nektek miért szúrja a szemetek?

Tapi2021 2022.03.02. 17:16:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Megjegyzem, most lenne az optimális idő arra, hogy Kína lerohanja Tajvant. "

Pont nem! Az USA azzal, amit meg tudott csinálni Oroszországgal (meg az EU-val), ÜZENT Kínának is! És Kína feltűnő hallgatással jelzi, hogy tanul és érti az üzenetet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 17:16:49

@Tapi2021: Látom azért a fideszes acsarkodás az maradt. Az oroszokkal haverkodás már idejét múlt.

GyMasa 2022.03.02. 17:16:58

@Etniez:
"Ellenséggel építtetettni atomerőművet nemzetbiztonsági kockázat."
Csak most lettek ellenségek.
Akkor most hagyjuk abba az egészet, dobjuk ki a francba az elmúlt kb 20 év munkáját?
És, akkor a mostani 12-16 év múlva majd lesz atomerömüvünk 25-30év múlva, Paks mostani blokkjai
Leállnak fokozatosan.
Paks ma az éves termelés kb.40%-át adja. AZt valahonnan pótolni kellene.
Mindezt úgy, hogy az orosz gázra sem lehet pont emmiatt számolni.
EZ a lépés kb csak elszabadult áramárat eredményezne.
És, kb. lerombolná az ország energiabiztonságát is.

"Erőművet sokan tudnak építeni, Paks 2-re is volt jelentkező,"
De egy atomerömüvet nem 2 hónap felépíteni, tehát, ha most leállítod, akkor kezdheted az egészet elölröl.

"Metrót sem onnan kellett volna venni."
Az lehet, de azért nem ugyanaz a nagyságrend.

GyMasa 2022.03.02. 17:18:56

@Etniez:
Te mi a fenéröl beszélsz???
Hogyan???
Ugye, nem fogsz most a megújuló-forradalommal jönni?
Egy atomerömü kb. 60 évig üzemel. Mostanában van vita róla, hogy az lehessen 80-100 év is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 17:20:32

@Ekrü: "Valamiért mégis a finnek is a Roszatomot választották." - és szerintem már meg is bánták.

Indriq 2022.03.02. 17:21:23

@Tapi2021: látom azért a nap fütyesz mantra nem maradhat ki....
nem vagyok tájékozott a kubaszov brossúrákban, mi most a migránsokkal való viszony? az ukránok jó migránsok? esetleg Soros küldte őket?

Tapi2021 2022.03.02. 17:26:26

@Etniez: "Sajnos a mostani helyzetnek kicsi részben Orbán is okozója, a keleti-nyitás egy teljes csőd lett (mi már régen mondtuk, hogy nem kéne és de kurvára igazunk lett sajnos).
Kár volt Putyin utasításait végrehajtani és folyamatosan blokkolni Ukrajna útját nyugatra, ma még nem mereng ezen senki, de ahogy elül a háború, elő fogják venni Orbánt, ebben biztosak lehettek."

Francokat volt igazatok. Most sincs.
Nem kellett fellépni a nyelvtörvény ellen? (Volt más hatékony eszköz a kezünkben??? NEM! Az EU/NATO, ha akarta volna elérhette volna, hogy vonják vissza a törvényt és váljon okafogyottá a vétó? IGEN!) Nem kell az orosz gáz? Nem kell majd az áram? ...
Ne legyetek már olyan hülyék, mint a nyugatiak, akik hajlandóak a gázt maguk elől is elzárni!

A konfrontatív diplomáciát egy ilyen kis ország nem engedheti meg magának!!! Csak a barátkozás a jó politika! A korrekt kapcsolatokra törekvés, ez hoz hasznot az országnak!

Politikai analfabétákkal készültök kormányra!!!! :-(

Szerinted, ha az oroszokkal a kellő korrektséggel és tisztelettel bánnak, figyelembe véve az ő JOGOS igényeiket is, lenne háború? Nem lenne.

Ekrü 2022.03.02. 17:27:11

@Indriq:
"az ukránok jó migránsok? esetleg Soros küldte őket? "- A kárpátaljai magyarok és ukránok illegálisan jönnek papírok nélkül? Na,ugye...Most legalább láthatjátok mi a különbség az illegális migráns és a háború elöl menekülő emberek között. Az értelmesebbje már ott balliberális oldalon is felfogta...

Ekrü 2022.03.02. 17:28:59

@Tapi2021:
"Politikai analfabétákkal készültök kormányra!!!! :-( "-Hál' Istennek ezt az emberek is látják! :)))))))
index.hu/belfold/2022/03/02/median-az-orosz-ukran-haboru-kormany-ellenzek-kozvelemeny-kutatas-valasztas/

Etniez 2022.03.02. 17:31:11

@GyMasa: Oroszország természetes ellensége Magyarországnak. A mostani haverkodás is annak köszönhető, hogy Putyin széthúzta a farpofáit Putyinnak.

Ennyi.

Etniez 2022.03.02. 17:31:43

@Ekrü: Tarlós nyert már egyébként?

Tapi2021 2022.03.02. 17:31:48

@Indriq: "akkor ehhez mérten ne tételezzük fel, hogy Ukrajna azért akar(t) NATO és EU tag lenni, hogy utána megtámadja az oroszokat...."

Tévedésben vagy! Ezek csak támaszpontok az USA-nak! Nem a baltiaktól és az ukránoktól féltek, hanem az USA-tól.
Lásd: kubai válság! UGYANAZ! Csak fordítva.

ulpius66 2022.03.02. 17:34:54

@Etniez:

ORBÁN VIKTORNAK KÖSZÖNHETJÜK A HARMADIK VILÁGHÁBORÚ MEGAKADÁLYOZÁSÁT!!!!

HA NEM BLOKKOLJA UKRAJNA NATO TAGSÁGÁT, ÉS FELVETTÉK VOLNA AZ UKRÁNOKAT, AKKOR NATO TAGKÉNT MÁR HÁBORÚS FELEK LENNÉNK AZ OROSZ-UKRÁN HÁBORÚBAN!

ORBÁN VIKTOR BÉKE-NOBEL-DÍJAT ÉRDEMEL!!!!

Etniez 2022.03.02. 17:36:09

@ulpius66: Köszönjük Emese.

(igazából fasz vagy, ha felvették volna, meg sem merte volna őket támadni, de értékeljük a próbálkozást)

GyMasa 2022.03.02. 17:36:13

@Etniez:
"Oroszország természetes ellensége Magyarországnak. A mostani haverkodás is annak köszönhető, hogy Putyin széthúzta a farpofáit Putyinnak.

Ennyi."
Úgy érted, hogy orbán?
És, akkor szerinted az a megoldás, hogy milliárdokat ki kell dobni az ablakon?
Csak, hogy "igazad" legyen?

GyMasa 2022.03.02. 17:37:24

@Etniez:
"... ha felvették volna, meg sem merte volna őket támadni, ...)"

Vaaaaagy
Már évek óta a 3. világháború zajlana...

Ekrü 2022.03.02. 17:41:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Aha. A fegyverek és pénz az neked cserbenhagyás. "-Sokra mennek vele az ukránok....Szerinted,ha itt az oroszok elfoglalják Ukrajna nagy részét,akkor majd mennek segíteni visszafoglalni? Egy fenéket. Szépen hagyni fogják,ahogy tették ezt a Krím esetében is. A szankciók is csak azért vannak,hogy a háború nehogy átterjedjen Európába.(Félreértés ne legyen,nem minket Kelet-Európaiakat védenek,hanem magukat.)Az,hogy milyen áron lesz béke nekik tök mindegy.Simán bele fognak menni abba is ,hogy területeket kapjon Putyin.Na ezért nem lesz soha sem a NATO sem pedig az EU tagja Ukrajna.Nem azért mert az a "szemét" Orbán vétóz,hanem mert a Nyugat-Európai országok a hátuk közepére sem kívánják.

Etniez 2022.03.02. 17:43:45

@GyMasa: Na, unalmasak vagytok, soha nem tanultok, megyek, nem vesztegetem az időm rátok ma tovább.

Ekrü 2022.03.02. 17:43:57

@Etniez:
"Tarlós nyert már egyébként? "- Elfogytak az érveid? Próbálod másra terelni a szót? Röhejes vagy...:))))))))))

Ménár Atya 2022.03.02. 17:46:02

@Etniez: Hagyd már ezt a hülye ellenzéki propagandát paksról.
Az nem zavar, hogy most is orosz az atomerőmű, és egyszer volt komolyabb probléma, amikor a franciák belenyúltak....
Nem rég még leakartátok kapcsolni paksot, meg szélerőművet minden kertbe, most meg változott a direktíva, mert a franciáknak kell az atomerőmű, pár hete már minden ellenzéki imádja az atomot.....
Ez most inkább egy jó lehetőség, lehet faragni az árból kicsit, vagy megépíti más.
De tudom , ezt nehéz megérteni.

Ménár Atya 2022.03.02. 17:47:47

@ulpius66:
:D:D:D
Ez jó, erre még ne gondolt senki :D:D:D

GyMasa 2022.03.02. 17:49:35

@Etniez:
"Na, unalmasak vagytok, soha nem tanultok, megyek, nem vesztegetem az időm rátok ma tovább."
Fut a gyáva...
Nem tudod megvédeni az álláspontodat, ugye?

GyMasa 2022.03.02. 17:51:35

@Ménár Atya:
Jah, nem érti a nyomorultja, hogy most, hogy felvették végre az atomot is a "zöld" energiaforrások közé, valószínüleg több erömü fog épülni, mint eddig, azaz szinte biztosan drágább is lesz, mint eddig volt, illetve késöbb készül el.

dare 2022.03.02. 17:58:59

Ez a kép tényleg erős, nem is értem mire számítottak ilyen agresszió után.
Arra, hogy mindenki kíváncsian fogja majd figyelni ilyen agresszió után az érveiket?
Fura lett volna.

Egy pár gondolat csak ahhoz, hogy Oroszország vesztett.
Tegnap volt a Nap híre műsorban egy moszkvai csokoládégyárossal egy rövid beszélgetés, hogy akkor most milyen is a közvélekedés ott.
Valami olyasmit mondott, hogy semmi különös, vannak szórványos tüntetések, de a nagy többség úgy vélekedik, hogy ahol fát vágnak ott hullik a forgács is.
Mesterházy ezen ki is akadt, és én azt érzem, hogy sokan valami olyan ábrándot kergetnek most is, aminek semmi köze nincs a valósághoz.
Oké, az orosz társadalom igen nagy része elítéli ezt a háborút, amiért nagyon hálásak is vagyunk nekik érte, de jelenleg a kormányfő Putyin, és ő ezt az egészet nem fogja úgy befejezni, hogy az verességgel érjen fel az ő számára.
Én is támogatom az egyre erősebb szankciókat az oroszokkal szemben, mert ezzel nyomás alá lehet őket helyezni, és ki lehet kényszeríteni akár a békét is vele, vagy legalább a tűzszünetet minél hamarabb, de ezeknek a szankcióknak sajnos van egy árnyoldala is (amit persze belekalkulált mindenki), ami az oroszok radikalizálódását hozza majd magával.
Már nem tudom melyik műsorban azt kérdezte a műsorvezető izgatottan (vagy vágyvezérelten) egy elemzőtől, hogy ezek a szankciók ugye tudnak majd hatni, mire az teljes nyugalommal mondta, hogy nem valószínű.
Az orosz néplélek az nem olyan, hogy behódoljon, bármilyen szankciókat is vetünk ki rájuk-valami ilyesmit mondott, és ez szerintem is így van.
A vereség szóba sem jöhet náluk, aki ezt nem tudja az nem ismeri a történelmüket.
Lehet ebben bízni vagy hinni, hogy majd valaki lelövi Putyint és akkor béke meg boldogság lesz, de nem valószínű ez, kár ilyen ábrándokat kergetni.
Mert még ha sikerülne is valakinek likvidálnia őt, az akkor sem fogja megoldani azt a helyzetet, ami jó pár éve van kialakulóban akár ott, akár itt Közép-Európában.
Ez pedig az, hogy nem kér az emberek többsége abból az amerikai típusú demokráciaexportból, amit le akarnak mégis erővel tolni az emberek torkán.
Semmi baj nem lenne vele, ha demokrácia lenne valóban, de nem az.
Ezért bukott meg mindenhol szinte a demokráciaexportjuk, mert nem vesznek tudomást a néplélekről, működik egy darabig, de gyökeres változást nem tudnak elérni.

Az a vélekedés is hamis szerintem, hogy Putyinnak nincs is komoly hadereje, és már holnap, de legkésőbb holnapután fel fogja majd adni az egészet.
Meg se fordul a fejében, biztos van erre is egy forgatókönyv a fejében, de az tény persze, hogy a villámháború az lelkesedés hiányában elmaradt.
Eddig jórészt a golyófogók vagy az ágyútöltelékek harcoltak (ne értse senki félre, csak igyekszem az ő fejével gondolkozni), nem ezekkel a tizenéves srácokkal akarja Putyin megnyerni ezt a háborút, ők csak ahhoz kellenek neki, hogy fanatizálja ezzel majd azokat, akik még nem vettek részt a harcokban, és kicsit azért erősebb nekik a harci moráljuk.
A csecsenek szintén feláldozható bábuk a sakktábláján (megöltek egy hadurat, na bumm), ahogy a fehéroroszok is, de szerintem ők sem a legképzettebb harcosokkal vesznek még részt a harcokban, biztos vannak még nekik is komoly tartalékaik (nem beszélve arról, hogy minden halott csecsen, minden halott belarusz ugyanúgy fanatizálja a többit).
Sajnos ha ezt a háborút az oroszok tényleg komolyan veszik, akkor ott kő kövön nem fog maradni, és ha van lehetőségük akár 2 hónapig is harcolni úgy, hogy a Nyugat nem avatkozik drasztikusan közbe, akkor nem is fognak veszteni.

A cél a tűzszünet, és aztán a tartós béke, mert nagyon rossz irányba is fordulhat ez az egész.
Ezt kellene mindenkinek megérteni, és nem abban bízni, hogy az oroszok majd letérdelnek bárki előtt is, még ha a fenséges Nyugat előtt is kellene most nekik.

Ménár Atya 2022.03.02. 17:59:26

@GyMasa:
Nem értem miért kéne lemondani, azért mert a jelenlegi vezér bevadult, lehet, hogy holnap már nem ő a vezér, és teljesen más hangot ütnek meg, a mai állás szerint az oroszok vannak szarban igazán, az ukránok meg szintén, csak még nem tudják.
Tegnapi hír, hogy sorra mondanak le a zsíros orosz állásokról a volt nyugati vezetők, akik eddig amúgy erőltették a szankciókat 2014 után, de azért az orosz pénz jól jött, meg a megrendelések.
A keleteurópai gazdaságok meg szívtak.....
Azért ez is megérne egy kis ellenzéki tüntit ,a nyugati politikusok ellen :D

Ménár Atya 2022.03.02. 18:05:54

@dare:
Hát megadni magukat azt biztos nem fogják.
Voltak ők már valódi xar helyzetben, de ezek ha kell akkor késsel harcolnak vagy téglával.
Szerintem megpróbálnak kicsikarni valami olyat, hogy ne legyen nagy égés, és ne kelljen népírtaniuk.
Még közel sem agresszívek , ha sarokba szorítják őket akkor itt nagy problémák és civileg tíz-százezrei hullanak el értelmetlenül.
Szerintem egyiküknek sincs igaza, jó lenne ha valami kompromisszumot kötnének mielőbb.

Tapi2021 2022.03.02. 18:07:10

@Indriq:

Onnan tudhatjátok, hogy kettős mércével mértek, és ezért nem az igazat szóljátok, hogy ha elismeritek az USA jogát arra, hogy akár katonai erővel is megakadályozza, hogy a közvetlen közelébe egy másik nagyhatalom rakétákat telepítsen (MEGTÖRTÉNT!), de nem ismeritek ezt el fordítva is!

Ami az USA-nak Kuba volt, pontosan az az oroszoknak Ukrajna vagy a baltiak vagy a lengyelek!

Indriq 2022.03.02. 18:10:11

@Ekrü: tehát akinek volt útlevele az ovi által démonizált mirgánsoknak, azokat befogadta volna annó....
öcsém.... ritkán látni ekkora öngólt.....

@Tapi2021: miért is ugyanaz mint a kubai válság csak fordítva?
Kuba már keményen szocialista volt és úgy akartak az oroszok atomfegyvert vinni az országba (hozzáteszem egy kőkemény hidegháborús időben).
a mostani helyzetben Ukrajna ALÁÍRTA, hogy lemond az atomfegyverekről, sőt... nézd meg Magyarországot, NATO tagként nincs atomfegyver az országban (legalábbis én így tudom :) )
némi sluszpoén, Törökország is NATO tag....
és amit egyszer már megemlítettem, qrva mindegy, hogy 500km-ről, vagy 1500km-ről lövik ki a rakétát ha ki akarják lőni....
kicsit olyan mintha odaállnál a buldozer elé, hogy ne 50 centire álljon, hanem egy méterre tőled... hidd el, ha megindul lekaszál....

dare 2022.03.02. 18:13:58

@Ménár Atya: Nem akarnak népirtani, még ha vannak is túlkapások és nagyon sok a civil áldozat is, de még nem alakult ki az a háborús mentalitás bennük, ami ki szokott alakulni egy idő után a harcoló felekben.
Én is azt vallom, hogy egyiknek sincs igaza, mégis mind a két oldal érvei tele vannak igazsággal.
Így nem szabad, így nem lehet elrendezni akkor sem bármilyen vitás részt köztük, tűszünet kell és béke mihamarabb.

Tapi2021 2022.03.02. 18:15:35

@Indriq: Az EU csatlakozás nem veszélyezteti az oroszokat, nem is mondták. Csak a NATO, mert onnan kezdve az USA irányítja Ukrajnát. Ja, már most is...

A kárpátaljai magyarok jól járnának az EU tagsággal! Ukrajna is kénytelen lenne betartani néhány szabályt.
Mondjuk félő, hogy rajtuk sem kérnének számon semmit, náluk is működtetnék a kettős mércét, amíg teljesítik az utasításokat, mint itthon a ballib kormányok.

Már régen megtehették volna, hogy kikényszerítsék - úgy is, mint a csatlakozás egyik feltételét!, mint európai értéket - a kisebbségek elnyomásának befejezését. De gondolom jópofának tartották, hogy több millió oroszt szívatnak ezzel az ukránok, meg nyolc éve lövik is őket, a magyarokat meg szarták/ják le. Ahogy szokták.

Lásd még: nem lett volna szükség vétókra!!!

Ménár Atya 2022.03.02. 18:16:26

@Indriq:
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de kurvára nem mindegy, hogy 500, vagy 1500 km a rakéta indító állomása.
Épp ez a félő most is, ha az orosz nem adja fel és elfoglalja ukrajnát, akkor lesz egy tiszabecs- orosz nukleáris indító határállomásunk, .
Ez a problem, meg hogy nem kel majd oroszországba telefonálni, hanem csak átszólsz simán orosz földre......

Ménár Atya 2022.03.02. 18:17:41

@dare:
Szerintem is ez a helyzet.
Osztom ezt a véleményt én is.

Indriq 2022.03.02. 18:26:39

@Tapi2021: ha most is az amcsik irányítják, akkor mi az a csepp ami putyonkánál átfordult ámokfutásba?

@Ménár Atya: de mindegy, nem kell elhinni semmit a csúcsszuper rakétaelhárító rendszerekről,
a távolsággal kb 15 perccel hosszabb az út, ezidő alatt a gatyájukat se húzzák fel. Csak a válaszcsapás mértéke a kérdéses mindig, amit ma már nem fix indítóállomásokról teszik meg, hanem az oroszok hagyományosan bombázókról és tengeralattjárókról....
szóval hogy hol van atomrakéta másodlagos...
És egyik hatalom sem igazán a rakéta helyétől fél, hanem bekerülnének egy olyan klubba, aki a világot is el tudná pusztítani...

Tapi2021 2022.03.02. 18:27:06

@Etniez: " a NATO, amivel még most is kekeckedünk, amikor nem engedjük át a fegyverszállítmányokat. "

Isteni szerencse, hogy nem ilyen hiszterizált, öntökönlövő ruszofóbok és őrültek vannak legalább náluk kormányon!

Ha a légteret nagyrészt az oroszok uralják, és a front is közeledne Kárpátalja felé, vajon mennyire lenne jó, ha a Kárpátalján áthaladó fegyverszállítmányokat Kárpátalján bombáznák szét?
Plusz, ha mégsem szűnik meg Oroszország egyelőre, akkor ott lesz, ahol most. És tárgyalnunk kell majd vele. Gázról, atomról, kereskedelemről...
Nem lehet mindenki totál hiszterizált idióta, aki felégeti az ÖSSZES hidat és kapcsolatot a világ még mindig legnagyobb országával!
Ilyen komplett elmeháborodottak csak nyugaton vannak - csak nekik van rá keretük is - és itthon az ellenzék, amely mindent ismétel, amit a nyugatiak csinálnak, Ha kútba ugranak, ugranak ők is.

Komolyan azt hiszitek, hogy ez hosszútávon jó? Hogy nem szívatjuk meg ezzel magunkat?

Ne már. Gondolkozzatok is néha.

Ménár Atya 2022.03.02. 18:30:47

@Indriq:
Ezt nem osztom, elég hatékony rendszerek vannak már.
15 perc nagyon sok idő.
Lehet, hogy nem voltál katona, de a légvédelem nem úgy működik, hogy alszik a rakétabakter, azt felhívja az elnök, elmegy felébreszti a katonákat, iazok isznak egy kv-t, reggeliznek aztán bekapcsolják az ülésfűtést, utána a radart.. :)

Kivlov 2022.03.02. 18:32:26

Mindenki vesztett.
Ez a buzulás az egész világgazdaságot visszaveti.

Indriq 2022.03.02. 18:38:47

@Tapi2021: de a lengyelek és a szlovákok bevállalják, lehet hogy ők genetikailag védettek az orosz fegyverek ellen... de lehet hogy a génállományukban a gerinc is kódolva van
hozzáteszem, a nagy pávatáncos igen szépen befosott az orosz külügyminiszter egyetlen mondatára...

Tapi2021 2022.03.02. 18:40:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mi volt az az álláspont? Hamarabb tudtad, hogy ebből háborút provokál az USA, mint bárki más? Pl. nemzetközi szervezetek, akik még február elején sem tartották valószínűnek???

Tegyük tisztába: a magyar jobb-konzi-kormányzó oldal NEM AKART HÁBORÚT! SOHA!
Éppen ellenkezőleg.
És most sem akarjuk vagy pártoljuk. Nem pártoltuk soha!

Amiben eltér a mi és a ti álláspontotok az nem itt van, hanem ott, hogy mi elismerjük mások jogos igényeit is a saját biztonságukhoz, ti meg csak az USA jogát! :-(

Az USA jogát, amely ugyanazt csinálta most Oroszországgal, mint Hruscsovék az USA-val a kubai válságkor. TI MÉRTEK KETTŐS MÉRCÉVEL, nem mi.

(Akkor mit is csinált Kennedy? Kivezényelte a flottát egy szuverén állam határaihoz (Kuba), hogy megakadályozzon egy katonai együttműködést egy másik szuverén országgal!!!! De az ugye jogos volt?
Ja, és meg is támadta a szuverén KUBÁT! Máig megszállva tartja Guantanamót, ahol illegális kínzásokat végeznek, mert máshol bűncselekmény lenne. Ott is az persze, de ki merné ezt rajtuk számonkérni? )
Ezekért rajongtok ti! :-(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 18:40:24

@GyMasa: Miért gyáva? Levette a sakktáblán minden bábudat és nem akar tovább galambbal sakkozni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 18:43:06

@Tapi2021: Hűűű! De morci vagy! Szóljak matyinak odabújjon hozzád hogy lenyugodj? Nagyon vicces vagy, egy a hidegháború legkeményebb éveiben történteket hasonlítasz a mostaniakhoz? Te is lelkesedsz Szent Istvánért, pedig felnégyeltette Koppányt. :-))

Indriq 2022.03.02. 18:44:56

@Tapi2021: te melyik részét nem érted, hogy Ukrajna aláírta, hogy lemond az atomfegyverekről?????

Tapi2021 2022.03.02. 18:48:19

@Etniez: Fordul a széljárás. Erről az jutott eszembe, hogy a legvéresebb szájú oroszellenesek apja, nagyapja még bősz kommunista, szocialista volt. Donáthék, az Apró-Dobrev-Gyucsány klán... és társaik és követőik.
Akik mindig meleg seggben szeretnek lenni a nyerő oldalon, így gond nélkül bújtak át a kihűlt szovjet-orosz-szocialista seggből a jó meleg USA-nyugat-kapitalista seggbe.

Ha már széljárás. Meg köpönyeg.

Tapi2021 2022.03.02. 18:50:41

@Indriq: És az USA is aláírta már? Meg, hogy nem telepít semmilyen más támadófegyvert? Nem csak atommal lehet pár perc alatt elérni Moszkvát Ukrajnából!

Mennyit ér egy ukrán papír, ha a gazda szignója nincs rajta???
Mennyi ért pl. a minszki-megállapodás?

Indriq 2022.03.02. 18:51:55

@Tapi2021: ha már ennyire a kubai válsággal jössz, ugyebár azt jó tudni, hogy 500 mérföldre Kuba határától, NEMZETKÖZI vizeken húzták meg a határt az amerikaiak, tehát ha analógiát akarnál állítani, akkor az oroszoknak akkor kellett volna pampogni, amikor az amerikaiak oda akarják szállítani a rakétákat. tehát nem rohanta le Kubát (bár tervben volt) és nem a jövőbeli események miatt állította fel a blokádot, hanem konkrét szállítás miatt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 18:52:16

@Etniez:

"el kellett volna engedniük a nyelvtörvényt."

Az ukrán nacionalizmus, sőt sovinizmus ezt nem tette nekik lehetővé. Az oroszokkal szemben mutatni akarták, hogy ők mások, de ezt nem kellett volna a magyarság rovására tenni, mert mi soha nem fenyegettük őket.

"Sajnos a mostani helyzetnek kicsi részben Orbán is okozója, a keleti-nyitás egy teljes csőd lett (mi már régen mondtuk, hogy nem kéne és de kurvára igazunk lett sajnos)."

Azzal nem volt semmi baj, hogy Orbán a Kelettel is pragmatikusan jó kapcsolatokat akart. A 150-200 dolláros földgázárat a németek el bírják viselni, a magyar emberek visoznt belegebednének.

Azt is vedd már észre, hogy Putyin politikáját nem Magyarország keleti nyitása irányítja. Mondjátok - ha esetleg nem is te személy szerint -, hogy feb. 1-én is Orbán benyalt Putyinnak a "békemisszióval". Na de akkor nem ugyanezt tette Emmanuelle Micron és a német kancellár is? Van nem inkább egyikük sem ezt tette?

"Kár volt Putyin utasításait végrehajtani és folyamatosan blokkolni Ukrajna útját nyugatra,"

Orbán nem Putyin utasítására, hanem a magyar kisebbség elnyomása miatt blokkolta Ukrajna NATO-csatlakozását. Sajnos most már ezt sem teheti tovább. Abba kéne már hagyni azt, hogy Orbán Putyin utasítására cselekszik. Ez ugyanakkora baromság, mint hogy az EU Soros közvetlen utasítására cselekszik.

Nézd már meg, mennyi mindennel segítettük Ukrajnát pl. a járvány alatt is, és nem csupán a magyarlakta területeket.

"ma még nem mereng ezen senki, de ahogy elül a háború, elő fogják venni Orbánt, ebben biztosak lehettek."

Ebben viszont biztos vagyok, hogy megpróbálják, ez lesz a ukránok aljas bosszúja. Más kérdés, hogy nem fog menni, mert Magyarország világosan megmondta mindig is, miért volt a blokkolás. Ahogy szintén más kérdés, hogy az EU szarni fog a magyar kisebbségre, ahogy eddig is tette.

Akkor voltunk jól az EU-nál, amikor Medgyessy együtt ünnepelte Nastaséval Erdély elcsatolását.

Indriq 2022.03.02. 18:53:25

@Indriq: "A Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atomnagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki."
hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

ha esetleg kéne egy öngól

GyMasa 2022.03.02. 18:55:17

@Ménár Atya:
"..ne kelljen népírtaniuk."
Arra nincs semmi szükségük, az EU tárt karokkal várja a jól képzett, zsidó keresztény hátterü, oclsó, szorgalmas, az EU-ba 100%osan integrálható emberek hadát!
A német iparmágnások most dörzsölik a kezüket...

Indriq 2022.03.02. 18:56:53

@Tapi2021:
"Ha már széljárás. Meg köpönyeg."
nézzük ovi széljárását... liberálisként kezdte, európérként folytatta, illiberálissá lett, oroszbarát politikát folytatott amit most oroszellenesre cserélt, tiltakozott a tienanmen téri vérengzésen amit azonnal kínabarát politikává varázsolt....
a szélkakas stabil pont hozzá képest

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 18:56:59

@Indriq: Már tele van vele a kapuja. Azt se tudja merre kell rúgni most a labdát.

Tapi2021 2022.03.02. 18:58:32

@GyMasa: Hiszterizált, mosott aggyal nem tudnak ilyen komplex problémákat átgondolni!!! :-(

Most a kúrjunk szét mindent, ami orosz, az ukáz náluk. Aztán jön, ami jön.
Már Csajkovszkijt sem hallgatnak...

Ez ma a dicső, magyar, ellenzéki "értelmiségi" attitűd!!!

GyMasa 2022.03.02. 19:00:49

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Miért gyáva? Levette a sakktáblán minden bábudat és nem akar tovább galambbal sakkozni."
Nem vett le semmit.
Szóval, szerinted is most kell lemondani Paks2-t, és majd bízni benne, hogy "valahonnan lesz majd villany?"
Mert azt ugye nem volt képes elmondani, hogy honnan szeretné az osrszág fogyaztásának a 40%-át pótolni, olcsón és megbízhatóan..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:01:46

@Indriq:

"és szó sem volt arról, hogy újra beszerezzenek "

Egy NATO-tag Ukrajnába az amerikaiak telepíthettek volna atomrakétákat. Na meg nemcsak atommal lehet elpusztatani Moszkvát, ahogy írod, tehát egy NATO-tag Ukrajna kva nagy veszélyt jelentene Oroszország számára.

"nézd meg Magyarországot, NATO tagként nincs atomfegyver az országban (legalábbis én így tudom :) )"

Vagy csak rosszul tudod.

"és amit egyszer már megemlítettem, qrva mindegy, hogy 500km-ről, vagy 1500km-ről lövik ki a rakétát ha ki akarják lőni...."

Ha a háromszoros elérési idő neked qrva mindegy... A rakétaelhárításnak azonban nem mindegy.

Tapi2021 2022.03.02. 19:02:01

@Ekrü: "Most legalább láthatjátok mi a különbség az illegális migráns és a háború elöl menekülő emberek között. Az értelmesebbje már ott balliberális oldalon is felfogta... "

Kizárt. Sajnos nem. :-( Látod!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:04:27

@Indriq:

"A másik senki nem is akarja az oroszokat megtámadni (mert lehetetlen győzni,"

Akkor miért vannak atom- és hagyományos töltetű rakéták telepítve szinte az oroszok szájába? Miért van egy rakás amerikai támaszpont az orosz határ közelében?

Ahogy nincsenek orosz támaszpontok az USA határa közelében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:06:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Magyarországon nincs atomfegyver. "

Ezt én is nagyon remélem. Nem mint ha sokat számítana, egy atomháborúban legfeljebb pár perccel élünk tovább atomfegyverek nélkül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 19:06:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Talán mert az oroszoknak valamiért nincsenek szövetséges államok az USA környezetében. Vajon miért?

GyMasa 2022.03.02. 19:07:17

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
EZt most mire linkelted be, hogy nemcsak a Roszatom van a piacon?
Ha a Westinghouse átveszi a projektet, és ugyaakkorra, ugyanannyiért vállaja, hoyg elk´szíti, akkor mondjuk fel a picsába Paks2-t a Roszatommal.
HA NEM, akkor viszont az ország hosszútávú érdeke az, hogy megépüljön Paks2 az oroszokkal.
Magyarország nem olyan gazdag, hogy megengedhesse ezt magának.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 19:09:36

@GyMasa: Oszt most hogy finanszírozod Paks2-t amikor pénzügyi blokád van az oroszok ellen? Hogy hozod el a reaktor tartályokat? Feladják az oroszok DHL-lel?

alöksz róz 2022.03.02. 19:09:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "A törpe orosz judóst hiába puncsolják meg, Ukrajna még hosszú ideig válsággóc marad, kizárt h felvegyék a NATO-ba." - de az eu-ba még felvehetik, a német cégek már szimatolják a nagy pénzt amit az újjáépítésből szakíthatnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:09:52

@Tapi2021:

"Szerinted, ha az oroszokkal a kellő korrektséggel és tisztelettel bánnak, figyelembe véve az ő JOGOS igényeiket is, lenne háború? Nem lenne. "

Gondolod, hogy ezt belátják?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:12:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Oszt most hogy finanszírozod Paks2-t amikor pénzügyi blokád van az oroszok ellen?2

Paks 2-t az oroszok közvetlenül az orosz beszállítóknak fizetik a hitelkeretből, Oroszországon belül, így a pénzügyi szankciók nem számítanak. Ezt épp ma reggel olvastam egy alaposnak tűnő elemzésben, sajnos már nem emlékszem, hol.

Mire a reaktortartályokat szállítani kell, már rég vége lesz a háborúnak, így vagy úgy.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 19:14:02

@alöksz róz: Ja, hogy a németek építik majd újjá amit az oroszok leromboltak!

Tapi2021 2022.03.02. 19:19:30

@dare: Több dologban egyetértek veled. Nem mindenben. :-) A végében pl. nem. Ez a háború nem csak fanatizál, el is tántorít. Ez már nem a SZU! Nincs hazafias és kommunista kötelesség harcolni.
Az orosz ember is normálisan szeretne élni.

Amit viszont nem kapnak meg, de szeretnének, az a TISZTELET! És az, hogy ne mucsaiaknak náze őket a világ és főleg a többi európai nép, hanem európainak! Ők is hozzájárultak annyival az európai kultúrához és civilizációhoz mint bármely más európai nép. SŐT!

Azt érzik, látják, hogy ha valaki szarban van - Habsburgok, britek, franciák... - akkor kellenek, golyófogónak, hősi halottnak, harci kutyának, amikor meg a nyugat segge nincs veszélyben, sőt, jól megy nekik, akkor meg mucsaizzák, ázsiázzák őket. Egy európai (fehér, keresztény) népet.
És ettől frusztráltak és kisebbségi komplexusuk van, amit nagy sereggel, nagy rakétákkal kompenzálnak. (Értsd jól!)

A vereséget a cikk nem katonailag érti, hanem erkölcsileg. Meg a "médiában". Az vagy, aminek mondanak! Nem az, aki vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:21:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Persze lehet, sőt valószínű, hogy az EU a szankciók keretében elkaszálja Paks 2-t, bár nem látom, hogyan tudná ezt ránk erőszakolni.

Olvasom, hogy az idóta atomellenes németek a szénerőműveiket akarják újra üzembe helyezni, a környezet- és klímavédelem nagyonn dicsőségére. Bezzeg a sebtében bezárt atomerőművek újraindítása náluk szóba sem jöhet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:29:38

@dare:

"Mert még ha sikerülne is valakinek likvidálnia őt, az akkor sem fogja megoldani azt a helyzetet, ami jó pár éve van kialakulóban akár ott, akár itt Közép-Európában. "

A mostani helyzetet nem, de az atomháború veszélyét igen, márpedig szerintem most ezt a legfontosabb elkerülni.

Szerintem sem is a nép buktatja meg Putyint, ha ez megtörténik, hanem az oligarchák és a hadsereg vezetése.

" nem ezekkel a tizenéves srácokkal akarja Putyin megnyerni ezt a háborút, ők csak ahhoz kellenek neki, hogy fanatizálja ezzel majd azokat, akik még nem vettek részt a harcokban, és kicsit azért erősebb nekik a harci moráljuk. "

Ezzel nem értek egyet. Ha igaz az - márpedig teljesen annak látom -, hogy Putyin villámháborút akart, akkor nem logikus huszonéves sorkatonákkal kezdeni a háborút, hiszen az kizárja a villámháborút. Ill. már ki is zárta, hiszen hét nap alatt nem foglalták el sem Harkovot, sem Ogyesszát, sem Kijevet.

Villámhábort harcedzett profikkal kell kezdeni és befejezni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:33:53

@dare:

"nem beszélve arról, hogy minden halott csecsen, minden halott belarusz ugyanúgy fanatizálja a többit"

Szerintem meg minden halott orosz, belorusz vag ycsecsen aláássa a harci morált.

Én erős fenntartással fogadom az ukránok által kiadott orosz veszteséglistát, hiszen ez is az oroszok moráljának rombolását célozza. Ahogy azok a megerősítetlen hírek is, hogy az orosz katonák inkább kiszúrják az üzemanyagtartályt, csak ne kelljen harcolniok.

Ám az oroszok igen lassú előrehaladása nem lehet ok nélküli, és ebben szerintem a szervezetlenség mellett nagy szerepet jétszik a rossz harci morál is.

Tapi2021 2022.03.02. 19:36:41

@Indriq: "és amit egyszer már megemlítettem, qrva mindegy, hogy 500km-ről, vagy 1500km-ről lövik ki a rakétát ha ki akarják lőni...."

Nem teljesen. Egy vétlen kilövésnél, néhány tiszt puccsánál, vagy bármi problémánál, amire nem is gondolunk, ha van idő szólni, hogy nem direkt volt, nem háborút akarunk, puccsisták voltak, stb., akkor talán az automatikus ellencsapás nem indul el!
Míg ötszáz kilométerről, mire bárki felocsúdna, mind elégünk.
Te is.

Nem mindegy.

Nem véletlenül volt forró drót a két atomhatalom között évtizedekig! És x ezer kilométerre voltak egymástól, nem ötszázra!
Most, mire megtalálnák a telefont, me az illetékest, már végünk is lenne.

Azt értsétek meg, hogy Oroszország NEM PROVOKÁLÁSA és nem fenyegetése ilyen közelről, a MI ÉRDEKÜNK IS!
Mindannyiunké.

Most pont azon megy a para, hogy az oroszok, Putyin ne érezzék magukat túlságosan sarokba szorítva, végveszélyben és ne nyomjanak gombot! Ezt úgy lehet elkerülni, ha KIENGEDIK A SAROKBÓL!!!
Barátkozással és nem ellenségeskedéssel!
Ellenségeskedéssel még sosem tudták jobbá tenni a világot!

Kár, hogy valakiknek az az érdekük, hogy legyenek ellenségek...
Különben mi értelme van az orosz nép kirekesztésének Európából?
Nem ők akarnak kirekesztődni századok óta!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:39:09

@dare:

"tűszünet kell és béke mihamarabb. "

Sajnos az oroszoknak a béke a jelen állás szerint arcvesztés lenne, az ukránok meg bíznak abban, hogy a nyugati fegyverekkel megvédhetik magukat.

Ám én is a békéban reménykedem, vagy legalábbis a tűzszünetben.

Persze a tűzszünetet az oroszok csak akkor fogják elfogadni, ha annak életbe lépésével egyidőben leállnak a nyugati fegyverszállítások is. Abba nem fognak belemenni, hogy a fegyverszünet alatt a Nyugat még jobban felfegyverzi Ukrajnát.

dare 2022.03.02. 19:41:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az atomháború veszélye se fog elmúlni hosszú távon.
Ha elköteleződik az Eu az amerikak felé, akkor szerintem még nőni is fog az atom bevetésének az esélye később.
Ha se Washington, se Moszka elköteleződés, hanem Európa saját identitással (ami meg is van) akkor el tudjuk kerülni az atomot.
Ha újra Kelet-Nyugat lesz akkor vasfüggöny, és valós veszély később.

Az volt az A terv.
Nem sikerült.
Most jön a B terv, ami elhúzódó harcokat jelent (legalább 2 hónap).
Nem tudnak elfoglalni városokat, mert ahhoz nagy pusztítást kellene véghezvinni.
De ha elzárják őket az utánpótlástól, akkor csak idő kérdése ez is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:42:54

@Tapi2021:

"A kárpátaljai magyarok jól járnának az EU tagsággal! Ukrajna is kénytelen lenne betartani néhány szabályt. "

Miért, Románia betartja őket? Bár nem vagyok annyira képben, most mi a magyarság helyzete Romániában, de a szoci kormányok alatt nem volt túl jó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 19:49:59

@dare:

Én úgy látom, hogy ennek a mostani háborúnak nem is az ukrajnai pusztítás a legveszélyesebb következménye (ezzel nem kicsinyíteni akarom, csak összefüggésbe helyezni), hanem az, hogy Nyugat-Európa, vagy mondjuk így, az EU bizalma szörnyen megrendült Oroszországban. Ez után a háború után amerikai befolyás nélkül is őrült fegyverkezésbe fog kezdeni az EU, aminek a jelei már most láthatók Németországban, ahol megtöbbszörözik a hadikiadásokat, és komoly fejlesztésekbe kezdenek.

Az EU államaiból, köztük németországból is megindultak a német gyártású fegyverek Ukrajnába, ami tekinthető közvetlen beavatkozásnak - ugyan mi másnak? Ez már egy EU-orosz proxyháború a javából. :(

dare 2022.03.02. 19:54:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szerintem meg minden halott orosz, belorusz vag ycsecsen aláássa a harci morált."
Igazad lehet, hogy ez demoralizálja egy idő után az orosz katonákat is, de akkor majd jön az a propaganda, hogy cirkuszi bohócot akar belőlünk csinálni Amerika, és utána úgy fognak harcolni, mint akik vért ittak.
Az oroszok lassú előrenyomulása pedig pont azért van, mert nem akarnak ártani a többségi lakosoknak.
De mondom, ez csak idő kérdése, ezt kell elkerülni és békét kötni.
Azért mondom, hogy idő kérdése, mert ha kialakul bennük az a háborús mentalitás, ami nem fog egy ukrán lakost se sajnálni egy idő után (elhúzódó harcoknál ez így van), az onnantól kezdve fájdalmas lesz az ott élő ukránoknak.
Ezt kell megakadályozni, hogy ez a harc ne durvuljon és vaduljon el.
Tudom, ez is brutális, de ez sokkal rosszabb is lehet.

Megkerestem a Fahrenheit 911-ből egy részt, oda is tekertem, nagyon bennem maradt ez amikor megnéztem a filmet.
Nem kell az egészet megnézni, csak ezt a kicsi részt elég ahhoz, hogy megértsd miről beszélek harci morál alatt.
youtu.be/B0U5nH_Cd8g

ulpius66 2022.03.02. 19:55:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

NEKEM OLYAN KOMCSI TEMPÓNAK TŰNIK, HOGY A NYUGATON ÉLŐ OROSZ OLIGARCHÁKTÓL ELVESZIK A VAGYONUKAT, KIZÁRÓLAG AZÉRT, MERT OROSZOK!
(ők fjordulhatnak emiatt nemzetközi bírósághoz????......vagy bármelyik orosz, akit hátrányosan megkülönböztetnek, CSAK AZÉRT, MERT OROSZ...PL A SPORTOLÓK....)

ulpius66 2022.03.02. 19:56:20

Azt hiszem EU Alapelv a "hátrányos megkülönböztetés" tilalma!!!

Tapi2021 2022.03.02. 19:58:01

@Indriq: "ha most is az amcsik irányítják, akkor mi az a csepp ami putyonkánál átfordult ámokfutásba?"

Kérlek nézz utána! Tudható! Pontosan. Egyrészt az oroszok sokszor elmondták, másrészt a háború kitörésének pontos forgatókönyve, hogy hogyan navigáltak el idáig, visszakereshető az elmúlt hetekből.

dare 2022.03.02. 19:58:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nincs arcvesztés, erős követelményeket támaszt a békéhez az orosz fél, már erős követeléseket támaszt az ukrán fél is(nagyon jól teszik), és ha mind a két fél enged, akkor találnak középen egy kompromisszumos megoldást.

Tapi2021 2022.03.02. 20:07:46

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A Disznó-öböli invázióra gondoltam. Utána tervek voltak, meg Guantanamo "megtartása", fizetés nélkül, ami lényegében megszállás. De, hogy milyen klassz emberek is az amik, (és mennyire nincs új a nap alatt) azért látható:

www.portfolio.hu/global/20211128/embertelen-csellel-ment-volna-haboruba-amerika-a-60-as-evekben-de-az-elnok-inkabb-kirugta-a-vezerkari-fonokot-513026

Tapi2021 2022.03.02. 20:11:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És Orbán átbújt a nyugati seggbe? Nem. Azt szajkózza, amit ők? Nem.
Utálják is.

dare 2022.03.02. 20:14:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt kellett volna elkerülni, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a folyamat ha egyszer elindult, akkor már nem is lehet ezt megállítani.
Már nem a fegyverkezést, azt már rég el kellett volna kezdeni, hanem az amerikai befolyást.
Márpedig ha kizárjuk az európai piacról az felet (most ki kell, ez nem kérdés, ez most kötelező), és nem is akarunk velük a jövőben se kereskedni, akkor a nyugati befolyás sokkal erősebben fog érződni.

A fegyverek megindulása meg olyan, hogy ha csak ennyivel is, de valahogy akar mindenki segíteni most az ukránoknak, ha egyszer harcolni akarnak az önállóságukért.
Az is megoldás, hogy küldünk nekik sisakokat (meg is köszönték nagyon a németeknek), meg ropit meg takarót meg meleg ruhát, de ezekkel nem sokra mennének most.
Nem az ukránok mentek fegyverrel orosz földre, hanem az oroszok mentek fegyverrel ukrán földre.
Az az alap, hogy ilyenkor el szokták fegyverrel látni a másik felet ( az orosz is ezt tenné , ahogy tette is más harcoknál).

Tapi2021 2022.03.02. 20:15:48

@Indriq: Ez részletkérdés. Ha Ukrajna NATO tag, akkor és azt visznek oda, amit és amikor akarnak! És Oroszország nem tud felvonulni mondjuk Bécsnél, hogy útját állja.

dare 2022.03.02. 20:22:45

@dare: az orosz felet-

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 1:10:25 körül

dare 2022.03.02. 20:25:02

@dare: Pontosabban 1:10:40

ulpius66 2022.03.02. 20:33:30

www.portfolio.hu/global/20220302/ujabb-orszag-keri-hivatalos-tagfelvetelet-az-eu-ba-530547

"Georgia március 3-án benyújtja hivatalos tagfelvételi kérelmét az Európai Unióba - közölte szerdán Irakli Kobahidze, a kormányzó Georgiai Álom - Demokratikus Georgia párt vezetője.
Tájékoztatása szerint a kormánypárt a kabinettel egyeztetve döntött arról, hogy kezdeményezi: az EU gyorsított eljárásban adja meg a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez szükséges tagjelölti státuszt Tbiliszinek."

Ha az Ukránokat felvesszük, akkor a grúzokat is fel kell venni!!!!!

INNEN AZTÁN MÁN CSAK EGY LÉPÉS, A SZERBEK, MACEDÓNOK, ALBÁNOK, STB. IS FELKÉRIK AZ OROSZOKAT, LEGYENEK SZÍVESEK TÁMADJÁK MÁN MEG ŐKET IS, ÍGY GARANTÁLT A FELVÉTELÜK AZ EU-BA!!!!!!!!

Indriq 2022.03.02. 20:34:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""nézd meg Magyarországot, NATO tagként nincs atomfegyver az országban (legalábbis én így tudom :) )"

Vagy csak rosszul tudod."
na mesélj, mit tudsz? ovi beengedte a gonosz nyugat atomrakétáit?

"Ez részletkérdés. Ha Ukrajna NATO tag, akkor és azt visznek oda, amit és amikor akarnak! És Oroszország nem tud felvonulni mondjuk Bécsnél, hogy útját állja."

ez nettó hazugság, a NATO nem telepíthet atomfegyvereket az ország engedélye nélkül! PONT...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 20:40:29

@Indriq:

Ne idézz a nevem alatt olyasmit, amit nem én írtam!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 20:43:07

@Indriq:

Senki nem is állította, hogy az adott ország engedélye nélkül. Vedd már észre, még ha nehéz is, hogy @Tapi2021: többes szám harmadik személyt használt, amiben az adott NATO-tagország is benne foglaltatik.

Indriq 2022.03.02. 20:47:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: jahhh, az tapi2021nek ment

"Senki nem is állította, hogy az adott ország engedélye nélkül. "
neked is beidézzem a 94es budapesti egyezményt? Ukrajna lemondott az atomfegyverekről...

hozzáteszem, ugyanabból a könyvből lapoztok

Tapi2021 2022.03.02. 20:47:51

@GyMasa: Tíz millióan már külföldön élnek és dolgoznak most is. Akkora volt a jólét Ukrajnában!

Nyilván két kézzel kapkodott értük az EU is. Negyvenmillió szegény emberért...
Ezért nem tudták elintézni, hogy vonják vissza a kisebbségtipró nyelvtörvényt...

morph on deer 2022.03.02. 20:50:45

@Tapi2021:
“ És ettől frusztráltak és kisebbségi komplexusuk van, amit nagy sereggel, nagy rakétákkal kompenzálnak.”

Meg egy adag értelmetlen arroganciával.
Emlékezz vissza, hogy Putyin NEM megegyezni akart, az első pillanattól sem, hanem követelte a diktátuma teljesítését!

Ez nem így működik, sőt: így nem működik!
Számomra ebből is egyértelmű, hogy a támadás nem egy kóbor ötlet eredménye, hanem már rég el volt már döntve, mielőtt a követeléseket bejelentették.
Azok pedig eleve olyan feltételeket tartalmaztak, amelyek teljesítése józan ésszel elképzelhetetlen, - lásd a ‘97 előtti állapot visszaállítása.

Putyin most érezte magát elég erősnek, és az energiaügyi kulcspozíciója miatt a nyugatot kellően zsarolhatónak ahhoz, hogy hozzáfogjon a “birodalom” egyesítéséhez.
Ehhez az ukránok korábbi viselkedése legfeljebb ürügyet szolgáltatott, de ez nem a valódi indoka a támadásnak.

Az a felségterület kijelölése, ahogy ez a többi ragadozónál is szokás!
Putyin nem viseli el, ha marginalizálják, ő még meghatározó világhatalomként tekint magára, és abban a hitben lépett, hogy más is őrá.
Nem jött be.

Egyetértek a poszttal, ebből már nem lehet jól kijönni, mostantól senki nem bízik majd Oroszországban, és az Putyinnak köszönhető. Kár.

Tapi2021 2022.03.02. 20:53:07

@Indriq: "A Budapesti Memorandumot 1994. december 5-én írták alá Ukrajna, Oroszország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok vezetői. A szerződés értelmében Ukrajna vállalta, hogy felszámolja nukleáris arzenálját, Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia pedig garantálta Ukrajna biztonságát.

2022. február 10-én Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a brit kollégájával, Liz Truss-szal folytatott megbeszélése után egy sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Memorandumot egy Franciaország és Ukrajna által is aláírt nyilatkozat kísérte, amely előírta, hogy minden aláíró félnek tartózkodnia kell az EBESZ alapelveinek megsértésétől, beleértve az etnikai kisebbségek jogainak tiszteletben tartását. Oroszország szerint Ukrajna a mai napig figyelmen kívül hagyja ezt a dokumentumot."

"Utasítottam a Külügyminisztériumot, hogy hívja össze a Budapesti Memorandumot aláíró országok csúcstalálkozóját. Ha erre nem kerül sor, vagy nem hajlandó biztonsági garanciákat adni Ukrajnának, Kijev ezt, valamint az 1994-ben aláírt záradékokat semmisnek fogja tekinteni

– mondta Zelenszkij a müncheni biztonsági konferencián."

De már írtam, hogy nem csak a jelenről van szó, a jövőről is. Arra kért garanciát Oroszország. Ha Ukrajnát felvennék a NATO-ba az radikálisan változtatná meg a felállást.

antiindex 2022.03.02. 20:57:16

@Tapi2021: "Barátkozással és nem ellenségeskedéssel!
Ellenségeskedéssel még sosem tudták jobbá tenni a világot! "

1939 környékén nyugaton volt sok hülye, aki pont ugyanezt a baromságot gondolta. Köztudott, hogy micsoda marhaság volt. Hitlerrel való barátkozás csak bátorította. És a világot jobbá tenni egy nagyon drága, agresszív fellépés tudta csak a végén.

Putyin fasszopói mind idióta, műveletlen seggfej állatok.

pista18721 2022.03.02. 20:57:56

@Tapi2021:

1percesblog.blog.hu/2021/09/18/elovcalasztas_hackertamadassal/full_commentlist/1#c40922176

"kormányfőt értek hazudozáson egy beismerő vallomással kiegészítve ráadásul!"

Orbán Viktor: "Ne figyeljenek oda arra, amit mondok!"

youtu.be/eEgScourDak

ugye erre gondoltál, mongolFidióta?! ti mindig pofán szarjátok magatokat, mert idióta genetikai selejtek vagytok. ti vagytok Magyarország selejtje, a hulladék.

Tapi2021 2022.03.02. 21:00:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Oszt most hogy finanszírozod Paks2-t amikor pénzügyi blokád van az oroszok ellen? Hogy hozod el a reaktor tartályokat? Feladják az oroszok DHL-lel? "

Az azért meg van, hogy ez az egész őrület még csak pár napja tart? Korai még nagyokat mondani.
Igaz, rubelt és hrivnyát most vegyetek Gyuri bá' is ezt csinálja! Megint szarrá keresi magát...

Ha jól tudom, orosz hitelből (is) épülne, tehát elég, ha otthon átutalnak maguknak! :-)

ulpius66 2022.03.02. 21:03:24

@antiindex:"1939 környékén nyugaton volt sok hülye, aki pont ugyanezt a baromságot gondolta. Köztudott, hogy micsoda marhaság volt. Hitlerrel való barátkozás csak bátorította. És a világot jobbá tenni egy nagyon drága, agresszív fellépés tudta csak a végén."

Azok a hülye nyugatiak, a "demokrácia jegyében" nem merték megtenni 1933-1939 között A "MEGELŐZŐ CSAPÁST" A HITLERI NÉMETORSZÁGRA!

NA, MOST PUTYIN MEGTETTE A MEGELŐZŐ CSAPÁST UKRAJNÁRA!!!!!

Tapi2021 2022.03.02. 21:05:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Gondolod, hogy ezt belátják? "

Nem. Sajnos nem. :-(

pista18721 2022.03.02. 21:06:24

@ulpius66:

paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40725324

pontosan. a nácik a zsidóktól akarták "megvédeni" az embereket. és az nácizmus, amikor egy Führer le akar tiltani valamit, meg meg akarja menteni tőle a világot, csak azért, mert neki, személyesen nem tetszik. ezt nevezik diktatúrának.

akiktől a geciorbán nem akarja megvédeni a gyerekeinket, azok a pedofil papok. az ostoba, idióta papok, azok nyugodtan buzulhatnak a gyerekeinkkel, Orbán még kötelezővé is teszi.

Tapi2021 2022.03.02. 21:07:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Meg az amerikai cégek, meg az ukránok maguknak amerikai hitelből!
Vagy Gyuri bá' hiteléből, lesz miből, ha sortolta a rubelt, hrivnyát, meg most veszi, mert jó az árfolyam.

antiindex 2022.03.02. 21:09:30

@Tapi2021: " legvéresebb szájú oroszellenesek apja, nagyapja még bősz kommunista, szocialista volt. "

az semmi, te kis mongolFidióta, mert Orbán még 30-15 éve maga is a legvéresebb szájú oroszellenes volt.

azért azt nem lehet überelni, hogy Orbán magát fossa pofán két centiről.

és a mongolFidióták elmebetegségét se lehet überelni, ti vagytok a magyar selejt, a legalja.

morph on deer 2022.03.02. 21:12:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
“ Abba nem fognak belemenni, hogy a fegyverszünet alatt a Nyugat még jobban felfegyverzi Ukrajnát.”

Az a szépséghiba, hogy Putyin - pontosan az orosz külügy - konkrétan megfenyegette Finnországot és Svédországot, hogyha csatlakozni merészelnek a NATO-hoz, akkor ugyanabban a helyzetben találják magukat, mint Ukrajna!

Ezzel sikerült elérnie, hogy azon felül, hogy mozgósítottak, meg fegyverkeznek vadul, a svédek például azonnal duplájára emelték az Ukrajna támogatásának évenkénti összegét, 500 millió koronára, és olyan döntést hoztak, amilyet 1939 óta, nem: fegyvert adnak háborúban álló országnak! (Akkor volt ilyen utoljára, amikor az oroszok megtámadták a finneket, ‘39-ben)

Ráadásul az egészet nem orosz-ukrán konfliktusként kezelik, hanem hogy Putyin megtámadta Európát, el akarja dönteni, hogy szuverén államok mit tehetnek, és mit nem, ez pedig elfogadhatatlan!
Ezért aztán ez már az integritásuk elleni személyes támadásként kezelik, és aszerint viselkednek.

Hogy ez mennyire volt jó ötlet orosz részről, az majd kiderül, de hogy nem ijedtek meg, az biztos.

antiindex 2022.03.02. 21:13:52

@Tapi2021: "mi elismerjük mások jogos igényeit is a saját biztonságukhoz"

figyusz, te elmebeteg! Oroszország biztonsági igényével mentegetni Ukrajna invázióját. Ukrajna biztonsági igényének milliószoros leszarása.

te kb olyan idióta vagy, mint egy állatvédő, amelyik megöl egy bálnát azért, hogy a szilái között rekedt egyetlen rákot megmentse.

ti, Putyinfasszopók totálisan beteg, húgyagyú selejtek vagytok.

pista18721 2022.03.02. 21:15:23

@Tapi2021: @Tapi2021: "mi elismerjük mások jogos igényeit is a saját biztonságukhoz"

figyusz, te elmebeteg! Oroszország biztonsági igényével mentegetni Ukrajna invázióját. Ukrajna biztonsági igényének milliószoros leszarása.

te kb olyan idióta vagy, mint egy állatvédő, amelyik megöl egy bálnát azért, hogy a szilái között rekedt egyetlen rákot megmentse.

egyetlen állam biztonsági igénye sem terjedhet ki még a szomszédos állam dolgaiba való beleszólásba sem, és az invázóra meg pláne nem.

te mit szólnál, ha megölnélek, mert úgy nagyobb biztonságban érzem magam, te seggfej?!

ti, Putyinfasszopók totálisan beteg, húgyagyú selejtek vagytok.

Tapi2021 2022.03.02. 21:16:31

@dare: Nincs közös európai identitás!
És az EU egy az egyben befeküdt Amerikának. Merkel volt az utolsó, aki még mert/tudott/akart ellentmondani és szuverén politikát csinálni.
Scholz-ot lenyelték hamar.
Rohantak elzárni maguk elől a gázt és feladták a hetven éves elvüket, hogy harcoló feleknek nem szállítanak fegyvert!!!!
Ide hamuzzanak...

antiindex 2022.03.02. 21:20:31

@Tapi2021: "elismeritek az USA jogát arra, hogy akár katonai erővel is megakadályozza, hogy a közvetlen közelébe egy másik nagyhatalom rakétákat telepítsen (MEGTÖRTÉNT!), "

az USA NEM szállta meg Kubát. az USA keménykedett a szovjetekkell, oda-vissza. Hruscsov engedett. diplomáciai megoldás volt, egy kis felvonulással. kurvára tük más szint.

Putyin fasszopói a történelemből semmit nem tudó, legsötétebb, idióta, elmebetegek közól kerülnek ki. ők a magyar nép legalja, a selejt mongolFidióták.

pista18721 2022.03.02. 21:22:08

@Tapi2021:

kozeletipad.blog.hu/2021/12/08/miert_hallgat_orban_mikozben_recseg_a_rendszer/full_commentlist/1#c41079946

Tehát szerintedf semmi baj nincs azzal, hogy VölNER, egy utolsó bűnöző adott engedélyeket a lehallgatásokra. Valószínűleg pont ilyen ügyekben fizették le.

Másrészt, amikor az USA lehallgatta Merkelt, az se volt rendben. Csak ugye, amilyen mongolFidióta selejt vagy, nem fogod fel, hogy egy országnak az, hogy az ország titkosszolgálata lehallgat egy külföldi államfőt kurvára nem ugyanaz, mint, ha az ország embereit hallgatják le. A külföldi kancellár lehallgatása mi a jó édes kurva anyádnak zavarná az amerikaiakat? A németeket zavarhatja, és az ő dolguk, hogy mit léptek ebben az ügyben. Ebből neked kurvára semmiféle érved nincs, te kis mongolFidióta selejt!

Elmebetegek vagytok, pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar genetikai selejt, a hulladék. Ezért szavaztok a Fideszre.

Tapi2021 2022.03.02. 21:23:03

@ulpius66: Münchenben kirúgtak egy világhírű karmestert! Akiről maguk mondják, hogy nincs párja a világon!!!
Csak mert nem volt hajlandó elítélni az orosz hadműveleteket, Putyint. Egy karmester!!!

A nyugat ma az intolerancia bajnoka már. De, hát ezt is tudtuk, magyar edzőket is rúgtak már ki ideológiai okokból...
Szabadság, liberalizmus földje, óhhhh...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 21:25:45

@Tapi2021: Aha. Mondd te mennyit tudsz a reaktorfizikáról? Mert én sokat. Ha nincs vízum a szakembereknek ki fogja összerakni. üzembe helyezni? Hogy küldöd ki az embereket tanulni? Tudod hogy már most hiány van nukleáris mérnökökből? Hogy a régi gyakorlott mérnököket kelleni kiküldeni a új reaktor megtanulására és nincs fiatal a régiekhez helyettük? Te komolyan azt hiszed hogy ezt a politikusok belátható időn belül elfelejtik az oroszoknak? Paks 2 már most késében van.

dare 2022.03.02. 21:25:45

@Tapi2021: Nem azt írtam, hogy van közös identitásunk hanem azt, hogy van saját identitásunk, ami sokszínű.

morph on deer 2022.03.02. 21:26:34

@Tapi2021:
“ És az EU egy az egyben befeküdt Amerikának.”

De NEM azért fordultak Putyin ellen, hanem azért, mert megszállt egy szuverén európai államot!
Innentől kezdve nem számít, hogy miben van igaza, és miben nem: ez NEM elfogadható elintézési módja egy konfliktusnak, semmilyen körülmények között, 2022-ben!
Ez az elsődleges, és legfőbb probléma!
A barbár stílus, a kocsmai erősködés az, ami kiverte a biztosítékot, nem az amerikai - vagy bármilyen - érdek!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 21:27:17

@Tapi2021: És? Nem ítél el egy agressziót? Egy hadüzenet nélküli háborút? Akkor nincs helye Európában. Ez ennyire egyszerű.

Tapi2021 2022.03.02. 21:28:20

@Indriq: Most Amerika szopó bábkormány van Ukrajnában, az ország évek óta tele amerikai "tanácsadókkal", főleg a hadsereg, meg az államigazgatás... Szóval? Meddig tartana, hogy KÉRJE/Engedélyezze?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 21:29:20

@Tapi2021: El vagy szakadva a valóságtól. Hogy shortolja Soros a rubelt most? :-))

antiindex 2022.03.02. 21:29:28

@GyMasa:

1) Paks I.ben lassanként havonta leáll egy-egy blokk
2) Paks II biztos nem lesz meg 2030-ig, de most elnézve ezt a háborút, még fog csúszni 5 évet. legvalószínűbb meg az, hogy ti atombuzik buktok, és Paks II sose épül meg. de játsszuk azt, hogy megépül

de Paks I és Paks II között most már biztosan lesz kurva sok év hézag, amikor meg kell oldani Magyarország áramellátását atom nélkül.

tehát kell, hogy legyen, és lesz megoldás.

ertelemblog.wordpress.com/2019/02/16/miert-lesz-csod-paks-ii/

az áramellátás kőszén, nukleáris, és egyéb fasz megoldások nélkül nem egy fizikailag, vagy technikailag lehetetlen dolog. csak a megfelelő motiváció kell hozzá.

a zöld fordulat egyébként is teljes gőzzel ment, az ukrán háború pedig sokszorosára fogja növelni a zöld fordulat sebességét.

ha megnézed, akkor a nap és szélenergiás cégek azok, amelyek szárnyalnak, szárnyaltak még akkor is, amikor minden más zuhant.

Putyin-fasszopó, mongolFidióta, náci, atombuzi vagy.

a totálkár ugye nem jár egyedül.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 21:30:43

Mennek kifelé te ostoba. A libernyák dezinformálás mélypontja vagy..:)

Tapi2021 2022.03.02. 21:31:02

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: És mi van, ha oroszként jogosnak látja ő is? Miért ne láthatná úgy? Miért ne lehetne más véleményen? Valami alkotmány izékben ez régen alapjogként bele volt írva... Miért csak egy narrációt szabad látni és mondani ma egy szabad, liberális országban?

pista18721 2022.03.02. 21:32:49

@Tapi2021:

1percesblog.blog.hu/2021/09/18/elovcalasztas_hackertamadassal/full_commentlist/1#c40922334

"Petry uniós munkavállaló, aki nem vándorolt be, csak ott dolgozik"

Pontosan ezt nevezik bevándorlónak, te mongolFidióta!

"A bevándorlás emberek életvitelszerű áttelepülése születési országukból vagy korábbi lakóhelyükről egy másik országba. "

https://hu.wikipedia.org/wiki/Bevándorlás

Az "ott dolgozik", az életvitelszerű áttelepülés, hacsak nem ingázik minden nap, ami ebben a távolságban lehetetlen.

Ti, mongolFiditák vagytok a magyar selejt, a kisegítőiskolai hulladék, akik még magyarul sem bírtak rendesen megtanulni, olyan sötétek.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 21:35:31

@Tapi2021: Egy amerikai egyetemen azért rúgtak ki egy professzort, mert hallgatóinak levetített az Othello c. filmből egy részletet, amelyben Lawrence Olivier feketére festett arccal játszotta a címszerepet..Van határa a liberálidióta hisztériának??

antiindex 2022.03.02. 21:36:07

@ulpius66: "PUTYIN MEGTETTE A MEGELŐZŐ CSAPÁST UKRAJNÁRA!!!!! "

mert ugye Ukrajna 2014-ben elfoglalta a Krímet és a Donbast, és már kezdett veszélyessé válni, ugye?

Ja nem, hanem már megint letagadtad a jó édes kurva anyádat is, te Putyin-fasszopó, mongolFidióta selejt! Te mindenféle szégyenérzet nélkül bemondod a valóság totális ellenkezőjét.

Putyin nem megelőző csapást mért, hanem Anschlussot csinált, csak az ukránok utálják, mint a szart, és nem sikerült.

a Putyin-fasszopó, mongolFidióta, nácik a magyar társadalom legalja, a genetikai selejt.

Tapi2021 2022.03.02. 21:36:20

@morph on deer: Tény, hogy elbaltázta. Én is ezt mondom. Óriási hiba volt háborúba kezdeni. De, ha már, túllépni a két szakadár köztársaságon.

pista18721 2022.03.02. 21:36:44

@ulpius66:

demieeert.blog.hu/2021/06/06/de_miert_lett_a_ner_fo_ellensege_soros_es_a_migransok_utan_a_varosi_fu?full_commentlist=1#c40695840

TE IS ELMEBETEG VAGY, MEG A BLOGGAZDA IS, AKI (nem amely, élő személy, te kis idióta!) HAGYJA, HOGY TE, A VADBAROM, SZÉTBASSZAD A BLOGJÁT!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 21:36:46

@Tapi2021: Ha jogosnak lát egy hadüzenet nélküli háborút, egy agressziót, akkor nem való a kultúrnépek közé. Menjen és vezényeljek a kalasnyikov zenének!

Tapi2021 2022.03.02. 21:40:01

@antiindex: Igen, aztán Anglia hadat üzent az őket meg nem támadó Németországnak!
Amelynek esze ágában nem volt a nyugatot megtámadni és két front közé szorulni...
Pláne a fél világgal háborúzni.

dare 2022.03.02. 21:40:24

@Tapi2021: Ez elkerülte a figyelmem:
"A vereséget a cikk nem katonailag érti, hanem erkölcsileg. Meg a "médiában". Az vagy, aminek mondanak! Nem az, aki vagy."
Ez igaz, nem is a poszttal akartam vitázni.
Erkölcsileg vereséget szenvedtek, úgy elrúgták azt a lasztit amire az van ráírva, hogy bizalom, hogy elég lesz megtalálni évtizedekig.
Az a kérdés csak, hogy vajon mennyire fogja meghatni ez Putyint.
Ha az első számú céljuk az lenne, hogy továbbra is jó viszonyban szeretnének maradni Európával, akkor ennek a fajta katonai akciónak az égadta világon semmi értelme nincs.
Ismeri a történelmünket, látja azokat a folyamatokat amik lezajlottak itt a háború óta, ha egy ilyen katonai beavatkozás után azt hinné vagy gondolná, hogy marad majd itt minden a régiben, akkor ki kell mondani, hogy tényleg megbuggyant.
Ha jó viszonyt akarna továbbra is az Unióval fenntartani, akkor ezt már most be kellene fejeznie amit csinál (el se kellett volna kezdeni).
Ki tudja ő mit akar?
Ez a kérdés csak.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 21:45:16

@morph on deer: Az USA meg megszállta Grenadát. Egy kis közép-amerikai független államot, és nem évszázadokkal ezelőtt, hanem alig négy évtizede..Chilében pedig hatalomba segített egy tömeggyilkos katonai huntát, amely meggyilkolta a törvényesen megválasztott elnököt is..

antiindex 2022.03.02. 21:46:06

@Tapi2021: ás ez hogy érv neked? SEHOGY? te idióta! leírtál egy a kérdés szempontjából irreleváns dolgot. mi a faszomnak reklámozod, hogy ennyire hülye vagy?!

Tapi2021 2022.03.02. 21:47:09

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezért írtam, hogy hét nap után korai atomfizikusokról, mérnökökről, reaktorblokkokról beszélni, amikor most kezdik a tereprendezést Pakson.

Guillam 2022.03.02. 21:49:21

@Tapi2021: Kb 6 hete volt szó tárgyalásról, ezt a támadást pedig legalább két éve készítik elő. Szó nincs biztonsági igényekről ha olvastad a véletlenül kikerült dokumentumot, egyszerűen fel akarja támasztani a Szovjetuniót Oroszorsz, Ukrajna és Beloruszia egyesítésével.

kvadrillio 2022.03.02. 21:55:29

jajjjjjdesok háborúnál nem alkalmaztak ilyen "KIREKESZTÉS"-T ! vajh...MIÉRT NEM ?????

MAJD VISSZAÁLL A REND ÉS PUTYIN MÉG MINDIG TAGJA LESZ A BIZTONSÁGI TANÁCSNAK ! :)

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 21:58:30

A nyugat most ugyanolyan hülyén bámul maga elé, mint amikor az oroszok megszállták a Krímet. A lelkük mélyén akkor sem gondolták, hogy bekövetkezhet. A posztoló meg nem tudom mire számított. Nyilvánvaló, hogy a világ szimpátiája sosem az agresszor mellett van, különösen ha az jóval erősebb. Oroszország egyszerűen visszavesz saját érdekszférájába azt az Ukrajnát, amely az amerikai külügy és titkoszolgálatok kavarásának következtében nyugati érdekszférába került.

pista18721 2022.03.02. 22:00:10

@CSOKKI MÁLNA:

wootschp.blog.hu/2022/02/24/moszkva_nem_hisz_a_konnyeknek_303?full_commentlist=1#c41235944

figyusz, te Putyin-fasszopó, elmebeteg barom!

1) Nem írtam olyat, hogy Ukrajna le fogja győzni Oroszországot. Oroszország katonai túlereje óriási, valószínűleg el tudják foglalni Ukrajnát. Bár láttunk már olyat, hogy Finnországot se tudták.

2) Emiatt aztán tök felesleges nekem itt belinkelned minden egyes kis hadi eseményt.

3) Egyébként állítólag azt a repteret visszafoglalták. Tudod, mint a viccben, jött az erdész és kizavarta az orosz partizánokat.

liveuamap.com/en/2022/24-february-ukrainian-army-reportedly-retook-hostomel-airport

mondom, ha majd megint visszafoglalják az oroszok ne gyere ezzel, én nem írtam, hogy nem fogják!

4) amit állítok, hogy Oroszország ezt a háborút kurvára meg fogja szívni, nem katonai, hanem a gazdasági következmények miatt. és az orosz nép. nyilván nem putyin fog éhenhalni, hanem az orosz emberek fogják megszenvedni. persze az ukránok is. de nem a németek és nem az amerikaiak. Putyin olyan kurvára tönkretette a saját népét, ahogy csak lehet

5) mellesleg Ukrajnával Putyin nem sokat ér. azok az ipari területek a Donyeck medencében már nem érnek olyan sokat, Ukrjna többi része nem olyan gazdag, nincs iszonyatos nyersanyaguk, amire Oroszországnak szüksége van, ráadásul megszállás alatt biztos nem fog felvirágozni.

szóval akárhogy is, de Putyin a legidiótább diktátor ebben az évezredben.

CSOKKI MÁLNA 2022.03.02. 22:02:03

@Guillam: Persze, persze, mint Szaddámcsodafegyverei.Elképesző pofátlansággal megy az álhírgyártás..

Tapi2021 2022.03.02. 22:08:09

@morph on deer: "Innentől kezdve nem számít, hogy miben van igaza, és miben nem: ez NEM elfogadható elintézési módja egy konfliktusnak, semmilyen körülmények között, 2022-ben!
Ez az elsődleges, és legfőbb probléma!"

Ez osztom én is. Elkúrták.
De ettől még a másik dolog is igaz. Németországot nagyon is rá kellett nyomni, hogy milliárdos veszteségeket okozzon magának, és feladjon elveket, egy népért amelyet sosem tisztelt.

Tapi2021 2022.03.02. 22:10:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Most vesz! Olcsó és biztosan nem marad így. Van ideje, van pénze.
Amikor valaki veszít más nyer! Ilyen a tőzsde. Pénz nem vész el, csak átvándorol! :-)

pista18721 2022.03.02. 22:10:57

@Tapi2021: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41251256

"elismeritek az USA jogát arra, hogy akár katonai erővel is megakadályozza, hogy a közvetlen közelébe egy másik nagyhatalom rakétákat telepítsen (MEGTÖRTÉNT!), "

az USA NEM szállta meg Kubát. az USA keménykedett a szovjetekkell, oda-vissza. Hruscsov engedett. diplomáciai megoldás volt, egy kis felvonulással. kurvára tök más szint.

btw. Fidel Castro Kubája úgy kezdődött, hogy ugye Mexikóból megszállták Kubát. csaxólok.

Putyin fasszopói a történelemből semmit nem tudó, legsötétebb, idióta, elmebetegek közól kerülnek ki. ők a magyar nép legalja, a selejt mongolFidióták.

Tapi2021 2022.03.02. 22:19:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem. De nem is vagyok orosz. Nem úgy látom, ahogy ők.
A háborút semmiképp nem támogatom, sőt! De azt, hogy nem csak az egyik oldalnak vannak jogos igényei, és igénye arra, hogy tiszteljék, azt így gondolom.

Mondjuk, ha az erdélyi magyarokat lőnék nyolc éve a románok, már vagy 14 ezret megölve közülük, akikkel azért kerültek konfliktusba, mert kvázi betiltották a nyelvük használatát..., akkor talán sokkal megértőbb lennék én is. Főleg, ha erős nép tagja lennék.
De, mint mondtam, nem vagyok ebben a helyzetben. És akkor sem szívesen háborúznék. Mondjuk, ha nyolc évig mindenki leszarná, hogy ölik a magyarokat egy európai, szuverén, és nagyon demokratikus országban (mint amilyen ugye Ukrajna)... Hát nehéz... Szerencse, hogy nem vagyunk ebben a helyzetben. Meg amúgy sem tudtunk semmit értük tenni már Trianon után sem... :-(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.02. 22:26:59

@Tapi2021: És mégis, hogy vesz most Soros rubelt? Nyit számlát Oroszországban, egy orosz bankban?

pista18721 2022.03.02. 22:27:01

@Tapi2021:

"ha a pozitívakat azonnal és kötelezően karanténba is lehet küldeni,"

kard.blog.hu/2021/04/11/ne_osszatok_orbankepet/full_commentlist/1#c40135886

igen, jobb országokban ezt nagyjából meg is szervezik. az is nyilvánvaló, hogy ezt csak egy bizonyos mértékig reális megszervezni, a WHO ajánlása szerint 5%-os pozitív arányig.

Orbán a tesztelést bizonyára pont azért nem szereti, mert ez egy munkás dolog. Orbán csak azt szereti, ha egyszerű parancsokat osztogathat, mint katonákat az utcára, hátort lezárni, és hasonlók. az igazán szervezési feladatokhoz hülye, buta, és dilettáns. no meg ugye ebből lopni sem lehet, mint a lélegeztetőkészülékekből meg vakcinákból.

a háborúnak a vakcinával nagyjából pár hónapon belül vége. ennyi idő alatt Orbanisztán már nem fog leesni első helyről egy olyan helyezésig, amely jó eredmény lenne.

világbajnok elbaszónak lenni nem szerencse kérdése. ez szisztematikus elbaszás. Orbán népirtást követett el.

Tapi2021 2022.03.02. 22:29:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Kivonták a deviza piacokról? Nem tudtam.
Akkor ott a forint.

Tapi2021 2022.03.02. 22:33:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Jó kérdés. Mi tette jogossá a több százezer arab és más etnikum halálát amerikai és szövetséges fegyverek által??? Hogy nem Európaiak?

Iskolák, kórházak, násznép... volt ott minden, szétlőve.

Mert nekik lehet?
Ki háborúzott többet az elmúlt húsz-harminc évben? Az USA vagy az oroszok? És ki okozott nagyobb károkat emberéletben és anyagiakban?

Ne mérjünk kettős mércével!

Ha a háború rossz, akkor Amerika imperialista indíttatású háborúi is azok. Ugye?

Sir Gombóc 2022.03.02. 22:38:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: felmerül a kérdés, miért irkálsz mindenféle blogok kommentszekciójába hamis feltételezéseket a NATO atomfegyvereiről?
Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Olaszországban és Törökországban vannak amerikai atomfegyverek.Egyetlenegy a NATO keleti bővítésekor csatlakozott országba nem telepítettek atomfegyvereket! De egy célzott kereséssel ezen információkat te is megtaláltad volna. Ehelyett butaságokat irkálsz napok óta a témában.

Sir Gombóc 2022.03.02. 22:41:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és mi lenne az a jogos igény? Ők úgy gondolják, hogy Kelet-Európa feletti rendelkezés is jogos igény részükről.
Azt gondolom, azt te sem szeretnéd.

pista18721 2022.03.02. 22:46:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"ly-al írtad?"

simamarkelemez.blog.hu/2020/08/24/miert_nem_lesz_belaruszbol_ukrajna/full_commentlist/1#c38851206

Itt mit akartál írni, te kis selejt?! Mióta írjuk ezt így, te elmebeteg: "ly-al"? Még írni és olvasni sem tudsz normálisan, te kis genetikai selejt!

antiindex 2022.03.02. 22:57:39

@CSOKKI MÁLNA:

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

pista18721 2022.03.02. 23:00:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

szeka.blog.hu/2021/12/02/a_fidesz_kommunikaciojaban_a_vagyak_tovabbra_is_fontosabbak_a_realitasoknal?full_commentlist=1#c41069122

na, idióta, miután hónapokig tagadtad, hogy van működő scriptem, rájöttél, hogy tényleg van. neked, pszichopata elmebetegnek ez hónapokba tellett. ennyire genetikai selejt vagy, agyonkurt baromfi!

Gógita 2022.03.02. 23:01:47

Azta srácok! Köszönöm a hozzászólásaitokat!

Az előző nullákhoz, egy-kettőhöz képest! Igyekszem majd olvasni is őket, ha időm engedi. KÖSZI!!!

antiindex 2022.03.02. 23:03:57

@Tapi2021:

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

Gógita 2022.03.02. 23:15:33

Kérlek próbáljatok meg kulturáltan vitázni!

Köszi!!!

pista18721 2022.03.02. 23:20:58

@Tapi2021:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41251564

"Barátkozással és nem ellenségeskedéssel!
Ellenségeskedéssel még sosem tudták jobbá tenni a világot! "

1939 környékén nyugaton volt sok hülye, aki pont ugyanezt a baromságot gondolta. Köztudott, hogy micsoda marhaság volt. Hitlerrel való barátkozás csak bátorította. És a világot jobbá tenni egy nagyon drága, agresszív fellépés tudta csak a végén.

Putyin pontosan ugyanolyan pszichopata idióta, mint Hitler volt, meg Orbán. Ezek csak abból tanulnak, ha az erősebb odacsap. Oda kell tehát baszni. Mivel atiomja van, Ukrajnát kell fegyverrel támogatni, illetve gazdaságilag tenni tönkre az országot. Amíg valamelyik oligarhca, bárgyilkos, vagy a nép ki nem nyírja.

Putyin fasszopói mind idióta, műveletlen seggfej állatok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 23:30:08

@Indriq:

"neked is beidézzem a 94es budapesti egyezményt? Ukrajna lemondott az atomfegyverekről..."

A minszki egyezményt sem tartotta be. Ugyan mitől tartaná be a budapesti egyezményt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 23:31:57

@morph on deer:

"Számomra ebből is egyértelmű, hogy a támadás nem egy kóbor ötlet eredménye, hanem már rég el volt már döntve, mielőtt a követeléseket bejelentették."

Vagy inkább felkészült arra az esetre, ha elutasítják a követeléseit. Észszerű, nem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 23:32:59

@morph on deer:

"Azok pedig eleve olyan feltételeket tartalmaztak, amelyek teljesítése józan ésszel elképzelhetetlen, - lásd a ‘97 előtti állapot visszaállítása."

Vagy inkább olyanokat, amelyekből egy kompromisszum során engedni lehet. :)

pista18721 2022.03.02. 23:41:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Régenkurt baromfi coming outja:

" Ha szájjal fújod az oxigén többletet jelent, de gondolom nem fújod ott ahol élvezed. :-))"

itt írtad:

szeka.blog.hu/2020/04/16/kevesebb_penz_jut_majd_a_kormanyfo_hobbijara_bar_orban_viktor_errol_nem_igazan_vesz_tudomast/full_commentlist/1#c38421860

1) Az, hogy nem tudsz magyarul, mert hiányzik a mondatban pár vessző, az egy elhanyagolható dolog ahhoz képest, hogy:
2) Ezt magadnak írtad, amilyen kis nyomi vagy. Magadnak magyaráztad, hogy hol kell fújnod ahhoz, hogy élvezd.
3) Szép kis buzi coming out is egyben.

Dr. Hyperventillációs Buzi, te inkább maradj annál, hogy ott fújod, ahol élvezed, és ahol jön a "zoxigén" a pofádba! Az való neked!

Ma már megvolt neked a hiperventillációs szeánsz? Magadnak fújtad, vagy másnak szívtad? Ma is azért vagy ilyen "okos", mert túltoltad az zoxigént?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.02. 23:55:08

@Gógita:

Világos és jogos volt a közönség tiltakozása, Csajkovszkij is Putyin csatlósa volt, nem? Valahogy úgy, ahogy Richard Wagner Hitleré... Ja, nem is, egyik sem...

Ez pontosan beleillik abba a talán euro-wokenessnek nevezhető őrületbe, ahogy kedden Münchenben Gergievet kirúgták, mert nem tett eleget a neki adott ultimátumnak, és nem volt hajlandó ruháját megszaggatva elítélni Putyint. Vagy ahogy eltiltják az orosz sportolókat, akik minden bizonnyal semmit nem tehetnek Putyin háborújáról.

antiindex 2022.03.02. 23:57:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ugyan mitől tartaná be a budapesti egyezményt? "

Ukrajna a budapesti memorandum szerint már leépíTETTE a nukleáris arzenálját. Ukrajnának volt a harmadik legnagyobb nukleáris arzenálja a világon (szovjet időkből).

tehát leszerelte a nukleáris arzenált, azaz MÁR BETARTOTTA A SZERZŐDÉS RÁESŐ RÉSZÉT.

tehát, faszfejkém, nem tudom, te mit spekulálsz azon, ami múltbeli tény. mi a kérdés azon, ami már megtörtént, te idióta fasz?! nincs olyan kérdés, hogy be fogja-e tartani,mert már megtörtént.

ennyit tud a Putyin-fasszopó, náci, mongolFidióta selejte, ti vagytok Magyarország szégyene, a legalja, a korcs hulladék.

hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

antiindex 2022.03.03. 00:09:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ukrajnában ezekben a napokban naponta megölnek több tucat ártatlan civilt, és több száz olyan katonát, akik a hazájukat védik, mert a köcsög Putyin lerohanta őket.

de a Putyin-fasszopó, mongolFidióta náci faszt ez nem érdekli, őt az érdekli, hogy egy tök rég halott zeneszerző művét lejátszák-e Angliában. mert a degenerált húgyagya szerint ez a fontos kérdés.

ennyit tud a Putyin-fasszopó, náci, mongolFidióta selejte, ti vagytok Magyarország szégyene, a legalja, a korcs hulladék.

Boldeone2 2022.03.03. 00:29:01

Putyin egy erkölcsi ès politikai hulla. Ez háború megmutatta a valós termèszetèt : egy paranoiás őrült , aki akár tízezrek èletèt is hajlandó feláldozni , hogy kielègüljön nárcisztikus abberált lènye. Minden mondat amit èrvkènt használ - megjegyzem egy hódító háborúra egy szuverèn állam ellen nincs semmilyen racionális èrv - hazugság
Porrá rakètazta Harkovot is , ahol a lakosság jelentős rèsze orosz , vagy orosz anyanyelvű , vagyis nem akar senkit vèdeni , az oroszokat sem , hanem eluralkodott rajta a tomboló elmebaj
A magyar kormány eddigi Oroszorszag politikája totális bukás , a felelőssèget viselni kell èrte!

Boldeone2 2022.03.03. 00:40:54

Már az ukrán háború előtt is tudtuk , hogy Putyin egy gazember . Mindenkit -aki az útjában volt -vagy megöletett , mint Boris Nyemcovot , vagy Politkovszkajat ; vagy koholt vádak alapján bebörtönöztette , mint Navalnijt
A gyülekezèsi jog nem lètezik , sem a szabad sajtó . A választási rendszert átalakította, magát 2036- ig megválaszthatóvá tette ( elvileg )
Szabad választások nincsenek , mindent az állampárt visz , az Egyesült Oroszország , az " ellenzèk " putyinista , ultranacionalista , plurális demokrácia nincs

A fő kèrdès az , mièrt kellett a szövetsègi viszony , ezzel az erkölcstelen diktátorral?

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.03.03. 00:52:50

Fasiszta Fityesz fitymák leszoplak titeket mind. Selejtek!

bordon 2022.03.03. 01:57:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem tűnt fel, hogy rendszeresen vannak ilyen nemzetközi szankciók mind a nyugati, mind a ruszki sportolók ellen? A moszkvai olimpián se végetlenül nem voltak ott a nyugatiak. Meg utána Los Angelesben a kommunisták bojkottáltak.
Aki szerint ez drasztikus, meg woke és elfogadhatatlan, az direkt hisztizik. Sokkal keményebb szankciók vannak, mindkét részről. Atomfegyverrel fenyegetőzni nem civilizált dolog. A ruszkik egy agymosott társadalomban élnek, ha csak szavakban ítélik el a ruszki agressziót a nyugatiak, akkor sajnos az orosz átlagember megvonja a vállát és nézi tovább a putyinista tévécsatornákat és beszopja a propagandát. Ha hirtelen 30%-ot veszít a rubel az értékéből, Putyin elveszi az emberektől a devizabetéteket, akkor az értelmesebbje felteszi a kérdést, hogy mi a f@szt csinál a kormánya.
Az meg egy hazugság, hogy a NATO Ukrajnába atomfegyvereket akart helyezni.
Eleve Ukrajnának a NATO tagságát is kizárták.
Lengyeleknél, románoknál esetleg elhelyezhetnek ballisztikus rakétákat elhárító rakétarendszert. Ami kizárólag védekezésre alkalmas. Mint látható a ruszkik ellen erre szükség is van, sőt Belaruszból is indítottak ballisztikus rakétákat és robotrepülőket.
Most hirtelen bebizonyította Putyin, hogy a NATO tagság volt a Balti államok, Románia, Lengyelország legjobb döntése.

Putyi eleve teljesíthetetlen feltételeket támaszt, tehát nem akar békét. Hogy a lengyeleket, balti államokat kidobja a NATO. Hány napon belül rohanja majd le a ruszki hadsereg őket azután?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 05:25:28

@Gógita: Ez egy naiv kérés volt. Már évek óta elszabadultak az indulatok és a legtöbb nicknek múltja van. Hiába csinál újat simán felismerjük az írásairól.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 05:27:41

@Tapi2021: Szerintem az USA tetteit meg menti az hogy Szent István felnégyeltette Koppányt.

Wahooka, the great 2022.03.03. 05:45:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Cserébe azért, hogy Oroszország, az USA és Anglia garantálta a területi egységét. Bíztak Oroszországban és ezért most nagy árat fizetnek. Mert elég egyértelmű, hogy ha Ukrajna atomhatalom, akkor ez most nincs. És persze a másik két ország sem tett eleget a vállalásának 2014-ben. Ebből azért illene tanulnunk végre!

Wahooka, the great 2022.03.03. 05:49:43

@Boldeone2:
Bezzeg az USA-val és Angliával milyen szerencsénk volt mindig. Ettől persze még van igazad. A tanulság? Elkeserítő.

Wahooka, the great 2022.03.03. 06:05:41

Tetszik vagy sem, sajnos itt az ütköző zónában vagyunk. Észnél kell lenni, nem lehet indulatból, érzelemből politizálni. Gyurcsány is nyalta kormányon az oroszok seggét (nagyon helyesen). A történelmünkből tudhatjuk, hogy senki nem véd meg minket, és a papírok szart érnek, ha az érdek épp mást diktál. Nézzünk rá a térképre, és próbáljunk meg okosok lenni. Persze már az óvodában is nehéz volt mindkét veszekedő barátunkkal jóban maradni. De szerintem nem fair a kormányon számon kérni, hogy megpróbálja. Ha az oroszok az első sokk után végigtolják ezt a projektet, akkor újra szomszédok leszünk sajnos. Egy realista politikusnak erre a verzióra is muszáj készülnie. Szerencsére a világ nyitott és legalább el tudunk a barmok elől menekülni. Mondjuk én már pont nem mennék sehova, jól összemaszatolom a lánctalpukat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 06:33:35

@Boldeone2:

"A gyülekezèsi jog nem lètezik"

Hm. Nyugat-Európában feloszlatják az oltás- és korlátozásellenes tüntetéseket. OK, hogy nem értek egyet velük, de attól még nekik is joguk van tiltakozni és tüntetni, nem?

"sem a szabad sajtó"

Magyarországon szabadabb a sajtó, mint Németországban. Pl. próbálj meg Németországban migrációellenes cikkeket megjelentetni vagy akár csak írni. Nálunk viszont lehet migrációbarát cikkeket írni és megjelentetni.

"A választási rendszert átalakította, magát 2036- ig megválaszthatóvá tette ( elvileg )"

Merkel hány évig is volt kancellár? És még meddig maradhatott volna, ha akart volna?
Németországban, GB-ben, sőt tudtommal más nyugati országban sincs korlátozva, hány ciklust tölthet ki egy kancellár vagy PM. Egyedül az USA-ban van korlátozás.
A választások tisztasága persze más kérdés, de nem ebbe kötöttél bele. :)

"A fő kèrdès az , mièrt kellett a szövetsègi viszony , ezzel az erkölcstelen diktátorral? "

Kb. azért, amiért az USA is "szövetségi viszonyt" tart fenn nyersanyagokban gazdag vagy számára más okból fontos diktatúrákkal. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 06:40:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Leszerelte az atomfegyvereit, nem? "

De igen.
És akkor ez szerinted azt jelenti, hogy nem szerződésszegés, ha újra atomfegyvert szerez vagy enged telepíteni az országba?

De én nem is azt állítottam, hogy a budapestit nem tartotta be, hanem azt, hogy a minszkit nem tartotta be. :) Ezt cáfold, kérlek. Mit is vállalt a minszki egyezményben a kelet-ukrajnai orosz kisebbségi területekkel kapcsolatban??? Na és betartotta?

antiindex 2022.03.03. 06:51:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

1) Telepített Ukrajna új atomfegyvereket? Nem. Szerződést szegett Ukrajna? Nem.
2) lerohanta Putyin Krímet? Igen. Szerződést szegett Putyin? Igen. A Budapesti Memorandumot megszegte.

3) A Minszki szerződés meg csak ezután köttetett, későbbi szerződéssel ne akarjál indokolni egy korábbi szerződés megszegését.

Ilyen idióták Putyin fasszopói, ilyen elmebetegek Orbán fasszopói. Ti a társadalom legalja v agytok, a genetikai selejt hulladék.

pista18721 2022.03.03. 06:52:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

paradigmauj.blog.hu/2021/06/17/meleg_lesz_501?full_commentlist=1#c40731246

ja, egy kommentre kapsz N választ a scripttől. pofozóautomatával játszol egész nap. neked ez a szinted, téged ez szórakoztat, te észre se veszed magad. "te így szállsz le a bicikliről". röhej vagy. nemcsak szopsz, de még reklámozod is, és azt hiszed, hogy te nyersz, amikor szopsz.

antiindex 2022.03.03. 06:52:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
1) Telepített Ukrajna új atomfegyvereket? Nem. Szerződést szegett Ukrajna? Nem.
2) lerohanta Putyin Krímet? Igen. Szerződést szegett Putyin? Igen. A Budapesti Memorandumot megszegte.

3) A Minszki szerződés meg csak ezután köttetett, későbbi szerződéssel ne akarjál indokolni egy korábbi szerződés megszegését.

Putyin egy ócska kis nemzetközi bűnöző.

Ilyen idióták Putyin fasszopói, ilyen elmebetegek Orbán fasszopói. Ti a társadalom legalja v agytok, a genetikai selejt hulladék.

antiindex 2022.03.03. 06:55:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A minszki egyezményt is az oroszok sértették meg, hiszen nem vonták ki a zsoldosaikat, és nem tartották be a tűzszünetet, Úgy meg nem lehet mást csinálni, ha az orosz zsoldosok tovább lövöldöznek Donyeckban és Luhanszkban.

Mindehhez képest a mostani invázió disznóság a négyzeten, és semmiféle minszki egyezmény nem indokolja.

Putyin-fasszopó vagy, mongolFidióta vagy, náci vagy. Ti vagytok az emberiség legalja, a genetikai selejt. A hulladék. Degenerált, embertelen állatok vagytok.

antiindex 2022.03.03. 07:03:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nyugat-Európában feloszlatják az oltás- és korlátozásellenes tüntetéseket. OK, hogy nem értek egyet velük, de attól még nekik is joguk van tiltakozni és tüntetni, nem?"

HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA.

Nyugat Európában sokkal több joguk és lehetőségük volt az oltáselleneseknek tüntetni, mint Orbanisztánban.

"Magyarországon szabadabb a sajtó, mint Németországban. Pl. próbálj meg Németországban migrációellenes cikkeket megjelentetni vagy akár csak írni. Nálunk viszont lehet migrációbarát cikkeket írni és megjelentetni."

EZ is szimplán nem igaz, HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA. Ezzel szemben Orbán rendőrsége két facebookozót is bevitetett szimplán a véleménye miatt.

hu.euronews.com/2020/05/13/mar-ket-embert-is-elvittek-a-rendorok-facebook-poszt-miatt-a-remhirterjesztesi-torvenyre-h

"Kb. azért, amiért az USA is "szövetségi viszonyt" tart fenn nyersanyagokban gazdag vagy számára más okból fontos diktatúrákkal. :) "

Az USA nem látogatott el 13-szor Putyinhoz. Orbángeci maga dicsekedett vele, hogy minden évben megy rapportra.

A mongolFidióták csak hazudni tudnak.

A magyar népesség legalja vagytok, a pszichopata, elmebeteg genetikai selejt.

Ekrü 2022.03.03. 07:12:13

@Indriq:
"tehát akinek volt útlevele az ovi által démonizált mirgánsoknak, azokat befogadta volna annó...."- Igen,ha nem illegálisan jön,vannak papírjai és közvetlenül a háborús országból lép be Magyarország területére. Ennek a kritériumnak melyik déli határnál megjelenő migri is felelt meg?Mert ügye az is hozzátartozik a menekültstátushoz,hogy nem indulok el önkényesen a számomra legkedvezőbb gazdaságú ország felé,hanem a legelső biztonságos országban beadom a menedékkérelmet és megvárom míg azt elbírálják pro vagy kontra. A déli határnál agresszívan nyomuló migrik közül melyik volt az szerinted amelyik először Magyarországon lépett be az EU-ba? (A nem létező papírokról már ne is beszéljünk...)

antiindex 2022.03.03. 07:12:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41252494

"Nyugat-Európában feloszlatják az oltás- és korlátozásellenes tüntetéseket. OK, hogy nem értek egyet velük, de attól még nekik is joguk van tiltakozni és tüntetni, nem?"

HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA.

Nyugat Európában sokkal több joguk és lehetőségük volt az oltáselleneseknek tüntetni, mint Orbanisztánban.

"Magyarországon szabadabb a sajtó, mint Németországban. Pl. próbálj meg Németországban migrációellenes cikkeket megjelentetni vagy akár csak írni. Nálunk viszont lehet migrációbarát cikkeket írni és megjelentetni."

Ez is szimplán nem igaz, HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA.

Az AfD pártnak még saját neofasiszta újságja is van.

en.wikipedia.org/wiki/Compact_(magazine)

A magyar mongolFidiótának fingja nincs semmiről, csak hazudik össze-vissza. A jó édes kurva anyját is letagadja, ha kell, mert egy pszichopata selejt.

Ezzel szemben Orbán rendőrsége két facebookozót is bevitetett szimplán a véleménye miatt.

hu.euronews.com/2020/05/13/mar-ket-embert-is-elvittek-a-rendorok-facebook-poszt-miatt-a-remhirterjesztesi-torvenyre-h

"Kb. azért, amiért az USA is "szövetségi viszonyt" tart fenn nyersanyagokban gazdag vagy számára más okból fontos diktatúrákkal. :) "

Az USA nem látogatott el 13-szor Putyinhoz. Orbángeci maga dicsekedett vele, hogy minden évben megy rapportra.

A mongolFidióták csak hazudni tudnak.

A magyar népesség legalja vagytok, a pszichopata, elmebeteg genetikai selejt.

midnight coder 2022.03.03. 07:15:18

@bordon: "A ruszkik egy agymosott társadalomban élnek, ha csak szavakban ítélik el a ruszki agressziót a nyugatiak, akkor sajnos az orosz átlagember megvonja a vállát és nézi tovább a putyinista tévécsatornákat és beszopja a propagandát. "

Ahogy az európai ballibek is centire olyan agymosottak, csak õk a saját tévé csatornáikat nézik. Egy percig sem merül fel bennük, hogy milyen jó volt a viszony a ruszkikkal még Jelcinék idején, és abban hogy mára idáig jutottak a dolgok, esetleg sárosak lehetnek a saját politikusaik is, élen az USA-val. Ja, csúnya gonosz Putyin megtámadta az ukránokat. Embargót nekik. És az USA mit csinált mondjuk 2003-ban? Pont ugyanannyi felhatalmazással, és pont ugyanannyi indokkal mint most Putyin. A liberráltak most nagyon boldogok a ruszki embargók miatt - csak abba nem gondolnak bele, hogy milyen hatással lesz ez az amúgy sem annyira nagyon acélos EU-ra. A ruszkik hozzá vannak szokva ahhoz, hogy szívnak mint a torkosborz. A németek, franciák, és a többi viszont nagyon nem. És most fognak. Lesz itt akkora válság, hogy a fal adja a másikat. Márpedig, ha üres a hasa, akkor a nyugati polgár is gondolkodni kezd. És nem szavaz liberósbolsikra.

antiindex 2022.03.03. 07:15:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41252494

"Nyugat-Európában feloszlatják az oltás- és korlátozásellenes tüntetéseket. OK, hogy nem értek egyet velük, de attól még nekik is joguk van tiltakozni és tüntetni, nem?"

HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA.

Nyugat Európában sokkal több joguk és lehetőségük volt az oltáselleneseknek tüntetni, mint Orbanisztánban. Németországban nemcsak tüntethettek, de rendszeresen még erőszakoskodtak is az oltásellenesek újságírókkal és a rendőrséggel.

www.vg.hu/kozelet/2021/12/senkit-nem-kimeltek-a-nemet-oltasellenesek

"Magyarországon szabadabb a sajtó, mint Németországban. Pl. próbálj meg Németországban migrációellenes cikkeket megjelentetni vagy akár csak írni. Nálunk viszont lehet migrációbarát cikkeket írni és megjelentetni."

Ez is szimplán nem igaz, HAZUDSZ, MONGOLFIDIÓTA.

Az AfD pártnak még saját neofasiszta újságja is van.

en.wikipedia.org/wiki/Compact_(magazine)

A magyar mongolFidiótának fingja nincs semmiről, csak hazudik össze-vissza. A jó édes kurva anyját is letagadja, ha kell, mert egy pszichopata selejt.

Ezzel szemben Orbán rendőrsége két facebookozót is bevitetett szimplán a véleménye miatt.

hu.euronews.com/2020/05/13/mar-ket-embert-is-elvittek-a-rendorok-facebook-poszt-miatt-a-remhirterjesztesi-torvenyre-h

"Kb. azért, amiért az USA is "szövetségi viszonyt" tart fenn nyersanyagokban gazdag vagy számára más okból fontos diktatúrákkal. :) "

Az USA nem látogatott el 13-szor Putyinhoz. Orbángeci maga dicsekedett vele, hogy minden évben megy rapportra.

A mongolFidióták csak hazudni tudnak.

A magyar népesség legalja vagytok, a pszichopata, elmebeteg genetikai selejt.

antiindex 2022.03.03. 07:20:17

@midnight coder:

1) Irak támadta meg Kuvaitot.
2) Az Irak elleni háborút több ország koalíciója hajtotta végre, és még több ország támogatta.
3) A magyar egységek még mindig ott vannak Irakban. A geciOrbán támogatja utólag Irak felszabadítását.

Orbán akkor volt orosz-ellenes, amikor Oroszország még nem volt egy agresszív diktatúra, és akkor lett oroszbarát, amikor egy utolsó, agresszív diktatúra lett.

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

antiindex 2022.03.03. 07:20:59

@midnight coder: @midnight coder:

1) Irak támadta meg Kuvaitot.
2) Az Irak elleni háborút több ország koalíciója hajtotta végre, és még több ország támogatta.
3) A magyar egységek még mindig ott vannak Irakban. A geciOrbán támogatja utólag Irak felszabadítását.

Orbán akkor volt orosz-ellenes, amikor Oroszország még nem volt egy agresszív diktatúra, és akkor lett oroszbarát, amikor egy utolsó, agresszív diktatúra lett.

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

Orbánnak komoly agybaja van, egy pszichopata elmebeteg.

Akárcsak te, és minden MongolFidióta. ti mind genetikai selejtek vagytok. embertelen áéllatok.

pista18721 2022.03.03. 07:21:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

roubaix.blog.hu/2021/04/09/a_kormany_a_covid-valsag_miatt_vegleg_megerett_a_levaltasra/full_commentlist/1#c40121884

"Amikor elkezdi az őrületet, akkor tilts le betűket! Akkor gondban van mert ki kell telealálnia miért nem fogadja el és rengeteget kell vele vesződnie. csak pár percre letiltod az például a betűt, aztán újra engedélyezed. Beleőrül."

Csak egy olyan elmebeteg idióta, mint te találhat ki ilyen hülyeséget. Amikor ezt csináltad, a script nem őrült bele, mert ki tudom cselezni a szánalmas kis erőlködésed. Ellenben a kommentelőket felbaszhatod vele. Onnan is látszik, hogy milyen hülye vagy, hogy amikor nagyon szenvedsz, akkor állandóan kitalálod, hogy te így szállsz le a bicikliről, és kurvára agyon nyerted magad azzal, hogy véginyaltál a pocsolyában. Állandóan olyan hülyeségeket találsz ki, hogy szerinted nekem fáj, amikor te visítasz.

antiindex 2022.03.03. 07:22:46

@midnight coder: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41252538

1) Irak támadta meg Kuvaitot.
2) Az Irak elleni háborút több ország koalíciója hajtotta végre, és még több ország támogatta. Putyint 5 ország támogatta. Észak-Korea meg Fehéroroszország, meg Szíria. Csupa diktátor.
3) A magyar egységek még mindig ott vannak Irakban. A geciOrbán támogatja utólag Irak felszabadítását.

Orbán akkor volt orosz-ellenes, amikor Oroszország még nem volt egy agresszív diktatúra, és akkor lett oroszbarát, amikor egy utolsó, agresszív diktatúra lett.

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

Orbánnak komoly agybaja van, egy pszichopata elmebeteg.

Akárcsak te, és minden MongolFidióta. ti mind genetikai selejtek vagytok. embertelen állatok.

antiindex 2022.03.03. 07:25:44

@midnight coder: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41252538

1) Irak támadta meg Kuvaitot. Ukrajna a jó édes kurva anyádat se rohanta le. Sajnos.
2) Az Irak elleni háborút több ország koalíciója hajtotta végre, és még több ország támogatta. Putyint 5 ország támogatta. Észak-Korea meg Fehéroroszország, meg Szíria. Csupa diktátor.
3) A magyar egységek még mindig ott vannak Irakban. A geciOrbán támogatja utólag Irak felszabadítását.

Orbán akkor volt orosz-ellenes, amikor Oroszország még nem volt egy agresszív diktatúra, és akkor lett oroszbarát, amikor egy utolsó, agresszív diktatúra lett.

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

Orbánnak komoly agybaja van, egy pszichopata elmebeteg.

Akárcsak te, és minden MongolFidióta. ti mind genetikai selejtek vagytok. embertelen állatok.

midnight coder 2022.03.03. 07:27:30

@antiindex: "Ezzel szemben Orbán rendőrsége két facebookozót is bevitetett szimplán a véleménye miatt."

A németeknél holocausttagadásért börtönbe is kerülhetsz. Igen, ha faszbúkon csinálod, akkor is.

antiindex 2022.03.03. 07:31:50

@midnight coder: "A németeknél holocausttagadásért börtönbe is kerülhetsz. "

Orbanisztánban is, te hazudós, mongolFidióta fasz!

midnight coder 2022.03.03. 07:33:56

@antiindex: "Az Irak elleni háborút több ország koalíciója hajtotta végre, és még több ország támogatta. Putyint 5 ország támogatta. Észak-Korea meg Fehéroroszország, meg Szíria. Csupa diktátor."

Öt azért szintén több országnak nevezhetõ. Amúgy ha téged nem egy rablógyilkos támad meg hanem kettõ, az jogosabbá teszi a támadásukat? Nem, ez bizony pont olyan akció volt mint a ruszkiké most. És senki, ismétlem senki nem lépett fel az amcsik ellen, nem voltak szankciók, nem volt nemzetközi hiszti, teljesen büntetlenül rohantak le egy másik országot. És bizony, ebbõl sok másik ország is levonta a tanulságot, hogy ez bizony vele is megtörténhet.

midnight coder 2022.03.03. 07:37:03

@antiindex: Nem azt mondtam, hogy itt rendben vannak a dolgok, hanem azt, hogy ott nem. A másik dolog, hogy ott tényleg ülnek is emiatt.

antiindex 2022.03.03. 07:42:06

@midnight coder:

Az Irak elleni háborúnak alapot adó ENSZ határozatot 15-0 arányban fogadta el a biztonsági tanács. 15-0 arányban ítélték el Irakot.

Ukrajna invázióját pedig az ENSZ közgyűlés 141-5 arányban ítélte el:

www.portfolio.hu/global/20220302/az-ensz-elsopro-tobbseggel-elitelte-ororszorszag-agressziojat-csak-ot-orszag-szavazott-a-hatarozat-ellen-530549

akárhogy is nézem a két esetet, Irak és Oroszország van az elítéltek oldalán. mindkét esetben ők a rablógyilkosok.

mefgint én hozom a tényeket, megint én hozom a bizonyítékokat, megint te hazudsz hasból.

de megint nem fogod elismerni, hogy tévedtél, te elmebeteg, pszichopata, Putyin-fasszopó, náci, mongolFidióta fasz!

antiindex 2022.03.03. 07:45:38

@midnight coder: a különbség egyértelmű Németország javára. az, hogy szerinted a sok különbség mellett van egy dolog, amiben hasonló Németország Orbanisztánhoz, és te pont ellene vagy, az a mérlegen nem változtat, illetve nem objektív tény.

tekintve, hogy te Magyarországon szavazol, Németországban meg nem, szavazz Orbán ellen, aki olyan geci, hogy megtiltja neked a holokauszttagadást!

igazad ettől nem lesz, te kis elmebeteg, mert a logikáról megint azt se tudod, eszik-e vagy isszák.

antiindex 2022.03.03. 07:46:57

@midnight coder: a különbség egyértelmű Németország javára. az, hogy szerinted a sok különbség mellett van egy dolog, amiben hasonló Németország Orbanisztánhoz, és te pont ellene vagy, az a mérlegen nem változtat, illetve nem objektív tény.

tekintve, hogy te Magyarországon szavazol, Németországban meg nem, szavazz Orbán ellen, aki olyan geci, hogy megtiltja neked a holokauszttagadást!

az "érved" kb. olyan, mintha azzal jönnél, hogy a rablógyilkos nem is rablógyilkos, mert te is szeretzs nőket erőszakolni.

igazad ettől nem lesz, te kis elmebeteg, mert a logikáról megint azt se tudod, eszik-e vagy isszák.

midnight coder 2022.03.03. 07:50:37

@antiindex: "Az Irak elleni háborúnak alapot adó ENSZ határozatot 15-0 arányban fogadta el a biztonsági tanács. 15-0 arányban ítélték el Irakot."

Ja. Csakhogy Iraknak akkor amikor megtámadták nem volt vegyifegyvere. Ilyen alapon Putyin is mondhatná hogy amúgy azért támadja meg az ukránokat, mert szerinte nekik is van. Aztán legfeljebb utána azt mondja, hogy ja bocs, nem volt. Tévedtünk.

Én vagyok az Matyi te Selejt 2022.03.03. 07:51:49

Ne izgass fel te Selejt fidomongolita fasz, mert úgy le coplak, az fájni fog.

antiindex 2022.03.03. 07:55:26

@midnight coder: Iraknak volt vegyifegyvere, be is vetette

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

Ukrajnának nincs, és nem volt.

mefgint én hozom a tényeket, megint én hozom a bizonyítékokat, megint te hazudsz hasból.

de megint nem fogod elismerni, hogy tévedtél, te elmebeteg, pszichopata, Putyin-fasszopó, náci, mongolFidióta fasz!

pista18721 2022.03.03. 07:58:01

@midnight coder: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41252616

Iraknak volt vegyifegyvere, be is vetette.

a te "logikád" szerint a rablógyilkos szent ember, mert már eldobta a kést.

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

Ukrajnának nincs, és nem volt.

megint én hozom a tényeket, megint én hozom a bizonyítékokat, megint te hazudsz hasból.

de megint nem fogod elismerni, hogy tévedtél, te elmebeteg, pszichopata, Putyin-fasszopó, náci, mongolFidióta fasz!

neko1967 2022.03.03. 08:05:06

A fidesz és személyesen orbán bűne, hogy az ilyen velejéig hazug kommunista propagandát lehet tolni Magyarországon.....

konrada 2022.03.03. 08:06:29

@Boldeone2: "A fő kèrdès az , mièrt kellett a szövetsègi viszony"

Szerintem gőzöd nincs arról, mit jelent a szövetségi viszony, azért kérded, és ezért kevered össze az államközi megállapodásokkal.

...olyanok meg bőven vannak másoknak is - lásd Németország: Északi áramlat, stb...

S mielőtt megkérdeznéd, hogy nekik miért kellett szövetségi viszony, előre szólok, az sem az.;)

pista18721 2022.03.03. 08:13:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

nehatralj.blog.hu/2021/07/04/de_hova_alljanak_a_zsidok_es_a_nok?full_commentlist=1#c40769662

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a zsidókra továbbra is ti nácik vagytok a legveszélyesebbek. ld. például a pittsburgi zsinagógánál történteket.

11 halott, náci elkövető

en.wikipedia.org/wiki/Pittsburgh_synagogue_shooting#Suspect

úgyhogy kussolsz, büdös náci!

bordon 2022.03.03. 08:13:45

@midnight coder: Putyin valószínűleg fog csinálni egy false flag műveletet az általa megszállt területen Krímben vagy valahol Kelet-Ukrajnában. Felrobbantanak a ruszkik valami vegyi üzemet, klórtartályokat, foszgéntartályt vagy erőművet, vagy elszórnak valami kis sugárzó anyagot (nem is kell sok, csak hogy pörögjön a számláló) és azt hazudják, hogy az ukrán nácikok voltak. Mert Putyin már több nácit vízionál, mint egy szélbalos amerikai Antifa aktivista.
Közben a ruszkik a sztálini szovjet múltat rehabilitálták, a Kelet-Európát megszálló, végigerőszakoló, gyarmatosító, kirabló, népirtó szovjet hadsereg utódjának tartják a hadseregüket.
Putyin abban a rendszerben szocializálódott, neki az volt élete traumája, hogy összeomlott a neki felemelkedést, karriert biztosító Szovjetunió és azóta annak helyreállítása a célja.
Az utóbbi 2 évben a Covid miatt már alig találkozott emberekkel, bezárkózott, paranoid lett és mániás. Én 2,5 hónapig voltam otthon tavaly a lezárások miatt, először azt hittem, hogy vicces lesz, elfoglalom magam, nyelvet tanulok, otthonról dolgozom. Aztán bezuhantam lelkileg. Ha lett volna atomkofferem, hadseregem, akkor én is sok hülyeséget tudtam volna csinálni. Putyin Oroszországa rettenetesen megsínylette a Covidot. Ukrajna is. Erre Putyin még tetézi a helyzetet egy háborúval.

Magyarország és Szlovákia, Románia, Szerbia valahogy el tudta kerülni a háborút a rendszerváltás után, pedig voltak szélsőségesek, gazdasági válságok, nyomor, populista politikusok, magyar nyelv kvázi betiltása, magyar nemzetiségű lakosok elnyomása. Vajon ha a magyaroknak lett volna a 90-es években egy hatalmas hadserege, akkor indítottak volna támadást Erdélyért, Vajdaságért, Felvidékért? Fűtötték volna ott a szeparatizmust?

A németek és franciák se gyilkolják már egymást. Jó lenne felnőni, civilizálódni keleten is.

midnight coder 2022.03.03. 08:18:26

@antiindex: Akkor amikor megtámadták, már rég nem volt vegyi fegyvere. Elõzõleg vagy fél évig ment a hajcihõ hogy szerelje le õket, mire az volt a válasz, hogy hogy a fenébe szereljem le õket, amikor nincs ilyen? De van! De nincs! Aztán a végén jöttek az amcsik. És nem találtak egy chemotoxos dobozt sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 08:20:55

@bordon:

"A németek és franciák se gyilkolják már egymást. Jó lenne felnőni, civilizálódni keleten is. "

De egyik sem telepít telepít a másik határai mellé (atom)fegyvereket. Ha az USA nem telepítette volna számtalan témaszpontot, köztük atomfegyvereket Oroszország közvetlen szomszédságába, akkor ez a háború sem tört volna ki.

Ez természetesen nem csökkenti Putyin felelősségét az agresszióért. azt viszont nagyon is jelenti, hogy az USA is vastagon felelős azért, hogy egyáltalán kialakulhatott a háborús helyzet.

konrada 2022.03.03. 08:21:38

@Etniez: Több kérdésed is felmerült.

Az egyik az, miért kellett olyan piszlicsáré dolog miatt vétózni, mint hogy meglévő kisebbségi jogot elvettek az ukránok, szóval miért is gond az, hogy nem taníthatnak magyarul az iskolában?

...ehhez képest még nem is olyan régen teljesen jogosnak gondoltad azt, hogy elveszik a szerződésben jogosan járó pénzt - sőt még kizárásról is fantáziáltál - azzal kapcsolatban, hogy még nem létező kisebbségi jogot LMBTQ-s érzékenyítést nem engednek óvodában.
...azért ez így elg gerenda gyanús kettős mérce.

A másik, hogy át kell állnunk az orosz helyett közel-keleti, meg arab gázra, mert az olyan nyugodt, demokratikus környék,
... és ráadásul megbízhatóak is, mert ha valami nem tetszik, úgy az USA és velük a NATO-val mi is - szépen bevonulunk, lebombázzuk, elfoglaljuk... ...meg egyébként is, a nagy világrendszer változás óta (1990-től) tán ha volt egy tucat háború-háború közeli helyzet a környéken - amit ráadásul nem is mind az USA kezdeményezett, mert ott belefér bőven, ha Amerika legfőbb helyi szövetségese - igazi demokrácia, hiszen már nők is vezethetnek autót, meg néha oldanak csak fel amerikai állampolgárokat savban - szomszédot bombáznak amerikai fegyverekkel...
...szóval biztonságos környék, főleg, mert ott a főrészvényesek USA béli cégek...

antiindex 2022.03.03. 08:22:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha az USA nem telepítette volna számtalan témaszpontot, köztük atomfegyvereket Oroszország közvetlen szomszédságába, akkor ez a háború sem tört volna ki. "

az USA NEM TELEPÍTETT ATOMFEGYVEREKET UKRAJNÁBA. ELMEBETEG HAZUG DISZNÓ VAGY.

antiindex 2022.03.03. 08:24:24

@midnight coder: a te "logikád" szerint a rablógyilkos szent ember, mert már eldobta a kést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 08:28:31

@bordon:

"Vajon ha a magyaroknak lett volna a 90-es években egy hatalmas hadserege, akkor indítottak volna támadást Erdélyért, Vajdaságért, Felvidékért? Fűtötték volna ott a szeparatizmust?"

A kérdésed értelmetlen, mert ha Magyarország akkora hatalom lenne, mint Oroszország, akkor az egész történelmünk másképp alakult volna. Pl. Erdély és az egyéb magyarlakta területek nem kerültek volna más országokhoz.

Amúgy igen, ha olyan erősek lennénk, mint Oroszország, akkor másképp állnánk a külhoni magyarok kérdéséhez. Így viszont meg kell húznunk magunkat, mert a romn hadsereg reggelire megenné a magyar sereget, és utána még éhes maradna.

Tapi2021 2022.03.03. 08:31:35

@Boldeone2: "A magyar kormány eddigi Oroszorszag politikája totális bukás , a felelőssèget viselni kell èrte! "

Mire gondolsz? Arra, hogy az egyik európai országgal normális gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokra törekedtünk, mint Németország és mások IS, MERT EZ AZ ORSZÁGUNK ÉRDEKE, aztán ELÍTÉLTÜK a háború miatt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 08:34:41

@bordon:

"Putyin abban a rendszerben szocializálódott, neki az volt élete traumája, hogy összeomlott a neki felemelkedést, karriert biztosító Szovjetunió"

Hm. Lehet, hogy a te alternatív univerzumodban másképp történtek a dolgok, de az enyémben Putyin karrierje a Szu felbomlása után kezdett felívelni.

midnight coder 2022.03.03. 08:41:11

@bordon: Nem tudom, én kimondottan élvezem hogy a COVID óta home office dolgozom, és a kollégák is így vannak ezzel. Senkinek nem hiányzik hogy napi két órát utazzon azért, hogy 5 percig együtt kávézzon a kollégákkal. Putyin esetében pedig eléggé valószínûtlennek tartom hogy egyedül kucorog egy szobában ahol csak a négy fal a társasága. Inkább az lehet a baj vele, hogy megöregedett. 30 év alatt, és 50 év felett senkinek nem lenne szabad vezetõ politikai szerepet vállalnia.

"A németek és franciák se gyilkolják már egymást."
Mióta is? Amióta nagy lett a jólét? Csak attól tartok, ennek most vége lesz.

Amúgy persze ökörség ez az egész. A XXI. században meglehetõsen anakronisztikus dolog földért harcolni. Mondjuk azt a ruszkit még valahogy meg tudom érteni, aki nem annyira boldog az ukrán nyelvtörvények és más faszságok miatt, de azért harcolni, hogy az XX város vagy országrész ami tele van amúgy más nemzetiségû polgárral a "miénk" legyen? Pl. Erdély visszacsatolása is ilyen lenne, amikor az ott lakók nagy része román. Jobb lenne nekünk? Egy fenét! És szerintem az ott lakó magyarokat sem izgatja annyira a dolog, ha a nyelvhasználat és az autonómia biztosított.
Közben a magyarok is fogynak, a románok is fogynak, nem az a kérdés hogy melyiké legyen a terület, hanem az, hogy fog ott lakni valaki? És ugyanez igaz az ukránokra és az oroszokra is. Az EU csatlakozás után úgy kiürül majd ukrajna is, mint egy lufi amibõl kieresztik a levegõt.

pista18721 2022.03.03. 08:41:13

@Tapi2021:

1percesblog.blog.hu/2021/09/18/elovcalasztas_hackertamadassal?full_commentlist=1#c40922238

1997 óta nem adott senki olyan keveset az egészségügyre, mint Orbán 2018-ban. és egéz királysága alatt egyre kevesebbet adott.

www.portfolio.hu/gazdasag/20190918/huszonket-eve-nem-volt-ilyen-melypont-a-magyar-egeszsegugyben-401201

Hazudsz, mongolFidióta, mint a Führered. orrba-szájba csak csalni, lopni és hazudni tudtok. Pszichopata, elmebeteg genetikai hulladékok vagytok. A magyar nép selejtjei.

midnight coder 2022.03.03. 08:41:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, de azért Putyin még a szovjet idõszakban nõtt fel, akkor választott magának karriert.

arthurthedent 2022.03.03. 08:42:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha az USA nem telepítette volna számtalan témaszpontot, köztük atomfegyvereket Oroszország közvetlen szomszédságába, akkor ez a háború sem tört volna ki."

Semmi okod ezt hinni. Putyin a nyolcvanas évek állapotait akarja visszaállítani, ukrán nácikról beszél, meg akarja határozni, hogy kik legyenek a NATO tagjai, NATO tagországokat akar "kirugatni" a katonai szövetségből.

Elég nyilvánvaló, hogy ezt a háborút mindenképpen elindította volna, mert úgy érzi, hogy itt az ideje annak, hogy oroszország visszaszerezze nagyhatalmi státusát. A közelbe telepített fegyverekről csak azért beszél, hogy a feltétlen híveinek legyen valami kifogása, valami mentsége annak, hogy miért is támogatják még mindig Putyint.

Nincs olyan agresszor, akinek az érvei közt ne lenne olyan, amelyik felületesen vizsgálva ne lennének ésszerűnek tűnők. Oroszországot évtizedeken keresztül nem zavarta Magyarország NATO tagsága, most, hogy kifogás kellett a támadásra hirtelen átléphetetlen vörös vonal lett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 08:43:45

@Ekrü:

"A déli határnál agresszívan nyomuló migrik közül melyik volt az szerinted amelyik először Magyarországon lépett be az EU-ba? (A nem létező papírokról már ne is beszéljünk...) "

Az ukrán-magyar határon is agresszívak voltak az Ukrajnából menekülők: agresszív sorban állással várták ki türelmesen a sorukat a határkelőknél. :) Sőt úgy olvastam, hogy egy ukrán nő odáig ment az agresszív viselkedésével, hogy képes volt a határnál megszülni a babáját.

Olvastam, az egyik ukrán kisgyerek megkérdezte: a magyarok ugye nem lőnek? De bizony lőttek, különösen a gyerekekre: cukorkával, csokoládéval, enni- és innivalóval.

A hágai nemzetközi bíróság már keresi a felelősöket.

midnight coder 2022.03.03. 08:48:44

@pista18721: Na ja. GDP arányos egészségügyi ráfordítás szempontjából nálunk már csak Luxemburg a szarabb hely. Legalábbis 2019-ben még ez volt a helyzet. Amúgy ez tényleg kevés, de szerintem ennél sokkal nagyobb baj az, hogy szar intézményrendszerben van elköltve.

Tapi2021 2022.03.03. 08:49:05

@antiindex: "Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni."

És EZT CSINÁLTA!!!! Elítélte a háborút, megszavaz minden szankciót...!!! Akkor is, ha az nekünk is károkat okoz, ahogy egész Európának.

Szóval, mi sírsz itt akkor???

Örülnél, hogy nem félhülyék és hisztérikus, ruszofób politikai analfabéták vannak kormányon, ezért tele a gáztározó, még olcsó gázzal! Többek között.
Gondolom, nem bánod, hogy meleg van otthon és viszonylag jó áron fűtesz, még egy nyugati polgárhoz képest is.

Aki azon lovagol, hogy egy európai kormánynak nem szabad kereskednie az oroszokkal, az nem normális! És nem látja, hogy minden normális kormány kereskedett velük (és fog is!), és igen, évente mentek oda letárgyalni az üzleteket, gázszállítást, stb.

Az ellenzék nem normális emberekből áll. Vagy csak hazudoznak, hogy hangulatot keltsenek Orbánék ellen (igen!) és kormányon ők is azt tennék, amit kell.
MERT AZ A JÓ AZ ORSZÁGBAN!!!

pista18721 2022.03.03. 08:51:59

@midnight coder:

kormanykommentek.blog.hu/2021/08/24/folyamatos_adosagcsapdaban_a_korhazak_de_vajon_csak_ok_a_hibasak?full_commentlist=1#c40866926

1) te egy idióta, hazudozós barom vagy, ezt nagyon sok kommented igazolja, és nagyon sok linkkel tudom igazolni.

2) az, hogy te milyen idiótaságokat hiszel Gyurcsány reformjairól, az nem érv. hivatkozni nem hivatkoztál, idehánytál valami hülyeséget, amit bilibe lógó kézzel álmodtál

3) az, hogy Orbán az elmúlt 10 évben nem csinált semmiféle reformot, mert egy dilettáns loser, az tény, és véleménytől függetlenül tény. emiatt is totál irreleváns 2), és belemenni is felesleges a sok hülyeséged cáfolásába

Orbán labdába se rúgott, érted? emiatt Orbán loser. függetlenül attól, hogy te azt hiszed, hogy Gyurcsány több, mint 10 éve lesen volt, mert Orbán az elmúlt 10 évben a 16-osig se jutott el. ez meg kb az andorai csapat szintje, bár még ők is megverték Orbanisztánt.

értet, te kis mongolFidióta selejt?!

midnight coder 2022.03.03. 08:53:26

@arthurthedent: Azért az oroszok fenyegetettsége is folyamatosan nõtt, és ennek hatására a bizalmuk a nyugati világban ugyanígy csökkent. A kapcsolatok nem máról holnapra romlottak meg, hanem évtizedek óta hûlnek.

BOAR 2022.03.03. 08:55:10

@midnight coder: Ne keverjük össze a dolgokat . Az iszlám elég jól ellátja terroristákkal a világot, meg se kell támadni őket.
Arra nem emlékszem, hogy ukrán terroristák bárhol robbantgattak volna, donyeckben is megtették "helyettük" a ruszkik. Az iszlám országok hülyéi nyílt agressziót hirdetnek az egész világ ellen(és ezért szív a normális többség).
Más az ellenük folytatott háború mint lerohanni egy békés szomszéd államot.

midnight coder 2022.03.03. 08:58:15

@pista18721: A rendszert eddig senki nem reformálta meg, max. kórházbezárások voltak, illetve Fletóék alatt létrehozták a várólistákat (egy kiadós kórházbezárási hullám mellett, aminek Pl. az OPNI is áldozatul esett. Illetve volt egy kísérletük a kassza lenyúlására, amit elbuktak.

BOAR 2022.03.03. 09:00:00

@midnight coder: Oszt mitől nőtt az oroszok fenyegetettsége te istenbarma?
Attól, hogy nyugat gatyába rázta a lepukkant, kőkorszaki mezőgazdaságukat és éhezőkből gabona exportőrök lettek?
A világ a mocsokságaik ellenére partnerként tekintett rájuk, csak az fáj a cárevicsnek, hogy ezt nem térden csúszva tették...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:00:45

@bordon:
"Magyarország és Szlovákia, Románia, Szerbia valahogy el tudta kerülni a háborút a rendszerváltás után,"
Ja, tényleg! A békés szerbek csak laza 10 évig lőtték egymást. De teljesen jogos, hogy elfelejtetted. rég volt. Már van ahol a golyónyomokat is befalazták.

Zoltán Mátyus 2022.03.03. 09:01:51

@pista18721: te nagyon hülye! Ebből a hozzászólásból hogy következtetted ki, hogy fideszes?

Tapi2021 2022.03.03. 09:01:52

@midnight coder: Igen, ez a lényeg. A nyilvánvaló kettős mérce. Az USA-nak bármit lehet. Bárkit megtámadhat, bárhol, bármilyen törvénytelenséget elkövethet. Háborús bűnöket, emberiség elleni bűnöket, kínzásokat illegális börtönökben... Mert neki szabad. Mert senki nem mer szólni. Mert bebiztosítja, hogy legyenek szövetségesei, akik támogatják, és ezzel igazolják. mindenki másnak kuss.
Plusz Hollywood is "elmagyarázza", miért kell/lehet/jogos az iraki, szír, afgán.... embereket a saját hazájukban terroristának nyilvánítani és szabadon halomra lőni. (Ők otthon szabadságharcosok, hazafiak. Mint most az ukránok.)

Minden a kommunikáción, a sajtón, manipuláción, és a szövetségi rendszeren múlik (csoportosan elkövetett...), no meg az előkészítésen, ahol ELŐBB puhítják meg a közvéleményt, utána támadnak!!!

midnight coder 2022.03.03. 09:06:11

@BOAR: Szaddám pont világi diktátor volt. Nyugati jogrendet vezetett be, megszüntette a sariát, egyenjogúsította a nõket. És igen, abban a térségben világi hatalom elég nehezen tud mûködni úgy, hogy ne legyen diktatúra, pont mert féken kell tartani a vallási szélsõséget. És Szaddám eltávolítása után ez a szélsõség, akit addig Szaddám tartott féken hozta létre az Iszlám Államot.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:07:41

@BOAR: Na mi van szakértő úr? Bemutatkoztál a realitásoknak, most, hogy találkoztál velük?
A semmirevaló orosz sereg épp elfoglalta az alkalmatlan tankjaikkal Herszont, körbezárták Odesszát.

Ja, és ott a videó is, pont amiről beszéltem. Az ukrán civil is elhitte - amit te- hogy élőlánccal meg kiabálással majd megfordítják az oroszokat. Aztán odabasztak egy villanót. És most még mindig az van érvényben, hogy ne bántsák a civileket.

EZÉRT kurva veszélyes a hülye propagandátok, pont ahogy elmondtam 3 napja is.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:09:25

@BOAR: "Más az ellenük folytatott háború mint lerohanni egy békés szomszéd államot."
Az olyan dolog, amiket az azovi légió csinált amolyan bocsánatos bűnök? Gyerekcsínyek?

BOAR 2022.03.03. 09:12:14

@tiltsál ki te gyökér: Látom, te az oroszoknak drukkolsz te féreg. Anyád tudja, mekkora kupac szart hozott a világra. Még a trolltársad is olyan cikket linkelt be ami igazolja a szavaimat de nem várom el, hogy felfogd azzal a csökevényes agyaddal. Csinálj csak mégnagyobb hülyét magadból, csak röhögni lehet rajtad .

BOAR 2022.03.03. 09:14:58

@midnight coder:Aha. Vegyi Ali is csak a szuterénben kísérletezett mert az iszlám jézuska hozott neki egy "Érdekes kémia" csináld magad csomagot.

hoplita 2022.03.03. 09:15:24

@neko1967:
A cseheknél már 3 év jár a muszka propagandáért, itt meg plecsni, meg zsebpénz a fityisztől.
Az összes fityisztroll putyin seggéből kukorékol, nem szívesen dobálózok nagy szavakkal, de páran kimerítik a hazaárulás tényállását. Aki most, itt orosz narratívát tol, az ellenség, és úgy is kell vele bánni.

hoplita 2022.03.03. 09:18:35

@tiltsál ki te gyökér:
56-ban milyen jó kis muszkavezető, ávós-pufajkás geci lettél vóna, te génhulladék.
Vagy az vótál..netán a felmenőid, mint kövérlacának?

BOAR 2022.03.03. 09:20:35

@midnight coder: Ez csak egy vélemény, elég elfogult. Másrészről ami konkrétum van nenne, az se orosz földre vonatkozik hanem idegen területre, olyanra, amihez oroszországnak semmi köze.

BOAR 2022.03.03. 09:21:48

@hoplita: Remélem, egyszer nyilvános lesz a névsor...
Szép nap lesz.

Tapi2021 2022.03.03. 09:23:35

@midnight coder: "Putyin is mondhatná hogy amúgy azért támadja meg az ukránokat, mert szerinte nekik is van. Aztán legfeljebb utána azt mondja, hogy ja bocs, nem volt. Tévedtünk. "

Putyin ott szúrta el, hogy ELŐBB kell megindokolni és ráhangolni a közvéleményt (akár hazugságokkal, mint az USA), UTÁNA támadni!

Például éveken át mutogatni kellett volna, mi folyik Donbaszban! Hogyan lövik az ukrán állampolgárok (hadsereg és a nacionalista martalóchadak) az ukrán állampolgárokat, és miért? Stb.

Putyin nem érti, hogy véres embereket kell mutogatni, beégetni az agyakba, utána lehet bevonulni, mint béketeremtő.

Nem tanult az Amerikaiaktól.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:25:18

@arthurthedent:
"Semmi okod ezt hinni. Putyin a nyolcvanas évek állapotait akarja visszaállítani,
Tehát ami érvet Putyin mondott azt ne higgyük, de állítsunk fel inkább ideológiákat, hogy Covid őrülete van, meg unatkozik.

"ukrán nácikról beszél, meg akarja határozni, hogy kik legyenek a NATO tagjai, NATO tagországokat akar "kirugatni" a katonai szövetségből."
Szóval a Nato az a szovjetunió ellen jött létre. Ellene alapították a VSZ-t. Ha van egy szövetség ami ellened alakul, akkor érthető, hogy megpróbálsz hatni rájuk

"Oroszországot évtizedeken keresztül nem zavarta Magyarország NATO tagsága, most, hogy kifogás kellett a támadásra hirtelen átléphetetlen vörös vonal lett."
Emlékeim alapján tiltakoztak, de mondjuk beleszólt, hogy a balti államokba milyen rendszereket telepíthetnek. A lengyel rakétáknak sem örültek, az ellen is tiltakoztak. Viszont egyik sem szomszédos velük.Azt is megmondta, hogy az ukrán katonai doktrinában benne van, hogy atomfegyvert akarnak.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:27:56

@hoplita: Na, most akkor linkeld be, hogy milyen orosz propagandát nyomattam.

Már bocs, mennyi ész kell ahhoz, hogy a tények leíróját rögtön propagandistának tartod? Elfoglalták Herszont? El. Ez nem propaganda, hanem tény.
Hogy a balfasz fajtádnak nem tetszik, és úgy vagytok még mindig, hogy imával meg szeretet erejével megállítjátok az oroszt, arról nem tehetek.

Tapi2021 2022.03.03. 09:28:30

@pista18721: "11 halott, náci elkövető"

Sajnos a (nemzeti) szocialisták nem férnek a bőrükbe és ilyeneket csinálnak. Szörnyű.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 09:29:52

@BOAR: "Látom, te az oroszoknak drukkolsz te féreg. "
Idézd, hogy mikor drukkoltam én bárkinek is.
Ott van a másik beszélgetés, onnan is idézhetsz nyugodtan.
AZ élet szájbaszart téged is, meg a másik három hülyét is. Nem az van, amit gondoltok.

springbok 2022.03.03. 09:31:54

Eleg sokan idiotazzak le Putint, valamint nagy az eljenzes, hogy milyen faszan mukodnek a szankciok es pikkpakk terden lesz Oroszorszag. Jo lenne elgondolkodni, hogy ki is fogja megszivni a vegen.
Putinnak lepnie kellett, meg is tette, nem biztos hogy jokedveben.
Mindenesetre valoszinuleg ket forgatokonyvvel keszult:
1. bevonulunk, van ra esely hogy par nap alatt az ukranok atalnak(mint ahogy a Krim eseten tettek), elhelyezunk egy uj elnokot es ukrajna marad oroszorszag befolyasa alatt
2. bevonulunk, de az ukranok elenallnak es kitartanak a nyugat mellett. Ekkor porig romboljuk a varosokat es az infrastrukturat, hadd kapjon europa egy 44 millios szegenyallamot . Europa majd meghitelezi a helyreallitast, Euro ezermilliardok folynak majd el. Europat a szankciok hatasai, az energiahordozok dragulasa valoszinuleg evtizedekre recesszioba veti.

Nem neveznem Putint elmebetegnek. Nem akart ugy visszavonulni hogy egy eros europat es egy gyenge oroszorszagot hagyjon hatra. Ez valoszinuleg sikerul is neki, barhogyan is alakul a haboruja.
Mielott okoskodna valaki, hogy de most majd az oroszok gazdasagilag megrendulnek, szolok hogy 0 adossaguk van jelenleg, van olajuk,gazuk es Uranuk amit eladhatnak, ugyhogy hamar talpra allnak majd. Az EUR orszagok allamadossaga most 85%. Ennek fenyeben tessek felmerni a helyzetet...

hoplita 2022.03.03. 09:36:41

@tiltsál ki te gyökér:
Az én balfasz fajtám a te hulladék felmenőiddel ellentétben az elmúlt 170 évben súlyos véráldozatot hozott ezért az országért, a hazánkért OROSZOK ellenében.
Lehet tapsikolni az oroszoknak, csak ne a közelemben tedd - legalábbis a való életben - mert 8 napon túl gyógyulsz figyelmeztetés nélkül, te hazátlan, senkiházi majomgeci.
Már többször, több helyen kifejtettem, hogy tőlem irthatják egymást a szlávok, meglehetősen hidegen hagy, de az oroszok mellé akkor sem állnék, ha a marslakók lennének az ellenség...és rendes, becsületes magyar ember nem is áll, mert tanul és főleg nem felejt...te nyomorult, senkiházi féreg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 09:39:50

@Tapi2021:

Brendel Matyival nem érdemes vitatkozni. A kutyáddal értelmesebben lehet beszélgetni, mint vwele.

Tapi2021 2022.03.03. 09:41:20

@pista18721: " Orbán az elmúlt 10 évben nem csinált semmiféle reformot,"

Ha sok-sok kórház felújításától, építésétől, az orvosi, szakdolgozói bérek jelentős emelésétől, a hálapénz-rendszer beszüntetéséről és még sok ténytől eltekintünk...

hoplita 2022.03.03. 09:41:57

@springbok:
"....Nem akart ugy visszavonulni hogy egy eros europat es egy gyenge oroszorszagot hagyjon hatra. Ez valoszinuleg sikerul is neki, barhogyan is alakul a haboruja..."

Nem tart egy hete a háború és a legóvatosabb becslések szerint is a ruszkiknál beköszöntött 98, a nagy válság éve.
Egy olyan ország ne menjen szembe a világgal, amelyik nagyhatalomnak képzeli magát a rakétái okán, de a dzsídípíje kisebb az olasznál. Már most gazdasági krach, és hol a vége? Igaz, van hely észak korea mellett a 19. századba..:))))

hoplita 2022.03.03. 09:44:35

@Tapi2021:
A tényeket a covid elég világosan megmutatta....azért kellett katonákkal őriztetni a kórházakat, nehogy kiszivárogjanak a kanfasztikus tejjesítmény bizonyítékai.
Ugye nem dolgozik az eü.-ben egyetlen közeli hozzátartozód sem?:)

Tapi2021 2022.03.03. 09:44:47

@BOAR: "Arra nem emlékszem, hogy ukrán terroristák bárhol robbantgattak volna, donyeckben is megtették "helyettük" a ruszkik."

Ennek előbb nézz már utána kérlek! Mi történt ott és miért? És kik lőttek kiket, melyik oldalon hányan haltak meg?... Stb.

Ajánlom pl. a Bekiáltás blogot! Ott elég jól össze van szedve az infó erről.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 09:46:00

@arthurthedent:

"A közelbe telepített fegyverekről csak azért beszél, hogy a feltétlen híveinek legyen valami kifogása, valami mentsége annak, hogy miért is támogatják még mindig Putyint."

Valahogy anno az amerikaiaknak sem tetszett, hogy Hruscsov Kubába fegyvereket akart telepíteni. Rögtön blokád alá is vonták Kubát. Mindezek után Oroszország békésen tűrte, hogy a balti államok és a volt szoc. országok beléptek a NATO-ba, és némelyikükben atomfegyverek is vannak. Ukrajna már csak az utolsó csepp volt a pohárban.

A támadást nem menti, mert a NATO-felvételt a Donbasz babrálásával is meg tudta volna akadályozni, de az idegessége azért eléggé érthető.

arthurthedent 2022.03.03. 09:47:00

@springbok: "Nem akart ugy visszavonulni hogy egy eros europat es egy gyenge oroszorszagot hagyjon hatra. "

Ja, és milyen faszányosan bejött neki! Összekovácsolta európát, az oroszokat meg sikerült úgy elszigetelni, hogy még ausztrália is ellenük van. Sikeresen megerősítette az országot, hogy három nap után már a magánvagyonok zárolását tervezték és beszüntették az államadósság finanszírozását. Hű de faszát lépett, le a kalappal.

"szolok hogy 0 adossaguk van jelenleg"
Ja, kár, hogy nem igaz.

"Putinnak lepnie kellett"
Ja, le kellett volna lépnie. 70 éves, ideje lett volna.

Tapi2021 2022.03.03. 09:48:05

@BOAR: " Az iszlám országok hülyéi nyílt agressziót hirdetnek az egész világ ellen(és ezért szív a normális többség)."

És ez úgy kezdődött, hogy...
Az arabok, feketék... oda mentek az USA-ba, Európába, hogy elvigyenek mindent, ami tetszik..., a helyi lakosokat kb. szolga vagy haszonállat szinten kezelve és lenézve... Vagy még sem?

Tapi2021 2022.03.03. 09:56:47

@BOAR: Azt tudod, hogy Vegyi Alit az Amerkaiak nevezték el így? Azok, akik jelentéseket hamisítottak arról, hogy vannak tömegpusztító/vegyi fegyverek Irakban!
És voltak?

Nem. Akkor mit csinált Ali?

És Bush and Co. volt-e már Hágában a bíróságon? Mert hamis casus bellit gyártatott és hamis indokkal megtámadott egy SZUVERÉN országot, azt végig gyilkolva? Miközben Irak SEMMIT NEM TETT az USA ellen??? Tehát semmilyen módon nem jelentett fenyegetést az USA-ra! (Sőt, egy ideig erősen patronálták, amíg az volt az ÉRDEKÜK!)
Nem érted a lényeget??? :-(

springbok 2022.03.03. 09:57:41

@hoplita: ne varazsoljon el a GDP nezegetese. A GDP-be nem szamoljak bele ugyanis a banyasztbol szarmazo nyersanyagokat es igy az energiahordozokat sem. Tehat nincs benne az olaj, a szen, a gaz es az uran sem, csak hogy par dolgot emlitsek. A szuper GDP-d addig van amig elo tudsz allitani termekeket olcso nyersanyagok es energiahordozok felhasznalasaval. Nem veletlen a szep GDP es a 85% adossag.
Ugyanaz a helyzet, mint a csalad ahol van egy 85% hitel a hazon, apuka pedig bejar a munkaba es kap havonta fizut amibol ezt fizeti. Ez europa es magyarorszag helyzete is gazdasaglag jelenleg.

Tapi2021 2022.03.03. 10:01:07

@hoplita: "A cseheknél már 3 év jár a muszka propagandáér"

Mert ez egy szabad ország, vélemény- és szólásszabadsággal! Még.
Inkább örülj!
Az ellenzéki slepp alatt kuss lenne. Egy vélemény lenne engedélyezve. Mint a cseheknél és nyugaton.

Tapi2021 2022.03.03. 10:05:38

@hoplita: "Aki most, itt orosz narratívát tol, az ellenség, és úgy is kell vele bánni. "

Gondolom ezt elkötelezett (bal)liberálisként mondod, hiszel te a liberális demokráciában hiszel?! Ahol SZABAD más véleményen lenni, mint te! Ugye?

hoplita 2022.03.03. 10:08:34

Valaki segítsen már megértenem, hogy putyint és az oroszokat mégis milyen racionális elképzelések vezérlik.
Rendben, indítok egy háborút, amelynek vannak hadászati, hadműveleti elképzelései, és ugye vannak a konfliktus lezárását követő politikai céljaim.
És ugye az egészet le kell a nemzetközi közösséggel nyeletnem.
Hát az első is sántít, de ezek után a politikai megoldások lehetetlenek. Még az amik is ezzel a konfigurációval próbálkoztak Irakban, Afganisztánban, látjuk az eredményeket.
Most az oroszok azt hiszik, hogy ha visszabombázzák az ukránokat a kőkorszakba, akkor utána lehet egy normális rendezés? Miután 3 generációra megutáltattuk magunkat, de úgy, hogy még az ukrajnai oroszok is fújnak rám egy hét elteltével???? Vagy berendezkedek megszállásra??? Ezzel a gazdasági háttérrel?????
Szal, szerintem putyin ellökte a kalapácsnyelet kurvára, nemigen gondolta ezt végig sem ő, sem a thinthank-je.:)

Tapi2021 2022.03.03. 10:09:20

@BOAR: Nézz szét itt, táguljon kicsit a látóköröd:

bekialtas.blog.hu/

Nem értek mindenben egyet Domokossal, de ad új szempontokat.

arthurthedent 2022.03.03. 10:09:33

@Tapi2021: "Miközben Irak SEMMIT NEM TETT az USA ellen???"

És akkor most azt akarod mondani, hogy ha az egyik ország megtámadhat egy másikat, akkor az oroszok is megtámadhatják ukrajnát? Atomháborúval fenyegetőzhetnek? Előírhatják, hogy Magyarországnak védtelennek kell maradnia, mert ők így szeretnék? Ezt akkor most hogyan?!

hoplita 2022.03.03. 10:13:41

@Tapi2021:
Hát...látni rajtad, hogy egy éves a reged, nyomi fityisztroll.
Aki engem balliberálisnak tart, az nagyobb faszfej, mint a gazdája, ami mán valami.:)
Ja...ha én elkezdek itt amellett érvelni, hogy verjük agyon a fajtádat családostól, na az már tudod nem vélemény nyilvánítás, hanem a bétéká tényállása.
Jelenleg itt és most orosz narratíva mellett érvelni és terjeszteni...na arra ott a normális cseh példa, a 3 évig terjedő sitt.
Fogod, kistroll???

Tapi2021 2022.03.03. 10:15:32

@hoplita: Te is Matyi vagy?
Egy emberrel vitázunk öt-hat név alatt?

hoplita 2022.03.03. 10:15:58

@Tapi2021:
Domokos a nyócvanas években rekedt és muszkaszopó, nem releváns a véleménye.
Neked meg táguljon az ánuszod, mer' gyönnek a nagy faszú oroszok...ugye hepi vagy?:)))

Tapi2021 2022.03.03. 10:18:03

@hoplita: "Egy olyan ország ne menjen szembe a világgal, amelyik nagyhatalomnak képzeli magát a rakétái okán, de a dzsídípíje kisebb az olasznál. "

Ritkán írsz értelmeset, mert tolni kell a ballib-"atlanti" propagandát, de ebben van igazság! :-)

Tapi2021 2022.03.03. 10:20:20

@hoplita: Igen ez is benne van, ezért írtam, hogy nem mindenben értek vele egyet, de pl. a Donbaszi helyzetről kicsit jobban tájékozott, mint én vagy te.

hoplita 2022.03.03. 10:20:25

@Tapi2021:
Na , takaroggyá' anydba, ha hülye vagy.
Rákattintasz a nickemre és tájékozódj, nyavalyás kis köcsög.:)

arthurthedent 2022.03.03. 10:21:39

@hoplita: "Szal, szerintem putyin ellökte a kalapácsnyelet kurvára, nemigen gondolta ezt végig sem ő, sem a thinthank-je.:)"

Pontosan! Nem véletlen, hogy azon agyalnak megőrült -e a csávó. Csak ilyen putyinhívek erőltetik, hogy biztos jogos volt meg biztos bölcs is volt, a böszmeség, amit összehozott.

hoplita 2022.03.03. 10:23:52

@Tapi2021:
Én a Nato ellen szavaztam 97-ben, nemmel szavaztam az EU-ra is, de a kész helyzet tények elé állít.
Utólag nem somfordálunk egyik, vagy másik oldalra, mert a pávatánc ebben a buliban nem müxik.:)
Plusz, azóta már ha nem is revideáltam, más aspektusokat is néznem kell.
Magyarország sorsa nyugathoz van kötve...teccik, nem teccik ez dobta a gép és ezzel a lapokkal kell játszani.

Tapi2021 2022.03.03. 10:24:14

@hoplita: "azért kellett katonákkal őriztetni a kórházakat"

Persze, véletlenül sem azért, hogy ne a nővérkék fagyoskodjanak kint a regisztrációs pultoknál, hanem ők inkább bent gyógyítsanak... hiszen a szakképzett munkaerő attól nem lett több, hogy kitört egy világjárvány! Ki segített volna? Te? Ároktisztító közmunkások? ???

Tapi2021 2022.03.03. 10:29:35

@arthurthedent: Tény, hogy jól elszámolta magát és hibázott. A kérdés az, hogyan lehet ebből jól kijönni. Kijönnünk.
Ha senki sem enged, az még több áldozattal jár. :-(

Az is kérdés, meddig jobb ez így, ahogy most van az USA-nak, Ukrajna gazdájának?
Hol az a szint nekik, ahol már eléggé padlón lesz Oroszország és az EU?

hoplita 2022.03.03. 10:32:15

@Tapi2021:
Igen sejtettem, hogy fingod nincs az eü.-ről.:))))

Tapi2021 2022.03.03. 10:33:57

@hoplita: Ez is igaz, ebben egyetértünk:

"Szal, szerintem putyin ellökte a kalapácsnyelet kurvára, nemigen gondolta ezt végig sem ő, sem a thinthank-je.:) "

hoplita 2022.03.03. 10:34:32

@arthurthedent:
Szerintem blitzkriegben és virágesőben gondolkodott.(bár ilyenkor az utóbbi is cinkes, márciusban:)))
Nem jött be.:)

Tapi2021 2022.03.03. 10:41:19

@arthurthedent: Nem. Azt mondom, hogy ne mérjünk kettős mércével! Mert sokan azt csináljátok. Nem láttam a hisztérikus USA ellenességet, szankciókat, bojkottot, az amerikai cégek kiűzését, és az amerikai emberek vegzálását szerte a világon (mert pl. nem határolódtak el Irak, Afganisztán... stb. megtámadásától, mondjuk karmesterként vagy légtornászként), amikor Amerika pontosan úgy viselkedett és azt tette, amit most az oroszok. (Csak a mese más mögötte.)

IGAZSÁGOSAK és méltányosak legyünk. Ha ez az egyiknél égbe kiáltó bűn, legyen az a másiknál is, amelyik ugyanazt csinálja, csak ügyesebben adja el.

hoplita 2022.03.03. 10:44:01

@Tapi2021:
Na, akkor min is vitázunk?
Szerintem így hangyafasznyi részleteken.:))

Tapi2021 2022.03.03. 10:44:45

@hoplita: "Neked meg táguljon az ánuszod, mer' gyönnek a nagy faszú oroszok..."

Tapasztalat?

hoplita 2022.03.03. 10:54:01

@Tapi2021:
Én szolgáltam anno orosz ejtőernyősök mellett, tökös kölykök voltak, de lőbajnokságon megvertük őket egyénileg és csapatban is.
Szerény személyem volt az egyéni bajnok.:)
Akkor vót a kezemben először 74-es ak....nem nyerte el a tetszésem
Vagyis ebből leszűrheted, hogy nem vagyok egy mai gyerek, de az én 187 centimhez ma is 90 kiló párosul, a csuti gazdád meg egy anatómiai vicc.:)

springbok 2022.03.03. 10:55:34

@arthurthedent: igazad van, pontositanom kell, tenyleg van hitele oroszorszagnak is : 2021 GDP aranyos hitelallomanya 17.8%. A GDP-t tekintve , amibe mint emlitettem a nyersanyagok eladasa tehat nem szamit bele.
Majd meglatjuk melyik gazdasag sinyli meg a haborut, a 85% eladosodott ami tamogat majd egy lebombazott orszagot vagy a 17.8% as.
Igazi nyertese ennek a haborunak sajnos valoszinuleg az USA es Kina lesz.

hoplita 2022.03.03. 10:59:14

@Tapi2021:
Izééé...a jenkik nem viccelődtek a koszovo óta, meg előtte sem a szomszédban.
Most a ruszkik épp a küszöbünkre szarnak.
Vágod?

hoplita 2022.03.03. 11:01:13

@springbok:

springbok

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2008.01.08. óta tag.

jaja....na húzzá' anyádba .

Tapi2021 2022.03.03. 11:12:26

@hoplita: Mi köze a magasságnak és a kilóknak mondjuk az észhez? Vagy a politikai, diplomáciai képességekhez? Vagy ahhoz, hogy ezek jó politikák-e, hasznosak-e az országnak vagy nem? A másikat a külleme alapján támadni...

Ha megtapasztaltad az orosz ejtőernyősöket, úgy már értem. :-)

Tapi2021 2022.03.03. 11:14:01

@hoplita: Ha jól sejtem ebből, akkor a szocialista rendszer katonája voltál?!

hoplita 2022.03.03. 11:17:38

@Tapi2021:
Ja....sorállállományú, faszfej.:)))

Tapi2021 2022.03.03. 11:38:11

@hoplita: Elég infó, hogy sorállományú! :-)

hoplita 2022.03.03. 11:42:58

@Tapi2021:
Neked, szánalmas gyökér...:)
Csak az a fajta, aki szemrebbenés nélkül vágná a fajtád hüvelynyi darabokra, hogy visszarakjon anyádba. Ez komoly.
Sok disznót leszúrtam, akiket sajnáltam.....te csak meló lennél.

Tapi2021 2022.03.03. 11:51:39

@hoplita: Mi baj? Te nyomod a tripla mosolyokat és nem érted a tréfát?

Etniez 2022.03.03. 11:51:45

@Tapi2021: A Bekiáltás blogok egy fizetett orosz-ügynök írja, nem kell komolyan venni egy szavát sem.

Etniez 2022.03.03. 11:57:50

@hoplita: Mi is erről beszélgettünk a családdal.

Egyszerűen nem tudom, mi járhat Putyin fejében.

Tisztázzuk, hogy a katonai háborút biztosan meg fogja nyerni Oroszország. Ha nem ma, nem a jövő héten, de még valamikor ebben a hónapban. Nem azért fog nyerni, mert jobbak, hanem a számok miatt.
A harcok csak akkor húzódhatnak el jobban, ha az ukránok Szarajevót csinálnak Kijevből, de az országot biztosan meg fogják szállni az oroszok.

Ez oké. Na de utána? Az ukránok nem fognak elfogadni egy orosz bábot, az első választás alkalmával elfogják zavarni.
Megszállva akarják tartani utána Ukrajnát. De minek? A megszállásnál nincsen drágább és feleslegesebb mutatvány, lásd Irak, Afganisztán. Kidobott pénz és energia.

Abban egyetértek, hogy aki jelen helyzetben Oroszországot támogatja az nettó hazaáruló, mert Magyarország érdekei ellen dolgozik, 1956 árulója.

Etniez 2022.03.03. 12:00:07

@hoplita: Ahogy mondták, ha kicsit megszaladnak az orosz tankok Ukrajnában, azt a NATO fogja megállítani, nem a magyar haderő.

Antall József és az akkor Orbán nagyon jól tudta, hogy választani kell Moszkva és Brüsszel között, régen jól választott. Most beleállt ebbe a pávatáncba, de ez Moszkva közelsége miatt nem megvalósítható alternatíva.

Tapi2021 2022.03.03. 12:03:34

@Etniez: Szigorúan véve nem, de sok kis lépés a változás felé.
És ezek is folyamatos, hisztérikus ellenállás mellett az ellenérdekelt "szakmabeliek" és az ellenzék részéről.
Ennyit lehet lépkedni.
Főleg úgy, hogy senki nem tudja milyen és van-e optimális egészségügy, és mennyibe kerülne, ki és hogyan fizetné?

A modern egészségügy szuper drága, vagy nem fér hozzá mindenki (USA), vagy az állam/és az adózók beteszik a pénzt. Csak úgy nincs magától.
Magyarországon van X aktív adózó, akik MINDENT fenntartanak! Ezekből csak egy az EÜ. És van Y inaktív, akik nem tartanak fenn semmit (anyagilag), de kapják az ellátásokat.

A kérdés, hogy akarsz-e több adót fizetni, hogy jobb és modernebb, és sokkal drágább egészségügy legyen, több fizetéssel itt és az állami szektorban mindenhol (pl. Pedagógusok, nyugdíjasok, közszolgák...) vagy nem? Mennyivel több adót vállalnál szívesen miattuk? Stb...

És ezt politikusként, kormányként el tudnád-e fogadtatni az emberekkel/adózókkal vagy nem?

A jobb egészségügynek, jobb állami fizetéseknek ez az ára. Az X-ek fizetik!

Tapi2021 2022.03.03. 12:16:36

@Etniez: "Abban egyetértek, hogy aki jelen helyzetben Oroszországot támogatja az nettó hazaáruló, mert Magyarország érdekei ellen dolgozik, 1956 árulója. "

Mért? Mi Magyarország érdeke? Hogy zárják el a gázt, hogy ne jöhessenek az urán kapszulák Paksra, ami az ország áramellátásának 40%-át biztosítja? Hogy ne vigyék vissza a kiégett fűtőelemeket? Hogy ne tudjunk eladni semmit az orosz piacra?
Vagy mi?

Tapi2021 2022.03.03. 12:20:37

@Etniez: Egyébként nagy félreértés, hogy itt Oroszország HÁBORÚJÁT bárki is támogatná!!!
SZÓ SINCS RÓLA!

A magyar érdekeket támogatjuk, ami az, hogy legyen gázunk, atomunk, piacunk... A Kárpátaljai magyarokat ne érje támadás vagy retorzió egyik féltől SEM!

És legyünk korrektek Oroszországgal is, legalább annyira, mint bárki mással, pl. az USA-val, aki jóval többet háborúzik, ha sérülnek az érdekei!

A magyar érdek nem a háború, és nem is a most eluralkodott orosz ellenes hisztéria.

bordon 2022.03.03. 12:32:20

@Tapi2021: A bekiáltas blogról kezdetbsn azt hittem eredeti (amikor még engedte a kommenteket) és értelmes, aztán ahogy nézegettem orosz forrasokat, rá kellett jönnöm, hogy egy az egyben csak átveszi az orosz állami és ultranacionalista propagandát, orosz imperialista toposzokat és a gombhoz keresi a kabátot. Persze a Szovjetunió a népek egyöntetű akaratának alkotása volt, a 70+ évvel ezelőtti második világháborús győzelem miatt, mert megverték a nácikat, az oroszok csak jók lehetnek. Nyugat rossz, Amerika az oka mindennek, az oroszok mindig jók és áldozatok, az ukránok nácikok. Ukrajna meg nem is létezik, csak fikció. Hogy Kijev központtal előbb volt állam, mint Moszkva központtal, az mellékes, szerinte Kijev is orosz volt akkor. Hogy akkor ószláv volt a nyelv, ami aztán szétvált ukránra, oroszra, beloruszra, az is mellékes. Tehát nincs valójában történelmi elsőbbsége Moszkvának, se nyelvben, se államiságban, se sehogy. De a bekiáltás blog szerzője szerint Ukrajnát úgy rakták össze mindenféle területekből. Ezért szerinte nem is jogosult a létezésre. Ami minden államra igaz lehet, Nagy-Britanniát is összerakták, Franciaországot, Németországot is. Lengyelország nyugati fele német területek elvételével jött létre, de ha azt elvennék a lengyelektől, akkor Belarusz meg Ukrajna részeit vissza kellene adni. Belarusz is sokkal inkább volt Lengyelország-Litvánia része, sose volt önálló. Szóval Lukasenka adja vissza a lengyeleknek, litvánoknak a területeiket!
De ez mind meddő, múltba révedő farokverés, hisz ilyen történelmi igényeket nem ismer el a nemzetközi jog. Különben a magyarok követelhetnék Erdélyt, Etelközt meg a Szíriuszt is. A görögök meg Konstantinápolyt.

Tapi2021 2022.03.03. 12:33:41

@Etniez: Nincs itt semmiféle pávatánc! (Kitaláltátok ezt a kifejezést és beleszerettetek. Diplomácia van azért, hogy megszerezzük az országnak, ami kell, a lehető legjobb feltételekkel! Akinek ez pávatánc, és nem tenné meg az országért, az ne akarja átvenni a kormányzást!!! )

Teljes mellszélességgel beálltunk a nyugati frontba is. Mindent megszavaztunk. Azt is, amiből kárunk lesz és mi is fizetjük a háború árát. (Hogy örülhet most pl. a Skoda/VW csoport, hogy a piaca 80%-át! elveszíti!)

Amíg meg lehetett, normális viszonyra törekedtünk, ahogy a németek és sokan mások is, hogy KERESKEDJÜNK és biztosítsuk MAGUNKNAK a szükséges erőforrásokat, energiahordozókat!
Ezért vannak tele pl. a gáztározóink.

Ezt teszi egy felelős, profi kormány. Ha baj ez vagy rossz, akkor a németeké is az, ugye?
Csak, hogy azonos mércével mérjünk!

konrada 2022.03.03. 12:36:40

@Tapi2021: " nem érted a tréfát? "
...mert az neki nem tréfa volt, hanem tényleg!;))

Etniez 2022.03.03. 12:41:53

@Tapi2021: Azért, mert Magyarországnak Oroszország természetes ellensége.

A gáz pedig nem lesz olcsóbb, ha elfoglalják Ukrajnát, ellenben határosak lesznek velünk is, ami nemzetbiztonsági kockázat.

Ezért. Magyarország nem nyerhet semmit, ha veszítenek az Ukránok.

belekotty 2022.03.03. 12:44:22

@springbok: "mibe mint emlitettem a nyersanyagok eladasa tehat nem szamit bele."
Alapfogalmakat nem ismersz. Az export a GDP része.
Olvass már utána!

"GDP = fogyasztás + beruházás + export – import"

Etniez 2022.03.03. 12:44:27

@bordon: A Bekiáltás blogon egyértelműen látszik, hogy Kreml-propaganda. Minden hozzászólása Oroszország érdekeit közvetíti vagy magyarázza.

És mivel folyamatosan jelennek meg ott ilyen írások, ezért egyértelmű, hogy a szerzőjük ezért pénzt kap. Akit pedig fizetnek, az ügynök.

Tapi2021 2022.03.03. 12:45:58

@bordon: Igen, Domokos is elfogult. Orbán/jobboldal/konzi/ker.dem.- ellenes is, így nyilván én sem értek vele sok dologban egyet. Viszont szinte egyedüliként hajlandó nézni és bemutatni azt az álláspontot, azt a szemszöget. Amit, ha nem ismerünk, nem akarunk ismerni, nem is érthetjük, mit miért tesznek!
Ha ezt nem értjük, csak az "őrültséget" látjuk, mert nem látjuk benne a logikát! Pedig van. Orosz szempontból.

Nyilván ez a baja a nyugati politikusoknak és médiumoknak is, hogy fogalmuk sincs miről, mit gondolnak az oroszok (mondjuk le is szarták magas lóról, még ma is, csak egy nézőpont van és kész), és ezért mi vezetett a háborúhoz?!

Talán nem itt tartanánk, ha az orosz szempont is játszott volna! A háború - az oroszok sarokba szorítása - ELŐTT.

body_andras 2022.03.03. 12:49:39

De jó lenne, ha végre mindenki békén hagyná egymást. Az ukránok is, engedjék el azt a 2 retkes megyét, egye meg a Putyin. Az oroszok meg kopjanak le az uktánokról.
A legjobb lenne, ha megnépszavaznák, ki hol óhajt élni, és hogyan, aztán aszerint felosztani.

konrada 2022.03.03. 12:58:06

@Etniez: "Azért, mert Magyarországnak Oroszország természetes ellensége."
Ez meg milyen hülyeség?

A természetes ellenség az élővilágban azt jelenti, hogy az a ragadozó, melynek állandó prédaállata az adott vad, nem azt, amelyik néha abból is eszik.

...szóval ez alapján az analógia alapján inkább illene olyan népre, mely a történelmünk 1100 éve alatt tán nem akadt olyan évszázad sem, melyben vagy megtámadt, vagy megszállás alatt tartott.
...de azt azért mégsem hívnád természetes ellenségnek.;)

Etniez 2022.03.03. 12:59:55

@konrada: Nagyhatalom, közeli -> természetes ellenség.

Ha nem érted, nem nálam van a hiba.

Tapi2021 2022.03.03. 12:59:56

@Etniez: "Azért, mert Magyarországnak Oroszország természetes ellensége."

Miért is?
Hol vannak az érdekütközéseink? Hol vannak közöttünk vitás és problematikus kérdések? Terület, kisebbségi ügyek...????

A szemetek ellátnak gázzal, atom-fűtőelemmel, még el is viszik a kiégett kapszulákat... Szóval, miért is ellenségeink?

Talán arra gondolsz, hogy 1849-ben ránk hívták őket a HABSBURGOK?
(És ők kértek kegyelmet az aradiaknak!)

Vagy arra, amikor a NYUGAT átadott minket a Szovjetuniónak 1945 után?
Vagy '56-ra, amikor a MAGYAR kommunisták seggét mentették a néptől, és TOVÁBB biztosították az uralmukat? (Hogy ez mennyire az orosz nép sara, főleg a mai népé és mennyire egy őrült, diktatórikus eszméé és rendszeré, az erősen kérdéses. Vagy talán nem is annyira. Mi mennyire vagyunk ma szocialisták, kommunisták, azért, mert volt itt egy ilyen rendszer is? Aminek vége. Mennyire szovjetek, szocialisták, ma ők, és mennyire felelnek a szovjet bűnökért? Vagy azért, mert a Habsburgok kérésére a cári rokon segített leverni a forradalmunkat? ...)

Vagy?

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2022.03.03. 13:02:17

Dik a putyincsicska seggszopók tombolnak :D

bordon 2022.03.03. 13:03:02

@Tapi2021: A nyugatiaknak pontosan van fogalmuk arról, hogy mit akarnak az oroszok, de mivel azok ilyen ködös történelmi alapokon nyugvó igények, meg mélytorkos hörgő nácizás, ezért azokkal nem lehet mit kezdeni a nemzetközi jogban. Amúgy ezekkel az igényekkel még a ruszkik nagy barátja, Kína se nagyon tud mit kezdeni, mert ha elismeri, hogy a Donbass szakadárjainak joga van önálló államhoz, akkor el kellene ismerni a saját kisebbségei jogát is ehhez meg Tajvan esetleges függetlenedését.
Indiaiak kommentjeit érdmes olvasni, ők se azt írják, hogy a szakadároknak igazuk van Ukrajnában, mert ugxe akkor Kasmír is elszakadhatnak tőlük. Szóval az indiaiak azzal indokolják, hogy miért állnak a ruszkik mellett, mert a ruszkik nem álltak Pakisztán pártjára a múltbeli konfliktusokban, ellenben Amerikával. És a ruszkik eladtak nekik fegyverekety Szuhoj vadászbombazókat. Semmi komoly, megalapozott, következetes nemzetközi jogi indok, hanem mert aki nincs ellenünk, az velünk van. Szóval a harmadik világ így áll Moszkva mellett, hogy fegyvereladásokkal megvették őket meg fúj Amerika, ezért inkább Oroszország.

ez a nevem senki 2022.03.03. 13:06:51

Viktor legyőzte a kovidot
a háborút is le fogja

Tapi2021 2022.03.03. 13:07:24

@body_andras: Igazad van. Csak, hogy ezt a PRECEDENST senki nem támogatja, akiknél "szerzett" földek és népcsoportok vannak!
És ez egy elég nagy csoport, sok nagy országgal.

konrada 2022.03.03. 13:07:42

@Etniez: Ja, így már más.
...bár most a közelisége még egyenlőre ezer km-es, és reméljük ez így is marad.
...és szerencsére most egyenlőre csak egy másik nagyhatalom fegyveres csapatai tartózkodnak az országban, igaz, az nem közeli, de ez nem szokta őket zavarni, ha valahol beavatkozni akarnak...

konrada 2022.03.03. 13:09:58

@ez a nevem senki: Na ez meg a másik. Már nem kell a kovid ahhoz, hogy szétkúrják a világot, ezért az mehet nyugdíjba...:((

Tapi2021 2022.03.03. 13:10:29

@bordon: Mindenkit az érdeke mozgat!
A kis országokat meg a nagyok, erősek! :-(

Etniez 2022.03.03. 13:19:00

@Tapi2021: Hol vannak érdekütközéseink? Csak azok vannak.

Gáz. Nekik érdekük, hogy minét többet fizessünk. Ha olcsón adják, annak oka van. Ha Orbán olcsón kap gázt, akkor Putyinnak be kell csicskulni. Ilyenkor veszünk elavult metrókat Budapestnek meg építjük Paks 2-t oroszokkal. Ha Magyarország olcsón veszi a gázt, akkor máshol-máshogy fizet érte, sokszor az érdekei ellen. Nem volt Magyarország érdeke elavult metrószerelvényeket beszerezni aranyáron péládul.

Továbbá, mi a NATO-tagja vagyunk, Oroszország pedig a NATO ellensége. Ezen nincs mit magyarázni.

Végezetül: Oroszország középhatalom nagyhatalmi attitűddel. Amióta szétesett a Szovjetúnió folyamatosan, lépésről-lépésre terjeszkedik, megszáll országokat és bábkormányokat nevez ki. Lásd Fehérororoszország, Kazahsztán, Csecsenföld, Grúzia, stb. Folyamatosan háborúzik és terjeszkedik, mindig egy országra koncentrálva. Ha megszerzi Ukrajnát, akkor lesz közös határunk, onnantól kezdve mi is pufferállam leszünk a szemében, aki el kell foglalni, befolyás alatt kell tartania.

Kicsit gondolkozhatnátok, nem fog megártani. Magyarországnak egy gyenge és kicsi Oroszország az érdeke, nem egy erős, hatalmas és szomszédos.

Innen levezetve Magyarország természetes ellensége Oroszországnak.

midnight coder 2022.03.03. 13:21:03

@bordon: Na ja, az úgynevezett libaralizmus elég szelektív az úgynevezett emberi jogok elismerésével kapcsolatban. Leginkább azokat védi, amik kényelmesen védhetõk a fejlett országokban. Az például, ha valaki virágcserépként nevezi meg a nemi identitását, az borzasztó bûn ha emiatt lehülyézik. Ahogy az is, ha Pl. egy fehér ember négert játszik el egy filmben vagy egy színdarabban (fordítva persze nem, de ez azért nem rasszizmus ugye). Viszont az, hogy valaki nem használhatja az anyanyelvét a szülõföldjén, ha hátrányosan különböztetik meg ha egy adott kisebbség tagja, az a derék "liberálisok" szerint nem probléma. És fel sem merül, hogy emiatt egy ember jóval kényelmetlenebbül érezheti magát mint az, akit lenégerereznek. Persze, mert ha ez probléma lenne, akkor Pl. a katalánok esetében is az lenne. Vagy a szlovákiai magyaroknál. És még nagyon sok helyen, sok-sok lábujjra kellene rálépni. Sokkal kényelmesebb inkább azt mondani, hogy ez az egész nem probléma.

Na most, ha a liberrált európai politika nem lenne ennyire szelektív, akkor az ukránoknak is meg lehetett volna mondani nyíltan, hogy amíg szopatjátok a nemzetiségeiteket addig nincs EU, nincs NATO, nincs semmi. És akkor lett volna lehetõségük dönteni, hogy mit is akarnak. És persze akkor Putyin bácsinak sem lett volna ez ürügy a támadásra. Vagy, ha az ukránok annyira nemzetállamot akarnak csinálni ott is, ahol kisebbségben vannak, akkor maradjnak a ruszkik érdekszférájában, és akkor megint nem lett volna háború.

Etniez 2022.03.03. 13:26:02

@midnight coder: "És persze akkor Putyin bácsinak sem lett volna ez ürügy a támadásra"

Jaj, ezt a faszságot ne plz :D Ürügy a támadásra a képzelt NATO-tagség és atomfegyverek.

A népírtásos narratívát még az oroszok is elengedték mára, mert védhetetlen hülyeség.
Ukrajnát akkor nem támadták volna meg, ha oroszbarát kormánya maradt volna. Ennyi. Minden más magyarázat hülyeség.

midnight coder 2022.03.03. 13:37:35

@Etniez: "Gáz. Nekik érdekük, hogy minét többet fizessünk."
Mert azt hiszed te, hogy ha az amcsik teszik rá a kezüket az orosz és környéki olajra akkor majd kevesebbet fizetsz?

Mindenesetre örülhetsz, nem lesz ruszki atomerõmû. És ha a ruszkik a kínaiaknak adják el ezentúl a naftát akkor villany sem nagyon. Legalábbis borult idõben, vagy éjszaka. Vagy bedurrantanak a németek egy-két szénerõmûvet, és mi is elkezdjük lignittel termelni a delejt a mátrában.

midnight coder 2022.03.03. 13:41:21

@Etniez: Na de mi is a különbség a ruszkik számára az oroszbarát és a nem oroszbarát között? Belépés a NATO-ba? Ha annyira fiktív ez a fenyegetettség, akkor ez miért is zavarná õket? A ruszkiknak amúgy is jóval több területük van, mint amit be tudnak lakni, nem hiszem hogy a földért harcolnának. Az már inkább zavaró lehet, ha van ott egy rohadt nagy terület, szép nagy orosz kisebbséggel akit szívatnak, és akik ezért fel is lázadtak. Ebben a helyzetben Putyin elég nehezen teheti meg, hogy azt mondja hogy ez nem zavar minket, és nem támogatjuk a lázadókat az ukrán hadsereg ellen.

Etniez 2022.03.03. 13:46:35

@midnight coder: Ez egy nagyon csapkodó hozzászólás volt, tele érvelési hibákkal, nem is reagálok, ha nem baj,

A másikra: ha el akarod hinni, hogy az a néhány orosz miatt indított háborút Putyin (Kelet-Ukrajnát mér régen leszakította, ahol a sok orosz él), akkor higgy benne, én öreg vagyok más a mesékhez.

Nem ismerek rád, te ennél azért jobb gondolatokkal szoktál előjönni, mindegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 13:53:08

@arthurthedent:

"Ja, és milyen faszányosan bejött neki! "

Na ja, ezzel a háborúval Putyin nagyon tökön szúrta magát, de még inkább Oroszországot. A szankciókkal meg a Nyugat is saját magát.

Ám ez nem jelenti azt, hogy az Oroszország biztonsága miatti aggodalma alaptalan volt. Csak azt, hogy nagyon túlreagált.

HaCS 2022.03.03. 13:59:58

@midnight coder:

Az azért remélem neked is megvan, hogy a 2008-as NATO csatlakozási programot 2010-ben az ukránok jegelték (Janukovics, oroszbarát elnök alatt). Majd még a 2014-es Majdan tüntetés után Jaszcenyjuk is azt jelentette ki, hogy nem terveznek NATO csatlakozást.
Azonban Putyin ennek ellenére, csupán a (belpolitikai) tüntetés, és Janukovics eltávolításának ürügyén bevonult a Krímbe, ill. belekezdett a szarkavarásba, Donyeckben, Luhanszkban, és egyébként más területeken is, csak ott sikertelenül.
Na, ezek után került elő újra Ukrajnában a NATO tagság ügye, amire sokminden mással együtt most hivatkoznak az oroszok.

Csak hogy tiszta legyen időrendben mi miért történt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 14:07:02

@Tapi2021:

Az amerikai támadáskor már valóban nem voltak tömegpusztító fegyverek Irakban, vagyis az USA támadása alaptalan és indokolatlan volt. Korábban azonban voltak, és használták is a kurd lakosság ellen:

"He was known for his ruthlessness, ordering the indiscriminate use of chemical weapons such as mustard gas, sarin, tabun and VX against Kurdish targets during a genocidal campaign dubbed Al-Anfal or "The Spoils of War". The first such attacks occurred as early as April 1987 and continued into 1988, culminating in the notorious attack on Halabja in which over 5,000 people were killed."

A fenti idézet a Wikipédiából való, de kétlem, hogy ne lenne a vegyi témadásokra megbízható bizonyíték.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 14:10:33

@Tapi2021:

Ne hazudj, a cseheknél és a németeknél is vélemény- és szólásszabadság van. Bármit mondhatsz otthon a négy fal között.

Bár lehet, a németek felelevenítik a jó NDK-s szokást, hogy a családtagok is besúgják egymást. De a WC-n még akkor is szólásszabadság lesz.

Kivlov 2022.03.03. 14:12:00

Mindenki veszt sajnos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 14:14:26

@arthurthedent:

"És akkor most azt akarod mondani, hogy ha az egyik ország megtámadhat egy másikat, akkor az oroszok is megtámadhatják ukrajnát? "

Ezt senki nem mondja, csak azt, hogy hiteltelen a Nyugat tiltakozása és felháborodása. Azt a pusztítást, amit az oroszok most Ukrajnában művelnek, azt semmi nem menti. Mondom ezt leginkább azért is, mert már rég nem csak katonai létesítményeket pusztítanak.

bordon 2022.03.03. 14:40:54

@midnight coder: "az, hogy valaki nem használhatja az anyanyelvét a szülõföldjén, ha hátrányosan különböztetik meg ha egy adott kisebbség tagja, az a derék "liberálisok" szerint nem probléma"

Nyilván probléma ez, de háborút már nem szokás emiatt indítani még a Balkánon és Káeurópában se. De hisz Putyin se a kelet-ukrajnai orosszá tett emberek miatt indított háborút. Ahhoz nem kell szétlőni és megszállni egész Ukrajnát.
Az is kamu, hogy a NATO-tagságot akarták megakadályozni.
Eleve Ukrajna nem lehetett volna NATO-tag, mert egy olyan országot sose vesznek fel, ami területét nem tudja ellenőrzés alatt tartani. Meg más feltételeket se teljesít Ukrajna.

Az orosz médiában elég jól elmagyarázták, hogy miért kell nekik Ukrajna: ősi orosz föld, Ukrajna államisága fikció, megszüntetni nem bűn, hanem kötelesség. Meg van vagy 500 náci a 40 milliós országban, tehát náciveszély van! Jönnek a jó öreg szélsőnacionalista történelmi jogalappal (amit ugye a nemzetközi jog nem ismer el, tehát irreleváns), meg jönnek az régi szovjet kommunista érveléssel: mindenki náci.

A nyugati gender és faji kérdések a grievance culture termékei, hogy annyira nincs már gondja a nyugati embernek, hogy keresi az indokokat, hogy felháborodhasson. De az interneten ezeket is felfújják, mert a jobboldali, alt-right megmondóembereknek a grievance és woke culture elleni szónoklás pont olyan üzlet, mint amennyire a négernek és transznemű furry békaembernek az identitása megélése és mások arcába tolása jó üzlet és szórakozás.
Jordan Peterson és a többi keresztény jobbos okoskodó is a grievance cultureból él igen jól, mert van miről osztani az észt. Az egész kérdéskör amúgy túl van lihegve, YouTube-on, Twitteren ez központi kérdés, de a mindennapok nyugaton se erről szólnak. Aki nem egy számítógép képernyője előtt él, annak ez nem napi élménye, problémája.
Ezek az anomáliák addig vannak terítéken, amíg komoly problémák nem jelentkeznek (háború a ruszkikkal), akkor hirtelen helyére kerül minden a fontossági sorrendben. A Covid is addig volt vezető hír, amíg a ruszkik le nem rohanták Ukrajnát. Utána hirtelen bagatell probléma lett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 14:46:16

@body_andras:

"A legjobb lenne, ha megnépszavaznák, ki hol óhajt élni, és hogyan, aztán aszerint felosztani."

A Krímben ez már megtörtént, Oroszország mellett szavaztak. A két keleti megye azért problémás, mert onnan már sok orosz menekült át Oroszországba, akik meg nem biztos, hogy visszamennek szavazni.

Emmett Brown 2022.03.03. 14:48:11

@tiltsál ki te gyökér: ja, a se a balti államok, se a lengyelek nem szomszédosak Oroszországgal. Te miféle selejtes térképet nézel?

bordon 2022.03.03. 14:52:23

@midnight coder:

Amúgy az oroszok a 2015-ös migriválságot is fegyverként használták, a Balkánon mozgatták a migriket az EU határára tolták őket. Aztán az orosz média tele volt azzal, hogy az EU náci, iszlamofób, mert verik a kerítésszaggatókat, akiket amúgy a nyugat bombázott ki a hazájukból.
Bezzeg Oroszország a vallási és etnikai tolerancia földje, ahol a mohamedán is békében él és szolgálja Putyint, aki bölcsen igazgatja a birodalmat.
Aztán nemrég rátolták a migriket a lengyelekre Belaruszból. Véletlen? Aligha!

A német, francia és olasz szélsőjobbot, meg a Brexit-párti brit politikusokat is a ruszkik pénzelték. De nem kell félni, a korábbi osztrák kormány kancellárja, külügyminisztere is meg lett véve orosz állami cégek igazgatótanácsi tagságával. Ahogy Gerhard Schröder is, meg sokan mások az európai politikából (luxemburgi, olasz volt kormányfők is).

Az oroszok semmit nem bíznak a véletlenre. Megveszik a keresztény jobboldalt, az euroszkeptikusokat és a liberálisokat is Európában. Az orosz ügynökségek interneten terjesztik a széljobbos konteókat és a balos, genderideológiai, rasszizmust kiáltó oldal szövegét is. Sikeresen egymás ellen ugrasztják a nyugati társadalmak egyes rétegeit. Sajnos ez a nyugati, liberalis, szólásszabadságot támogató társadalom gyengesége, hogy könnyű a ruszkiknak is bedobni a dezinformációjukat.

bordon 2022.03.03. 15:08:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a két keleti megyében is 50% alatti vagy körüli volt azoknak az aránya, akik az oroszt jelölték meg anyanyelvükként. De az is inkább a megyék keleti felén élőket jelentette.
És nem csak kelet felé, Oroszországba menekültek onnan emberek, hanem nyugat felé is, azok, akik elsősorban ukrán anyanyelvűek nem akartak háborúban élni, ők pedig nem valószínű, hogy visszatérhetnek oda valaha is, mert ugye ott most alacsonyan szállnak a tankok és végtagok. A népszavazás meg olyan oroszoknál, mint amilyen a választás is. Nemzetközileg el nem ismert bohózat.

Persze a két megye elcsatolása most tárgytalan, hisz a terv egész Ukrajna felosztása, nem hiszem, hogy a ruszkik megelégszenek azzal a két megyével, viszik az egész Azovi- és Fekete-tenger partvidéket. Miután kitakarították etnikailag, lesz valami kamu népszavazás is. Pont olyan hitelesen, mint egy nemzeti konzultáció.
Bevonulnak Moldova szakadár transznisztriai részére is, elvágják Ukrajnát a gazdaságilag fontos területeitől, aztán mivel egy ilyen állam nem működőképes, megdöntik a kormányt a nép érdekében, az új kormány meg kérelmezi, hogy Ukrajnát vegyék fel az Orosz Föderációba, ahogy Belaruszt is.
És helyreáll a Szovjetunió egysége. A nagy Oroszország kovácsolta frigy...

GyMasa 2022.03.03. 15:19:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Oszt most hogy finanszírozod Paks2-t amikor pénzügyi blokád van az oroszok ellen?"
Olvastad, hogy a SWIFT rendszerröl való leválasztás nem szünteti meg a pénzmozgást, csak lelassítja.
Ráadásul az atomerömü építés pont nem embargós, szóval, annak a finanszírozása is egészen biztosan megoldható jogszerüen.

" Hogy hozod el a reaktor tartályokat? Feladják az oroszok DHL-lel?"
Lásd, mint fentebb!
Ha nem embargós, akkor lesz rá lehetöség.
Különben sem egy azonnal fenyegetö probléma a reaktortartályok helyzete, ugye?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 15:23:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt senki nem mondja, csak azt, hogy hiteltelen a Nyugat tiltakozása és felháborodása. Azt a pusztítást, amit az oroszok most Ukrajnában művelnek, azt semmi nem menti."

Nem érzed az ellentmondást? Ha semmi sem menti miért lenne hiteltelen a tiltakozás?

Boldeone2 2022.03.03. 15:24:27

@bordon: Gratulálok! + 100 pont ! Egyszerűen leiskoláztad a putyinistákat ! Persze , ők eddig sem az èrveikről voltak híresek , hanem a szèlsőjobb populista agymosó, ruszkibèrenc propagandamèdia hazugságait harsogták
Több mèlyinformáció kellene az embereknek , mert sokan mèg Magyarország törtènelmèt -a keserű tapasztalatainkat az orosz megszállókkal - sem ismerik
Fel sem fogják, ha Ukrajna elbukik , akkor már itt lesz a NATO- orosz határ , a konfrontációs zóna. Az ország függetlensège ès biztonsága úgy valóban veszèlybe kerül

GyMasa 2022.03.03. 15:25:24

@dare:
"Azért mondom, hogy idő kérdése, mert ha kialakul bennük az a háborús mentalitás, ami nem fog egy ukrán lakost se sajnálni egy idő után (elhúzódó harcoknál ez így van), az onnantól kezdve fájdalmas lesz az ott élő ukránoknak"
AZt se' feledd, hogyha minden civlinél kalasnyikov lesz, akkor majd igen hamar a civileket is löni fogják az oroszok!
Szóval, azt nem értem, miért is kellett lekezdeni felfegyvereni az ukrán lakosságot.
Ha egy képzetlen civil kezébe adsz fegyert, HALOTTAT csinálsz belöle, nem katonát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 15:34:59

@midnight coder:

"ha a liberrált európai politika nem lenne ennyire szelektív, akkor az ukránoknak is meg lehetett volna mondani nyíltan, hogy amíg szopatjátok a nemzetiségeiteket addig nincs EU, nincs NATO, nincs semmi. "

Ezt a románoknak sem mondták meg. Az ukránoknak még úgy sem fogják, mert ők geopolitikailag is fontosabbak, meg gazdaságilag is.

Boldeone2 2022.03.03. 15:36:05

@GyMasa: AZt se' feledd, hogyha minden civlinél kalasnyikov lesz, akkor majd igen hamar a civileket is löni fogják az oroszok!"

- Már ölik a civileket az oroszok ! Úgyhogy : nincs más lehetősègük , mint vèdeni saját magukat ès a hazájukat !
Minden ukrán tudja, ha az elvesztik a függetlensègüket , az egyenlő a nemzethalállal
Az Orosz világuralmi törekvèsei elbuknak, hatalmas gazdasági válság jön , a szatellit államok is bajba kerülnek
Egyedül a nyugati integráció segíthet Ukrajnán , az is csak hosszú távon, nem a bukott Oroszország!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 15:42:41

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Nem érzed az ellentmondást? Ha semmi sem menti miért lenne hiteltelen a tiltakozás?"

Nincs itt ellentmondás. Egy áruló, tolvaj vagy gyilkos szájából elég hiteltelenül hangzik egy másik áruló, tolvaj vagy gyilkos szapulása.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 15:44:55

@bordon:

"Bevonulnak Moldova szakadár transznisztriai részére is"

Ne fesd az ördögöt a falra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 15:49:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Akkor mi sem szólhatunk, hiszen Szent István felnégyeltette Koppányt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 15:51:45

@bordon: Kifelejtetted, hogy a magyar hazaárulókat is megveszik, mint például bircát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 15:53:26

@bordon:

"Az orosz ügynökségek interneten terjesztik a széljobbos konteókat és a balos, genderideológiai, rasszizmust kiáltó oldal szövegét is. "

Mennyivel értelmesebb Soros! Soros! helyett azt óbégatni, hogy Putyin! Putyin!?

konrada 2022.03.03. 15:53:40

@GyMasa:
"A tanárnő azt is elmondta, hogy az ukrán katonák mellett a helyiek is fegyvert fogtak az oroszok ellen, de ez sem használt.

Körülbelül 50-60 embert megöltek. Ők egy orosz tankot próbáltak meg semlegesíteni Molotov-koktélokkal, de meghaltak, azonnal lelőttek őket"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.03. 15:55:47

@GyMasa: Afganisztánban is fegyvert adtak a képzetlen civilek kezébe. Eredmény? Tudjuk. Annál nincs rosszabb a katonának, amikor ha lelő egy civilt, háborús bűnös, ha viszont egy civil hátulról lelövi, akkor meg viszik haza zsákban.

eßemfaßom meg áll 2022.03.03. 16:18:36

@Tapi2021: "Ezért vannak tele pl. a gáztározóink." negyedig vannak azok nem tele.

GyMasa 2022.03.03. 16:31:24

@ulpius66:
"INNEN AZTÁN MÁN CSAK EGY LÉPÉS, A SZERBEK, MACEDÓNOK, ALBÁNOK, STB. IS FELKÉRIK AZ OROSZOKAT, LEGYENEK SZÍVESEK TÁMADJÁK MÁN MEG ŐKET IS, ÍGY GARANTÁLT A FELVÉTELÜK AZ EU-BA!!!!!!!!"
Söt, ha eszük van, 5 perc után megadják magukat...

GyMasa 2022.03.03. 16:34:30

@Tapi2021:
"Nyilván két kézzel kapkodott értük az EU is. Negyvenmillió szegény emberért...
Ezért nem tudták elintézni, hogy vonják vissza a kisebbségtipró nyelvtörvényt..."
Bizony, a német gyáriparosok most tapsikolnak örömükben.
Végre most olyan menekültek állnak rendelkezésre olcsón, akik be akarnak, és tudnak is integgrálódni a német társadalomb, és az értékrendjük, valamint a munkamoráljuk is nagyon EU kompatibilis. És mégcsak nem is analfabéták...

GyMasa 2022.03.03. 16:43:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
"Leszerelte az atomfegyvereit, nem?"
Miért, szerinted fenn tudta volna tartani a világ akkori, talán 3. legnagyobb atomarzenálját?
Merugye, azt nagyon nem gombokba kerül fenntartani...

arthurthedent 2022.03.03. 17:10:31

@GyMasa: "Miért, szerinted fenn tudta volna tartani a világ akkori, talán 3. legnagyobb atomarzenálját?"

Felét eladja, a pénzből ezer évig örizgetik a katonák a maradékot. Vagy... szól az amerikaiaknak, hogy ha nem akarják, hogy ellopják az atomfegyvereket járuljanak hozzá a fenntartásukhoz. Nem olyan nagy dolog megtartani egy pár atomrakétát, közel voltak a ruszkik, nem is kell olyan nagy raketta. Mág észak korai is fenn tudja tartani, sőt ki is tudta fejleszteni az atomfegyvereit, pedig ott emberek halnak éhen ezrével.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 17:21:08

@bordon:

"Aki nem egy számítógép képernyője előtt él, annak ez nem napi élménye, problémája."

Kivéve, ha nyilvánosan olyan véleményt merészel leírni vagy kimondani, ami ellentétes a most uralkodóvá váló, megengedett véleményeknek, nlzeteknek. Vagy csak nem az aktuálisan elfogadott szót merészeli használni egy védett "kisebbségre". Legutóbb olvastam, hogy valakit azért támadtak, mert a colored people szót használta, amikor ma már a people of color a píszí. Oszt jó eséllyel idővel ez is tiltva lesz, jön helyette egy új píszí szó.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 17:27:44

@Emmett Brown:

"ja, a se a balti államok, se a lengyelek nem szomszédosak Oroszországgal. Te miféle selejtes térképet nézel?"

Édesdrágajófaszom... És komolyan, te itt élsz köztünk, és pofázol, és szavazol, amikor ennyit sem tudsz a világról.
Mind a négy határos Oroszországgal, ha még jobban akarod égetni magad, akkor megmondom a határátkelők neveit is.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 17:34:21

@hoplita:
"Az én balfasz fajtám a te hulladék felmenőiddel ellentétben az elmúlt 170 évben súlyos véráldozatot hozott ezért az országért, a hazánkért OROSZOK ellenében."
Mint mindenkié, akinek a családja errefele élt. Az enyém is.

"Lehet tapsikolni az oroszoknak, csak ne a közelemben tedd - legalábbis a való életben - mert 8 napon túl gyógyulsz figyelmeztetés nélkül, te hazátlan, senkiházi majomgeci."
Most azon túl, hogy marhára nem vagyok beszarva, mondd már meg, hogy mikor és hol tapsikoltam BÁRKINEK IS.

Már többször, több helyen kifejtettem, hogy tőlem irthatják egymást a szlávok, meglehetősen hidegen hagy, de az oroszok mellé akkor sem állnék, ha a marslakók lennének az ellenség...és rendes, becsületes magyar ember nem is áll, mert tanul és főleg nem felejt...te nyomorult, senkiházi féreg."
Ebben sem sikerült kifejtened, hogy mikor álltam melléjük. Szóval akkor ennyire fasz vagy, hogy nem találod a kommentjeimet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 17:38:23

@tiltsál ki te gyökér:

Úgy bizony, még a litvánok és a lengyelek is, mert ott vagy ugye a kalinyingrádi exklávé, ami Oroszország része. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 17:41:28

@arthurthedent:

"Mág észak korai is fenn tudja tartani, sőt ki is tudta fejleszteni az atomfegyvereit, pedig ott emberek halnak éhen ezrével."

Talán éppen ezért. Ha a pénzt nem atomfegyverre és rakétákra költené a szeretett vezér, akkor talán a népnek is jutna elég enni.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 17:42:47

@Boldeone2: Na, téged is szájbavágott a realitás az elmúlt pár napban ugye?

Annyi a szerencséd, neked meg a másik pár okosnak, hogy itt azt pofáztok, amit akartok, senkit nem érdekel. AZ viszont nagyon gáz, hogy ugyanezt a baromságot hajtogatja a média is, aztán azt hiszik az ukránok, hogy majd a csúnya nézéstől megáll az invázió.
Két napja - ott a videó - kiálltak az ukránok a menetoszlop elé, azt meg csak dudált. Tegnap már odalőtt egy villanógránátot. Holnapután le fogja lőni a civileket.
Esetleg át kéne gondolni, hogy milyen álhíreket, meg marhaságokat terjesztetek, mert sajnos az van, hogy a tizenhét éves Jura beveszi a marhaságot, aztán megpróbálja megállítani a tankokat nézéssel. Mondom, te itt szövegelhetsz amit akarsz, meg ábrándozhatsz. Amott ha elhiszik ezt a sok marhaságot, akkor csúnya vége lesz. A kifogyott benzinről, az ellopott tankról meg az átálló orosz katonákról.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 17:44:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ejmár, hát miért mondtad meg. Legalább annyit elértem volna, hogy ránéz a térképre az isten marhája- még ettől a minimális tanulástól is megfosztottad...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 17:45:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tényleg csak érdeklődésként kérdezem, de mi kerül egy atomrakétán olyan sokba? Sose raktam össze, nem tudom hogy kell, de miért kéne éheznie Koreának mellette?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 18:11:13

@tiltsál ki te gyökér:

Na jó, nyilvánvaló, hogy nem csak azért éheznek, de jól hangzik. :(

pista18721 2022.03.03. 18:52:06

@tiltsál ki te gyökér:

beirokonyv.blog.hu/2021/10/02/sorvezeto_a_vadaszati_vilagkiallitas_megitelesehez?full_commentlist=1#c40952862

hát ezt egy olyan embernek, akinek van legalább 90-es IQ-ja, nem kell magyarázni. neked nem is érdemes megmagyarázni, mert neked nincs ennyi IQ-d. a mongolFidióták már csak ilyenek. no de másoknak, pedagógiai céllal megmagyarázom, úgyis meg fogod még kapni ezt a kommentet párszor.

szóval.

1) az, hogy a 70 milliárdot osszák ki a vadászok között, akik biztos nincsene 70 ezernél többen, és így kapnak fejenként 1 milliót, csak mint olyan ötletet mondtam, hogy ha már mindenképpen a vadászatot akarja támogatni az Orbán-qrmány.

Na, most:

A) Ez mindenképpen jó 70 ezer vadásznak, ami sokkal több, mint az 1db Semjén, vagy a pár strómanja, aki ellopja.
B) Az ország többi részének még azért is jobb, mert a 70 ezer vadász nem fog máltai jachtot venni belőle, meg nem fogja Dubrovnikban elkurvázni. legalábbis nem mind. több marad az országban.
C) a vadászoknak lehet ezt nem a semmiért is odaadni, hanem teljesítményért, kilőtt vadakért, elvégzett munkáért. Semjén Csóti meg hát a 70 milliárdért legfeljebb Orbánt tudja leszopni, de az nekünk nem jó semmire

2) 70 milliárdot egyébként a vadászaton kívül egy csomó fontos dologra lehetett volna költeni, mint például oktatás, egészségügy, és hasonlók.

de hát a mongolFidióták ezt nem fogják fel, nekik valamiért csak az a jó, ha Orbán strómanjai ellopják a pénzt, aztán eldubajozzák, adriázzák, kokózzák, kurvázzák, jachtozzák, meg hasonlók. hogy ez nektek miért jó, ti miért tapsoltok ennek, miért erre szavaztok, azt nem tudom.

de hát ezek vagytok ti, mongolFidióták, Magyarország genetikai selejtjei.

antiindex 2022.03.03. 19:13:40

@tiltsál ki te gyökér:
Egészen szürreális az, hogy te a szalmabáb érvelést milyen húgyagyú szinten nyomod. A "szalmabáb érvelés" arra az ámokfutásra, amit itt levágtál, egy eufemisztikus, filozófiai, fennkölt kifejezés. Mert hát bazdmeg, állította Boldeone2 azt, hogy az ukrán civilek azzal fogják megállítani az oroszokat, hogy kiállnak eléjük, mint a Tienanmen téri híres fotó? Ugye az se állította meg a diktatúrát, csak ikonikus lett. Állította a jó édes kurva anyád, az apád faszát! Amit Boldeone2 írt, hogy az oroszok népirtást csinálnak, és ez igaz. Az utóbbi napokban egyre durvább a népirtás. Lakótelepeket lőnek, minden ok nélkül. És nem, nem villanógránáttal, azon már rég túl vannak. Nagyon le vagy maradva, te kis Down-kóros selejt! Viszont azt egy Adolf Hitler meg Hermann Göring nevű idiótának meg ellett már keserűen tanulnia, hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni. A lakosság egyre inkább meg fogja utálni a bombázókat, és egyre jobban kiáll ellenük. Az orosz hadseregnek jelenleg az ukrán hadsereg óriási veszteségeket okoz, és több, mint egy héttel a háború eleje óta az idióta Putyin maximum délen vett be két várost. Ez édeskevés. A tízszeres túlerőben levő Oroszország nem bír el Ukrajnával. Ez iszonyatos égés, csak az iszonyatosabb ennél, hogy népirtással próbálják a kudarcaikat kompenzálni. Ilyen idióta, agresszor, náci hadigépezet már rég nem volt a világban. És amit Hitler nem fogott fel, azt Putyin sem, de te sem, mert mindannyian olyan elmebeteg, hülye kis selejtek vagytok.

antiindex 2022.03.03. 19:14:58

@tiltsál ki te gyökér:

Egészen szürreális az, hogy te a szalmabáb érvelést milyen húgyagyú szinten nyomod. A "szalmabáb érvelés" arra az ámokfutásra, amit itt levágtál, egy eufemisztikus, filozófiai, fennkölt kifejezés. Mert hát bazdmeg, állította Boldeone2 azt, hogy az ukrán civilek azzal fogják megállítani az oroszokat, hogy kiállnak eléjük, mint a Tienanmen téri híres fotó? Ugye az se állította meg a diktatúrát, csak ikonikus lett. Állította a jó édes kurva anyád, az apád faszát! Amit Boldeone2 írt, hogy az oroszok népirtást csinálnak, és ez igaz. Az utóbbi napokban egyre durvább a népirtás. Lakótelepeket lőnek, minden ok nélkül. És nem, nem villanógránáttal, azon már rég túl vannak. Nagyon le vagy maradva, te kis Down-kóros selejt! Viszont azt egy Adolf Hitler meg Hermann Göring nevű idiótának meg ellett már keserűen tanulnia, hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni. A lakosság egyre inkább meg fogja utálni a bombázókat, és egyre jobban kiáll ellenük. Az orosz hadseregnek jelenleg az ukrán hadsereg óriási veszteségeket okoz, és több, mint egy héttel a háború eleje óta az idióta Putyin maximum délen vett be két várost. Ez édeskevés. A tízszeres túlerőben levő Oroszország nem bír el Ukrajnával. Ez iszonyatos égés, csak az iszonyatosabb ennél, hogy népirtással próbálják a kudarcaikat kompenzálni. Ilyen idióta, agresszor, náci hadigépezet már rég nem volt a világban. És amit Hitler nem fogott fel, azt Putyin sem, de te sem, mert mindannyian olyan elmebeteg, hülye kis selejtek vagytok.

De téged is szájbavágott a realitás az elmúlt pár napban...

pista18721 2022.03.03. 19:17:27

@tiltsál ki te gyökér:

lepcsohazonkivul.blog.hu/2022/01/15/elo_a_farhattal/full_commentlist/1#c41150250

Az ellenzék nem ült fel semmire.

1) Senki nem mondja azt, hogy az a szegény vásárlóknak önmagában rossz, HA a csirkefarhát árát csökkentik.
2) Csakhogy a rögzítés például nem feltétlenül csökkenti az árát.
3) A csökkentés is rossz az eladó félnek. Például kiskerekedőknek elég szarul jön ki.
4) A csirkefarhát jelentősége végül is nem túl nagy, hiszen csak egyetlen árú a sok közül. Az intézkedés tehát sokkal inkább demagóg, mint ami hasznot egyáltalán hozhatna.
5) Az egész annak a beismerése, hogy Orbanisztán nem jól teljesít. Egy jól teljesítő országban nem függenek milliónyian a csirkefarhát árától, szóba se jönne ilyen intézkedés. Az egész aannak beismerése, hogy Orbanisztán kurva szarul teljesít.
6) És végül, ostoba, kommunista, rugalmatlan idióta intézkedés.

Értelmes, rendes, kapitalista szabad országban a kormány rugalmas, kevésbé direkt intézkedésekkel operál, mint például fékezi az inflációt, csökkenti az adót, növeli a szociális támogatásokat, és hasonlók. Nem operál olyan rugalmatlan, szűk, szociálisan demagóg ostobaságokkal, mint, hogy 5 árú árát rögzíti.

antiindex 2022.03.03. 19:21:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mennyivel értelmesebb Soros! Soros! helyett azt óbégatni, hogy Putyin! Putyin!? "

Az biztosan a legnagyobb elmebetegség ordibálni, hogy Putyin nem tehet arról, hogy parancsot adott Ukrajna megtámadására.

antiindex 2022.03.03. 19:25:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Egy áruló, tolvaj vagy gyilkos szájából elég hiteltelenül hangzik egy másik áruló, tolvaj vagy gyilkos szapulása. "

azért ahhoz elég elmebetegnek kell lenni, hogy valaki Putyinnal egy szintre tegye bármelyik regnáló nyugati kormányfőt, illetve a valamelyik nyugati városban a háború ellen tiltakozó közembert.

a jó édes kurva anyád a gyilkos, te Putyin-fasszopó, elmebeteg selejt!

GyMasa 2022.03.03. 19:30:18

@arthurthedent:
OKé, így is lehetett volna.
De nem így lett.

pista18721 2022.03.03. 19:58:46

@tiltsál ki te gyökér:

ross-satyr.blog.hu/2022/02/05/nehany_szubjektiv_mondat_a_vagyonokrol?full_commentlist=1#c41199074

"Meg persze mi az a korrupció? AMire utólag rámondják, hogy más olcsóbban megcsinálta volna?"

Hazudsz, mongolFidióta. Tiborcz előre megmondta, hogy egyharmaddal drágábban csinálja. Ez a korrupció. Az OLAF és minden értelmes ember szerint az. Pol Pot és a mongolFidióták szerint nem.

24.hu/kozelet/2018/02/21/tiborcz-ugy-az-elios-adta-a-legdragabb-ajanlatot-megis-siman-nyert/

Tudatlan, sötét, hazug, elmebeteg pszichopaták vagytok, ti, mongolFidióták vagytok a magyar társadalom genetikai selejtje. A legalja. A hulladék.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 20:06:03

@antiindex: Na mátyás a pincemanó is nekiállt...
SZánalmas vagy

"Mert hát bazdmeg, állította Boldeone2 azt, hogy az ukrán civilek azzal fogják megállítani az oroszokat, hogy kiállnak eléjük, mint a Tienanmen téri híres fotó? "
Igen. Két napja telefosta a netet azzal, hogy az oroszoknak se benzinjük, se moráljuk, majd a nép megállítja.
"Ugye az se állította meg a diktatúrát, csak ikonikus lett. "
Igen. Aztán szépen meg is halt. El kéne dönteni, hogy ikonikus képeket akarnak, vagy mondjuk élni.

"Amit Boldeone2 írt, hogy az oroszok népirtást csinálnak, és ez igaz."
Boldeone egészen más dolgokat is írt, nem csak ezt. Ez sem igaz egyébként, de tényleg nehéz elmagyarázni a különbséget a civil áldozat meg a népirtás között. Mert más. Viszont, ha valaki megfogadja ezt a remek "fegyverezzük fel a civileket" meg "majd a molotovkoktélok megállítják őket" dumát elhiszi, akkor tesz egy jó lépést a még több áldozat felé.

"Az utóbbi napokban egyre durvább a népirtás. Lakótelepeket lőnek, minden ok nélkül. "
Erre nem lehet mit mondani. Van eltévedt lövés, van lakótelepen elhelyezett katonai célpont. Pont ezért szokták hónapokig meg évekig vizsgálni az ilyen dolgokat a háború után, nem pedig tiktok videók alapján dönteni, mint ti.

"És nem, nem villanógránáttal, azon már rég túl vannak. Nagyon le vagy maradva, "
Na figyelj buzimatyi. Két napja kint volt egy video, hogy a civil tiltakozás megállított egy katonai oszlopot. Félmillió megosztás, az ilyen Boldeone félék ünnepeltek, hogy így kell csinálni. Ilyen nincs, hogy a katonai oszlop megáll mert a civilek kérik. Csak akkor, ha ki van adva, hogy nem eshet a civileknek bántódása. Tegnap már olyan videó volt kint hogy a civilek tiltakoztak, az oroszok meg odalőttek egy villanót - egy sebesült. Rögtön megy a szörnyülködés. Holnapután az orosz belelő a civil sorfalba. EZ LESZ. Ez nem jó, nem szép, de ilyen a háború. És akkor az ilyen Boldeone féle vágyvezérelt idióták kirakhatnak szomorú emojikat a facebookra.

"Viszont azt egy Adolf Hitler meg Hermann Göring nevű idiótának meg ellett már keserűen tanulnia, hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni. A lakosság egyre inkább meg fogja utálni a bombázókat, és egyre jobban kiáll ellenük."
És löveti magát halomra, ha kiáll. Egyébként emlékeim alapján mintha mondjuk nem Hitler meg Göring bombázott volna. Mondjuk Drezda bombázása nem rémlik, a maga szézezer áldozatával? Azt a szövetségesek csinálták, és meg is nyerték a háborút. Hirosima, Nagaszaki? Azt is lebombázták, meg is nyerték a háborút. Ennek tudatában jössz, te majom, hogy ezzel nem ehet nyerni. Bravó

" Az orosz hadseregnek jelenleg az ukrán hadsereg óriási veszteségeket okoz, és több, mint egy héttel a háború eleje óta az idióta Putyin maximum délen vett be két várost"
Persze. Az orosz hullik, az ukrán meg nem. Harkov keleten van.

"Ez édeskevés. A tízszeres túlerőben levő Oroszország nem bír el Ukrajnával. "
Ez a vágyálmod, aztán majd a realitás helyre tesz. Téged igen, azokat a szerencsétleneket, akik ugyanígy gondolkodnak arrafele, azok sokkal durvábban fog érinteni.

Tessék: Origó legfrissebb.
LŐNEK AZ OROSZOK A RÁJUK TÁMADÓ FEGYVERTELEN CIVILEKRE MELITOPOLBAN
Tetszik érteni? Fegyvertelen civilek támadnak felfegyverzett katonákra, aztán csodálkoznak, hogy nem birkóznak, hanem lőnek. Miért? Mert pont benyelték ugyanazt a hülyeséget, amit te meg Boldeone. Hogy majd a civil ellenállás.

antiindex 2022.03.03. 20:50:22

@tiltsál ki te gyökér: mondom, szélmalomharcot folytató elmebeteg vagy.

mi a jó édes kurva anyádnak vitázol te Boldeonéval meg velem arról, hogy mit írtak az idióta facebook csoportodban?! miért nem azzal vitázol, aki írta?! vagy miért nem a jó édes kurva anyáddal?

Az USA nem Hiroshima bombázásával nyerte meg a háborút. Ilyet is csak olyan elmebeteg írhat le, mint te.

ki a faszomat érdekel, hol a faszomban érv az, hogy te milyen rémeket látsz az origón?!

"Harkov keleten van."

Harkov Ukrán kézen van. Ma, március 3-án.

Fingod nincs semmiről, elmebeteg idióta vagy, és velünk vitázol olyan szellemekről, amelyeket facebookon vagy instagrammon láttál.

Azért vagy náci, mongolFidióta és Putyin-fasszopó, mert genetikai selejt vagy.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 21:43:05

@antiindex: Boldeone írta, te ostoba fasz, nem facebook. Hol írtam, hogy facebook? Hol írtam, hogy csoport?

Az USA nem Hiroshima bombázásával nyerte meg a háborút. Ilyet is csak olyan elmebeteg írhat le, mint te."
Neeem? Akkor mikor tette le a császár a fegyvert? Drezdáról miért nem pofázol, hülyegyerek?

"ki a faszomat érdekel, hol a faszomban érv az, hogy te milyen rémeket látsz az origón?!"
Mondjuk ugyanazt írta az index is. Beléd meg gondolom az Úristen maga táplálja a tudást, ugye?

Harkov Ukrán kézen van. Ma, március 3-án."
Tegnap meg azt írták, hogy nincs.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 21:47:14

@antiindex: Igen, tényleg szélmalom-harc a fejetekben némi fényt gyújtani.
Előbb még szalmabábról beszéltél mellesleg. Mennyire röhejesen szánalmas hülye vagy te, matyi.

A legdurvább, hogy van száz nicked, de mindegyikkel két mondat alatt buksz le. Ennyire sötét vagy. :D::D:D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 22:32:52

@tiltsál ki te gyökér:

"Mert pont benyelték ugyanazt a hülyeséget, amit te meg Boldeone. Hogy majd a civil ellenállás."

Tetszik vagy nem, az ellenálló civil már leküzdendő ellenség. Főleg ha Molotov-koktél van a kezében. Háborúban nincs polgári engedetlenség.

"Drezda bombázása nem rémlik, a maga szézezer áldozatával? Azt a szövetségesek csinálták, és meg is nyerték a háborút. Hirosima, Nagaszaki? Azt is lebombázták, meg is nyerték a háborút. "

A kettő azért annyiban különbözött egymástól, hogy Hirosima/Nagaszaki bombázása a japán kapitulációt volt hivatott elősegíteni: meg akarták értetni a japánokkal, hogy resistance is futile. Ettől még háborús bűn volt, hiszen több tízezer polgári áldozattal járt. Ugyenezzel az erővel egy lakatlan területen is ledobhatták volna, abbók is értettek volna a japánok - bár arrafelé nincs sok kiterjedt lakatlan terület. Drezda gyújtóbombázása viszont egyértelmű megtorlás volt Coventry német bombázásáért. Hadászati/harcászati értelme nem volt. Szintén égbekiáltó háborús bűn. Na és egyikért sem ítéltek el senkit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 22:55:51

Olvasom a hírt, hogy bojkottálják az orosz macskákat:

index.hu/mindekozben/poszt/2022/03/03/szankcionalta-az-orosz-macskakat-egy-nemzetkozi-macskaszovetseg/

www.ndtv.com/world-news/restrictions-imposed-on-russian-cats-in-response-to-moscows-military-operation-in-ukraine-2800290

Fene azokba a putyinista büdös macskákba! Úgy kell nekik! :DD Esetleg az ukrán fagylalttá átnevezett orosz fagylalt mintájára őket is átnevezik majd ukrán kéknek.

A magyar nyelvű cikk illusztrációján egy csodaszép orosz kék macska látható.

www.zooplus.hu/magazin/macska-magazin/macskafajtak/orosz-kek-macska

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_k%C3%A9k

(Megjegyzem, nagy macskarajongó vagyok, imádom ezeket a gyönyörű, kedves jószágokat, tartok is belőlük majd' két tucatnyit. Az összes macskám utcáról mentett cica.)

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 23:04:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát igen, a győzteseket nem szokták elítélni. Egyébként ennek az ostoba fasz matyinak nem az volt a kiindulása, hogy mi háborús bűn, hanem közölte, hogy " hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni. " Hát de, rögtön itt van pár példa. Mert amikor a lakosság elkezd hullani, akkor eléggé elkezdi támogatni a tűzszünetet.

Az egész pedig abból indult, hogy ez a pár vágyvezérelt barom elhiszi az összes ukrán tudósítást, a kifogyó benzintől az ellopott tankon át a Kígyó szigeti hős beszólókig mindent. Aztán elmesélték, hogy a harckocsik nem érnek semmit az utcai harcban. Meg hogy jobb bekerítve, mert onnan ki lehet törni a morálisan gyenge orosz hadseregen át (gondolom Moszkváig) És én vagyok a ruszki propagandista, amikor elmondom, hogy lehet kiabálni a tank felé, de az attól nem fog megállni. És kibaszott randa vége lesz, ha tényleg úgy fognak nekiállni az ukránok, hogy bedarálják az orosz sereget. Mert nem fogják.
Tehát - ha szembesíted őket a realitásokkal, akkor oroszpárti vagy.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 23:07:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na, hát ha valamitől, akkor most megáll az orosz sereg. Az egy dolog, hogy szankciók, meg nemzetközi elítélés, de hogy már a macskákat is kitiltják... az átlag orosz katona eddig harcolt és vége.

GyMasa 2022.03.03. 23:10:44

@tiltsál ki te gyökér:
Igen, nekem is kedvencem a nulla ukrán halott vs 3000 új orosz halott tegnap óta.
Meg a 2-300 kilőtt orosz tank ukrán veszteségek nélkül.
Szerintem ma (meg kb. a háború végéig, sőt akár azután is) nem szabad elhinni semmilyen hírt, hiszen semmi nem ellenérizhető.

antiindex 2022.03.03. 23:12:23

@tiltsál ki te gyökér: "Harkov Ukrán kézen van. Ma, március 3-án."
Tegnap meg azt írták, hogy nincs. "

nem tudom, hol írták, de ha ilyen szennymédiát olvasol, akkor maradjunk is ennyinél, neked közöd nincs a valósághoz, te egy elmebeteg vagy.

GyMasa 2022.03.03. 23:14:01

@tiltsál ki te gyökér:
"hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni."
Ráadásul, én arról sem vagyok meggyőződve, hogy mátyásunk különbséget tud tenni a "Bombázás" (repülőgépekről) Illetve a "ágyúzás" (tüzérségi támadás) között.
Ja, és nagy kedvencem a mai kisvideo is amiben a civil ház robban fel, és, ha megnézed az egész utca tök üres! Egyetlen autó sem parkol sehol...

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 23:17:47

@antiindex:
Ide figyelj te fasz matyi! Az indexen vagy az origón irták.
Egyébként - mivel egy kibaszott háború van - ilyenkor teljesen normális, hogy egymásnak ellentmondó hírek jönnek ki óráról órára.
Ez lófaszt nem változtat a lényegen.
El vagytok tévedve, mint az állat. Nem fognak a végtelenségig kitartani. Ilyen nincs. Ha lenne eszük, akkor feladnák, aztán mehetnének tárgyalni.
Így is ugyanaz lesz a vége, csak rommá-szarrá lőtt városokkal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.03. 23:25:55

@GyMasa:

Az én "kedvencem" az a rövid videó, amelyben (valószínűleg) egy rakéta talál el egy toronyházat. A kamera sacc/kábé 2km-re lehetett a toronyháztól, de a becsapódással egyidőben hallani is a robbanást.

Jó, ez igazából nem hamisítás, nyilván nem akarták fölöslegesen megnyújtani a videót azzal a 6 másodperccel, amíg megérkezik a hang, inkább előrébb tolták a hangsávot.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 23:27:31

@GyMasa: Persze, hazudik, meg számháborúzik mindenki, ezt nem lehet leellenőrizni.

A gáz akkor van, amikor valaki elhiszi, hogy a katona megrongálja a tankját, hogy ne kelljen harcolnia. - Ez békeidőben szerintem 5 év Szibéria, háborúban fejbelövés.
Meg akkor, amikor valaki elhiszi, hogy egy támadó hadsereg katonája támadás közben csetel az anyjával. Alapból én se azt nem hiszem, hogy működnek a szétlőtt adótornyok, se azt, hogy a katonának van ideje csetelni, se azt, hogy egyáltalán lehet náluk telefon. Nincs az az épeszű parancsnok, aki telefont engedne.

antiindex 2022.03.03. 23:41:29

@tiltsál ki te gyökér: te 1956-ban nem a pesti srácok, hanem a köcsög Kádár oldalán lettél volna, mert te egy ilyen hazaáruló, faszfej, gyáva geci selejt vagy. de ráadásul még egy másik ország nevében is vagy hazaáruló geci selejt.

és ráadásul mindenféle hazug álhíreket képzelődsz meg beszopsz.

ilyen genetikai hulladékok a nácik, a mongolFidióták és Putyin fasszopói, mint te.

antiindex 2022.03.03. 23:46:02

@GyMasa: " a civil ház robban fel, és, ha megnézed az egész utca tök üres! Egyetlen autó sem parkol sehol... "

a náci, mongolFidióta Putyin-fasszopó, az van olyan hülye, hogy háborúban, amikor lövik a várost, akkor kint parkol az utcán, a ház előtt.

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

tiltsál ki te gyökér 2022.03.03. 23:55:22

@antiindex:
De kibaszott szánalmas köcsög vagy te.
Könnyen vered más faszával a csalánt, ugye? Persze, Sztyopka, harcoljatok, az a hősies. Aztán nézz körbe, mit értél el. Hallgass matyira, aki megmondja a tutit. Olyan geci okos, hogy a Toldiból nem tud egy sort, de geopolitikában nagyon penge.
Igaz, hogy anyád is letagad, de ez ne zavarjon.

antiindex 2022.03.03. 23:58:14

@tiltsál ki te gyökér: index. március 3. cikk. Harkiv nincs elfoglalva, ott a térképen, a cikkben bemutatják, hogy lövik.

liveuamap.com/en/2022/3-march-russian-army-fired-on-kharkiv-again-houses-at-pivnicha

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

antiindex 2022.03.04. 00:00:54

@tiltsál ki te gyökér: hazudsz, nácigeci, én nem írtam olyat,, hogy az ukránok márpedig, mindenképpen harcoljanak. az ukránok maguktól harcolnak. te vagy itt kettőnk közól az, aki bele akarsz ugatni az ukránok dolgába.

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

GyMasa 2022.03.04. 00:22:27

@tiltsál ki te gyökér:
"A gáz akkor van, amikor valaki elhiszi, hogy a katona megrongálja a tankját, hogy ne kelljen harcolnia. - Ez békeidőben szerintem 5 év Szibéria, háborúban fejbelövés."
Pontosan!
Azt pedig nem hiszem el, hogy ezt tömegesen elkövetnék...
Ezek mind ilyen példabeszéd jellegő, morálromboló propagandahírnek tűnnek.
Ja, és érdekes módon az Ukrán veszteségekről nincs egy szó sem...

"Meg akkor, amikor valaki elhiszi, hogy egy támadó hadsereg katonája támadás közben csetel az anyjával. Alapból én se azt nem hiszem, hogy működnek a szétlőtt adótornyok, se azt, hogy a katonának van ideje csetelni, se azt, hogy egyáltalán lehet náluk telefon. Nincs az az épeszű parancsnok, aki telefont engedne. "
Honnan tudod?
Találhatott is telefont az egyik, hidegvérrel lemészárolt civilnél is...
Vagy lehetett Iridium telefonja.
Vagy pontosan igazad van, és ez is egy megrendezett propagandavideo volt.
Ne feledjük, hogy a nyugat (az USA legalábbis) már régóta készült erre (lásd a háború előtt véletlenül élesedő sajtóoldalra).
Disclaimer:
A háború rossz, nem értek vele egyet, és a minél előbbi békekötés pártján állok.
De azért nem kell sem hülyének, sem hazugnak lennie senkinek.

GyMasa 2022.03.04. 00:24:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Jó, ez igazából nem hamisítás, nyilván nem akarták fölöslegesen megnyújtani a videót azzal a 6 másodperccel, amíg megérkezik a hang, inkább előrébb tolták a hangsávot. "
vagy, ugye a 500 millió, fotelfizkus (bölcsész) felhördülése, "dehátnemishallomarobbanást!!! Akkorezmost a hiperszónikus bombája poutyinnak???"

tiltsál ki te gyökér 2022.03.04. 00:39:24

@antiindex:
"hazudsz, nácigeci, én nem írtam olyat,, hogy az ukránok márpedig, mindenképpen harcoljanak. az ukránok maguktól harcolnak."
A kis barátod meg a másik tegnap pont ezt bizonygatta. Hogy majd a körbekerített városból könnyen ki lehet törni, meg hogy majd ellenállnak.
Találd már ki te kis 80%os, hogy most akkor mi a faszt akarsz mondani

"te vagy itt kettőnk közól az, aki bele akarsz ugatni az ukránok dolgába."
Mivel egyikünket sem olvas egy darab ukrán sem, ezért teljesen hülyeség a mondatod.

Ha a média esetleg azt harsogná, hogy nem érdemes tankot puszta kézzel megtámadni, akkor esetleg nagyobbak lennének a túlélési esélyek.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.04. 00:46:48

@GyMasa:
"A háború rossz, nem értek vele egyet, és a minél előbbi békekötés pártján állok."
Mint mindenki akibe szorult némi érzés, meg józan ész.

Viszont amíg ez a propaganda, hogy az ismeretlen pilóta lelőtt 6 oroszt, hogy álljatok ki és utolsó leheletig harcoljatok, akár fegyver nélkül is..

Ha ez a félhülye már felhozta 56ot.
Nov 4-én indult az orosz támadás. 7-én gyakorlatilag minden fontos ponton feladták. Csepel még kitartott 4 napig, de ez leginkább azért, mert egy darab híd volt, amit tudtak tartani. Lehet tisztelni a próbálkozást, de nagyobb ellenállással csak még jobban szétlőtt országot értek volna el.

pista18721 2022.03.04. 06:38:03

@tiltsál ki te gyökér:

ross-satyr.blog.hu/2022/02/05/nehany_szubjektiv_mondat_a_vagyonokrol?full_commentlist=1#c41199230

A Gulagon 1,6 millió ember halt meg kb 18 millióból, sok évtized alatt.

en.wikipedia.org/wiki/Gulag

A náci haláltáborokban pár év alatt 6 millióból gyakorlatilag 100%.

De szerinted a Gulag volt a rosszabb.

Mert elmebeteg vagy. Ezért vagy náci. Ti, mongolFidióták mindannyian fogyatékos elmebeteg pszichopaták vagytok.

antiindex 2022.03.04. 06:39:59

@tiltsál ki te gyökér:

figyusz, te a mongolFidióta, elmebeteg, Putyin.fasszopó náci!

1) "A kis barátod" tehát elismered, hogy hazudtál, mert nem én írtam
2) "majd ellenállnak." ez ugye vélemény arról, hogy mit fognak csinálni, és nem felszólítás arra, hogy mit csináljanak

magyarul sem tudsz, sötét vagy, mint a főd, hazudozol, fingod nincs semmiről.

pont ilyenek a náci mongolFidióták, Putyin fasszopói. ti vagytok a magyar társadalom legalja, a genetikai selejt, a hulladék.

pista18721 2022.03.04. 06:48:27

@GyMasa:

alapjarat.blog.hu/2021/06/15/az_onvezeto_autozas_8_komoly_kihivasa?full_commentlist=1#c40721532

"Majd, ha az önvezető rendszer, Alaszkában, egy téli éjszakán, a térdig érő, és sűrűn eső hóban, egy országúton (sőt, egy mellékúon) is képes az autót elvezetni, akkor térjünk erre vissza."

nyuszika, pár éve, március 15-én láttuk, hogy ilyen körülmények között az autópályán reked az összes autó, és majd a Pintér Sándor jól nem segít nekik. ennyit az önvezető autó is tud.

továbbá a biztonság volt a kérdés, ha te térdig érő hóban csinálsz egy balesetet, akkor gratulálok. olyan idióta vagy, mint a főd.

pista18721 2022.03.04. 06:58:30

@tiltsál ki te gyökér:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41253684

Egészen szürreális az, hogy te a szalmabáb érvelést milyen húgyagyú szinten nyomod. A "szalmabáb érvelés" arra az ámokfutásra, amit itt levágtál, egy eufemisztikus, filozófiai, fennkölt kifejezés. Mert hát bazdmeg, állította Boldeone2 azt, hogy az ukrán civilek azzal fogják megállítani az oroszokat, hogy kiállnak eléjük, mint a Tienanmen téri híres fotó? Ugye az se állította meg a diktatúrát, csak ikonikus lett. Állította a jó édes kurva anyád, az apád faszát! Amit Boldeone2 írt, hogy az oroszok népirtást csinálnak, és ez igaz. Az utóbbi napokban egyre durvább a népirtás. Lakótelepeket lőnek, minden ok nélkül. És nem, nem villanógránáttal, azon már rég túl vannak. Nagyon le vagy maradva, te kis Down-kóros selejt! Viszont azt egy Adolf Hitler meg Hermann Göring nevű idiótának meg kellett már keserűen tanulnia, hogy a lakosság bombázásával nem lehet háborút nyerni. A lakosság egyre inkább meg fogja utálni a bombázókat, és egyre jobban kiáll ellenük. Az orosz hadseregnek jelenleg az ukrán hadsereg óriási veszteségeket okoz, és több, mint egy héttel a háború eleje óta az idióta Putyin maximum délen vett be két várost. Ez édeskevés. A tízszeres túlerőben levő Oroszország nem bír el Ukrajnával. Ez iszonyatos égés, csak az iszonyatosabb ennél, hogy népirtással próbálják a kudarcaikat kompenzálni. Ilyen idióta, agresszor, náci hadigépezet már rég nem volt a világban. És amit Hitler nem fogott fel, azt Putyin sem, de te sem, mert mindannyian olyan elmebeteg, hülye kis selejtek vagytok.

De téged is szájbavágott a realitás az elmúlt pár napban...

antiindex 2022.03.04. 07:22:53

@tiltsál ki te gyökér: "Mivel egyikünket sem olvas egy darab ukrán sem, ezért "

ezért még nagyobb hülyeség, hogy beleugatsz abba, hogy mit csináljanak az ukránok.

pont ilyenek a náci mongolFidióták, Putyin fasszopói. ti vagytok a magyar társadalom legalja, a genetikai selejt, a hulladék.

konrada 2022.03.04. 07:47:09

@tiltsál ki te gyökér: Egy mariopoli beszámoló:
"A tanárnő azt is elmondta, hogy az ukrán katonák mellett a helyiek is fegyvert fogtak az oroszok ellen, de ez sem használt.

Körülbelül 50-60 embert megöltek. Ők egy orosz tankot próbáltak meg semlegesíteni Molotov-koktélokkal, de meghaltak, azonnal lelőttek őket"

Még ha valószínű túlzó is a szám, de azért mutatja a hatékonyságát a hősképzésnek.

tiltsál ki te gyökér 2022.03.04. 08:03:24

@konrada: Ááá, dehogy. Ez is csak az orosz propaganda...
A tankot arra tervezték, hogy civilek puszta kézzel elbánjanak velük...

Molotov koktél? Most tényleg. Az ukrán oldalon is vannak katonaviseltek, ugyanaz a technikájuk van mint az orosznak. Tényleg nem tudja elmagyarázni egyik sem, hogy 30 éve nem ér semmit a molotov, mert ezekbe a tankokba nem folyik be a benzin.

pista18721 2022.03.04. 08:04:29

@tiltsál ki te gyökér: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41254452

hazudsz, nácigeci, én nem írtam olyat,, hogy az ukránok márpedig, mindenképpen harcoljanak. az ukránok maguktól harcolnak. te vagy itt kettőnk közól az, aki bele akarsz ugatni az ukránok dolgába.

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

GyMasa 2022.03.04. 08:20:17

@tiltsál ki te gyökér:
"Mint mindenki akibe szorult némi érzés, meg józan ész."
Igen, de ezt sajnos le kell írni, mert ezeknek ugye, aki nem szopja fel az általuk papagájkodott minden idiótaságot (mint _népírtás_ és társai) azok ugye autómatikusan Putyin támogatói.
(Mondjuk, semmi foganatja nincs.

"Viszont amíg ez a propaganda, hogy az ismeretlen pilóta lelőtt 6 oroszt, hogy álljatok ki és utolsó leheletig harcoljatok, akár fegyver nélkül is.."
Jelenleg az Ukrán csapatok veszteség nélkül állnak, ha megnézed a híreket.
(Ami ugye eleve marhaság, mivel kb egyforma a felszereltség, meg a kiképzettség, akkor kb egyformák a veszteségek is. Talán a védekezés egy kicsit kedvez az Ukránoknak, viszont aszámbeli fölény az Oroszoknak. Egy biztos, a mostani számoknak nem lehet hinni, és lehet, hogy az igazi számokat soha nem tudjuk meg.)

"Ha ez a félhülye már felhozta 56ot.
Nov 4-én indult az orosz támadás. 7-én gyakorlatilag minden fontos ponton feladták. Csepel még kitartott 4 napig, de ez leginkább azért, mert egy darab híd volt, amit tudtak tartani. "
Az a baj, hogy ez megintcsak rossz stratégia, hiszen ott is hasonlóan felhergelte a magyar népet a nyugat, hogy majd jól jönnek megvédeni a szabadságunkat, de valahogy csak nem sikerült betartaniuk az ígéreteiket...

"Lehet tisztelni a próbálkozást, de nagyobb ellenállással csak még jobban szétlőtt országot értek volna el. "
Én is mondtam az egyiknak, amikor felmerült a "dehát akkor mégis mit csinálhatnának?" kérdésre, hogy esetleg letehetik a fegyvert, és egyre durvuló szankciók mellett lehet tárgyalni a békéről. Mert, akkor nem hal meg feleslegesen több ember, és nem kell mindent újjáépíteni utána.
Hú, de el lettem hajtva... (merugye, népírtás)

GyMasa 2022.03.04. 08:22:47

@tiltsál ki te gyökér:
"Molotov koktél? Most tényleg. Az ukrán oldalon is vannak katonaviseltek, ugyanaz a technikájuk van mint az orosznak. Tényleg nem tudja elmagyarázni egyik sem, hogy 30 éve nem ér semmit a molotov, mert ezekbe a tankokba nem folyik be a benzin. "
Miért, Bárkinek, aki ezt az egészet kitalálta, majd elmondta az embereknek, nem mondták el ezt az apró "űjságot"?
Téynleg a CIA tanácsadók nem szóltak Zelenszkijnek erről (Vagy Klicskonak, már nem tudom, kinek az ötlete volt, de nem is érdekes.)

pista18721 2022.03.04. 08:33:15

@tiltsál ki te gyökér:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41254426

index. március 3. cikk. Harkiv nincs elfoglalva, ott a térképen, a cikkben bemutatják, hogy lövik.

liveuamap.com/en/2022/3-march-russian-army-fired-on-kharkiv-again-houses-at-pivnicha

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

tiltsál ki te gyökér 2022.03.04. 08:41:28

@GyMasa:
Egyébként ténlyeg döbbenet.
www.youtube.com/watch?v=ce83o_AdzfM

És utána a hozzászólások, hogy igen, így kell, ez a hatékony.

pista18721 2022.03.04. 08:43:08

@GyMasa:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41251422

1) Paks I.ben lassanként havonta leáll egy-egy blokk
2) Paks II biztos nem lesz meg 2030-ig, de most elnézve ezt a háborút, még fog csúszni 5 évet. legvalószínűbb meg az, hogy ti atombuzik buktok, és Paks II sose épül meg. de játsszuk azt, hogy megépül

de Paks I és Paks II között most már biztosan lesz kurva sok év hézag, amikor meg kell oldani Magyarország áramellátását atom nélkül.

tehát kell, hogy legyen, és lesz megoldás.

ertelemblog.wordpress.com/2019/02/16/miert-lesz-csod-paks-ii/

az áramellátás kőszén, nukleáris, és egyéb fasz megoldások nélkül nem egy fizikailag, vagy technikailag lehetetlen dolog. csak a megfelelő motiváció kell hozzá.

a zöld fordulat egyébként is teljes gőzzel ment, az ukrán háború pedig sokszorosára fogja növelni a zöld fordulat sebességét.

ha megnézed, akkor a nap és szélenergiás cégek azok, amelyek szárnyalnak, szárnyaltak még akkor is, amikor minden más zuhant.

Putyin-fasszopó, mongolFidióta, náci, atombuzi vagy.

a totálkár az agyadban ugye nem egy kis elszigetelt jelenség.

GyMasa 2022.03.04. 09:48:37

@tiltsál ki te gyökér:
Igen, az a molotov koktél még a NULLA páncélozottságú sima teherautórol is lepattant...
És, NEWSBREAK (bár, ezt már mások is leírták elöttem) a Molotov koktéknak MA semmiféle hatása nincs a tankokra. MAximum, ha éppen nyitva van, ÉS olyan ügyes az a civil, hogy be tudja dobni a katonák közé...
De, jól mutatja a katonák RETTEGÉSÈT, hogy nyitott tankkal kóricálnak ott a civilek között.
Biztos nyakig be vannak rosálva.

GyMasa 2022.03.04. 10:01:19

@pista18721:
" Paks I.ben lassanként havonta leáll egy-egy blokk"
Hát, persze, matyika!
Az utolsó, érdemi incidens 10 éve volt:
hu.wikipedia.org/wiki/MVM_Paksi_Atomer%C5%91m%C5%B1

"Paks II biztos nem lesz meg 2030-ig, de most elnézve ezt a háborút, még fog csúszni 5 évet. "
Mi? egy eddig 8 napos háború miatt 5 évet???

"..legvalószínűbb meg az, hogy ti atombuzik buktok, és Paks II sose épül meg. de játsszuk azt, hogy megépül"
Nem, matyika a legvalószínübb az, hogy majd a VALÓSÁG veled fog szembejönni, ahogy eddig minden alkalommal megtörtént.
Jelenleg az atomerömü beruházások pont nem embargósak még, sz´val Paks2 épülni fog tovább.
(És, ne gyere majd a "dehátkecsatoljákazoroszokataSWIFTrölésakkor hogyleszkifizetve", mert, hidd el nekem, azt is mg fogják majd oldani)

"az áramellátás kőszén, nukleáris, és egyéb fasz megoldások nélkül nem egy fizikailag, vagy technikailag lehetetlen dolog. csak a megfelelő motiváció kell hozzá."
Jaja, meg nagyon mély zsebek.

"a zöld fordulat egyébként is teljes gőzzel ment, az ukrán háború pedig sokszorosára fogja növelni a zöld fordulat sebességét."
Igen, Putyin is a "zöld fordulat" (jelentsen is az bármit) indította meg a háborút...

"ha megnézed, akkor a nap és szélenergiás cégek azok, amelyek szárnyalnak, szárnyaltak még akkor is, amikor minden más zuhant."
Persze, hogy szárnyalnak, amikor az EU meg az USA is boríja bele számolatlanul a súlyosan piactorzító szabályaikkal az EUR és USD milliárdokat ezekbe a cégekbe.
Tudod, nem úgy nehéz "szárnyalni", hogy aládteszik a fix támogatásokat, meg töled kötelezö átvenni a villanyt, amikor éppen megtermeled, és nem téged büntetnek, ha nem tudsz szállítani, amikor szükség van rá...

Ez a nicked is megy at adblokkos szüröbe, úgyhogy nem kell eröletetned magadat a válasszal, mert látni sem fogom!
(persze, tudom, ez semmit nem ér neked, de én elöre szóltam.)

arthurthedent 2022.03.04. 10:41:24

@tiltsál ki te gyökér: "Ha lenne eszük, akkor feladnák, aztán mehetnének tárgyalni."

Na b+, te is valami iszonyat nagy észlény lehetsz. Szerinted ha most nem akarnak tárgyalni az oroszok, akkor ha feladnák az ukránok a harcot utána mi a francnak akarnának tárgyalni?! Hogy lehet ilyen marhaságot terjeszteni?!

tiltsál ki te gyökér 2022.03.04. 10:57:57

@arthurthedent:
"Szerinted ha most nem akarnak tárgyalni az oroszok, akkor ha feladnák az ukránok a harcot utána mi a francnak akarnának tárgyalni?! "
Hogy mégis mi legyen utána. Te ennyire hülye vagy, szerinted vége a háborúnak- akárhogyan is, akkor nem beszélnek, hanem mindenki hazamegy?
HÁrom napja kint vannak a feltételek - Krím, semlegesség, nácitlanítás.
A krím már 8 éve orosz, sokat nem kell gondolkodni rajta.
Ausztria meg Svájc is semleges, szerintem nem elfogadhatatlan feltétel.
A nácitlanítás már bonyolult dolog, nem tudom, hogy mit érthetnek rajta.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.04. 12:04:46

@tiltsál ki te gyökér:

15 másodpercnél az ukrán leugrik a tank elé, ellentámaszt neki, és izomerőből megállítja a tankot.

Emberileg tisztelem a bátorságáért, de az eszét nem irigylem tőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.04. 12:07:16

@GyMasa:

"De, jól mutatja a katonák RETTEGÉSÈT, hogy nyitott tankkal kóricálnak ott a civilek között.
Biztos nyakig be vannak rosálva."

Ahogy írod. Úgy beszartak a rettegéstől, hogy ki kellett nyitni a tankot, mert nem bírták elviselni a szarszagot odabenn.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.04. 13:45:40

Olvasom, hog Zelenszkij azt kéri a NATO-tól, hogy repüléstilalmi övezetet vezessen be Ukrajna légterében. Ami ugye automatikusan NATO-Oroszország háborút jelentene, hiszen ezzel a NATO aktívan belépne a háborúba. És ezt az ötletet még "egyes nyugati hangok" is támogatják, mondván, ez nem feltétlenül járna atomháborúval.

Hm. Nem feltétlenül... Nagggyon jó.

Zelenszkij nem veszi észre vagy nem akarja észrevenni, hogy egy NATO-Oroszország háborúban Ukrajna semmisülne meg elsőként, utána meg nagyon gyorsan a fél világ. Na de ő aszonygya, dögöljön meg az összes szomszéd tehene is.

Nem tudom, ki hogy van vele, én már az orosz nukleáris erők készültsébe helyezésekor is félni kezdtem. Most meg azt látom, hogy partikuláris érdekek - még ha azok egy egész országot jelentenek is - miatt egyre jobban egy atomháború felé tántorgunk.

Tapi2021 2022.03.04. 15:10:41

@Gógita:
Ha egy üzlet beindul: lehet még fokozni a végtelenségig. Európa szépen magára vette a vezeklőövet ÖNKÉNT és ügyesen veri magát a korbáccsal is!
Csak még nem imádkozik!
MAJD FOG! Fogunk. :-(

Közben TOVÁBBI szankciókat lengettek be. Lényegében maguk, magunk ellen. Pl. el akarják zárni a gázt!!!! ÉS NEM AZ OROSZOK!!!

Ez már a diliház? :-(

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.03.04. 15:38:16

@Tapi2021:

Mit lepődsz meg? Évi 55 milliárd m3 gáztól már elzárták magukat azzal, hogy nem engedik üzembe helyezni az Északi Áramlat 2-t. Amibe az oroszok beleöltek vagy 9 milliárd dollárt.

De semmi baj, mert már vannak tervek óccsó LNG importjára (mármint tervek, mert LNG-ből nincs elég), na meg a szénerőművek újbóli üzembe helyezésére, a "klímaharc" nagyobb dicsőségére. Na meg ahhoz sem kell sok ész, hogy észrevegyük, milyen hasznos ez az amerikai gázkitermelőknek, mert az utóbbi években nem nagyon érte már meg náluk a kitermelés. Most meg emelkednek az árak, máris megéri.

Tapi2021 2022.03.04. 17:20:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze. Már csak a tök hülyék nem látják, kinek az érdeke, ki profitál ebből?!
Pl. a komplett magyar ballib ellenzék sem látja vagy akarja látni. :-(

Ha ennyi értelemmel ne adj' Isten kormányra kerülnének, nem tudom hová kéne kivándorolni? Már szinte sehol nem az értelem uralkodik.

A klímaharc meg, hát megy a levesbe, ilyenkor nem számít.

index.hu/velemeny/2022/03/03/haboru-nelkul-is-billegett-a-kornyezeti-valsag-megoldasa-mi-lesz-ezutan-/
süti beállítások módosítása