Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Kóbor elemzések

Érdekes elemzések születnek személyre, pártra szabottan, aztán valahogy nincs gazdájuk. Vajon miért?

2022. január 25. - Gógita

beolvasott dokumentum (2)-1

(kép: Index)

Újabb kóbor elemzésre bukkant az Index. A forrást nem közölték, de egyértelmű, hogy kinek és milyen célból készült. Az illető mégsem tud róla, nem érzi a magáénak. És már nem először. Vajon miért?
Csak nem azért, mert rá és az ambíciójára, sőt egójára nézve negatív megállapításokra jutott?

Erről van szó:
"Egy január elején, vélhetően Márki-Zay Péter és stábja számára készült, a választási kampányt elemző anyag szerint a legnagyobb veszély az ellenzék számára, hogy a romló gazdasági helyzet ellenére az ellenzékbe, illetve a Fidesz legyőzhetőségébe vetett hit rohamosan csökken mind a választók, mind a nyilvánosság, mind az ellenzéki politikusok körében. Ráadásul hiányzik a „jó hangulat” az ellenzéki kampányból, többek között ezeket a hibákat rója fel az eddigi kampány és az ellenzéki összefogás számlájára az Index birtokába került elemzés. Márki-Zay Péter ugyan a konkrét dokumentumot nem ismeri, de könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy nekik készítették.

Az Új politikát igényel az ország – A választási győzelem és az új polgári párt projekt címet viselő anyag Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének ad tanácsokat arra vonatkozólag, hogy a jelenlegi politikai helyzetben mit kellene csinálnia. A január 6-i keltezésű összeállítás arra a megállapításra épít, miszerint ezt a választást meg lehet nyerni, de ehhez az előválasztáson győztes Márki-Zay Péternek a helyzettel való őszinte és azonnali szembenézésre van szüksége – derül ki az Indexhez eljuttatott összefoglaló prezentációból."

És Márki-Zay nem tud róla! Olyan sok elemzést kap, NAPONTA!, hogy számon sem tudja tartani őket. Ezek csak úgy beesnek. Nem is rendelik meg. Az elemzőműhelyek, cégek nyilván tök ingyen, önszorgalomból, önkéntes munkában csak úgy gyártják ezeket. Kéretlenül. Ha kell, ha nem. Aztán el sem olvassák. Legalábbis, aki ren, akinek készítették, az nem. Nem is tud róla, nem is látta.
Miféle elemzés?

Hát az, a legújabb ilyen, amely rámutat az ellenzéki kampány hibáira, benne főleg a "kapitányéra", Márki-Zay Péter miniszterelnök jelöltére.
Volt már ilyen, és hirtelen annak sem volt gazdája, amint kiderült, hogy rájuk nézve negatív. Nem rendelte azt sem az ellenzék. Gondolom, pozitívat, optimistát rendeltek, de nem az lett. Így már nem is rendelték, nem is tudnak róla. Csak a 444, meg az Index szedi ezeket valahonnan.

Pedig olvasgathatnák, mert tanulságos.

"...az ellenzék számára az a legnagyobb veszély, hogy a romló gazdasági helyzet ellenére az ellenzékbe – és Márki-Zay Péterbe –, valamint a Fidesz legyőzhetőségébe vetett hit rohamosan csökken mind a választók, mind a nyilvánosság, mind az ellenzéki politikusok körében."

"A helyzeten pedig a miniszterelnök-jelölt is rontott azzal, hogy olyan nyilatkozatokat tett, amelyek az ellenzék győzelmébe vetett hitet gyengítik. "

"...az ellenzéki pártok számára ugyanis nem úgy alakult az előválasztás, ahogy akarták. Nem fogadták el Márki-Zay Pétert közös miniszterelnök-jelöltként. Sokkal nyíltabban politizáltak ellene, mint várható volt, ez pedig azt mutatja a választók számára, hogy nem lesznek képesek közösen kormányozni sem.  "

"Úgy vélik, hogy az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje maga is sokat hibázott eddig a kampányában. Nem közös jelöltként, az első számú ellenzéki politikusként lépett fel az előválasztás után, hanem a saját párt és frakció követelésével a hat pártelnök mellett csupán egy hetedikként pozicionálta magát, amivel leértékelte a saját szerepét." ... Stb.

Csoda, hogy nem ismeri el/fel ezt az elemzést MZP? Legalább a számlát ki fogja fizetni vajon?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr4916823954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patakware 2022.01.25. 23:26:52

MZP elszabadult hajóágyú.

alöksz róz 2022.01.26. 19:36:02

"Volt már ilyen, és hirtelen annak sem volt gazdája, amint kiderült, hogy rájuk nézve negatív. Nem rendelte azt sem az ellenzék. Gondolom, pozitívat, optimistát rendeltek, de nem az lett. Így már nem is rendelték, nem is tudnak róla." - nincs is olyan. ez annyira tipikus ballib viselkedés...
süti beállítások módosítása