Az ballib áfium ellen való orvosság

Góg és Demagóg fiai

Góg és Demagóg fiai

Kollektív bűnösség 2022

A kollektív bűnösség* elvét állítólag elvetik a nyugati liberális demokráciák. Eddig így tudtuk.

2022. március 08. - Gógita

http://mult-kor.hu/image/article/main/.640x380/32080.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kiderült, hogy ez sem igaz. (?) Sorra dőlnek meg hitek a nyugati világrend, egyértelműen felsőbbrendűnek tartott liberális demokráciájáról, jogállamiságáról, állandóan szajkózott (és talán ezért is kiüresedett szavakká váló) értékeiről.
Egyre világosabb, hogy csak látszólag más ez, mint az eredeti, ókori görög demokrácia, ahol kizárólag arra vonatkoztak a demokrácia szabályai és annak voltak „demokratikus” jogai, aki görög volt. Mindenki más „jogfosztott” volt. Például a görögök rabszolgái, de mindenki más is, aki nem volt görög „városállam-polgár”.

Tehát vagyunk mi (jelen esetben a "nyugat"), és van mindenki más, akikről mi mondjuk meg, hogy ők jók-e vagy rosszak, bűnösök vagy nem, demokraták vagy autokraták, mihez van joguk és mihez nincs? Jogos-e az ő háborújuk, vagy csak a mieink jogosak? Felelős-e egy adott nép MINDEN TAGJA egy háborúért?  Ezt mi döntjük el. Úgy, ahogy akarjuk, olyan szempontokat figyelembe véve vagy NEM VÉVE, amilyeneket csak akarunk. Ahogy az ÉRDEKÜNK éppen diktálja... Közel- és Távol-Keleten, Dél-Amerikában, Afrikában vagy Oroszországban. Mindenhol. Majd mi eldöntjük.


És, ha mi nem találjuk jogosnak, amikor ők háborúznak, akkor jogunkban áll mindenkit bűnössé nyilvánítani! KOLLEKTÍVEN! Egy egész népet is! (Valóban így lenne?)

Mert különben mire véljük, hogy Németországban világhírű karmestert rúgnak ki, mert orosz?
Angliában és más EURÓPAI országokban, liberális demokráciákban és jogállamokban is sorra sportrolókat, művészeket, vállalkozókat rúgnak ki, lehetetlenítenek el, foglalják le a vállalkozásból származó MAGÁN vagyonukat…, MERT OROSZOK. Nincs róla ítélet, nincs eljárás, nincs ártatlanság vélelme, sem bizonyítás, csak vád. És ez elég is.
Csak, mert oroszok.
A háborúhoz SEMMI közük, csak oroszok! Tehát bűnösök. Lehet mindet büntetni. Kirúgni, alázni, vagyonát elvenni.

Kegyelmezünk, esetleg, ha nyilvánosan ELÍTÉLIK a saját országukat!
Nagyon liberális és demokratikus. Ugye?

És ez komoly? Ha egy amerikai karmestert kértek volna Münchenben, hogy ítélje el nyilvánosan az USA iraki háborúját, amelyet köztudottan HAMISÍTOTT „bizonyítékokra” hivatkozva indítottak és sok tízezer CIVIL áldozata lett, különben elveszíti nem csak az ottani, de az összes állását Európában, megtette volna? Reális ilyet kérni egy amerikaitól? Ha nem, akkor egy orosztól?

Ráadásul egy művésztől? Egy karmestertől? (Edzőtől, sportolótól…) Akitől ez az egész háborús konfliktus olyan messze áll, mint Makó Jeruzsálemtől? (Apropó, Jeruzsálem… De erről máskor.)
Elment az eszünk?

Nesze neked szólás- és véleményszabadság, és nesze neked JOGÁLLAMISÁG! Ki hozott TÖRVÉNYES ítéleteket ezekről a kirúgásokról, vagyonelkobzásokról? Senki a világon. Ezek nyilvánvaló jogsértések és visszaélések. És az, hogy senkinek nem is hiányzik a jog, a jogszerűség – az állítólagos európai jogállamokban -, még elborzasztóbbá teszi ezt az egészet! (Ez nyers bosszú. Jogtalannak ítélem az országod háborúját, tehát téged is megfosztalak a jogaidtól. Európában! Egy polgármester, egy munkaadó, egy politikus... veszi a kezébe az "igazságszolgáltatást"!)

Dieter Reiter, München polgármestere azonnali hatállyal menesztette Valerij Gergijevet a Müncheni Filharmonikusok éléről, mert a Putyinnal barátságot ápoló orosz karmester nem volt hajlandó „világosan és egyértelműen elhatárolódni attól a brutális háborútól, amelyet Putyin indított Ukrajna és most különösen testvérvárosunk, Kijev ellen” – írta meg a Spiegel. A polgármester szerint ez az elhatárolódás elengedhetetlen lett volna a további közös munkához, hétfőig adott ultimátumot a karmesternek arra, hogy megtegye, ez azonban nem történt meg a kiszabott határidőig.”

ULTIMÁTUMOT! Egy Németországban élő és alkotó karmesternek!

A sor azóta egyre bővül. Világszerte.

Orosz rendezők, zenészek, sportolók, vállalkozók. Nem azért, mert részük van a háborúban, vagy lenne bármilyen ráhatásuk, hanem mert oroszok!

Legutóbb egy másik karmester került választás elé. Tugan Sokijev, a Bolsoj Színház vezető karmestere egy szívhez szóló bejegyzést írt a Facebook-oldalán, amit a saját érzéseinek megosztásával kezdett el, miszerint:

„Eltartott egy ideig, amíg feldolgoztam azt, ami történik körülöttünk, és kellett pár nap, amíg összeszedtem magamat annyira, hogy képes legyek kifejezni azokat az összetett érzéseket, amelyeket az aktuális események váltottak ki bennem. Először leszögezném, hogy soha nem támogattam, és mindig is ellene leszek mindenféle konfliktusnak, bármilyen formában is történjen. Egyszerre döbbent meg és sért, hogy egyes emberek megkérdőjelezik a béke iránti vágyamat.” 

Aztán arról írt, hogy mindig is büszke volt arra, hogy mind az orosz, mind a francia művészeti élet részese lehet (lehetett eddig!), hiszen mindkét ország rendkívül gazdag kultúrával rendelkezik, és mindig azon volt, hogy megmutassa az embereknek, a zenében nem számít a származás, a nem vagy a vallás. (De tévedett.)

Kifejtette, hogy az elmúlt napokban választás elé állították őt is, és mindenki mást is, aki a Földön él. Arra kérték, hogy válasszon a Toulouse-i Szimfonikus Zenekar és a Bolsoj Színház között. Tugan Sokijev azt írja, hogy ez olyan, mintha két szerető család közül kéne választania, és a bejegyzést azzal zárta, hogy mindkét pozícióról lemond; nem választ. 

„Mi, zenészek azért vagyunk, hogy Sosztakovics zenéjén keresztül emlékeztessünk a háború borzalmaira. Mi, zenészek vagyunk a béke nagykövetei. Ahelyett, hogy felhasználnának minket és magát a zenét a nemzetek és emberek egyesítésére, helyette megosztanak és kiközösítenek bennünket. (...) Hamarosan arra is megkérnek majd, hogy válasszak Csajkovszkij, Sztravinszkij, Sosztakovics és Beethoven, Brahms, Debussy között, ahogy ez már megtörténik Lengyelországban, vagy olyan európai országokban, ahol kezdik betiltani az orosz zenét. (…) Kénytelen voltam szembenézni azzal a lehetetlen döntéssel, amiben választanom kellett volna a szeretett oroszországi és franciaországi zenésztársaim között, és arra jutottam, hogy inkább azonnali hatállyal lemondok mind a moszkvai Bolsoj Színház, mind pedig az Orchestre National du Capitole de Toulouse (Toulouse-i Szimfonikus Zenekar), zeneigazgatói tisztségéről. Zenészként mindig mellettük fogok állni.” – írta üzenete végén az orosz karmester.

Hát így. Európaiként igazán büszkék lehetünk...

(Nem mellesleg a művelt és liberális Angliában egy magyar karmesternek kellett a koncerten (!!!) elmagyaráznia a közönségnek, hogy nem kellene a XIX. századi zeneszerzőkre haragudni, csak mert oroszok! A JÓZAN HANG meghallgatásra is talált! Szolgálhatna talán példaként a hisztérikusoknak!)

2022, EURÓPA. Ahol újra és minden gátlás nélkül utálunk egy egész népet, és minden gátlás nélkül alkalmazzuk feléjük a kollektív bűnösség elvét!

Pedig alig vagyunk itt Európában, akik ne tudnának róla beszélni, hogy milyen is az? Zsidók, németek, (svábok, szudétanémetek), magyarok… Mind voltunk már kollektíven bűnössé nyilvánítva! Deportálva, kitelepítve, jogfosztva, büntetve. Általában azzal kezdődött, hogy előbb ráböktek az adott népre, hogy ti mind bűnösök vagytok! Aztán:



És most? Fordult a kocka?
Ha másokról van szó, akkor rendben? Mi közünk hozzá? Sőt, mi magunk alkalmazzuk? Münchenben? …

Aki ilyen „demokrata”, meg liberális, meg jogállamiság hívő, az nyugodtan odaállhat a tükör elé, hogy szembe ….. magát!

Talán, ha túl leszünk ezen is, ha lenyugszanak a kedélyek, sokan érzik majd ettől rosszul magukat. Remélem.

A háború rossz, le vele! Nem lehet eszköz a magunk igazát kikényszeríteni. Putyin és az orosz vezetés hibázott. Ez nem kérdés. Nem menti, hogy mások is ezt csinálják, ha az érdekeiket sértve érzik… Lehet ellene tenni is.

De egy egész népet kollektíven bűnösnek nyilvánítani, a valóban felelős politikusoktól a külföldön élő és dolgozó zenészekig, balettosokig, 2022-ben, Európában…, az sincs rendben!

 

*A kollektív bűnösség elve valamely etnikai vagy társadalmi csoport, közösség egyetemleges felelősségre vonása azon a jogcímen, hogy e közösség egyes tagjai ténylegesen (vagy feltételezhetően) jogi vagy erkölcsi értelemben elítélendő cselekedetet hajtottak végre. A kollektív bűnösség alkalmazását tiltják a polgári büntetőjogi elméletek. A 20. században mint politikai elv érvényesült a gyakorlatban. A második világháborúban győztes nagyhatalmak alkalmazták a legyőzöttekkel szemben, illetve a kisebbségben élő, a legyőzött nemzetekhez tartozó emberekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kuntakinte100.blog.hu/api/trackback/id/tr717775656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.03.08. 22:52:01

Tényleg legyünk büszkék:

"Balázs Gábor az Index kérdésére elmondta: érkezett orosz nevezés (egy parasportoló) a tornára, de mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Dartsszövetség álláspontja az irányadó, nem versenyezhetnek orosz sportolók a Budapest Openen sem."

index.hu/sport/2022/03/08/orosz-parasportolo-erkezett-volna-hazankba-de-nem-johetett/

n3spr3ss0 2022.03.09. 10:53:38

Aki támogatja Putyint, és ezzel hatalmon tartja, az bűnös. Így van ez nálunk is, aki Orbánt támogatja, az az országot vérezteti ki.

arthurthedent 2022.03.09. 11:02:04

"Orosz rendezők, zenészek, sportolók, vállalkozók. Nem azért, mert részük van a háborúban, vagy lenne bármilyen ráhatásuk, hanem mert oroszok!"

Az oroszok mindenkire lőnek, aki ukrán. Sportolókra, vállalkozókra. Nem azért, mert részük van a háborúban, hanem azért, mert ukránok.

A nyugat meg kiközösíti az oroszokat.

Erre van pofád írni egy cikket, hogy a nyugat milyen galád, mert nem akar orosz karmestert, nem akar orosz művészeket, sportolókat nézni a tévében. Nyilván nem gondoltad végig euz ugye?

Billy Hill 2022.03.09. 11:09:08

"Kauft nicht bei Russen!"

a nagy hohohorgász 2022.03.09. 11:22:14

@arthurthedent: de hol lőnek és miért??? Nem Londonban és Münchenben és nem azért mert focicsapatot edzenek..... igen a poszter leirta hogy az értelmes ember miért utal mindenkit. És az agyalagyult barmoknak üzenem hogy a poszter egy szóval sem írta hogy minden ruszki szent hanem azt írta hogy nem minden ruszki féreg. Ahhhh

arthurthedent 2022.03.09. 11:37:03

@a nagy hohohorgász: Nem, a poszter a mellett érvelt, hogy hagynunk kellene, hogy az orosz sportolók, művészek, akárkik zavartalan élhessék az életüket, mert az mégsem járja, hogy a ruszki sportoló nem érezheti jól magát csak azért, mert a hazája éppen ezreket gyilkol le.

A minap volt a hír, hogy egy sportoló a háborút éltető hínzéssel állt a dobogóra. Ha az oroszok ezt megtehetik a háború népszerűsítésére, akkor a békés országok megtehetik, hogy tiltakozásul kitiltják az oroszokat.

Nem, nem minden ruszki féreg, csak gáborút indítottak a civilizált világgal szemben, atomháborúval fenyegetnek, a minimum az, hogy kiközösítjük őket.

ez a nevem senki 2022.03.09. 12:02:24

(Apropó, Jeruzsálem… De erről máskor.)

van ott téma bőven
tegnap rákerestem arra hogy "palesztin"
hullik ott is rendesen a forgács, persze arrafelé demokratikusan

pl. menekülttáborba bement két demokrata izreli katona és demokratikusan kivégeztek két "terrorista gyanús" palesztint

Larrikin 2022.03.09. 12:02:42

Szó sincs kollektív büntetésről, ezek pusztán különleges pénzügyi/jogi műveletek.

nemecsekerno_007 2022.03.09. 12:16:52

Az Amerikai Birodalom harcol a hegemóniája megőrzéséért, ezért beáldozza az ukránokat, Európát meg amit kell. A Hópihék meg tapsolnak neki.

a nagy hohohorgász 2022.03.09. 12:49:47

@arthurthedent: érdekes az amcsikat meg a zsidókat nem kozositetted ki???? Érdekes hogy a fidesz szavazókat is kikozositetted mikor háborút sem inditottak???? Attól mert magadnak könnyen hazudsz nekem nem lesz könnyű hazudnod úgy hogy elhiggyem.....

Ricco7619 2022.03.09. 13:04:20

Azért nagy különbség, szerintem,hogy elveszted a munkádat,vagy nem versenyezhetsz ( például többen felszolalnak az orosz sportolóként) elvesztesz10 év munkáját ,vagy felrobbantják az egész életed munkáját,vagy megnyomotodsz

a nagy hohohorgász 2022.03.09. 13:25:09

@omikromanyoni hősember: érdekes viszont az is hogy amerikai űrhajós csak orosz rakétával tud az űrbe jutni.... vajon miért:))))))

trhd 2022.03.09. 13:45:11

A cikk eléggé demagóg, megint "Brüsszelezésbe" torkollik az, aminek "Moszkva" az oka.

A sportolókat nem azért tiltják le, mert orosz nemzetiséggel rendelkeznek, hanem azért, mert az orosz zászló alatt akarnak versenyezni. Azt a kitételt is érdemes elolvasni, amit a sportszövetségek ilyenkor hozzátesznek: az orosz sportolók függetlenként elindulhatnak, de orosz zászló alatt nem.

A vagyonzárolások (jelenleg még korántsem elkobzásról van szó) is az agresszort és diktátort kiszolgáló és pénzelő vagyonok ellen szól. A kisemberek szintjén NINCS és NEM IS LESZ vagyon zárolás.

@a nagy hohohorgász: már 2 éve nem igaz, SpaceX már rendszeresen küld és hoz vissza személyzetet, kérlek nézz utána. A technológiájuk is sokkal fejlettebb a már vagy 50 éves szojúz rendszerhez képest. Az orosz fenyegetőzés is légbekapott, hogy nélkülük az ISS hamarosan le fog esni, mert nincs mi visszatolja mindig a megfelelő pályára (amit eddig az orosz progress teherűrhajókkal végeztek el). Erre a SpaceX is vállalkozna, Elon Musk jelezte, hogy ők ezt is meg tudnák csinálni.

arthurthedent 2022.03.09. 13:46:39

@a nagy hohohorgász: "érdekes az amcsikat meg a zsidókat nem kozositetted ki????"

Messze vannak, nem érdekelnek.

"Érdekes hogy a fidesz szavazókat is kikozositetted mikor háborút sem inditottak????"

Miért közösítettem volna ki a fidesz szavazókat?

"Attól mert magadnak könnyen hazudsz nekem nem lesz könnyű hazudnod úgy hogy elhiggyem....."

Nem hazudtam magamnak, de te úgy látom már valamiféle fidesz-szavazó kiközösítést vizionálsz, meg beképzeled, hogy én valamiéle támogatója vagyok az amerikaiaknak meg izraelnek. Ne csapd be magad. :D

arthurthedent 2022.03.09. 13:56:02

@a nagy hohohorgász: "érdekes viszont az is hogy amerikai űrhajós csak orosz rakétával tud az űrbe jutni.... vajon miért:))))))"

Ez sem igaz. A SpaceX is képes erre, pedig az csak egy magánvállalkozás.

antiindex 2022.03.09. 13:56:56

A blogger idióta. Ős főleg az az idiotizmus, hogy mindenkinél is felsőbbrendűnek és okosabbnak képzeli magát, legalábbis a nyugathoz képest.

1) Kollektív büntetésnek leginkább azt tekintették, és akkor tartották ezt jogtalannak, amikor például a németek háborút kezdtek Németországban, és a háború után Oroszországból kitelepítettek németeket, akik nem éltek Németországban, semmi közük nem volt Hitlerhez. Ezt jogtalannak érezzük, mert nincs köze Hitlerhez, és azért, mert igazából a kitelepítés konkrétan az egyes emberek személyét sújtja, személyes bosszúnak, kibaszásnak, gecizésnek érezzük.

2) Ugyanakkor Németország fizetett büntetést, például az első világháború után. Az ország, kollektíven. Ezt jogosabbnak érezzük, mert azokat terheli, akik Németországban éltek, akiknek közük van a dologhoz, akik a kárt okozták. Akik szavaztak, akik katonák voltak. És azért is, mert a büntetés pénzbeli, ami nem egyszerűen tönkreteszi valakinek az életét. Konkrétan nem is egyvalaki fizeti.

3) A szankcióknál viszont van még egy dolog, ami miatt más. Ez ugyanis nem utólagos dolog. A szankciókat azonnal vissza lehet vonni, ha Putyin leállítja a háborút. Az orosz emberek, legfőképpen politikusok, vezetők pedig tudnak ebben hatni Putyinra.

A szankciók sem tökéletesen igazságosak, mert persze, egy olyan ellenzéki kisember, aki Putyin ellen szavazott, tán még tüntetésen is volt, börtönbe is csukták, az már tényleg nagyjából minden reálisan elvárható dolgot megtett. De ez az oroszoknak egy elég kis része.

A szankciók tehát nem tökéletesek, senki nem is állítja azt, de a nem szankció még inkább kurva igazságtalan volna. Mert akkor a világ tétlenül nézné, ahogy a szeme előtt lemészárolnak egy népet.

Nos, ilyen erkölcstelen fasz geci a blogger. Ő tétlenül nézné.

arthurthedent 2022.03.09. 13:58:27

@nemecsekerno_007: "Az Amerikai Birodalom harcol a hegemóniája megőrzéséért"

Amerika SZÓ SZERINT nem harcol. Az oroszok harcolnak a hegemóniájuk visszaállításáért. Szó szerint nem igaz amit mondasz.

parttalan 2022.03.09. 14:02:31

Amerika terve végképp leszámolni Oroszországgal. Ehhez lépésre kényszerítette amazt Ukrajnával kapcsolatban. Biden ezentúl Venezuelából kívánná pótolni az amúgy is csekély orosz gázmennyiséget, ahol ugyanaz a diktatórikus rezsim van hatalmon, amely korábban belelövetett a tüntető tömegbe és egyáltalán nem volt tekintettel az emberi életekre.

Európa Amerika ölebe. Minden szankció, amit ott hoznak, ennek a hozadéka.

A demokrácia és a humanitás usákoknál is csak addig fontos, míg komoly gazdasági érdekekkel nem találkozik. A kőolajat és a földgázt nagy dérrel-dúrral felmondjuk, de a színfal mögött az uránra továbbra is igényt tartunk. És az ottani független objektív média ezt szépen szőnyeg alá fogja söpörni.

Alick 2022.03.09. 14:20:16

@trhd: "a sportszövetségek ilyenkor hozzátesznek: az orosz sportolók függetlenként elindulhatnak, de orosz zászló alatt nem"

Ez így korrekt lenne, de sok esetben az egyéni indulást is kizárják.

Alick 2022.03.09. 14:35:56

@arthurthedent: "Az oroszok..."

Orosz katonák...

"...mindenkire lőnek, aki ukrán."

...mindenkire lőnek, aki a hadműveleti területen potenciális ellenség. Ezért nem felfegyverezni kell a civil lakosságot (ahogy az ukránok ezt harciasan bejelentették), hanem önvédelmi alakulatokba szervezni és a városokat vagy nyílt várossá nyilvánítani vagy a civileket evakuálni. Különben Sztálingrád vagy Budapest ostromának sorsára jut.

"A nyugat meg kiközösíti az oroszokat."

Manapság a cancel culture gyakorlatilag bármit önkényesen kiközösít.
Hitlernek manapság néhány uszító influencer elég lenne a zsidók kiközösítésére.

"Erre van pofád írni egy cikket, hogy a nyugat milyen galád, mert nem akar orosz karmestert, nem akar orosz művészeket, sportolókat nézni a tévében."

Nem galád, csak szimplán ostoba. Még jó hogy akad, aki elmagyarázza nekik, ahogy azt a hülyegyerekeknek szokták:

index.hu/kultur/2022/03/02/fellazadt-a-kozonseg-csajkovszij-ellen-a-magyar-karmester-mentette-meg-az-exteri-koncertet/

Alick 2022.03.09. 14:37:26

Egyébként ami a felfegyverzett civileket illeti...
www.youtube.com/watch?v=4p8IWvWXAOY

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.03.09. 14:55:04

@Alick: olvastam a faszi konyvet, hat kicsit sem lett szimpatikus. amugy egyetertek, aki molotov koktelt dob a tankra az nem civil. aki elkesziti es a kezebe adja a molotov koktelt az vajon civil?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.09. 14:59:02

Aki ellenszegül a hatalom álláspontjával, az kollektíven bűnös.

nemecsekerno_007 2022.03.09. 15:04:50

@arthurthedent: Az agymosottság már előrehaladott nálad. Az USA proxy-háborúban gyilkoltatja a szlávokat egymással üveggyöngyökért.
Gusztustalan geopolitikai játszma, ti meg csillogó szemmel tapsikoltok.

Alick 2022.03.09. 15:12:07

@droid_: Ha ezt a műveleti terülen teszi, akkor nem civil... illetve a Genfi Konvenció által nem vagy kevésbé védett önkényes hadviselő.

midnightcoder2 2022.03.09. 15:17:03

@antiindex: "A szankciók tehát nem tökéletesek, senki nem is állítja azt, de a nem szankció még inkább kurva igazságtalan volna. Mert akkor a világ tétlenül nézné, ahogy a szeme előtt lemészárolnak egy népet."

Ez nagyjából akkor lenne igaz, ha a ruszkikat különösebben akadályozná az ukrajna elleni katonai mûveletekben az, hogy az orosz macskák nem vehetnek részt a nemzetközi macskakiállításon.

Így viszont inkább arról van szó, hogy mindenki úgy ugrál, ahogy a média fütyül. A média pedig úgy fütyül, ahogy az ki van adva nekik. Legalábbis nem nagyon megy senki szembe a hivatalos állásponttal.

arthurthedent 2022.03.09. 15:36:28

@Alick: "...mindenkire lőnek, aki a hadműveleti területen potenciális ellenség. "

Ja, láttam milyen faszányos lövik a potenciálisan ellenséges panelházakat. Gratulálok, mosdasd csak őket, de előtte mondjuk nem ártana kicsit körülnézned a témában.

arthurthedent 2022.03.09. 15:38:50

@nemecsekerno_007: "Az USA proxy-háborúban gyilkoltatja a szlávokat egymással üveggyöngyökért."

Ja, persze, szegény oroszoknak nem volt más választásuk. Hihetetlen azért, hogy az usa mire nem képes, távirányításban háborúra kényszeríti szegény oroszokat, pedig azok aztán milyen békések. Csak "nácitlanítani" akarják a szomszédokat meg csak vissza akarják állítani az 1997-es állapotokat. Meg csak visszaállítani a szovjetúniót szegények.

arthurthedent 2022.03.09. 15:41:01

@midnightcoder2: "Ez nagyjából akkor lenne igaz, ha a ruszkikat különösebben akadályozná az ukrajna elleni katonai mûveletekben az, hogy az orosz macskák nem vehetnek részt a nemzetközi macskakiállításon."

Szép nagy csúsztatás, mintha a macskakiállítás lenne az egyetlen szankció, mintha semmi más nem történt volna, nem vitték volna padlóra az orosz gazdaságot napok alatt. Neked sem ártana ha pár orosz pógár videóit megnéznéd a youtube-on. Lehet, hogy nem beszélnél marhaságokat a macskakiállításról.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.03.09. 15:44:33

@arthurthedent: teged tenyleg nem zavar hogy ennyire fekete-feher a kep amit eledraknak?

arthurthedent 2022.03.09. 15:45:29

@droid_: "amugy egyetertek, aki molotov koktelt dob a tankra az nem civil."

1) Nem dobnak molotov koktélt tankra. A molotov koktél elsősorban az üzemanyagszállító teherautók ellen hatásos, tankra nem.

2) Megint csúsztatás, amikor arról beszélünk, hogy lövik a civileket, akkor természetesen nem azokról az emberekről beszélünk, akik támadólag lépnek fel molotov koktéllal vagy bármivel. Azokról beszélünk, akiknek megígérték, hogy elhagyhatják a várost és akikre menekülés közben, tűzszünet közben lőttek. Meg az óvodákról, meg a lakóházakról, amiket bombáztak meg rakétáztak.

Alick 2022.03.09. 15:46:46

@arthurthedent: Van összevetési alap, hogy mi várható egy elhúzódó konfliktus esetén:
en.wikipedia.org/wiki/Casualties_of_the_Iraq_War

arthurthedent 2022.03.09. 15:49:35

@droid_: "teged tenyleg nem zavar hogy ennyire fekete-feher a kep amit eledraknak?"

Egyéltalán nem fekete-fehér a kép, amit elémraktak. Egyáltalán nem fekete-fehér a kép, amit én hirdetek. Putyin egy tömeggyilkos, aki egy hadüzenet nélküli hódító háborút indított egy szuverén állam ellen. Ennyi a véleményem.

Ez nem fekete-fehér, nem sarkított vélemény még akkor sem, ha nem mondom, hogy
1) nem a putyin a hibás, hanem az usa
2) nem a putyin a hibás, hanem az ukránok
3) az ukránok megérdemelték
4) szegény putyin nem tehetett mást

meg még ilyeneket ezerrel. A tények azok tények, még akkor is, ha sokan megpróbálják tagadni őket és mentegetni ezt a gyalázatos háborút.

arthurthedent 2022.03.09. 15:53:56

@Alick: "Van összevetési alap, hogy mi várható egy elhúzódó konfliktus esetén:"

Igen, de vannak ám különbségek. Az oroszok nem tudnak annyi pénzt beleölni mint az usa szokta, nem tudják elhúzni ilyen rettenetesen mint az usa, ezért valószínűbb, hogy hamarosan bepipulnak és ledarálják ukrajnát egészbe.

Putyin nem hátrálhat, mert az égés lenne neki, sokáig elhúzni nem lehet, azaz ha még így megy egy pár napig/hétig, akkor egyszerűen porig rombolják ukrajnát. És utána nem fogják újjáépíteni meg ilyenek, szóval iszonyatos állapotban fogják otthagyni az országot.

Hacsak Putyint meg nem buktatják addig. Erre azonban kevés az esély, mert akkor inkább otthon is vérfürdőt rendez.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.03.09. 16:02:42

@arthurthedent: igen, pontosan erre gondoltam. kritika es cseppnyi ketely nelkul ismetelgeted amit olvasol a neten, mar persze "ezen az oldalon". amit a masik oldalon irnak, az mero propaganda. mert csak. az a "masik oldal".

Alick 2022.03.09. 16:10:26

@arthurthedent: Putyin nem fogja tudni Ukrajnát pacifikálni, ugyanakkor Zelenszkij nyilatkozott, hogy lemondanak a NATO tagságról és a kelet-ukrajnai szakadár orosz területek státuszáról is hajlandó tárgyalni.
Józan ítélőkészséggel a háború lezárható egy olyan megegyezéssel, amely Putyinéknak eredmény, ugyanakkor Ukrajnának se katasztrófa. Csak hát előtte a felek megpróbálnak elmenni a falig...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.09. 16:10:33

@nemecsekerno_007: " Az USA proxy-háborúban gyilkoltatja a szlávokat egymással üveggyöngyökért." - mi az a proxi háború? Tudod egyáltalán mi az a proxi?

arthurthedent 2022.03.09. 16:33:24

@droid_: "igen, pontosan erre gondoltam. kritika es cseppnyi ketely nelkul ismetelgeted amit olvasol a neten"

1) Amiket itt írtam azok legtöbbje egyáltalán nem vitatott dolgok. Mit kellene tennem, kételkedni abban, hogy az oroszok megtámadták ukrajnát?

2) Sokat olvastam arról miket mond moszkva és putyin, szinte semmit nem hittem el belőle. Akkor hogy lehet, hogy mégis kritika nélkül fogadok el mindent?

3) Mondjuk egy csomó dologról meg videofelvételt láttam, akkor mit kellene csinálnom, kételkedni benne, hogy odalőttek a ruszkik, mert biztos filmtrükk?

Mégis mi az, amit én kritika nélkül elhittem, de nem is igaz? MI?!

arthurthedent 2022.03.09. 16:35:59

@Alick: "ugyanakkor Zelenszkij nyilatkozott, hogy lemondanak a NATO tagságról és a kelet-ukrajnai szakadár orosz területek státuszáról is hajlandó tárgyalni.
Józan ítélőkészséggel a háború lezárható egy olyan megegyezéssel, amely Putyinéknak eredmény, ugyanakkor Ukrajnának se katasztrófa. Csak hát előtte a felek megpróbálnak elmenni a falig..."

Okés, tehát "Zelenszkij nyilatkozott, hogy lemondanak a NATO tagságról", ugyanakkor mégis "a felek megpróbálnak elmenni a falig..."? Mi az, amit az ukránoknak el kellene fogadni, de mégis elmennek a falig? Putyin azt mondta, hogy ukrajna nem létezik, az ukrán nép nem létezik, akkor ezt kellene elfogadniuk? Vagy mit?

clemens 2022.03.09. 16:36:32

Az írás a liberál fasizmus lényegére mutat rá.
"Mindenki egyenlő, de a disznók egyenlőbbek"
Első olvasatban ezt a kommunizmus jellemzésének gondoltuk, de az eltelt néhány évtized "fejlődése" bebizonyította az idézet örékkévalóságát, hiszen mára már "új kísértet járja be Európát"

gigabursch 2022.03.09. 17:28:45

Lassan az ukrajnai események átmennek mínuszos hírekbe.
Az itthon meg balhézó, randalírozó (elmúlt éjjel, Zugló, Cinka Panna u. környéke), menekültjoggal visszaélő tagokat meg vissza kell hajtani, hogy harcoljanak a tesojukkak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.09. 18:13:16

Kedves "blogger". Az megvan, hogy Amerikában a díjátadókon sok művész bizony tiltakozott az olajért (ez volt a táblájukon) vívott háború miatt?
De a te munkádhoz kell a gyomor és láthatólag ez neked megvan.

exlex 2022.03.09. 18:27:47

Te is a kollektív bűnösség elvét alkalmazod amikor azt írod, hogy "Ha másokról van szó, akkor rendben? Mi közünk hozzá? Sőt, mi magunk alkalmazzuk?" Ki az a "mi" te seggarc, én nem gyűlölöm az oroszokat.

Boldeone2 2022.03.09. 18:54:42

Azok az oroszok , aki Putyint már sokadjára megválasztották , sőt ,megszavazták a Putyin hatalmának betonozását 2036- ig , azok kollektív módon felelősök, hiszen egy nyilvánvalóan terjeszkedő egyeduralmat , egy diktatórikus erőszakrendet támogattak, amely vègül többszörösen is tragèdiába sodorta a világot
Kollektíven azok a bűnösök , akik tevèkenyen rèszt vettek egy független ország elleni háború előkèszítèsèben , a döntèsek meghozatalában , vègrehajtasában
Tehát: Putyintól az Ukrajnába behatoló , ukránokra lövöldöző, nèpirtó, romboló katonáig mindenki bűnös kollektív èrtelemben .
Nem lehet feloldozás , hogy "parancsra tettük "
Az ölèst soha nem legitimálja semmi!

gigabursch 2022.03.09. 19:10:46

@Boldeone2:
Ennek tükrében az összes, a hazáját, szülőföldjét védő palesztinnel szemben álló zsidó miatt a világ összes zsidókat kollektív bűnös.

Köszönöm, hogy ilyen korrekten levezetted a kollektív bűnösséget és az elvárt alkalmazási elveket!

Bircanyíró 2022.03.09. 19:26:09

Egyszerűen nem lenne szabad ennyire kettős mércével mérni! Itt a túlnyomó többség tisztán érzelmi (zsigeri) reakciókat puffogtat, megfűszerezve egy jó adag ruszofóbiáűval, miközben a poszter több jogos kérdése megválaszolatlan marad. Például " Ha egy amerikai karmestert kértek volna Münchenben, hogy ítélje el nyilvánosan az USA iraki háborúját, amelyet köztudottan HAMISÍTOTT „bizonyítékokra” hivatkozva indítottak és sok tízezer CIVIL áldozata lett, különben elveszíti nem csak az ottani, de az összes állását Európában, megtette volna? Reális ilyet kérni egy amerikaitól? Ha nem, akkor egy orosztól?"
Értem én, hogy a háború szörnyű dolog - én is utálom - de igenis fel kell tenni azt a kérdést, pontosabban kérdéseket, amelyeket mások mellett ez a poszt is forszíroz! A másik lehetőség, hogy ki kell mondani hangosan és egyértelműen, hogy amit másoknak szabad, vagy másoknak elnézünk, azt a "szemét ruszkiknak" nem fogjuk és kész! Így legalább világos lenne, hogy eszünk ágában sincsen ugyanúgy kezelni az oroszokat, mint bárki mást rajtuk kívül!

Visceroid 2022.03.09. 19:27:15

Háborús propaganda. Az évek telnek, az emberek és a háború nem változik, max egyre fejlettebb fegyverekkel vívják. Aztán majd csak eljutunk a kőbaltáig is.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2022.03.09. 19:59:58

@arthurthedent: na elolvastam miket irkaltal eddig a haborurol, hatha tevedtem. igazad van, a vilag csak annak bonyolult, aki bonyolitja! :) tovabbi jo szurkolast.

arthurthedent 2022.03.09. 20:24:38

@Bircanyíró: "Ha egy amerikai karmestert kértek volna Münchenben"

Ha ez lett volna, ha az lett volna, meg különben is mások is lerohantak már országokat, meg különben is, más is hazudik, meg más is használ termobárikus robbanófejet és különben is az vesse rá az első követ, aki még nem használt kazettás bombát a lakosság ellen. Értjük. Én vagyok az elfogult.

Alick 2022.03.09. 20:31:57

@arthurthedent:"Elmenni a falig"

"Folytassuk a háborút, hátha javítani lehet a tárgyalási pozíción." "Hátha Putyin belebukik."

Bircanyíró 2022.03.09. 20:34:14

@arthurthedent: Bizony elfogult vagy és kettős mércét alkalmazol! Végig sem próbálod gondolni a feltett kérdéseket és érveket, mert jelenleg csak arra van energiád, hogy utáld az oroszokat. Érzelmileg talán érthető, de racionálisan semmiképpen. Akkor sem, ha minden másban igazad van!
A kettős mérce elfogadása az objektivitásról való lemondással egyenértékű!

arthurthedent 2022.03.09. 20:50:08

@Bircanyíró: "Bizony elfogult vagy és kettős mércét alkalmazol!"

Ahhoz, hogy kettős mércét alkalmazzak legalább két dolgot kellene megmérnem. Nem tudom észrevetted -e, de én SOHA nem mondtam ítéletet sem az amerikaiakról, sem izrealről, ezeket nem mértem, nem ítéltem. Akkor hol is használtam kettős mércét?! Az oroszokra és a KIKRE?

"Végig sem próbálod gondolni a feltett kérdéseket és érveket,"
Azt te nem tudhatod, hogy én mit gondolok végig és mit nem. Következetesen azt mondtam a "de az usa is, de az ukránok is, de az izreal is, hogy senki más bűnössége nem menti az oroszok tetteit".

"mert jelenleg csak arra van energiád, hogy utáld az oroszokat"
Megszálták az országot amiben éltem, nyomorúságot hoztak, hazudnak állami szinten, világháborús helyzetbe hozták európát, atomháború kirobbantásával fenyegettek. Ennek ellenére racionális érvekkel írtam le, hogy miért ítélem el azt amit az orosz felsővezetés csinál.

"Érzelmileg talán érthető, de racionálisan semmiképpen. Akkor sem, ha minden másban igazad van!"

Miért nem racionális elítélni azt, amit csinálnak? Nem racionális elítélni azt, hogy lövik a lakosságot poltikikai céljaik elérése érdekében? Nem racionális elítélni, hogy most is azt mondják, hogy "egy millimétert sem engedünk"? Nem racionális elítélni azt, hogy moszkvában az utca népe azt mondja, hogy hazugság, hogy lövik kijevet, putyin ilyet soha nem tenne? Ott van a youtube-on, az orosz polgárok a fényképekre azt mondják a riportereknek, hogy nem hajlandóak ránézni, de oroszország csak segít és putyin jó ember.

Megmutatják nekik az ukrajnában készült képeket, hogy ezek b+ oroszok, akiket a putyin bombáz, amire azt mondják, hogy hazugság és nem hajlandóak ránézni a képre, mert ukrajnában nincs is háború.

Nem racionális, hogy elítélem, hogy haragot érzek? Tényleg? Az racionális, hogy ők bombáznak, de az nem racionális, hogy én elítélem őket? Valóban?!

"A kettős mérce elfogadása az objektivitásról való lemondással egyenértékű!"

Még egyszer: a kettős mércéhez kettőt kell mérni. Én csakis az oroszokat ítéltem el, én SOHA nem mentettem fel az amerikaiakat vagy izraelt. Ami azt illeti mindig is elítéltem őket, csak nem vagyok hajlandó felmenteni a ruszkikat azzal, hogy "jajj, de hát az amerikaiak is, ugye akkor okés a dolog".

arthurthedent 2022.03.09. 20:56:07

És igen, azért kell hazaküldeni az orosz karmestert, hogy az orosz lakosságot minél előbb szembesítsük azzal, hogy mi történik. Mert a legvérlázítóbb az, hogy moszkvában a lakosság egy jelentős része úgy gondolja, hogy az igazság az ő oldalukon áll, hogy ők csak segítenek az ukránokon, hogy oroszország soha nem harcolna az ukrán testvérek ellen, hogy a nato igazságtalan kampányt folytat ellenük, hogy az igazság az ő oldalunok áll.

Putyin azért képes megtenni amit megtesz, mert az emberek egy jelentős részét meghülyíti. Ha az egész világ egységesen felszólal és azt mondja, hogy szégyelljétek magatokat és takarodjatok haza, akkor talán megértik, hogy mit csinálnak a politikusaik az ő nevükben.

Ez az egyetlen lehetséges módja annak, hogy az öldöklést záros határidőn belül abbahagyják, hogy az orosz emberek ráébrednek mi történik és felemelik a szavukat.

arthurthedent 2022.03.09. 21:02:47

Bár mondjuk naív dolog ebben hinnem, amikor még a magyarok is azzal jönnek, hogy "jó-jó, de az ukránok hergelték őket, mert miért is akartak európához tartozni, amikor orosz uralom alatt is élhetnének" meg "ja, de nyolcvan évvel ezelőtt az ukránok közt rossz emberek is voltak ám" meg "ja, de egy másik kontinens nagyhatalma egy harmadik kontinensen húsz évvel ezelőtt szintén megtámadott egy országot".

Elég lehangoló, tényleg az az érzése az embernek, hogy magyarország is megérdemli az orosz csizmát.

Ménár Atya 2022.03.09. 21:14:06

@arthurthedent:
Még énekelj egy ukrán csasztuskát is, attól lesz teljes a kép, és putyin jól megijed majd......
Az orosz karmestert, meg sportolót haza kuldik .
Az olajat meg a nukleáris fűtőanyagot azért elfogadják....
Na menjetek a picsába, ti ennyire hülyék vagytok tényleg, vagy diktálják nektek?

Bircanyíró 2022.03.09. 21:14:21

Hát ez elég ruszofób véleményként hangzik!
Kár idemásolnom egy másik blogban megjelent kérdéssort, mert az eddigiek alapján nem valószínű, hogy képes lennél azt érdemben végiggondolni, de próba cseresznye:

"Hol volt a "békeszerető és háborúellenes" nyugati közvélemény és milyen szankciókat követelt
- amikor 1999-ben NATO gépek ENSZ-felhatalmazás nélküli akció keretében bombázni kezdték Jugoszláviát. Az akció során mintegy 2300 légicsapást hajtottak végre 995 célpont ellen, melyben 1150 harci gép vett részt, amelyek 50 ezer lövedéket lőttek ki szerbiai és montenegrói célpontok ellen?

- amikor 2001-ben a NATO és szövetségesei beavatkoztak az afganisztáni polgárháborúba, amelynek során megdöntötték ugyan az iszlám radikális tálibok által fenntartott rendszert, jórészt felszámolták Oszáma bin Láden vezette al-Káidát, de 20 év alatt sem tudtak rendet tenni az országban? A kérdés azért indokolt, mert amikor a szovjet hadsereg 1979-ben bevonult Afganisztánba, hogy fellépjen a már akkor is Oszama bin Láden által vezetett tálibokkal szemben, akkor ezt a bevonulást élesen elítélte a nemzetközi közvélemény, olyannyira hogy az USA csökkentette a SZU-ba irányuló gabonaexportját, majd a moszkvai olimpia bojkottjára szólított fel!? Miféle kettős mérce ez?

- amikor az USA bizonyítottan hamis vádak alapján 2003-ban lerohanta Irakot, ami több mint 4400 amerikai és a becslések szerint 208 000 iraki áldozattal járt, nem beszélve a közel-keleti államok destabilizálódásáról, az Iszlám Állam felemelkedéséről és minden idők egyik legnagyobb menekültválságáról?

Ugyanolyan biztos volt akkor mindenki az USA igazságában és az iraki tömegpusztító fegyverek létezésében, mint ahogyan most abban, hogy az ukránok ártatlan szentek az oroszok meg az ördögök. Ja és miután kiderült a hazugság, annak semmilyen következménye nem lett, sem Bushnak, sem Blairnek nem kellett nemzetközi bíróság elé állnia. Csak nem megint a kettős mérce?

- amikor 2011 márciusában a NATO-erők a líbiai erők erőszakosságáról terjengő - később eltúlzottnak bizonyuló - hírek hatására bombázni kezdték Líbiát? Bár az ENSZ az akcióra engedélyt adott, de katonai akciót számos ország vezetése részéről is negatív bírálat érte. A szervezet hadba lépése ellen Törökország egyértelműen tiltakozott,(bár később USA nyomásra csatlakozott a hadműveletekehez) míg több más EU-tagország is kijelentette – köztük Németország és Magyarország –, hogy nem vesz részt katonai akcióban. Tripoli lakosságának egy része felsorakozott Khadafi mögött, napi rendszerességgel tartottak sok százezres NATO ellenes tüntetéseket és a többi kormány ellenőrzés alatt lévő városban. Mindeközben a frontokon a folyamatos NATO bombázás ellenére érdemi területi változás nem történt, néhány kisebb településtől eltekintve a frontok hónapokig alig változtak. A NATO repülőgépei számos esetben tévedésből a felkelőkre nyitottak tüzet.
Az intervenciót sok kritika érte, a lengyel elnök külpolitikai tanácsadója például nyilvánosan kijelentette, hogy a nagyhatalmak döntése miatt az intervenció túlterjeszkedett az eredeti ENSZ BT-határozatban foglalt céloknál, ráadásul a végeredménye is kétséges, ugyanis nem tudni, milyen erőknek adott utat az országban.

És sorolhatnám még hosszan!
De már sejtem is a választ: ezek itt mind régen voltak és össze sem hasonlíthatók azzal, ami most Ukrajnában folyik... Na ez a kettős mérce!

Gógita 2022.03.09. 21:15:10

@arthurthedent: Úgy látom, a kollektív bűnösség elve nem igazán világos.

Gógita 2022.03.09. 21:19:25

@n3spr3ss0: Gondolom nem mondtad ugyanezt az USA vagy Izrael... háborúikor? Akkor sem, amikor kiderült, hogy szándékosan hamisított casus belli alapján rohantak le egy szuverén, tőlük x ezer kilométerre lévő országot és népet, amely NEM VESZÉLYEZTETTE őket!

Mert ők mindig jogosan háborúznak, csak az oroszok nem.

G. W. Bush sitten van?

Gógita 2022.03.09. 21:24:24

@ez a nevem senki: Igen, ezért nem nyitottam meg ezt a szálat (sem).

Bárki, bármilyen indokkal kezdhet háborút, ha jó a sajtója, meg erős barátai vannak.
És az ellenfele nem az USA... Aki nem tűri a konkurenciát a Domíniumban.

arthurthedent 2022.03.09. 21:28:21

@Ménár Atya: "Az olajat meg a nukleáris fűtőanyagot azért elfogadják....
Na menjetek a picsába, ti ennyire hülyék vagytok tényleg, vagy diktálják nektek?"

Én mikor mondtam, hogy helyes elfogadni az olajat? Bár amúgy amennyire én tudom amerika már nem vesz olajat az oroszoktól, nukleáris fűtőanyagot meg soha nem vett.

arthurthedent 2022.03.09. 21:29:13

@Gógita: "Úgy látom, a kollektív bűnösség elve nem igazán világos."

Rosszul látod.

Ménár Atya 2022.03.09. 21:29:16

@arthurthedent:
"Franciaország nem támogatja, hogy Ukrajna gyorsított eljárásban csatlakozzon az EU-hoz - jelentette az AFP az elnöki hivatalból származó információk alapján."

Na, mehettek tüntikézni a francia követség elé, meg festegetni a flasztert, hogy mocskos náci macron -mocskos fasiszta franciák!!
:)

alöksz róz 2022.03.09. 21:38:04

@arthurthedent: te már az oltatlanokat is ki akartad közösíteni.

Gógita 2022.03.09. 21:38:15

@trhd: "A sportolókat nem azért tiltják le, mert orosz nemzetiséggel rendelkeznek, hanem azért, mert az orosz zászló alatt akarnak versenyezni. "

Oroszok, orosz zászló alatt. Öööö... Vagyis?
Mégis milyen alatt akarnának? OROSZOK!

Ezt nem lehet kimagyarázni. Az orosz származásuk miatt tiltják ki őket.
De azt mondanám erre, hogy oké, csináljuk így, HA ezt csináltuk volna pl. az USA hamis, imperialista háborúinál is az USA sportolóival, zenészeivel!!!
Eszünkbe sem jutott!

Miért oké nektek a kettős mérce? (Csak mert megszoktátok?)

Gógita 2022.03.09. 21:43:35

@trhd: "A vagyonzárolások (jelenleg még korántsem elkobzásról van szó) is az agresszort és diktátort kiszolgáló és pénzelő vagyonok ellen szól. A kisemberek szintjén NINCS és NEM IS LESZ vagyon zárolás."

Értem, tehát amikor Bush hamis indokkal megtámadta Irakot, akkor a Bush kormányt támogató amerikai milliárdosok külföldön lévő vagyonát, jachtjait, stb., is jogosan zárolni kellett volna.
Vagy? Miért nem?

Az orosz milliárdos oligarcha, az amerikai meg... Filantróp? ...
Csak mert ezt MONDJUK rájuk?

Ménár Atya 2022.03.09. 21:45:12

@arthurthedent:
"Mark Rutte holland kormányfő – aki az Orbán-kormány egyik legvehemensebb uniós kritikusának számít – szerdán azt mondta: „irracionális lépés” lenne, ha az EU tagországai leállítanák az orosz olaj és gáz importját."
Ajjajj, az élet 10 perc alatt cáfolja az ellenzék ostobaságait......

aefzuj 2022.03.09. 21:47:52

Mégis mit vártál? Te tényleg elhitted azt a sok hazugságot, amivel a média tömte az agyadat az elmúlt 77 évben? Kellemetlen....

#mimagyarok LOL

Lehetnék én is 2022.03.09. 21:49:08

@Ménár Atya: bizony atya, vannak ilyen felsőbb érdekek.
Amerikai atomtöltet igény, német gázigény, meg a világbéke (ez utóbbi értelmezése természetesen szelektív).

Lehetnék én is 2022.03.09. 21:52:37

@Gógita: hát ha az USA sportolóit is kitiltották volna minden aktív háborús cselekményért az olimpiákról - akkor a második világháború utáni éremtáblázaton valahol San Marinó és Andorra táján lennének.

Gógita 2022.03.09. 21:54:10

@antiindex: Engem 1. a kettős mérce zavar, ami nálatok már annyira bevett, hogy nyilván fel sem tűnik.
2. a Münchenben élő karmester vajon mennyire felelős ezért az egy hete folyó háborúért, amiről az ő távollétében és a megkérdezése nélkül döntöttek és indítottak?

Ha most Orbán döntene és megtámadna egy másik országot - bármilyen, szerinte jogos indokkal - és ezért te mondjuk Németországban elveszítenéd a munkádat, amit sok éve csinálsz, a világon egyedülálló módon, csak mert magyar vagy!, hogy állna a szád?
Jogosnak éreznéd?

Gógita 2022.03.09. 21:58:12

@antiindex: De nem bánom: legyen ez a bevett eljárás, a PRECEDENS, MINDENKI háborújakor!!!

Függetlenül attól, mivel dumálják körül?! Milyen a sajtója? Hány baráti ország falaz hozzá..., stb.? Abban kiegyezünk.

exterminador 2022.03.09. 22:06:16

@Bircanyíró: én speciel nem utálom az oroszokat. A hazug, gyilkos, pszchopata, bomlott elméjű Putyint - na őt viszont igen. És mindenkit, aki kiáll mellette. Ez nem egyoldalú. Az ifjabb Bushról és az iraki, afganisztáni kalandjáról ugyanez a véleményem.
Az mindenesetre tény, hogy atommal eddig csak Putyin fenyegetőzött.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.09. 22:06:59

Emlékeztek még azokra a szörnyű terrorcselekményekre, amikor ukrán terroristák repülőgépeket vezettek a moszkvai sztálin tornyokba?

Gógita 2022.03.09. 22:10:46

@arthurthedent: Gondolom már az amerikai Oroszország szakértő is hülye volt és nem jól látta, mit csinál a saját országa:

"Henry Kissinger, az amerikai külpolitika máig magasan legkiemelkedőbb alakja már 2014-ben, az Euromajdan-válság idején megjövendölte: ha a nyugati külpolitika célja nem az ország két részének megbékítése és az, hogy Ukrajna híd legyen az oroszok és Európa közt, hanem az a stratégiai cél, hogy a nyugati részt a keleti orosz blokkal szemben egyoldalúan támogatva még inkább sarokba szorítsák Moszkvát, annak nagyon hamar tragikus következményei lesznek. Igaza lett.

Nemcsak elvakult putyinisták tették felelőssé a nyugati Ukrajna-politikát a kiélezedő konfliktusért.

Hatalmas tévedés azt hinni, hogy csak a putyinista jobboldali sajtó Moszkvából távirányított narratívája az, hogy ezt a konfliktust egy nyíltan oroszellenes nyugati külpolitika provokálta ki. Kissinger, aki az amerikai külpolitikában mindenki másnál mélyebben ismeri az orosz történelmet, ismételten figyelmeztetett a veszélyre, hogy a medvét nem szabad sarokba szorítani, mert azzal gyakorlatilag kikényszerítjük, hogy támadjon. Márpedig a nyugatbarát ukrán fordulat kikényszerítése előbb softpropaganda-eszközökkel („narancsos forradalommal”), majd a kifejezetten polgárháborús helyzetet provokáló Euromajdannal pontosan a medve geopolitikai sarokba szorítását jelentette – különösen a balti országok NATO-integrációjával megfejelve. A kettő együtt már kifejezetten bekerítési manőver volt Moszkvából nézve.

Kissinger világosan látta és megfogalmazta már 2014-ben: „A Nyugatnak meg kell értenie, hogy Oroszországnak Ukrajna sosem lehet külföld, sosem csupán egy másik ország. Az orosz történelem azzal kezdődött, amit Kijevi Rusznak neveznek. Az orosz vallás is onnan terjedt el.” Vagyis az oroszok számára Ukrajnának nemcsak geostratégiai jelentősége kiemelkedő és nemcsak az ország rendkívül gazdag erőforrásai miatt fontos érdekszférájukban tartani, hanem Ukrajna az orosz identitás integráns része... bizonyos értelemben még inkább, mint mondjuk, nekünk Erdély."

És igen, lapozd vissza a háború előtti néhány hét történéseit és ha akarod meglátod a szisztematikus sarokba szorítást! De pár évvel is visszamehetsz.

Ez nem menti persze Putyinékat, hogy elveszítették a fejüket, de jelentősen árnyalja a képet.

De a fenti cikk nem is erről szól, hanem RÓLUNK. A nyugatról állít ki bizonyítványt, amit csinálunk és ahogyan emberekkel bánunk.

exterminador 2022.03.09. 22:11:30

@arthurthedent: ez a helyes hozzáállás. De nagyon sok itt a fórumon a szolgalélek.
Én részemről nagyon sajnálom az orosz népet, hogy ilyen vezetésük van. Ez egyébként nagyrészt a nyugat hibája. Nem szabadott volna elengedni őket a kilencvenes években, kaphattak volna egy új Marshall-segélyt, és akkor nem itt tartanánk.

k_istván 2022.03.09. 22:12:59

Segítek a blog írójának megvilágítani, hogy miért nem lehet ezeket a párhuzamokat megvonni az események között. Putyin a teljes nyugati világgal háborúzik. Az a baja, hogy Ukrajna inkább ide akar csatlakozni, nem pedig hozzá.
Az USA nem Németországgal háborúzott, hanem csak Irakkal. Bizonyos arab országok ezt kivetítették a teljes muszlim vallásra. Büntették is érte az amerikaiakat, és egyébként az európaiakat is. Ebben az esetben Németország maximum semleges állam, de a gyakorlatban inkább az USA szövetségese, bár emlékeim szerint nem akart és nem is vett részt a hadműveletekben.
Az izraeliek a palesztinokkal állnak harcban. Nem Németországot támadják. Hasonló a szitu az előbbihez. Egyébként meg az Izrael területén élő palesztinokkal békében él. Gázában vannak feszültségek.
Nem azt kérték az orosz művészektől, hogy Oroszországot ítéljék el, hanem Putyint és holdudvarát. Ennyit kellett volna tenniük. Ez persze okozhat nekik kellemetlenséget, de ha nem haragszol, akkor jobban sajnálom az ukrán és orosz ártatlan civil vagy nem civil (pl. besorozott kiskatona) áldozatokat. Ez olyan, mint ha egy magyarnak Orbánt vagy Gyurcsányt (bármi behelyettesíthető) kellene elítélnie. Nem a magyarokat, és nem Magyarországot. Úgy látom, hogy ezt mind a két oldalon magyarok százezrei megteszik saját önszántukból. Kérni se kell minket erre. Amerikában pedig voltak művészek, leginkább színészek, akik elítélték Bush-t az iraki háború miatt. Maguktól!

exterminador 2022.03.09. 22:15:40

@Gógita: arról a Kissingerről beszélünk, aki megszervezte 73-ban Chilében Pinochet hatalomra jutását, és a 77-es argentin puccsot? Ő konkrétan háborús bűnös. Nagyon kussolnia kéne.
Én azt tartom hatalmas tévedésnek, hogy Oroszország és Európa között valamiféle elvi ellentétet látunk. Nem. Oroszország valójában a nyugati világ része, és csak a jelenlegi vezetésük degenerált birodalmi logikája fordítja szembe az EU-val vagy a NATO-val.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.09. 22:22:11

@k_istván: ez pontos és korrekt meglátás. De ez azb"írás" nem azért született, hogy tisztán lássunk.

Gógita 2022.03.09. 22:22:39

@arthurthedent: A Molotov koktélt a tankok ellen találták ki, mert befolyt a réseken. És igen olcsó volt a páncéltörőkhöz képest. Városi harcban, felülről hatékony fegyver.

Háborúban sajnos elkerülhetetlenek a civil áldozatok, ha a csata nem korlátozódik a csatamezőkre, katonai objektumokra.

dare 2022.03.09. 22:24:47

Mariupolban nagyon sok civil halott van, egyre rosszabb hírek jönnek onnan, de ezt már napokkal korábban is sejteni lehetett, hogy ott brutális harc lesz.
Azov légió a csecsenek ellen.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/video-disznozsirral-kenik-a-toltenyeket-igy-keszulnek-az-ukran-azov-elitalakulat-harcosai-csecsenekkel-valo-leszamolasra/

Hogy lesz ebből béke?
Ha aláírnák a kormányfők a békét, ezek talán még akkor is folytatnák egymás ellen.
Nem minden támadó orosz katona, és nem minden védekező ukrán lakos bűnös, de ez a két társaság azért megéri a pénzét.

Gógita 2022.03.09. 22:30:35

@clemens: Valójában mindig egy állatfarmon élünk! Csak olykor ilyen, máskor olyan szerepekben, ki, mikor, mit húz, jobb vagy rosszabb időkben.

ez a nevem senki 2022.03.09. 22:31:08

"Weinberger amerikai hadügyminiszter egy televíziós nyilatkozatában közvetve elismerte, hogy a washingtoni kormányzatinak nem voltak bizonyítékai arról, hogy Nicaraguába szovjet harci repülőgépeket szállítottak volna. A miniszter ennek ellenére éles támadásokat intézett a sandinista kormány ellen, mert az szerinte „fenyegeti” szomszédait, sőt az Egyesült Államokat is."

Bircanyíró 2022.03.09. 22:34:49

Orosz célpontok ellen repülőt vezető ukrán terroristákra valóban nem emlékszem, de vajon tudtál-e

- Aalengyelek ellen a második világháborúban elkövetett volhíniai ukrán tömeggyilkosságokról?

- arról, hogy a kétezres évek elején a lembergi lengyel hősi temető megnyitásának többszöri elhalasztása kapcsán Ukrajna olyan ország hírébe keveredett, amely nem képes életbe léptetni korábban megkötött megállapodásokat. A helyi ukrán politikusok a lengyelek szemében olyan radikálisokká váltak, akik képtelenek a jövő érdekében bármiféle gesztust tenni.

- tudtál a néhány évvel ezelőtti ukrajnai lengyel temetők elleni vandál támadásokról, amely annyira felszította a nacionalista érzelmeket, hogy a PiS vezette lengyel kormány komoly vitába keveredett Kijevvel a második világháború történelmének és az abban résztvevő történelmi szereplők tetteinek eltérő értelmezéséről. (Az ukránok szerencséjére a lengyelek az oroszokat sokkal jobban utálják, így emiatt végül sikerült egymásra találniuk.)

- Hogy Kelet-Ukrajnában rengeteg civil áldozata is volt az ukrán hadsereg és ukrán szélsőséges szervezetek által az orosz lakosság ellen elkövetett, nyolc éven át folyó támadásoknak?

Ha érdekel, még tudom folytatni...

nemecsekerno_007 2022.03.09. 22:36:08

@exterminador: Kissinger háborús bűnös, hát persze. A kommunista Szovjetunióban biztos az volt mert megakadályozta a szovjet befolyásszerzést. Aztán a szovjetek annyira sikeresen pénzelték a nyugati baloldalt és a ballib médiát, hogy mostanra ők diktálnak.

Gógita 2022.03.09. 22:37:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Kedves "blogger". Az megvan, hogy Amerikában a díjátadókon sok művész bizony tiltakozott az olajért (ez volt a táblájukon) vívott háború miatt?"

Helyes. Csepp a tengerben.
Majd, ha MINDEN HÁBORÚT és háborúzót azonos mércével ítélnek meg és el, akkor mondhatjuk, hogy ez így oké!

Miért nem kerültek pl. az Irakot hamisított casus bellivel - ezt tudva - megtámadó, leromboló, rengeteg civilt megölő, az ISIS-t kitermelő, az egész térséget évtizedekre destabilizáló... nyugati vezetők bíróság elé? Vagy szankciós listákra????????

Amint erre őszintén tudtok válaszolni, egy hullámhosszon leszünk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.03.09. 22:37:40

@Bircanyíró:... Erre meg az ukránok lengyelbe menekülnek. Ejnye...

Bircanyíró 2022.03.09. 22:44:12

@exterminador: Az USA tudatos törekvése az, ami szétválasztja Oroszországot és az EU-t (Németországot), ez közismerten az első számú geopolitikai prioritása Washingtonnak, kormányoktól függetlenül. Ha bizonyíték kell, ez elég egyértelmű: www.youtube.com/watch?v=tMd71UIw1CE

Gógita 2022.03.09. 22:51:05

@exlex: A "mi" jelen esetben a művelt nyugati emberek és a liberális demokrata nyugati jogállamok.

Amelyek, akik, most polgármesterek, sportszövetségek... hiszterizált, megfelelési kényszeres politikusok kezébe tették le az ítélkezés és büntetés jogát. A jog, a bíróságok helyett. Nagyon jogállami.
Csak rá kell bökni emberekre és azt mondani, hogy BŰNÖS! És kész!
Orosz? BŰNÖS! Kirúgni, elvenne a MAGÁN tulajdonát... Ez jogállami, nem?

Miben más ez, mint ha az orosz helyett zsidó vagy német, vagy magyar, vagy más nép, rassz van megnevezve?
Szerintem semmiben.

Könnyű okot találni, hogy miért bűnösök éppen A zsidók, A magyarok, A németek... Csak fantázia kérdése. És már lehet is kirúgni, kvótázni, szankcionálni, vagyont elkobozni (ja, oké, zárolni)...
Aki nem látja a párhuzamot, azt sajnálom.
És a kettős mércét sem.

pista18722 2022.03.09. 22:55:51

@Gógita: Néhány nyugati ember és szervezet egyéni akcióját azonosítod A NYUGATTAL. Szánalmasan előítéletes, irracionális a "gondolkodásod". Nagyon sok ember megtartotta orosz ismerőseit és barátait, nagyon sok szervezet az orosz művészeit és sportolóit. Nekem van orosz ismerősöm, semmit nem tettem ellene.

Gógita 2022.03.09. 22:57:45

@Boldeone2: "hiszen egy nyilvánvalóan terjeszkedő egyeduralmat , egy diktatórikus erőszakrendet támogattak"

A háború valós okai mindenek csak nem nyilvánvalóak!!!
És ki terjeszkedett jobban az elmúlt pár évtizedben a világban? Ki INDÍTOTT több háborút? Az USA vagy Oroszország?

Ezek a kérdések mindenek csak nem egyértelműek.

Legfeljebb azoknak egyértelműek ezek a kategorikus kijelentések, akik nem hajlandóak meglátni a másik fél/felek álláspontját, érveit, okait.
Sosem fekete-fehér ez.

Gógita 2022.03.09. 22:59:50

@pista18722: Helyes! Mutass jó példát továbbra is!
Ne azért büntessünk embereket, mert oroszok (zsidók, palesztinok, németek...).

pista18722 2022.03.09. 23:00:25

@Bircanyíró: tudsz-e a Holodomorról? tudod-e, hogy az oroszok több millió ukránt irtottak ki? tudod-e, hogy Horthy 400 ezer zsidót deportált? miért reklámozod, hogy sötét barom vagy?!

pista18722 2022.03.09. 23:02:46

@dare: nem az ukránok támadtak, te köcsög!

Gógita 2022.03.09. 23:03:31

@Boldeone2: "Tehát: Bushtól az Irakba behatoló , irakiakra lövöldöző, nèpirtó, romboló katonáig mindenki bűnös kollektív èrtelemben .
Nem lehet feloldozás , hogy "parancsra tettük "
Az ölèst soha nem legitimálja semmi! "

Igazad van!
Ne mérjünk más mércével!!!
Pont erről beszélek!

Bircanyíró 2022.03.09. 23:07:35

@pista18722: agyilag sajnos rokkantnak tűnsz, valószínűleg ezért nem értem a fejtegetésedet...

Kiegészítésként dobok ide egy magyar vonatkozású példát néhány évvel ezelőttről:

Szíjjártó Péter külügyminiszter az M1 reggeli műsorában. „egészen elképesztő folyamat zajlik Ukrajnában, a szélsőséges politikai eszmék előretörőben vannak. Ez látszik az ukrán parlament által elfogadott törvényekből, amelyek rendkívül súlyosan korlátozzák a kisebbségek jogait, és látszik abból is, hogy Kárpátalján folyamatosan megfélemlítik a magyar nemzeti közösség tagjait.”

forrás: index.hu/kulfold/2018/02/27/ukrajna_karpatalja_ungvar_kmksz_tuz_iroda/

Nem rajongok Szíjjártóért, de a helyzet az, hogy amit mi magyar pozícióból jól láthattunk, az sajnos Nyugaton nem érte el az ingerküszöböt sem. Az oroszok is részben ezen akadtak ki!

pista18722 2022.03.09. 23:08:20

@Bircanyíró: voltak az iraki háborúban is bojkottálók.

www.corpwatch.org/article/eu-boycott-american-goods-over-iraq-war-gains-momentum

és az ENSZ többség akkor a háború mellett volt, most meg ellene.

en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1441

tudom, nem fogod fel, mert elmebeteg vagy. csak miért reklámozod?

Boldeone2 2022.03.09. 23:09:12

@Gógita: háború valós okai mindenek csak nem nyilvánvalóak!!!
És ki terjeszkedett jobban az elmúlt pár évtizedben a világban? Ki INDÍTOTT több háborút? Az USA vagy Oroszország?
Ezek a kérdések mindenek csak nem egyértelműek."

- Senkit nem èrdekelnek a szerinted valós okok! Egy háború soha nem idokolható, különösen egy olyan országgal szemben a amely NEM támadott meg senkit , de már jelentős rèszèt elcsatolták, elvettèk tőle erővel defacto\jure. Ukrajna csak vèdekezik!
Vagyis : egyèrtelmű , irracionális, ès galád cselekmèny egy független állam ellen háborút indítani, ezreket megölni , milliókat menekült sorba taszítani!
Itt Közèp- Európában az USA a szövetsègesük, az orosz\ szovjet pedig agresszor , hódító, elnyomó . Ezt remèlem felfogod!

Lehetnék én is 2022.03.09. 23:09:46

@exterminador: valaki már dobott is le atomot. Emléxel?

pista18722 2022.03.09. 23:10:27

@Gógita: Irak rohanta le Kuwaitot.

Gógita 2022.03.09. 23:11:04

@Bircanyíró: Van aki érti. Köszi!
Van, aki meg úgy tesz, mintha nem értené. :-(
És annak, azoknak írhatunk akármit.

pista18722 2022.03.09. 23:12:24

@Gógita: a Bush kormány 3 indokkal támadta meg irakot, és ENSZ határozat támasztotta alá. tudatlan idióta vagy

Boldeone2 2022.03.09. 23:12:40

@Gógita: Az ölèst soha nem legitimálja semmi! "

Igazad van!
Vagyis igazam van! Ennyi !

Az USA a szövetsègesünk , Oroszország \ Szovjetunió pedig Közèp- Európa ès Kelet - Európa elnyomó hatalma . Ez orosz \ szovjet eddig csak vért hozott ès könnyeket Európában ezen felère

Gógita 2022.03.09. 23:13:37

@pista18722: Akkor, amikor az amerikaiak bizonyítékot hamisíttattak arról, hogy "Szaddámnak tömegpusztító fegyverei vannak" és megtámadták Irakot?

Szerintem nem. Máskor történt az.

pista18722 2022.03.09. 23:14:25

@Gógita: semmiféle kettős mércét nem bizonyítottál. egyes emberek most bojkottáltak oroszokat. a hozzád hasonló, hülye idióták Amerikát is bojkottálták, csak már nem emlékszel rá, mert eloittad az agyad, de hoztam rá linket.

fingod nincs a világról, hazudozol, hülyeségeket írsz.

a karmester egyébként majd perel, és meg fogja nyerni a pert

Boldeone2 2022.03.09. 23:14:57

Így van! plusz egy kb. 40 országból álló közös koalíció a hadviselő fèl
Irak megtámadta a szomszèdos országokat , ráadásul , Ukrajna nem

pista18722 2022.03.09. 23:16:53

@Gógita: voltak tömegpusztító fegyverei, be is vetette.

pista18722 2022.03.09. 23:18:32

@Gógita: nyuszika, ha te bemész egy baknba, fegyverrel hadonászol, lelősz egy pár túszt, és két órával később, miután megtárgyaltad a rendőrséggel, hogy kijössz, de nem emeled fel a kezed, akkor úgy lepuffantanak, mint egy rühes kutyát. és hiába sírsz, hogy te 2 ürával előtte öltél embert, és már eldobtad a fegyvert!

bazdmeg, NEM EMELTED FEL A KEZED!

Boldeone2 2022.03.09. 23:20:05

Szaddam vegyi fegyvereket alkalmazott a kurdok ellen ( kèsőbb saját bevallása szerint már nem )
Az oroszok szövetsègese a szír elnök is nèpirtókènt lèpett fel , ahogy az oroszok is minden erkölcsi dilemma nèlkül bombázták a lakosságot Szíriában

nemecsekerno_007 2022.03.09. 23:20:32

@pista18722: Oszt Irak hol határos a Egyesült Államokkal töki?!?!
Gondolom térképet láttál már.
Az Azov Légió kivette már az SS jelet a címeréből te náci nyalonc?!?

dare 2022.03.09. 23:21:27

@pista18722: Nem az ukránok támadtak, senki nem mondta ezt, de ha valakinek már nincs hova hátrálnia, az sajnos sokszor hoz már meggondolatlan döntést.
Jelen pillanatban ezt látjuk.
Csak azt nem értem, ha ennyire tisztában volt már évtizedek óta minden szakértő abban, hogy Putyin sajnos ilyen, akkor miért kellett a sarokba szorítani?
Diplomáciai bravúr?
Vagy ez volt a cél?
Nem lett volna ésszerűbb, ha megvárják míg nyugdíjba megy, és talán egy fokkal rugalmasabb, kevésbé vonalas gondolkodású orosz elnökkel csinálták volna meg azt a poént, hogy felajánlják Ukrajnának a NATO csatlakozást?
Ez az amit én nem értek, ha mindenki tud róla már hosszú évek óta mindent, akkor hogy kerülhetünk ilyen helyzetbe most.

Gógita 2022.03.09. 23:21:48

@Boldeone2: Háromszor avatkoztak be:

1848-49: Ekkor a Habsburgok hívására. (Ők kértek kegyemet az aradiaknak a Habsburgoktól.)
1944-45: Ekkor a NYUGATI szövetségesekkel ebben megegyezve és miután mi megtámadtuk őket.
1956: Ekkor - szintén a nyugatiakkal ebben megegyezve - a Szovjet Birodalom részei voltunk. Kollaboráns, kommunista-szocialista magyar kormányokkal.

Szóval, hogy volt ez a mindig is ellenségek voltak és elnyomtak minket?

Vonától:

"5. A történelmi tapasztalat

Persze biztosan vannak, akik a fenti érvek ellenére is azt mondják, ne higgyünk abban nagyon, hogy orosz irányból biztonságban vagyunk, hiszen a történelmünk egészen másról beszél. Ott van a két nagy szabadságharcunk, mindkettőt az oroszok fojtották vérbe. Való igaz, de érdemes azért egy picit mélyebbre ásni.

Az orosz seregek a történelem során háromszor indítottak háborút Magyarország ellen – 1849, 1944–45, 1956 –, tehát vannak fájó és véres emlékeink arról, milyen az, amikor „jönnek a ruszkik”.

Ha azonban ezeket megvizsgáljuk, azt látjuk, a képlet nem ilyen egyszerű. 1849-ben a Habsburg császár kérésére, a két birodalom között lévő szövetség értelmében hívták be hazánkba az orosz csapatokat. A második világháború végén szintén a nyugati nagyhatalmakkal megegyezve lépték át a magyar határokat, hogy továbbmenve legyőzzék a náci Németországot. 1956-ban pedig a világháború alatti megállapodások értelmében, egy keleti blokkhoz tartozó tagállamban kitört forradalom és szabadságharc leverésére robogtak be az orosz tankok. Nekünk végtelenül fájdalmas volt, és bár számtalan szimpátiagesztust kaptunk a Nyugat részéről, semmi egyebet, hiszen a második világháború alatt éppen ők állapodtak meg még Sztálinnal arról, hogy mi az orosz érdekszférába fogunk tartozni. Egy szó, mint száz: az oroszok brutális katonai agresszióját nagyon jól ismerjük. Megszenvedtük. De ne felejtsük el, hogy abból kettő a Nyugattal egyetértésben, egy pedig nyugati asszisztálás mellett történt. Miért fontos ez? Nem azért, hogy a Nyugatra haragudjunk, hanem azért, hogy megértsük, amit a negyedik pont végén már kimondtam: Magyarország nem képezi és a történelem során nem is képezte az orosz terjeszkedés tárgyát. Oroszországnak itt a befolyás kell, nem a terület. Ez persze még nem olyan jó hír, de mindig jobb, mint ha rakéták csapódnának az épületeinkbe. És minden választási feszültség és számítás ellenére mindenkit arra kérek, ne fessünk olyan ördögöket a falra, amelyek nem léteznek. Bőven elég az is, ami most kiszabadult."

index.hu/velemeny/2022/03/09/vona-gabor-ot-ok-orosz-tamadas-magyarorszag-ellen-ukrajna-haboru/

pista18722 2022.03.09. 23:23:40

@Gógita:

ahogy mondtam, az USÁ-nak ez a három fő érve volt a háborúra:

"a regime that developed and used weapons of mass destruction,

that harbored and supported terrorists, committed outrageous human rights abuses and

defied the just demands of the United Nations and the world"

en.wikipedia.org/wiki/Rationale_for_the_Iraq_War

MINDHÁROM IGAZ VOLT.

és it tmég találhatsz pár másik indokot

en.wikipedia.org/wiki/Authorization_for_Use_of_Military_Force_Against_Iraq_Resolution_of_2002#Passage_of_the_full_resolution

Bircanyíró 2022.03.09. 23:25:06

@pista18722: lécci egy hiteles linket erre mellékelj! (és ne igyál annyit...)

pista18722 2022.03.09. 23:25:52

@Gógita: értem, tehát szerinted, ha az USA 91 után Irakban maradt volna, akkor nyugodtan kiirthatta volna egész Irakot 2003-ban, szerinted az helyes lett volna.

szánalmasan beteg vagy.

pista18722 2022.03.09. 23:27:05

@Bircanyíró: tudom, hogy idióta, sötét selejt vagy, de nem kell reklámoznod!

en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_chemical_weapons_program

Gógita 2022.03.09. 23:27:38

@arthurthedent: "Ennek ellenére racionális érvekkel írtam le, hogy miért ítélem el azt amit az orosz felsővezetés csinál."

A felsővezetés! Tehát nem a müncheni karmester vagy a Bolsoj Színház másik karmestere, sem a sportolók, sem a CERN orosz munkatársai...!!!!
Ugye?

pista18722 2022.03.09. 23:32:25

@dare: "valakinek már nincs hova hátrálnia,"

miféle nincs hova hátrálnia? Putyin 2014 óta nemzetközi szerződést szegve elfoglalta a Krímet és a Donbast.

és Oroszországot kurvára senki nem támadta meg ebben az időszakban.

hazudsz, tudatlan vagy idióta vagy.

nemecsekerno_007 2022.03.09. 23:33:36

@Bircanyíró: Monroe-elv. Szelektív a memóriájuk ezeknek vér-Hópihéknek.
Az külön röhej, hogy Edward Snowden miért is lakik Moszkvában.
Egyébként 2004-ben szivárogtatott és még ebben az évben foglalta el Oroszország a Krimet. Vajon milyen infókhoz juthatott az amerikai doksikból?

pista18722 2022.03.09. 23:34:09

@Bircanyíró: kértél linket, megkaptad. ennyi, idióta vagy.

Gógita 2022.03.09. 23:34:31

@arthurthedent: "Mert a legvérlázítóbb az, hogy moszkvában a lakosság egy jelentős része úgy gondolja, hogy az igazság az ő oldalukon áll, hogy ők csak segítenek az ukránokon, hogy oroszország soha nem harcolna az ukrán testvérek ellen, hogy a nato igazságtalan kampányt folytat ellenük, hogy az igazság az ő oldalunok áll."

És miért ne gondolhatnák ezt ők így?
Ez mitől kevésbé valid, mint másoknak mást gondolni?

Az amerikai nem ezt hiszi minden háborújukról?
Nem ezt gondolták az irakiak, afgánok.. a túloldalon?
Nem ugyanezt gondolja a maga igazáról az izraeli is meg a palesztin is???

Gógita 2022.03.09. 23:39:40

@arthurthedent: "Bár mondjuk naív dolog ebben hinnem, amikor még a magyarok is azzal jönnek, hogy "jó-jó, de az ukránok hergelték őket, mert miért is akartak európához tartozni, amikor orosz uralom alatt is élhetnének" "

Ezt így csak te mondod! Senki más. A "magyarok" nem.
Szalmabábot kreálsz és legyőzöd (magad).

Bircanyíró 2022.03.09. 23:40:40

@pista18722: Már egy 2001-es UKRÁN népszámlálás szerint is 58% volt az oroszok aránya a Krímben, míg az ukránoké 23%. (plusz tatárok és egyebek). Ráadásul időtlen idők óta a Krímben állomásozott a fekete-tengeri orosz flotta, erről államközi szerződés is volt. Szerinted ilyen szituban mit kellett volna reagálniuk az oroszoknak az ukrán NATO-tagság belengetésére és az orosz nyelv hivatalos használatát betiltó ukrán törvényjavaslatra? Az oroszok ráadásul népszavazást is rendeztek, amelyet bár eleinte sokan fikáztak és hamisnak nyilvánítottak, ám azóta gyakorlatilag valamennyi nyugati felmérés azt az eredményt igazolta vissza. (a hazug, egyoldalú ukrán és nyugati narratíva erről nem szól, mint ahogyan azt sem reklámozzák, hogy a Krím háború nélkül került orosz kézre, sőt az ott állomásozó ukrán alakulatok nagyobb része is önként átállt az oroszokhoz!) Tévhit sajnos, hogy csak az orosz média hazudik!

nemecsekerno_007 2022.03.09. 23:41:37

@pista18722: Ezt a mellébeszélést baszd meg. Neked is kéne egy SS tetkó, csak nem a vércsoportod hanem Kettős Mérce.

Boldeone2 2022.03.09. 23:42:35

@Gógita: De ne felejtsük el, hogy abból kettő a Nyugattal egyetértésben, egy pedig nyugati asszisztálás mellett történt. Miért fontos ez? Nem azért, hogy a Nyugatra haragudjunk, hanem azért, hogy megértsük, amit a negyedik pont végén már kimondtam: Magyarország nem képezi és a történelem során nem is képezte az orosz terjeszkedés tárgyát.

- Dehogynem kèpezte ! Már első világháború kirobbantását okozó Gavrilo Princip merènylőt is az orosz cár pènzelte , hogy befolyást szerezzen a Balkánon , a Monarchia rovására , kèsőbb a világkommunizmus eszmèi is Oroszország felől terjedtek elsősorban, majd 1945 februárban Sztálin megszerezte Közèp- EU jelentős rèszèt, de nem azèrt , mert a "nyugat eladott "- hanem mert a hadihelyzet miatt már a szovjet diktálta feltèleket a másik 2 szövetsègesnek ( èppen elesett lassan Budapest )

Ha a szovjet \orszok nem akarják volna kiterjeszteni a befolyási övezetüket , akkor 54-ben kivonulnak ,mint Ausztriaból , vagyis bukott az az érv , hogy nem kèpeztük az orosz terjeszjedès tárgyát!
56-ban sem "adott el "a nyugat :akkor már voltak atomfegyverek , ès az atomháborút akkor sem kockáztatták (+ a szuezi válság )

Nem vèletlen menekült volt orosz èrdekszfèra ország a NATO-ba , önkènt , maguk kertèk a felvètelt , hiszen minden állam veszèlyes, agresszív ès terjeszkedő hatalomkènt tekint Oroszorszagra
Vagyis : a tènyek azt mondják , de: az orosz terjeszkedès tárgyát kèpezhetjük . Más kerdès, hogy ahhoz ma már gyengèk.
Meg a NATO sokkal erősebb

pista18722 2022.03.09. 23:43:40

@Gógita: @Bircanyíró:

összefoglalom a különbségeket, amelyeket bizonyítottam.

1) Irak megtámadta korábban Kuvaitot, Ukrajna nem támadott meg az utóbbi időben senkit, az utóbbi időben 2014-ben is Putyin annektálta törvénytelenül a Krímet

2) Szaddamnak voltak vegyifegyverei és használta őket, Ukrajnának nincsenek.

3) Irakban ott volt az Al Quaida, amely terrortámadásokat végzett az USA ellen, az USa így a saját biztonsága érdekében járt el. Ukrajna nem hajtott végre terrortámadásokat Oroszországban

4) Szaddam nem működött közre az ENSZ-szel. Ukrajnát az ENSZ iszonyatos többséggel támogatta.

EZ MIND KURVA NAGY KÜLÖNBSÉG

ennek ellenére mindkét hábprú idején voltak olyan buzgó személyek, akik bojkottálták az adott országot.

EZ MEG NEM KÜLÖNBSÉG

úgyhogy feldugod a kettős mércédet magadnak, te idióta barom!

Bircanyíró 2022.03.09. 23:47:26

@pista18722: Matyikám, olvass utána lécci, a Donbaszt az oroszok csak most foglalták el! Nyolc éven át ott egy polgárháború volt, orosz nemzetiségű ukránok és nacionalista ukránok között. Ja, hogy az oroszok nyújtottak némi burkolt (vagy kevésbé burkolt) segítséget a saját nemzetiségükhöz tartozóknak? Vagy nekik nem lehet, mert az csúnya agresszió, ám lengyel, cseh, amerikai és egyéb zsoldosok, önkéntesek büszkén harcolhatnak az ukránok oldalán, kormányaik nyílt beleegyezésével!
Már megint az a fránya kettős mérce!

pista18722 2022.03.09. 23:47:53

@Bircanyíró:

Oroszország aláírta, hogy elismeri Ukrajna területi szuverenitását.

fr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9morandum_de_Budapest

Putyin 2014-től kezdve egy nemzetközi bűnöző volt. Oroszországot lehetett volna indokkal megtámadni.

Luhanskban 58%-kal az Ukránok vannak többségben.

en.wikipedia.org/wiki/Luhansk_Oblast#Demographics

tudatlan, elmebeteg, idióta Putiyn faszszopó barom vagy.

Boldeone2 2022.03.09. 23:48:21

majd 1945 februárban Sztálin megszerezte Közèp- EU jelentős rèszèt,

Itt Jaltáról van szó. Churchill volt a leggyengèbb pozícióban , aki tiltakozott Sztálin diktátumával szemben , de ekkor már olyan szinten előrenyomultak az oroszok, hogy nem volt más lehetősèg
Ausztriából is 1954! - ben vonult ki a szovjet -orosz , ennyire nem akart terjeszkedni ..

Bircanyíró 2022.03.09. 23:52:29

@pista18722: Akkorákat csúsztatsz, hogy az talán annál a síkosítónál is jobb, mint amit az ánuszodra kensz párzás előtt.

pista18722 2022.03.09. 23:52:50

@Bircanyíró: felesleges azon vitázni, melyik évben foglalta el Putyin a Donbaszt, az is egy nemzetközi bűntény volt, ami Oroszország megtámadására indok. Puytin egy nemzetközi bűnöző

Boldeone2 2022.03.09. 23:53:55

Putyin nácizása is hiteltelen , hiszen ez a volt KGB- s patkány maga is az ultranacionalizmusba fordult . A motorosbandája , Putyin motorosai nem egy embert kinyírtak már , itt szomszèdben a "szlovák honvèdek " szlovák nácikat , úgymond kikèpeztèk . Ennek a szervezetnek fegyverei is vannak ...Vajon miért használnák?

bordon 2022.03.09. 23:55:04

@Gógita: Nyugaton azért sokkal több vélemény van ám, siman tüntetnek a saját kormány, az országuk háborúja ellen, leszerelésért, bázisok bezárásáért, atomfegyverek telepítése ellen, sőt olyakor leköpik a katonát, aki hazatér a háborúból. Vagy az elesett katonáik temetésén tüntetnek szélsőséges keresztények (Amerikában) és isten büntetésének tekintik a halálukat, pokolra jutásukat hirdetik. Westboro Baptist Church-nek érdemes utánaolvasni. Nyugaton lehet tiltakozni a háború ellen.
@nemecsekerno_007: A ruszki hadsereg és légierő maig önkényuralmi szimbólumokat használ (vörös csillag) sőt kontrétan szovjet zászló alatt vonulnak.
Jó lett volna Oroszországot demilitatizálni, atommentesíteni és felosztani a szovjet fasizmus bukása után.
Sajnos ahogy Németország az első világháborút követő zűravar után felemelte Hitlert, mint erős vezetőt, majd a nemzeti büszkeséget háborúba fordította, úgy Oroszországban ugyanezek a folyamatok zajlottak le, Putyin ugyanazt az utat járta be, mint Hitler.
Oroszországot pacifikálni kell ezután. Gazdasági szankciókkal kell szétverni az oroszok térdét, hogy a földre essenek, aztán ha kiszenvedtek, akkor szétszedni az összeharácsolt országot és újraépíteni normálisan.

pista18722 2022.03.09. 23:55:20

@Bircanyíró: összefoglalom a különbségeket, amelyeket bizonyítottam.

1) Irak megtámadta korábban Kuvaitot, Ukrajna nem támadott meg az utóbbi időben senkit, az utóbbi időben 2014-ben is Putyin annektálta törvénytelenül a Krímet

2) Szaddamnak voltak vegyifegyverei és használta őket, Ukrajnának nincsenek.

3) Irakban ott volt az Al Quaida, amely terrortámadásokat végzett az USA ellen, az USa így a saját biztonsága érdekében járt el. Ukrajna nem hajtott végre terrortámadásokat Oroszországban

4) Szaddam nem működött közre az ENSZ-szel. Ukrajnát az ENSZ iszonyatos többséggel támogatta.

EZ MIND KURVA NAGY KÜLÖNBSÉG

ennek ellenére mindkét hábprú idején voltak olyan buzgó személyek, akik bojkottálták az adott országot.

EZ MEG NEM KÜLÖNBSÉG

úgyhogy feldugod a kettős mércédet magadnak, te idióta barom!

Bircanyíró 2022.03.09. 23:56:20

@pista18722: Tehát az a 39% orosz az egyszerűen lóf@sz, ne is foglalkozzunk vele? Tehát az erdélyi magyaroknak is bátran mutassanak lóf@szt a románok, hiszen arányuk szinte mindenhol jóval kisebb ennél!!??

Boldeone2 2022.03.09. 23:57:27

....ráadásul , otthon is kinyíratja politikai ellenfeleit , ahogy elődei tettèk ....Politkovszkaja, Boris Nemcov ès lehetne sorolni a neveket...
Mára egy paranoiás , pszichopata őrült lett belőle...

pista18722 2022.03.10. 00:03:26

@Bircanyíró: tehát 39%-kal simán elfoglalhat egy ország egy másikat? akkor is, ha aláírta a nemzetközi szerződést, hogy kölön tuti biztosan nem fogja?

szerinted egyébként az ANschluss jogos volt, te büdös náci, és Németország nyugodtan elfoglalhatja Svájcot. Belgiumot meg Hollandia és Franciaország is.

BETEG VAGY, PUTYIN-FASZSZOPÓ, NAGYON BETEG!

bordon 2022.03.10. 00:04:46

@nemecsekerno_007: A ruszkik szovjet zászlók alatt vonulnak. A katonai paradéikon mindig is használták azokat, de most már az Ukrajnában vonuló tankjaikon is ott vannak a népirtó, ukránokat milliószámra gyilkoló diktatúra lobogói.

pbs.twimg.com/media/FMbkTSMWYCMXIu9.jpg

Gógita 2022.03.10. 00:06:06

@k_istván: "Nem azt kérték az orosz művészektől, hogy Oroszországot ítéljék el, hanem Putyint és holdudvarát. Ennyit kellett volna tenniük."

Tényleg nem értitek, hogy ha ezt így gondoljátok, miért nem gondoltátok így akkor is , amikor az USA indított agresszorként háborúkat tőle x ezer kilométerekre lévő, őt nem fenyegető országok, népek ellen???
Miért nem kellet az amerikai művészeknek, sportolóknak nyilvánosan elhatárolódniuk Bushtól??? Amerika háborúitól? Állásvesztés terhe mellett??? Ultimátumokkal kikényszerítve?

Komolyan olyan nehéz ezt megérteni? Hogy kettős mércét alkalmaztok és úgy, hogy az magától értetődő és normális számotokra? Észre sem veszitek és ez az igazán ijesztő és szomorú.

Bircanyíró 2022.03.10. 00:12:13

@pista18722: Tények és előzmények: már a független Ukrajna első parlamenti választásaival egyidőben véleménynyilvánító népszavazást rendeztek a Donyecki és Luhanszki területeken. A kérdések közt szerepelt, hogy az oroszt Ukrajna egyik hivatalos nyelvévé kellene-e tenni, hogy legyen-e közigazgatási nyelv a két területen, hogy Ukrajna alakuljon-e föderációvá, és szorosabb kapcsolatokra van-e szükség a Független Államok Közösségével. A szavazók közel 90 százaléka igennel válaszolt ezekre a kérdésekre. Azonban egyik dolog sem valósult meg: Ukrajna nem föderalizálódott, az ukrán maradt az egyetlen hivatalos nyelv és a Donbasz nem kapott autonómiát. Érdekesség, hogy a Donbasz nyelvi értelemben kétharmados arányban orosz, mivel az ott élő ukránok egy része is ezt tekinti anyanyelvének. Mellesleg Zelenszkij, a jelenlegi államfő is orosz anyanyelvű, pár éve még alig beszélt ukránul.
Más természetű, de ugyancsak tanulságos adat, hogy 2014-ig az ukránok 78%-a tekitett baráti-testvéri népként az oroszra. A nyugati közreműködéssel (5 milliárd dollárnyi amerikai támogatással) kiprovokált kijevi puccsot követően aztán beindult a nacionalizmus gőzhengere... végül az oroszok is begőzöltek és most itt van ez a szerencsétlen háború, aminek az ukránok, az oroszok, az európaiak mind a vesztesei lesznek, de marad egy nagy nyertes is, aki majd tripla áron szállíthat nyersanyagokat az óceánon át!

Boldeone2 2022.03.10. 00:13:15

@Gógita: Észre sem veszitek és ez az igazán ijesztő és szomorú."

- A legszomorúbb az, hogy sokan vagytok ebben az országban akik egy már korábban is gazemberkènt , erkölcstelenül viselkedő , agresszív, ultranacionalista, birodalomèpítő diktátor ukrajnai nèpirtó rèmtetteit üdvözlitek!
Erre nincs mentsèg !

Bircanyíró 2022.03.10. 00:13:53

@Gógita: Sajnos hiába, nem értik...

Gógita 2022.03.10. 00:14:00

@exterminador: Tehát Kissinger pontosan tudja milyenek az USA módszerei!!! Nem a levegőbe beszél, mint itt(hon) oly sokan.

Nem, az oroszokat Európa nyugati fele kezeli és kezelte mindig is páriaként. És rekesztette ki Európából. Éppen, mint most. Mindig volt rá indok.

A Romanovoknak pl. azért kellett kommunisták kezétől családostól, gyerekestől meghalniuk, mert a saját unokatesójuk sem segített nekik (az angol király)...
És ez történelmi hagyomány.

Gógita 2022.03.10. 00:14:47

@Bircanyíró: Tudom. Reménytelen.
De legalább leírtam ezt is.

dare 2022.03.10. 00:16:44

@pista18722: Mostanra olyan helyzetbe került Putyin Zelenszkij miatt, hogy szerintem napokig rágta a kefét, hogy mi a fenét is csináljon most.
A lehető legrosszabb döntést hozta meg, de ehhez a döntéshez valami oda kellett hogy terelje.
Nem úri passzióból háborúzik most (pláne amit még így is lehet el fog veszíteni), de Ukrajna vagy Belorusszia elengedése nagyon fájna neki, nem így szeretett volna visszavonulni.
Ezért nekünk most azon kell vitatkozni, hogy mekkora őrült Putyin.
Kb mint a 2. vh előtt vitatkoztak rengetegen, hogy mekkora őrült ez a kis bajszos.
Nem láttuk ezt jönni, sajnos mindig ilyen mázsás súlyokat gördít elénk a történelem, és mi csak sodródunk az eseményekkel.

Bircanyíró 2022.03.10. 00:17:02

@Boldeone2: Gyűlölöm a háborút és nem áll szándékomban mentegetni. De a kettős mérce akkor is elfogadhatatlan, emiatt a nyugatnak ilyen hozzáállással egyszerűen nincs erkölcsi alapja ahhoz, amiről szónokol.

Boldeone2 2022.03.10. 00:18:43

@Bircanyíró: A " nacionalimus gőzhengere " Oroszországban is beindult , ne felejtsük ! Az összes orosz parlamenti párt nacionalista \putyinista , illetve, állampárti rezsim van
Ukrajnában leglább változik a hatalom : Zelenszkij is győzni tudott , outsiderkènt , aki először pragmatikus módon állt az orosz kerdèshez
Oroszország viszont egy autoriter rezsim :Putyin volt , van , lesz ...

Boldeone2 2022.03.10. 00:22:37

@Bircanyíró: Èn nem nyugati , hanem magyar mèrcèvel mèrek ! A felmenőim kristálytisztán elmondták mi volt 1945-ben meg 1956-ban
Èn nem hiszem az orosz egy szavát sem ! Nem sokat változtak azóta: erőszakhatalom maradt

Boldeone2 2022.03.10. 00:24:00

@Bircanyíró: A családom többszörös áldozata a szovjet " felszabadítóknak"
Soha többet orosz csizmát Európára!

Boldeone2 2022.03.10. 00:26:56

https://hvg.hu/vilag/20220309_Herszon_letartoztatasok_Roszgvargyija_tuntetesek_haboru"

- Ocsmány fèrgek ezek ! Ugyanaz a szellemisèg , mint 1945- ben , vagy 56- ban....

Bircanyíró 2022.03.10. 00:28:48

Továbbá gyűlölöm a nem tudásnak és dezinformálásnak azt a szintjét is, amit magam körül látok: mindenki számára evidencia, hogy az oroszok a rosszak, Putyin egy őrült, a moszkvai propaganda csupa fakenews, miközben bizonyítékok tömkelege van arra vonatkozóan, hogy a nyugati (amerikai központú) média csúsztat, ellhallgat és évtizedek óta tudatosan hergeli a közvéleményt az oroszok ellen. Putyinnak végül már alig maradt vesztenivalója. Ha a tényadatokat kiterítenénk egy sakktáblára, jól látszódna, hogy ki az aki cinkelt bábúkkal minden eszközzel mattot akar adni!
Sajnos az árát velünk (Európával) fizetteti meg!
Mindenkinek ajánlom, hogy keressen rá a neten az orosz és az amerikai (NATO) katonai támaszpontokat jelölő térképekre - rengeteg ilyen van - azokon jól látszik az állás (és bizony nem azt mutatja, hogy az oroszoknak van világbirodalmi törekvése)

Gógita 2022.03.10. 00:29:00

@Boldeone2: Ez jó. Ukrajna a "jelentős részét" a területeinek eleve KAPTA valakitől! Kárpátalja annyira ukrán, mint a Krím vagy pár más terület!!!
Mióta is létezik ez az Ukrajna, és így?

Ne már!

Bircanyíró 2022.03.10. 00:30:40

@Boldeone2: Zelenszkij nagyrészt azért győzött, mert az orosz kisebbség tőle várta a helyzet jobbra fordulását. (Ez politikai értelemben meg is történt, de sajnos ettől senkinek nem lett jobb.)

dare 2022.03.10. 00:31:53

"Zelenszkij az ABC News amerikai televíziós csatornának adott interjújában elmondta, Ukrajna kész-e eleget tenni az Oroszországi Föderáció tűzszüneti követeléseinek:

megváltoztatni az alkotmányt és megtagadni a NATO-csatlakozást
elismerni a Krímet orosznak, elismerni az úgynevezett LPR/DPR függetlenségét.
„Mert ez nem rólam szól, hanem az emberekről, akik megválasztottak. Ami a NATO-t illeti, elvesztettem az érdeklődésemet a kérdés iránt, miután rájöttünk, hogy a NATO nem kész felvenni Ukrajnát. A szövetség fél az ellentmondásos dolgoktól és az Orosz Föderációval való konfrontációtól” – tette hozzá az ukrán elnök, aki szerint Ukrajna nem akar olyan ország lenni, amely „térden állva könyörög valamiért, és mi nem leszünk ilyen ország, én nem akarok ilyen elnök lenni”.
Én a biztonsági garanciákról beszélek. Úgy gondolom, az ideiglenesen megszállt területekkel, és az el nem ismert köztársaságokkal kapcsolatos pontokban, amelyeket az Orosz Föderáción kívül senki sem ismer el, tudunk tárgyalni és kompromisszumot találni

– mondta a beszélgetés során Zelenszkij, aki kiemelte: kulcskérdés, hogy ezeken a területeken hogyan fognak élni azok az emberek, akik Ukrajna részévé akarnak válni."

Teljesen világos beszéd, lehet közel van végre egy olyan béketárgyalás, ami eredményre is fog vezetni.

Gógita 2022.03.10. 00:32:21

@pista18722: Putyinék hány indokot mondtak?
És kit érdekel? Ha az USA azt mondja, hogy nem érdekesek?
Ez a baj. Meg, hogy nem látod át.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.03.10. 00:34:43

@Gógita: Szánalmas hogy mentegeted az oroszokat. Ki a fas.zt érdekel mit csinált az USA? A rohadt ruszkik gyerekeket gyilkolnak.

Gógita 2022.03.10. 00:35:00

@pista18722: Másik iraki háborúról beszélsz? Direkt?

Gógita 2022.03.10. 00:36:57

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát igen, itt a baj: "Ki a fas.zt érdekel mit csinált az USA?"

Ha az USA gyilkolja a gyerekeket szerte a világon, kussolsz. :-(

Gógita 2022.03.10. 00:41:03

@pista18722: "voltak tömegpusztító fegyverei, be is vetette. "

Ja, ha egy alternatív valóságban élsz úgy nehéz szót érteni.

"BBC: nincsenek tömegpusztító fegyverek Irakban

Nem talált tömegpusztító fegyvereket az a feltáró bizottság, amely a háború vége óta kutat ilyen fegyverek után Irakban, mondták amerikai kormányforrások szerdán a BBC tévének. "

Boldeone2 2022.03.10. 00:43:55

@Gógita: Az miért is számít, hogy hány ève lètezik egy ország ? Amelyik 100 ève lètezik , annak több joga van , mint amelyik csak 30 ève önálló? Nem vèletlen menekülnek az orosz medve szorításából , nagyjából tisztán látható, hogy ott semmilyen jövő nem vár rájuk ...

Gógita 2022.03.10. 00:50:53

@pista18722: Ki szerint igaz?

Van aki szerint az az igaz, hogy itthon Magyarországon 12 éve diktatúra van, - mert nem a ballibek kormányoznak, és ettől már roppant frusztráltak - egy autokrata kormányoz, akit demokratikusan nem lehet leváltani.
És ez igaz? Frászt! Nem az.

De ahhoz, hogy az USA megtámadjon elég lenne ezerszer elmondani ezeket a vádakat az amerikai tévékben, megerősíttetni, de legalább sejttetni néhány titkosszolgálati - akár hamis - jelentésben. Ha az USA így akarná! Az érdekei ezt diktálnák. A szövik meg úgy is mellé állnának, mert nem akarnak pofonokat helyettünk.
Ez így megy.

Gógita 2022.03.10. 00:56:25

@Boldeone2: Ne már! Éjjel egy van. Nyilván nem az idő a lényeg, hanem, hogy mesterségesen, hatalmi úton rakták össze más népek, országok területeiből is. Mint sok más országot, mint pl. Szlovákia is.
Tehát ezek kizárólag az erő jogán léteznek ebben a formában! Vagyis, más erőnek éppen annyi joga van ezt megváltoztatni, mint volt azon erőknek, amelyek létrehozták őket. Más népektől erővel elvett területekből.

Gógita 2022.03.10. 01:10:23

@bordon: "Nyugaton lehet tiltakozni a háború ellen."

Lehet, csak semmit sem ér. Néhány kis csoportocska egy hatalmas országban.

De nem erről szól az írásom!
Hány amerikait, németet, angolt... állítottak választás elé állásvesztés terhe mellett??? És szinte az egész nyugati világban? Olyan alapon, hogy ő is amerikai, de köze nem volt a háborúhoz?

Egyet se!

De most ezt teszik az oroszokkal. Lényegében kollektív bűnösség elve szerint.

Gógita 2022.03.10. 01:13:53

@Boldeone2: Nacionalisták az oroszok OTTHON? Oroszország az oroszoké?
Hol is hallottam már ezt?

Ja igen: Amerika az amerikaiaké.
Minden harmadik házon zászló...

Boldeone2 2022.03.10. 01:23:31

@Gógita: hogy mesterségesen, hatalmi úton rakták össze más népek, országok területeiből is. Mint sok más országot, mint pl. Szlovákia is.
Tehát ezek kizárólag az erő jogán léteznek ebben a formában"

Csakúgy mint Oroszországot! Azt is hatalmi úton , erővel rakták össze , más nèpekből
Oroszország is csak az erő jogán lètezik ebben a formában!

Vagyis, más erőnek éppen annyi joga van ezt megváltoztatni"

- A nagy lófaxot van joga erőszakkal megváltoztatni! Ukrajna határai el vannak ismerve nemzetközileg ( 1.)
Egy külső hatalom nem szállhat meg egy szuverèn országot , határait nem változtathatja meg , ez a nemzetközi jog alapnormája ( 2.) Vagyis NINCS joga az orosznak

Boldeone2 2022.03.10. 01:27:08

@Gógita: " Amerika " demokratikus állam , elnökök jönnek- mennek , Oroszország ma már diktatúra
Most pl olyan törvènyt hoztak, hogy 15 èvre is bebörtönözhetik az újságírókat, mint aki mást mind mint állami narratíva
De, az egèsz orosz állam diktatórikus , hagyománya sincs sem a demokráciának , sem az autonómiának

bordon 2022.03.10. 05:48:10

@Gógita: Az orosz nem állasvesztéssel fenyege, hanem polóniummal vagy idegméreggel végez veled, vagy Putyin cár csecsen bérgyilkosai lőnek agyon a nyílt utcán.
Oroszország egy banditaállam. Remélem, hogy teljes és fájdalmas lesz az összeomlásuk, a lakosság akkora pofont kap, mint a második világháború végén a németek. Aztán 40-50 év alatt ki lehet a ruszkikból gyomlalni ezt a félázsiai mentalitást.

bordon 2022.03.10. 05:56:15

@Gógita: A háborút nem ismeri el a nemzezközi jog, mint a területszerzés eszközét. Hódítás nem legitimál területszerzést. Ukrajna határait tiszteletben kellett volna tartaniuk a ruszkiknak. Innentől kezdve Oroszország Észak-Koreával verseng a világ páriája címért. Az orosz embereknek fizetniük kell az általuk támogatott rezsim bűneiért. A fiaikat küldik lelkesen ukrán gyerekeket gyilkolni. Lehallgatott telefonbeszélgetések vannak már, amikben az orosz katonák mondjak el otthoniaknak, hogy hogy fosztották ki az ukránok házait, hány nercbundát, tévét raboltak, levetkőztették az ukrán családot, majd az erdőbe hajtották és lelőtték őket. Ez az orosz kultúra. Pont azt csinálják, amit minden háborúban eddig.
Sőt, ha egy orosz katona az ukrán civilieket védi a társaitól, azt is lelövik. Megtörtént esetek ezek.

Ménár Atya 2022.03.10. 06:13:33

@bordon:
Van ebben részigazság.
Mit is keres amúgy az usa Guantanamóban?
Miért is rabolnak el embereket,és tartanak fogva minden emberi jogot megszegve?
Miért tartanak titkos helyeken szerte a világban börtönben embereket minden jog, és védekezés lehetősége nélkül?
Miért hallgatja le a szövetségeseit az usa?
stbstb....
Mielőtt elítéled az egyiket, azért a másikat is vizsgáld meg kicsit.
Ez nem a jó,és rossz harca, mind a két állam a saját berendezkedését próbálja ráerőltetni a másikra, és a saját érdekeit védi.
Az usának mindig jobb az ukránoknál vagy bárhol a világon háborúzni, mint az usában.
Az orosz is inkább külföldön háborúzik, van tapasztalatuk abból amikor saját földön kellett, tehát inkább megelőzi ezt.
Nem hinném, hogy a jelenlegi helyzetért kizárólag az oroszok a hibásak, és amerika nem is tud semmiről semmit.

arthurthedent 2022.03.10. 06:54:35

@Ménár Atya: "Mielőtt elítéled az egyiket, azért a másikat is vizsgáld meg kicsit."

Az erkölcs nem így működik. Soha nem volt olyan szabály, hogy ha elítéled az egyik bűnöst, akkor az összes többi előző bűnöst is el kellene ítélni vagy meg kellene vizsgálni. Akkor ugyanis soha senki nem lenne bűnös, mindenki csak hivatkozna a másikra, te meg szaladhatnál vissza a évszázadokra.

Igen, más ország is követett el bűnöket. Most itt az oroszokról van szó. Azokról, akik most éppen azon sunnyognak, hogy vegyifegyvereket vessenek be a lakosság ellen.

Exploiter 2022.03.10. 06:59:48

Nem érted. Az a baj.
Ha nem lenne nyilvánvaló, az emberek körülötted nem önálló gondolkozó lények.
Minél hamarabb elfogadod ezt annál hamarabb megszűnik az a kétségbeesés amit érzel.
Az npc elmélet igaz. A tömegmédia tökéletesre fejlesztette az emberek manipulációját. Ne felejtsd el, egy hónapja még az volt az ellenség, aki nem állt be a covid elleni harcba. Tudom, hogy meglepőnek tűnik, hogy egy hét alatt az őrjöngő hisztéria új célpontot talált, de ha megérted, h ez csak egy új kód ami fut a tisztelt embertársaidban, akkor érthetőbb lesz.

arthurthedent 2022.03.10. 07:00:07

Úgy is mondhatnánk, hogy én az oroszok bűneit ismerem jobban, abban vagyok érintett, mert közel vannak, engem fenyegetnek és mert az én országomat már el is foglalták és nálunk lőttek is a lakosságra. Sőt, megszállóként évtizedeken keresztül tartottak itt hadsereget.

Engem nem nyugtat, hogy más országok más kontinensen más bűnöket követtek el, ne akard elterelni az oroszokról a figyelmemet ezekkel. Ne akard a bűnöket mentegetni azzal, hogy más bűnös is van.

Ha a szomszédod azzal fenyegetne, hogy kiirtja a családodat miközben a harmadik szomszédodat rugdossa a földön, akkor mit mondanál erre a "hát hiszen más is követett el ám gyilkosságot" védekezésre? Nyilván kinyílna a bicska a zsebedbe, nem?

Ruszki mentalitás, kommunista mentalitás, hazudozni, kifogásokat keresni, másokra kenni azt, amit csinálnak, az áldozatot hibáztatni.

arthurthedent 2022.03.10. 07:04:32

@Exploiter: "még az volt az ellenség, aki nem állt be a covid elleni harcba"

Mi a f.szról beszélsz?! Normális vagy te? Most meg az a kifogás, hogy ja, lövik a lakosságot, de nincs jó médiájuk?! Mi, ha szépeket írkálna róluk az internet népe, akkor abbahagynák?

Hisztéria? Mégis mit kellene éreznünk, amikor atomháborúval fenyeget egy elmebeteg KGB szükevény többszörös gyilkos diktátor? B+, az agyamat eldobom. :(

Exploiter 2022.03.10. 07:19:01

@arthurthedent:

Nem, csak nem érted, amit írok.
De ez nem érdekes, ne fáraszd magad a gondolkodással, felesleges.
Én örülök, hogy végre békén hagytok a hülye korlátozásaitokkal, tőlem mehet a harmadik világháború, úgyis halálra untam magam. Csináljátok nyugodtan.

Ménár Atya 2022.03.10. 07:22:09

@arthurthedent:
Ebben csak annyi a probléma, hogy az usa érintett, tehát nem lehet függetlenként kezelni az ügyet.
Sarkítva, akkor szerinted vannak a jó náci gyilkosok, meg a rossz náci gyilkosok?
Jelenleg nem ukrajna háborúzik, hanem az usa ukrán haderővel, ukrán területen.
Csak épp mindenki elszámolta magát.
Az oroszok gyorsabb "győzelemre", az ukránok azt hitték blöffölnek az oroszok, az usa meg nem gondolta, hogy a szankciók ellenére tovább mennek az oroszok, és nem tört ki a palotaforradalom putyin ellen .
Egyiket sem védeném.
Az ukránok sem szentek ,valóban üldözték az oroszokat, csak épp mellényúltak ezzel.

arthurthedent 2022.03.10. 07:22:52

@Exploiter: "Nem, csak nem érted, amit írok."

Hát persze. Aki nem ért egyet veled, az "nem érti".

"De ez nem érdekes, ne fáraszd magad a gondolkodással, felesleges."

Hát persze, aki szerint neked nincs igazad, az nyilván nem gondolkodik. Hogy is lehetne másképp?

"Én örülök, hogy végre békén hagytok a hülye korlátozásaitokkal,"

Én mikor korlátoztalak bármiben téged te agyament?

" tőlem mehet a harmadik világháború, úgyis halálra untam magam. Csináljátok nyugodtan."

Ja, és én nem gondolkodok. Háppersze!

Ekrü 2022.03.10. 07:23:35

Respekt a cikknek. Végre valaki aki hangot mer adni annak,hogy nem nevezheti magát demokráciának az az állam, az az ember amelyik képes egyéneket a származásuk miatt támadni/ellehetetleníteni.
Tegnap olvastam egy bejegyzésben,hogy Németországban egy kórházban egy orvos nem látott el egy súlyos beteget csak azért mert orosz. Remélem a hír nem igaz,ugyanakkor elborzasztott az ,hogy vannak olyanok (nem is kevesen) akik ezt teljesen rendben lévőnek találják.
Úgy látszik visszatértünk a boszorkányperek korába.Elég valakire rámutatni és az páriává válik a világon.Ez történt a "metu" alatt és ez történik most is. Ez bizony már nem demokrácia.....

arthurthedent 2022.03.10. 07:27:20

@Ménár Atya: "Az ukránok sem szentek ,valóban üldözték az oroszokat, csak épp mellényúltak ezzel."

Tényleg nem szentek? Tényleg? És ki a franc mondta, hogy szentek? És ki mondta, hogy lehet lőni a lakosságot, ha nem szentek? És akkor az oroszok is "nem szentek" vagy mondjuk tömeggyilkosok.

Csak azért, mert tudod én sem vagyok szent, de tömeggyilkos sem és abban voltam, hogy a kettő közt azért rohadtul nagy a különbség ám! Úgy gondoltam, hogy a tömeggyilkosokat elítélem, megítélem, ellenük vagyok, aki meg NEM SZENT, azzal meg nem igazán foglalkozom.

Ez így elfogadható neked? Ez így logikus neked? Ezzel azonosulni tudsz?

Adi21 2022.03.10. 07:31:02

Igaz, vannak akiket a nyugat igazsagtalanul buntet. Skandallum!
Igazsagtalansag??? Azt hittem a vilagon minden igazsagos es minden egyenlo...
Ja, megsem...
A nyugat messze nem tokeletes. De jobb, mint a kelet...
Mondjak egy peldat? Itt kritizalhatod a nyugatot kedvedvre. Keleten a keletet kritizalhatod, az lenne az utolso bejegyzesed...

Ekrü 2022.03.10. 07:36:16

@Adi21:
"Mondjak egy peldat? Itt kritizalhatod a nyugatot kedvedvre."- Itt igen. Németországban is? Ha jól emlékszem nem egy olyan hírt olvastunk az elmúlt időkben ,hogy egy facebook bejegyzés miatt bíróság elé vittek valakit....

antiindex 2022.03.10. 07:36:24

@Bircanyíró: az oroszok 2014-ben már előtte megszegték a nemzetközi szerződést. a választásokat a legtöbb ország nem fogadta el, mert nem voltak fair és szabad választások, hanem egy megszálló hatalom alatt zajlottak le.

Hitler is megszavaztatta az Anschlusst utólag, és milyen csoda, nyert!

antiindex 2022.03.10. 07:41:04

@Bircanyíró: az oroszok 2014-ben már előtte megszegték a nemzetközi szerződést. a választásokat a legtöbb ország nem fogadta el, mert nem voltak fair és szabad választások, hanem egy megszálló hatalom alatt zajlottak le. az égadta világon senki nem tudta ellenőrizni az eredményeket, tudod, ez olyan, mint amikor Kádár nyert 99%-kal. ez NEM DEMOKRÁCIA. EZ DIKTATÚRA. Azt mondtak be eredménynek, amit akartak.

Hitler is megszavaztatta az Anschlusst utólag, és milyen csoda, nyert!

Ekrü 2022.03.10. 07:41:31

@arthurthedent:
"Ruszki mentalitás,"- Aha...A baj az,hogy ez pont olyan rasszista megnyilvánulás,mint a "cigány mentalitás" vagy a "zsidó mentalitás". ...

pista18722 2022.03.10. 07:52:01

@Ekrü: "A baj az,hogy ez pont olyan rasszista megnyilvánulás,mint a "cigány mentalitás" vagy a "zsidó mentalitás". ..."

na, ugrál a kis náci, amikor népek elleni sztereotípiákról van szó. de eközben vígan uszítotok arabok, ázsiaiak, afrikaiak ellen.

ugye nem nekem válaszolsz, nem én írtam a "ruszki mentalitást", tehát nálam nincs kettős mérve.

nálad van,t e kis büdös náci!

pista18722 2022.03.10. 07:53:40

@Ekrü: "cigány mentalitás"

azt akartad mondani, hogy amikor Orbángeci a gyöngyöspatai cigányok ellen uszított, akkor búdös náci volt?!

pista18722 2022.03.10. 07:54:31

@Ekrü: "cigány mentalitás"

azt akartad mondani, hogy amikor Orbángeci a gyöngyöspatai cigányok ellen uszított, akkor búdös náci volt?! mert ő ezt ugye mégiscsak nagyobb szinten, és súlyosabb következményekkel műveli.

antiindex 2022.03.10. 08:01:22

@Ekrü: "Ha jól emlékszem nem egy olyan hírt olvastunk az elmúlt időkben ,hogy egy facebook bejegyzés miatt bíróság elé vittek valakit.... "

Orbanisztánban vittek el 2 embert csak mert kritizálni merte a qrmányt

hu.euronews.com/2020/05/13/mar-ket-embert-is-elvittek-a-rendorok-facebook-poszt-miatt-a-remhirterjesztesi-torvenyre-h

arthurthedent 2022.03.10. 08:02:38

@Ekrü: "Aha...A baj az,hogy ez pont olyan rasszista megnyilvánulás,mint a "cigány mentalitás" vagy a "zsidó mentalitás". ..."

Nem, nem rasszista. Akkor lenne rasszista, ha azt állítaná, hogy a mentalitás a rassztól függ, genetikai okai vannak. Viszont ha azt mondja, hogy a kultúrától, szokásoktól függ, akkor az "orosz mentalitás" pont úgy nem rasszizmus mint az "orosz kultúra", az "orosz hagyomány" vagy az "orosz szokás".

Adi21 2022.03.10. 08:02:46

@Ekrü: A nyugat messze nem tokeletes. Igen, vannak elveik, de erdekeik is, sokszor az utobbiak gyoznek. Erre mondjak, hogy a demokracianak rengeteg baja van, de megis az eddigi legjobb rendszer. Igen, a nyugat sokszor arrongans es fenn hordja az orrat. Kivanok nektek keletet akkor, csak ne tessek sirni!

antiindex 2022.03.10. 08:05:04

@Ekrü: kevered a sezlonyt a faszommal. egy állam attól még lehet demokratikus, hogy egyes állampolgárai olyan dolgokat csinálnak, ami nem tetszik neked. sőt, még úgy is lehet demokratikus, hogy egyes állampolgárai egyáltalán nem demokratikusak. még akár egy egész párt is lehet demokrácia-ellenes.

az állam akkor válik nem-demokratikussá, amikor az állam csinál nem demokratikus dolgokat,

tehát ha Józsi cigányozik, akkor Józsi a rasszista. ha Orbán cigányozik, na az már az állami diktatúra.

arthurthedent 2022.03.10. 08:09:36

@arthurthedent: Mármint "állítanám" és "azt mondja valaki".

Én soha nem állítottam, hogy az orosz genetikailag más vagy kevesebb, rosszabb, mint bárki más. Az orosz kultúrával van gondom, azzal, hogy évszázadokon keresztül fenntartott egy olyan árnyéktársadalmat, amin belül a bűnözők a saját értékrendjüknek megfelelően élhettek. Ez sajnos a cári oroszország óta így van, börtönkultúra, szervezett bűnözés, másodlagos társadalom, ami mára teljesen átvette a hatalmat a politikai és gazdasági életben.

Az oroszok ebbe születnek, ebben élnek, ez határozza meg az értékrendjüket. Számukra teljesen természetes az, hogy az élet minden területén ott a szervezett bűnözés. Ebbe belenugodtak és ez határozza meg az értékrendjüket. Persze vannak, akiket ez zavar, vannak, akik próbálnak tenni ellene, de a mentalitásukat nagymértékben meghatározza.

Ezt hívom én orosz mentalitásnak. És igen, van olyan, hogy "magyar mentalitás", "olasz mentalitás" és "amerikai mentalitás" is.

arthurthedent 2022.03.10. 08:11:52

@antiindex: "tehát ha Józsi cigányozik, akkor Józsi a rasszista. ha Orbán cigányozik, na az már az állami diktatúra."

Nem, nem diktatúra. Attól még, hogy nem tetszenek a vezető nézetei még nem válik diktatúrává a dolog. Nem attól lesz demokrácia a demokrácia, hogy neked tetszenek a vezető nézetei, hanem attól, hogy szavazhatsz, hogy dönthetsz.

antiindex 2022.03.10. 08:13:06

@Ménár Atya: te a "de a Józsi is puskázott, tanárnéni!" szintű óvodás szinten vagy. ráadásul a Józsi nem is puskázott.

Guantanamot egyébként az USA bérli. olyan idióta a kérdésed, mint, hogy a szomszéld blérlő mit keres az albérletben.

idióta, elmebeteg vagy a társadalom legalja, a selejt. ezért vagy náci, mongolFidióta és Putyin-fassszopó.

antiindex 2022.03.10. 08:15:51

@Gógita: "Lehet, csak semmit sem ér. Néhány kis csoportocska egy hatalmas országban. "

igen, van ilyen. ezt nevezik úgy, hogy törpe minoritás vagy, és a többség nem ért veled egyet. a demokráciában vannak ilyenek. joguk van tüntetni, tiltakozni, törvényes módon.

azért az mégse lehet, hogy ez a kis csoportocska qrmányozzon!

antiindex 2022.03.10. 08:17:15

@Gógita: "mesterségesen, hatalmi úton rakták össze más népek, országok területeiből is. "

Magyarországot is, Oroszországot is. Oroszország egy faszomnyi kis hercegséből lett a világ legnagyobb területű országa a sok hódításaival. "logikád" szerint meg kell támadni, és szét kell verni!

arthurthedent 2022.03.10. 08:18:06

@antiindex: "Orbanisztánban vittek el 2 embert csak mert kritizálni merte a qrmányt"

Nem, nem azért vitték el, mert kritizálni merte a kormányt, hanem rémhírterjesztésért. A cikk szerint 4 órával később elengedték és az ügyészség felmentette, igazat adott neki.

Ha "orbánisztán" lenne, akkor nyilván nem így alakult volna a dolog. Ha oroszországban történik mindez, akkor a csávó eltűnt volna vagy ha jó kedvük van, akkor lecsükták volna vagy 10 évre. Vagy kiderült volna, hogy lecsó helyett valami fatális véletlen miatt polóniumot vacsorázott.

antiindex 2022.03.10. 08:19:07

@Gógita: "Ki szerint igaz? "

a WIkipédia szerkesztőinek közössége szerint. plusz ugye tele van hivatkzoásokkal.

ezzel szemben van az, amit te egyedül hasból hazudsz.

röhejes vagy.

mindenki szembemegy az autópályán, egy gumiszobában élsz, és azt hiszed, hogy a gumiszobád az univerzum, és a fehér köpenyes bácsik a betegek.

antiindex 2022.03.10. 08:20:02

@Gógita: te élsz alternatív valóságban, én hivatkozások tömkelegét hoztam. te csak hasból hazudsz.

antiindex 2022.03.10. 08:21:26

@Gógita: a két iraki háború szorosan összefügg. Szaddam az elsőben agresszor volt, a békefeltételeket nem tartotta be, és emiatt is volt a második. tudod, mint amikor téged kiengednek szabadlábra házi őrizetbe, aztán meglógsz egy kurvával.

antiindex 2022.03.10. 08:22:57

@Gógita: "Putyinék hány indokot mondtak? "

egyet, hogy Ukrajna nem legitim ország, ami abszurd, hiszen KIjev már akkor ország fővárosa volt, amikor Moszkva még egy folyó volt csak. illetve a Budapesti Memorandumban aláírták, hogy Ukrajna szuverén ország.

tehát Putyin egyetlen, nyíltan törvénytelen indokot mondott.

antiindex 2022.03.10. 08:25:01

@dare: Putyin azért hozott rossz döntést, mert hülye. ennyi. nem kellett hozzá helyzet, tud ő magától is hülye lenni. semmi kényszerítő nem volt a helyzetben, nem Oroszország fele volt megszállva, hanem Ukrajnáé.

antiindex 2022.03.10. 08:27:07

@arthurthedent: "rémhírterjesztésért. A cikk szerint 4 órával később elengedték és az ügyészség felmentette, igazat adott neki."

amivel azt is elismerték, hogy nem rémhírterjesztésért vitték el őket. magadat szarpod megint pofán, mongolFidióta!

antiindex 2022.03.10. 08:28:32

@arthurthedent: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271404

"rémhírterjesztésért. A cikk szerint 4 órával később elengedték és az ügyészség felmentette, igazat adott neki."

amivel azt is elismerték, hogy nem rémhírterjesztésért vitték el őket. magadat szarpod megint pofán, mongolFidióta!

egyébként mindkét kommentelő a járvány JOBB kezelése érdekében kritizálta a qrmányt, amelyik elbaszta azt.

antiindex 2022.03.10. 08:30:17

@arthurthedent: de, ha a vezető náci, akkor az az állam egy diktatúra. a náci Németország is azért volt náci, mert nácik vezették, eközben Hans Hamburgban lehet, hogy nem volt náci.

ahogy mondani szoktam, elmebeteg szinten idióta vagy. alapfogalmakkal nem vagy tisztában, ezért vagy mongolFidióta

antiindex 2022.03.10. 08:31:31

@arthurthedent: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271384

de, ha a vezető náci, akkor az az állam egy diktatúra. a náci Németország is azért volt náci, mert nácik vezették, eközben Hans Hamburgban lehet, hogy nem volt náci.

ahogy mondani szoktam, elmebeteg szinten idióta vagy. alapfogalmakkal nem vagy tisztában, ezért vagy mongolFidióta.

egész konkréétan Orbán cigányozás sérti az alkotmányt. Orbán egy alkotmánysértő bűnöző.

Ekrü 2022.03.10. 09:09:29

@arthurthedent:
"Akkor lenne rasszista, ha azt állítaná, hogy a mentalitás a rassztól függ, genetikai okai vannak. Viszont ha azt mondja, hogy a kultúrától, szokásoktól függ, akkor az "orosz mentalitás" pont úgy nem rasszizmus mint az "orosz kultúra", az "orosz hagyomány" vagy az "orosz szokás". "-Aha... Na ilyen szépen sem hallottam megmagyarázni a rasszizmust. :))))
Szóval ha azt mondom,hogy minden arab agresszív terrorista, aki nőket erőszakol és emiatt nem szabad őket befogadni,akkor ugye én nem vagyok rasszista,hisz nem genetikai alapon állítom,hanem kulturális alapon. És ugyanez vonatkozik arra is ,ha zsidó mentalitásról beszélek,hisz az sem genetikai,hisz a zsidók és az arabok éppen úgy a fehér rasszba tartoznak mit te vagy én. :)))))
Felhívom figyelmedet, hogy a kollektív bűnösség elve tiltott a nemzetközi egyezményekben.
"A Negyedik Genfi Egyezmény értelmében a kollektív bűnösség megállapítása háborús bűncselekménynek számít. A 33-as paragrafus kimondja: „Védett személy nem büntethető olyan bűncselekményért, melyet nem személyesen követett el,” továbbá „a kollektív büntetések minden megfélemlítő vagy terrorintézkedéshez hasonlóan tiltottak.”
"Általánosságban elmondható, hogy annak a személynek áll fenn a személyes felelőssége – és így vele szemben a kizárás indoka is –, aki a bűncselekményt elkövette, vagy annak tudatában járult hozzá érdemben annak elkövetéséhez, hogy tevékenysége vagy mulasztása elősegíti a bűnös magatartást. Emiatt tehát minden esetben igen körültekintően kell elemezni azt, hogy az érintett személy a bűncselekményben milyen szinten vett részt, annak érdekében, hogy a megtörtént elrémítő és gyalázatos cselekmények ne homályosítsák el a valódi kérdést. A Nemzetközi Katonai (Nürnbergi) Törvényszék még a náci rezsim horrorjával szembesülve sem tulajdonított
kollektív felelősséget azon „személyeknek, akiknek semmilyen tudomása nem volt a szervezet bűnös céljairól vagy tevékenységéről, valamint akiket az állam tagnak besorozott, kivéve, ha saját maguk személyesen is részt vettek” a kérdéses cselekmények elkövetésében. "

arthurthedent 2022.03.10. 09:16:55

@antiindex: "de, ha a vezető náci, akkor az az állam egy diktatúra. a náci Németország is azért volt náci, mert nácik vezették, eközben Hans Hamburgban lehet, hogy nem volt náci."

Ez a dolgod logikailag teljesen független attól amit én mondtam. Nem mondtam, hogy ha a vezető náci, akkor az állam nem náci, még azt sem mondtam, hogy ha a vezető náci, akkor az nem diktatúra. Próbáld megérteni... áh, ne próbáld.

"ahogy mondani szoktam, elmebeteg szinten idióta vagy. alapfogalmakkal nem vagy tisztában, ezért vagy mongolFidióta"

Alapfogalmak? Matyi, te kevered a sezlonyt a fazonnal. :D

arthurthedent 2022.03.10. 09:21:52

@Ekrü: "Szóval ha azt mondom,hogy minden arab agresszív terrorista, aki nőket erőszakol és emiatt nem szabad őket befogadni,akkor ugye én nem vagyok rasszista,hisz nem genetikai alapon állítom,hanem kulturális alapon."

Semmi ilyesmit nem mondtam, ez szalmabáb érvelés.

"És ugyanez vonatkozik arra is ,ha zsidó mentalitásról beszélek,hisz az sem genetikai,hisz a zsidók és az arabok éppen úgy a fehér rasszba tartoznak mit te vagy én. :)))))"

Attól függ, hogy az arabokat vagy a zsidókat genetikai alapon vagy kultúrális alapon határozod meg.

"Felhívom figyelmedet, hogy a kollektív bűnösség elve tiltott a nemzetközi egyezményekben."

Megint csak szalmabáb érvelés. A kollektív bűnősségről semmit sem mondtam, az orosz mentalitásról beszéltem, az orosz kultúráról.

"Védett személy nem büntethető olyan bűncselekményért"

Megint csak szalmabáb érvelés, én SOHA senkit nem büntettem.

arthurthedent 2022.03.10. 09:23:48

@antiindex: "amivel azt is elismerték, hogy nem rémhírterjesztésért vitték el őket. magadat szarpod megint pofán, mongolFidióta!"

Te teljesen hülye vagy. Komolyanmondom életemben nem hallottam még annyira elmebeteg embert mint te meg ez a birka nevü. Komolyan mondom az lenne a legjobb, ha bekérdzkednél valami intézetbe.

arthurthedent 2022.03.10. 09:25:29

@antiindex: "Putyin azért hozott rossz döntést, mert hülye."

Pontosan! Teljesen felesleges feltételeznünk, hogy putyint az amerikaiak, a gyíkemberek vagy akárki irányítja. Putyin irányíthatatlan és öreg korára teljesen elment az esze. Ennyi.

bordon 2022.03.10. 09:49:50

@Ménár Atya: Ez, amit itt leírsz, a tipikus ruszki terelés, angolul whataboutism
De bezzeg Amerika...

Ezzel akarjátok elterelni a figyelmet az aktuális ruszki aljasságról.
A ruszkikkal és ruszkibérencekkel ezért se lehet érvelni, mert folyton jön a whataboutism.
Azt ugye vágod, hogy a ruszkik szerint az 56-os forradalom és a 68-as prágai tavasz is a mocskos amerikai imperialisták által feltüzelt fasiszta, russzofób csőcselék lázongása volt?
Amerika sok mocsokságot csinált már, ezt senki se vitatja nyugaton. Ezt nyíltan lehet tárgyalni, Tony Blair emiatt is pária.
De ez szerinted jogossá teszi a ruszki agressziót Ukrajna ellen?
Vagy miért hoztad fel Amerikát? Védte itt valaki Amerikát?
A náci Németország is rengeteg gaztettért volt felelős, de ettől még a kelet-európai országokat megszálló, végigerőszakoló, kirabló, 40-70 évig
(a balti népek hosszabb ideig szenvedtek) elnyomó ruszkiknak nem lesz igazuk.
Ahogy Izraelnek sincs mindig és mindenben igaza.
De az araboknak és irániaknak sincs.

ulpius66 2022.03.10. 10:23:22

@bordon:

Te aztán kevered a szezont a faszommal!

"De ez szerinted jogossá teszi a ruszki agressziót Ukrajna ellen?"

KI MONDTA, HOGY BÁRMI IS JOGOSSÁ TENNÉ AZ OROSZ AGRESSZIÓT?

SEMMI NEM TESZI JOGOSSÁ AZ OROSZ TÁMADÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VISZONT!

Ha megkérhetném a ballibsi kommentelőket, CSAK AZ NYISSA KI A POFÁJÁT, AKI UGYANEKKORA ELÁNNAL ELÍTÉLTE AZ USA IRAKI AGRESSZIÓJÁT!

AKI PEDIG NEM ÍTÉLTE EL AZ USÁT (illetve még ma is mentegeti) ANNAK POFÁJA LAPOS!!!!!!!

antiindex 2022.03.10. 10:26:12

@arthurthedent: Te teljesen hülye vagy. Komolyanmondom életemben nem hallottam még annyira elmebeteg embert mint te meg ez a birka nevü! Komolyan mondom az lenne a legjobb, ha bekérdzkednél valami intézetbe!

ulpius66 2022.03.10. 10:27:03

@bordon:

Nehogy mán én kérjek elnézést, mert egyformán elítélem az USA és Oroszország agresszióját!

Míg azok a szemétláda ballibsik akik ezt is "kettős mércével" mérik, ítélkezni akarnak felettem....

USA AGRESSZIÓ = OROSZ AGRESSZIÓ

Tapi2021 2022.03.10. 10:27:42

Ez is egy szempont, amit - a hozzászólásokat látva -, nem akaródzik az egyik oldalnak látni:

"Talán itt az ideje, hogy feltegyük mi is a kérdést: Miért törődik bele a világ, ha a Nyugat mondvacsinált okokkal háborút indít bárhol a világon? S tegyük hozzá: a „világ” (a nyugati világról van szó természetesen) nem pusztán beletörődik az ilyesmibe, hanem önfeledten ünnepel ilyen alkalmakkor, mintha éppen a megváltást közvetítené élő egyenesben a CNN.

A következő napokban felidézzük a Nyugat ilyen háborúit, megkíséreljük bemutatni a párhuzamos történelmet, s összegezni a Nyugat okozta pusztításokat mind emberéletekben, mind pedig anyagi javakban. S talán azt is látni fogjuk, mennyire nincs új a nap alatt, legyen szó akár propagandáról, háborús propagandáról, álhírgyártásról, politikai mellébeszélésekről és ocsmány hazudozásokról – s leginkább: a teljes, jéghideg közönyösségről, érzéketlenségről, amit leginkább a Nyugat szeret könnyes, nyálas, undorító médiaellágyulásokkal leplezni.

Első helyszínünk a koszovói háború, egészen pontosan a NATO több hónapig tartó katonai beavatkozása, amelynek során légi csapások százait zúdították az akkori Jugoszláviá­ra, amely légi csapások során ártatlan civilek ezreit ölték meg, polgári célpontok ezreit semmisítették meg. Ellenben valamiért nem volt ott minden egyes halott és lebombázott iskola és kórház mellett egy kamera a CNN-től meg a 444-től és a HVG-től, hogy megmutassa a szenvedések természetrajzát és a háború poklát.

És természetesen a háborús bűnök elkövetése és a felelősök bíróság elé állítása fel sem merült. Ilyesmi mindig csak akkor vetődik fel, ha nem őfelsége, a Nyugat indít háborút. És akkor kamera és propaganda és nyálas sajnálkozás is akad bőven. Na meg persze a „háborús bűnösök” könyörtelen számonkérése."

magyarnemzet.hu/velemeny/2022/03/parhuzamos-tortenelem-1-resz

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 10:30:20

@bordon:

"A náci Németország is rengeteg gaztettért volt felelős...."

Néhány kérdés:

A náci Németország által lerabolt zsidó vagyonokat miért nem fagyasztották be a svájci bankok?
Most megtették az orosz vagyonokkal kapcsolatban! Magyarázd ezt meg légyszíves! Talán a náciknak igazuk volt? A nemzetközi jog milyen passzusa alapján foglalnak le nyugaton vagyonokat? Hol van a magántulajdon szentsége?

"Amerika sok mocsokságot csinált már, ezt senki se vitatja nyugaton."

Csak éppen soha nem léptek fel ilyen látványosan a nyugati közvéleményt befolyásoló médiumok ezek ellen a mocskosságok ellen, mint most az oroszok ellen. Ez a kettős mérce az egyik probléma a nyugati reagálással kapcsolatban.

antiindex 2022.03.10. 10:31:22

@arthurthedent:

"Nem mondtam, hogy ha a vezető náci, akkor az állam nem náci"

HAZUDSZ. mondani nem mondtad, de írtad:

" Attól még, hogy nem tetszenek a vezető nézetei még nem válik diktatúrává a dolog."

én ugyanis azt mondtam, hogy Orbán náci, a qrmány náci, és a qrmányzásban erősen érvényesül a nácizmus az alkotmányellenes törvényekben. ezért Orbanisztán diktatúra.

te ezt azzal próbáltad elütni, hogy azért tartom az országot diktatúrának, mert valami bagatel dologban nem értek egyet Orbánnal. de nem ezt írtam. HAZUDTÁL.

én bizony azt írtam, hogy leegyszerűsítve: "ha a vezető náci, akkor az állam nem náci"

te ez ellen tiltakoztál.

aztáén letagadod a jó édes kurva anyádat is.

büdös, monfgolFidióta náci selejt vagy, szociopata, ppszichopata elmebeteg, genetikai selejt, hulladék. akárcsak a többi náci és Fideszes.

Tapi2021 2022.03.10. 10:31:49

@ulpius66: Így van!

Az a szomorú, hogy a magyar (és nyugati) ballib oldalon a kettős mérce annyira természetes beállítás, hogy észre sem veszik. Ösztönből alkalmazzák, mint alapbeállítást. Számukra tehát ez a normál állapot. Nem is akarják érteni, miről beszélsz!

antiindex 2022.03.10. 10:34:48

@arthurthedent: @arthurthedent:

"Nem mondtam, hogy ha a vezető náci, akkor az állam nem náci"

HAZUDSZ. mondani nem mondtad, de írtad:

" Attól még, hogy nem tetszenek a vezető nézetei még nem válik diktatúrává a dolog."

én ugyanis azt mondtam, hogy Orbán náci, a qrmány náci, és a qrmányzásban erősen érvényesül a nácizmus az alkotmányellenes törvényekben. ezért Orbanisztán diktatúra.

te ezt azzal próbáltad elütni, hogy azért tartom az országot diktatúrának, mert valami bagatel dologban nem értek egyet Orbánnal. de nem ezt írtam. HAZUDTÁL.

én bizony azt írtam, hogy leegyszerűsítve: "ha a vezető náci, akkor az állam náci"

te ez ellen tiltakoztál. azaz a negáltját mondtad, azaz:

"ha a vezető náci, attól még az állam nem náci"

aztán letagadod a jó édes kurva anyádat is, hogy nem ezt mondtad. DE BIZONY EZT ÍRTAD, csak közben megpróbáltál csúsztatni.

büdös, monfgolFidióta náci selejt vagy, szociopata, ppszichopata elmebeteg, genetikai selejt, hulladék. akárcsak a többi náci és Fideszes.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 10:36:18

@bordon:

"A náci Németország is rengeteg gaztettért volt felelős, de ettől még a kelet-európai országokat megszálló, végigerőszakoló, kirabló, 40-70 évig
(a balti népek hosszabb ideig szenvedtek) elnyomó ruszkiknak nem lesz igazuk."

A náci Németország gaztetteiért nem ítéljük el a németeket. Az oroszokat elítljük a kommunisták által vezetett SZU cselekedteiért?

Tapi2021 2022.03.10. 10:36:37

@antiindex: "én ugyanis azt mondtam, hogy Orbán náci, a qrmány náci, és a qrmányzásban erősen érvényesül a nácizmus az alkotmányellenes törvényekben. ezért Orbanisztán diktatúra."

Ezt mondod, de csak mert ballib agit-propagandista vagy! (Vagy hülye?! Mert tudod, hogy nem igaz, de mondod százszor?)

Orbánnak és nekünk jobb-konzi-ker.demokratáknak annyi közünk van a ti balos, nemzeti (náci) vagy nemzetközi SZOCIALIZMUSOTOKHOZ, mint Makónak Jeruzsálemhez!
OV minden, csak nem szocialista.

Leszállhatnál már erről a döglött lóról!

antiindex 2022.03.10. 10:42:18

@Tapi2021: Orbán uszított a gyöngyöspatai cigányok ellen, Orbán uszít más rasszok ellen. Orbán náci.

ha nem fogod fel, attól még nem lesz igazad.

Tapi2021 2022.03.10. 10:44:38

@bordon: "Azt ugye vágod, hogy a ruszkik szerint az 56-os forradalom és a 68-as prágai tavasz is a mocskos amerikai imperialisták által feltüzelt fasiszta, russzofób csőcselék lázongása volt?"

Azt ugye vágod, hogy ez volt a MAGYAR kommunisták-szocialisták álláspontja is?!
Akik VALÓDI DIKTATÚRÁT üzemeltettek az országban! BALOS DIKTATÚRÁT!

A "ruszofób" sosem volt benne! Ezt csak most írod hozzá te.
Mivel ti vagytok azok! Ruszofóbia éppen most van folyamatban! Általatok.

Tapi2021 2022.03.10. 10:47:56

@antiindex: Igazold!

Szóval mindenki aki uszít valaki ellen az a náci?
Nem vagy nagyon tisztában a fogalmakkal.

Azért használod, mert tudod, hogy ez egy erős negatív bélyeg és jól jön az ellenféllel szemben érvek helyett!

Lásd:

"Érzelmektől átfűtött viták hevében előfordul, hogy az egyik (néha mindkét) oldal megpróbálja a nemzetiszocializmussal vagy a Harmadik Birodalommal valamilyen módon összefüggésbe hozni a vitapartner(ei)t. Mivel a nemzetiszocializmus nevében súlyos, emberiesség elleni bűntetteket követtek el, az úgynevezett náci kártya kijátszása alkalmas a vitában részt vevő fél megbélyegzésére, egyúttal a figyelem elterelésére annak valódi érveiről. A náci kártya gyakorlatilag ultima ratióként funkcionálhat.

A nácizás azok közé az érvelési hibák közé tartozik, amik a hallgatóság igen mély, tudat alatti érzelmeit veszik célba: a félelmet, halálfélelmet, egzisztenciális rettegést, gyűlöletet. Ezért nehéz ellene védekezni, mivel ahol előkerül, ott megfelelő körülmények (fogékony, manipulálható közönség, társadalom) esetén a racionális érvek már nem számítanak többé. A nácigyanússá tett személy nemcsak a vitát vesztheti el: egzisztenciája, tekintélye is veszélybe kerülhet, megsemmisülhet, zaklatás áldozatává válhat; ami elejét veheti a további vitáknak. Ezért a politikai manipuláció gyakori, kényelmes és nagyon hatékony eszköze a nácikártya. Hasonló érvelési hiba lehet a „kommunista”, a „liberális” kártya kijátszása is, vagy a hazaárulózás. "

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

antiindex 2022.03.10. 10:50:59

@Tapi2021: a "cigányok", "arabok", "feketék", és a "muszlimok" azért, mert többnyire szintén feketék és arabok, és ritkán fehérek, azok bizony rasszok.

akik más rasszok ellen uszít, és konkrét törvényi diszkriminációkat szorgalmaz, sőt, meg is valósít, AZ BIZONY NÁCI.

ha ilyen egyszerű magyar szavak értelmét nem érted, akkor azzal csak azt igazolod, hogy elmebeteg vagy.

ti nácik, Fideszesek vagytok ezek az elmebetegek. a magyar társadalom legalja, a selejt, az elmebetegek, a hulladék, a legalja.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 10:51:27

@bordon:

Ha a nobel békedíjas, republikánus reálpolitikus , Henry Kissinger intelmeit figyelembe vette volna a liberális vezetésű USA, akkor nem durvult volna így el a helyzet! Kissinger 2014. március 5-én írt a The Washington Post-ban egy cikket, melyben a legfontosabb megállapítások a következők voltak:

"Nyugatnak meg kell értenie, hogy Oroszország számára Ukrajna soha nem lehet csak egy idegen ország. Az orosz történelem az úgynevezett Kijev-Rusban kezdődött. Az orosz vallás onnan terjedt el. Ukrajna évszázadok óta Oroszország része, és történelmük azelőtt összefonódott. Az orosz szabadságért folytatott legfontosabb csaták némelyike, kezdve az 1709-es poltavai csatával, Ukrajna földjén vívták. A Fekete-tengeri Flotta – Oroszország eszköze a földközi-tengeri hatalom kivetítésére – a krími Szevasztopolban hosszú távú bérleten alapul. Még az olyan híres disszidensek is, mint Alekszandr Szolzsenyicin és Joseph Brodszkij ragaszkodtak ahhoz, hogy Ukrajna az orosz történelem, sőt Oroszország szerves része."

"Ukrajna mindössze 23 éve független; korábban a 14. századtól valamiféle idegen uralom alatt állt. Nem meglepő, hogy vezetői nem tanulták meg a kompromisszum művészetét, még kevésbé a történelmi perspektívát."

"A Krím, amelynek lakosságának 60 százaléka orosz, csak 1954-ben lett Ukrajna része, amikor Nyikita Hruscsov, születése szerint ukrán állampolgár ítélte oda a kozákokkal kötött orosz megállapodás 300. évfordulója alkalmából. A nyugat nagyrészt katolikus; a kelet nagyrészt orosz ortodox. A nyugat ukránul beszél; kelet többnyire oroszul beszél. Ukrajna egyik szárnyának minden kísérlete arra, hogy uralja a másikat – ahogy az eddig is történt – végül polgárháborúhoz vagy felbomláshoz vezet. Ha Ukrajnát egy kelet-nyugati konfrontáció részeként kezelnénk, az évtizedekre megzavarná minden olyan lehetőségét, amely Oroszországot és a Nyugatot – különösen Oroszországot és Európát – egy együttműködő nemzetközi rendszerbe vonja be."

"Ukrajnának szabadon kell létrehoznia bármilyen kormányt, amely összeegyeztethető népe kifejezett akaratával. A bölcs ukrán vezetők ezután a megbékélés politikáját választanák országuk különböző részei között. Nemzetközi szinten Finnországéhoz hasonló álláspontot kell követniük. Ez a nemzet nem hagy kétséget függetlensége felől, és a legtöbb területen együttműködik a Nyugattal, de óvatosan kerüli az Oroszországgal szembeni intézményes ellenségeskedést."

"Ukrajna ne csatlakozzon a NATO-hoz, ezt az álláspontot hét évvel ezelőtt foglaltam el, amikor utoljára felmerült."

"Ha a nyugati külpolitika célja nem az ország két részének megbékítése és az, hogy Ukrajna híd legyen az oroszok és Európa közt, hanem az a stratégiai cél, hogy a nyugati részt a keleti orosz blokkal szemben egyoldalúan támogatva még inkább sarokba szorítsák Moszkvát, annak nagyon hamar tragikus következményei lesznek."

www.washingtonpost.com/opinions/henry-kissinger-to-settle-the-ukraine-crisis-start-at-the-end/2014/03/05/46dad868-a496-11e3-8466-d34c451760b9_story.html

antiindex 2022.03.10. 10:53:42

@Tapi2021: a példában németekről, vegetarianizmusról, eutanáziáról van szó.

olyan példa nincs a wikipédia oldalon, hogy aki más rasszok ellen törvényi diszkrimináció erejével uszít, az ne volna náci.

de bizony náci. a nácizmus lényege a fajelmélet. a rasszista uszítás ezen a fokon nácizmus.

Tapi2021 2022.03.10. 10:59:59

@antiindex: "de, ha a vezető náci, akkor az az állam egy diktatúra. a náci Németország is azért volt náci, mert nácik vezették, eközben Hans Hamburgban lehet, hogy nem volt náci."

Nem. Attól, mert egy országban a politikai rendszer vagy csak a kormányzó párt szocialista, nem lesz automatikusan szocialista diktatúra!
Csak, ha diktatúrát csinálnak belőle. (Mondjuk minden mást betiltanak a szocializmus mellett. És erőszakot is alkalmaznak. EZÉRT lett a német és a szovjet-orosz szocialista rendszer is diktatúra.)
Erre a szocialista rendszerek kétségtelenül hajlamosak, mint láttuk, tapasztaltuk.

birkamenet 2022.03.10. 11:03:43

@atomic power 1986DucaDuca:

Picking fidernyák bértroll, errefele nem Kissinger mondja meg a tuttit, haben európai emberek. Azok meg azt üzenik neked meg a fidernyákoknak hogy húzzatok el a ruszki gazdátokba. Mig nem keso.

Tapi2021 2022.03.10. 11:06:53

@antiindex: A nácizmus egy komplex politikai filozófia és rendszer VOLT, amiben kétségkívül benne volt a fajelmélet is. Ahogy az apartheidben, az angol birodalmi gondolkodásban, és sok-sok más nyugati nép gondolkodásában is. Lásd USA!!! Ne menjünk messzire. Időben elég pár évtizeddel (sőt, a feketék szerint ma is ez a helyzet).

A fajelmélet gyökere pedig a darwinizmus!
(Ami sok más bajnak és eltévelyedésnek is a gyökere. A "bajok eredete"!!!!)

antiindex 2022.03.10. 11:08:17

@Tapi2021: ha az ember a szociáldemokráciát is a szocializmushoz sorolja, akkor igen, a szocializmus abban különb a nácizmusnál, hogy vannak demokratikus esetei annak, hogy szociáldemokrata párt kormányoz. náci pártnál ilyen nincs. a különbség oka nyilvánvalóan az, hogy társadalmi egyenlőségért lehet úgy küzdeni, hogy nem nyomunk el egy csomó embert, de rasszok ellen Endlösungot találni nehéz. illetve úgy persze könnyű, hogy a pirézek ellen uszít valaki, csak azzal nem nagyon lehet hatalomra kerülni.

azt is tudod nagyon jól, hogy Orbanisztán ettől függetlenül is diktatúra

Tapi2021 2022.03.10. 11:11:43

@birkamenet: "Mig nem keso. "

Miért, mit terveztek? Kiirtotok minket, ha hatalomra kerültök? Vagy csak jelet kell majd viselnünk a kabátunkon? És bizonyos állásokba nem kerülhetünk?...

Tapi2021 2022.03.10. 11:14:36

@antiindex: " a szocializmus abban különb a nácizmusnál"

Ez szocializmus és szocializmus!
Nemzeti szocializmus = náci!

Ha úgy gondolod, hogy a szocializmus különböző ágai között van különbség, úgy igaz.

antiindex 2022.03.10. 11:16:11

@Tapi2021: a náci annyira szpocialista, mint amennyire a Fideszesek fiatalok, te elmebeteg! az csak egy név! Hitler egyszerűen csak eltérített egy létező pártot a maga irányába.

fingod nincs semmiről, te kis genetikai selejt!

Tapi2021 2022.03.10. 11:18:10

@antiindex: "azt is tudod nagyon jól, hogy Orbanisztán ettől függetlenül is diktatúra "

Igazold!
A diktatúra mely feltételei teljesülnek?
(De igazából, nem az ellenzéki agit-propban., akik mindenben diktatúrát látnak, ami nem tetszik nekik. Szóval objektíven?)

Tapi2021 2022.03.10. 11:21:06

@antiindex: Látod, ha sarokba szorulsz rögtön gyalázkodni kezdesz! Kár! :-(

Kapcsolódj ki ezzel:

www.youtube.com/watch?v=gHRfCWtfIhI

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 11:23:50

@birkamenet:

"Azok meg azt üzenik neked meg a fidernyákoknak hogy húzzatok el a ruszki gazdátokba. Mig nem keso."

Látom, nagyon harcolsz a véleményszabadságért te "demokrata"! Nektek már Kissinger is oroszbarát! Melyik a kedvenc rendszered, ahol nincs véleményszabadság? Nemzetiszocialista vagy a kommunista?

antiindex 2022.03.10. 11:24:51

@Tapi2021:

1) a köztévében nincs kiegyensúlyozott tájékoztatás
2) olyan szavazhatnak az ország helyzetéről, akik nem itt élnek, sőt, nem is élnek. sőt, lakhely nélkül több jogod van szavazni, mint lakhellyel.
3) bevisznek facebookozókat kommentelésért
4) Orbán a vészhelyzettel visszaél, rendeletileg qrmányoz. ezt a hatalma erősítésére hazsnálja, és NEM a vészhelyzet kezelésére. a járványhelyet kezelésében Orbanisztán szabályozása gyengébb volt más országokénál, akik nem rendeletileg qrmányoztak. tüntetések be voltak tiltva
5) a választási rendszer torz. 44%-kal lehet kétharmadot kapni
5) a qrmány közpénzból pártpropagandát finanszíroz, és saját médiát finanszíroz, teljesen egyoldalűan
6) elveszik a magán-nyugdíjat. ez a magántulajdon sérelme. alkotmányba ótközik
7) az állam és egyház nincs szétválasztva, alkotmányba ütközik
8) az említett nácizmus, alkotmányba ütközik
9) a homofób törvény alkotmányba ütközik

most ennyi jutott eszembe, úgyis letagadod a kurva anyádat is, meg megmagyarázod, hogy ami neked tetszik, az demokratikus, mert te vagy a demokrácia letéteményese

antiindex 2022.03.10. 11:29:10

@Tapi2021: látom, ha nincs igazad, akkor egy pártelnevezésbe kezdesz kapaszkodni, ha meg ez a szalmaszál is elszakad, akkor megfulladsz, de te így szállsz le a bicikliről.

pragmatika2 2022.03.10. 11:31:15

@bordon:

"Gazdasági szankciókkal kell szétverni az oroszok térdét, hogy a földre essenek, aztán ha kiszenvedtek, akkor szétszedni az összeharácsolt országot és újraépíteni normálisan. "

Ja. Gyakorlatilag leírtad azt, hogy a multik mit szeretnének. Szétb.szni Oroszországot, hogy aztán az erőforrásaira rátehessék a kezüket.
Szétszedni az összeharácsolt országot ? Hogy összeharácsolt, ahhoz nem fér kétség, ahogy összeharácsolt vagyonokból áll az összes volt KGST ország utódállamainak gazdasága is.
Élén az elvtársaid által összeharácsolt volt nemzeti vagyon is.
Vedd már észre, itt nincs másról szó, mint arról, hogy a multiknak kib.szottul fáj a foga az Orosz erőforrásokra.
Csorog a nyáluk b.meg, hogy nem győzik törölgetni. Nincs itt másról szó, mint egyik tolvaj, igyekszik megszerezni a másik tolvaj cuccait.
Ukrajna ideális ugródeszka volt ehhez. Az Ukrán közember minden vágya lett volna, hogy szabadon bóklászhasson az unióban munkát keresve. Az uniós tagság volt tehát a mézesmadzag az ukrán polgárok számára. A rogyadozó ukrán gazdaság pedig jó táptalajt biztosított ehhez.

Tapi2021 2022.03.10. 11:36:38

@pragmatika2: Kiderül lassan az ilyen elszólásokból (is), hogy Putyin és az oroszok JÓL LÁTJÁK, hogy mi az USA és a nyugati csatlósai célja!!!
Oroszország megszállása, felosztása, javainak "újraosztása". erőforrásainak lenyúlása.
Ha ma nem megy, holnap. Dolgoznak rajta tovább. Ahogy eddig is dolgoztak rajta.

Erről ennyit.

Tapi2021 2022.03.10. 11:44:19

@antiindex: Szívesen végigvenném tételesen a pontjaidat, hogy mi hamis, miben mennyi igazság is van, még hány országban van ugyanez, stb., csak nincs rá kapacitásom.

De ezekkel te is tisztában vagy nyilván, csak nyomod ezt az ellenzéki mantrát.

De még ha 80%-ban TELJESEN igazak is lennének a pontjaidban leírt "vádak", állítások - de nem igazak -, még abból sem jönne ki egy diktatúra!

Hol nem húz a közmédia az aktuális kormány felé? Mitől diktatúra, ha egy rosszul működő pénzügyi struktúrát - nyugdíjpénztár - megváltoztatnak, mert nem jó?
Egyházak és állam nincsenek elválasztva? Ez a legjobb vicc.
Van ahol hivatalos államegyház is van! Anglia, Finnország... Nálunk nincs.
Stb.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 11:44:27

@pragmatika2:

"Gazdasági szankciókkal kell szétverni az oroszok térdét, hogy a földre essenek, aztán ha kiszenvedtek, akkor szétszedni az összeharácsolt országot és újraépíteni normálisan. "

Veszélyes játék a világ legnagyobb atomhatalmával szemben!

antiindex 2022.03.10. 11:57:31

@Tapi2021: a diktatúra egy olyan fogalom, amely Wittgenstein családi hasonlóságok témájához tartozik, és a Sorités-paradoxon témaköréhez. ezeket nem érted. szóval több tényező együtteséről van szó, és fokozati kérdésről.

a náciknak persze könnyű azt mondani, hogy őket még nem zavarja az elnyomás eme fogalma, de akiket elnyomnak, vagy nincsenek hatalmon, azoknak ez már diktatúra.

cserébe ti már akkor hisztiztek, amikor négerek tüntetni mernek. ami hát mégiscsak sehol nincs ahhoz képest, hogy egy államitévéje van egy pártnak, ahova 4 évenként 5 percre férnek be az ellenzéki pártok.

túl sok tényezőnél van Orbanisztán nagyon elborulva, és amikor titeket, nácikat érint hátrányosan valami, akkor te ennek tizedénél is már hisztiztek. összehasonlításban tehát mindig önellentmondásos a hozzáállásotok.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 11:58:05

@bordon:

"Gazdasági szankciókkal kell szétverni az oroszok térdét, hogy a földre essenek, aztán ha kiszenvedtek, akkor szétszedni az összeharácsolt országot és újraépíteni normálisan. "

Veszélyes játék a világ legnagyobb atomhatalmával szemben!

arthurthedent 2022.03.10. 12:02:22

@antiindex: "1) a köztévében nincs kiegyensúlyozott tájékoztatás"

Szerinted. És a puszta tény, hogy ezt hangoztathatod mindenféle megtorlás nélkül jelzi, hogy nincs diktatúra. Oroszországban ezt például nem tehetnéd meg ilyen szabadon.

Tapi2021 2022.03.10. 12:35:34

@antiindex: Mint már írtam párszor: a szocik TI VAGYTOK! Nem mi.

Eddig csak nektek voltak diktatúráitok az elmúlt száz évben.

És hiába dobálod a jól hangzó elméleteket, ha nem tudsz egyetlen normális érvet sem írni, hol, mikor, kit, miben NYOMNAK el Magyarországon???

A diktatúrához azért csak kellene valami elnyomás. Az nem elnyomás, hogy most nem ti kormányoztok, nem a ti politikátok valósul meg, hanem másé.

Ez legfeljebb nem tetszik.

Tapi2021 2022.03.10. 12:38:59

@arthurthedent: Németországban és Angliában megtehetné? ...
Még a "sajnálatos kölni eseményeket" sem merték addig bejelenteni, amíg meg nem kapták az eligazítást!

És mekkora teret kap pl. az AfD a műsorokban? -...

antiindex 2022.03.10. 13:02:51

@Tapi2021: Hitler, Mussolini. HAZUG KÖCSÖG FASZFEJ NÁCI FASZ VAGY

antiindex 2022.03.10. 13:03:39

@arthurthedent: a puszta tény, hogy ellenzéki képviselőt nem hívnak be a köztévébe. akkor is, ha letagadod a jó édes kurva anyád, te mongolFidióta, náci fasz!

pragmatika2 2022.03.10. 13:04:10

@antiindex:

"a köztévében nincs kiegyensúlyozott tájékoztatás"

Lehet.
Ahogy régen sem volt. 2010-ig a ballibsik egyik szócsöve volt. Az persze gondolom nem zavart. Ja, hogy neked az volt a "függetlenobjektív" tájékoztatás ? Nézőpont kérdése. Én akkor sem néztem, ahogy most sem.

bordon 2022.03.10. 13:04:29

A poszt direkt keveri a kollektív bűnösséget, amik utólag, a legyőzöttekkel szemben megkülönböztetés nélkül alkalmazott megtorlást jelentenek és a háború alatti szankciókat, amik érintik az orosz állam és politikai, katonai hatalmi elit mellett valamennyire az orosz lakosságot is, de a céljuk az, hogy az agresszort eltántorítsák a további agressziótól.
Hatalmas a különbség.
Kollektív büntetésnél egy már legyőzött ellenség lakosságát büntetik, amikor a harc már véget ért, nincs olyan cél, hogy a háborút ezáltal hamarabb befejezzék.

Nyilván ha Oroszország letérdel, a hatalmi elitet felkötik, száműzik, az atomháborús, vegyi- és biológiai fegyveres fenyegetéstől és a hagyományos eszközökkel végrehajtott agressziótól elállnak, megfizetik a kártérítést Ukrajnának, visszaadják az elrabolt területeket, akkor majd a ruszki balettos is táncikálhat New Yorkban, meg a karmester is kalimpálhat, ha nem nyilvánul meg politikai uszító szöveggel.

A kollektív bűnösség utólagos intézkedést jelent. Háborúban nyilván a hadviselő, agresszor fél lakosságát érintik a következmények.

bordon 2022.03.10. 13:06:43

@ulpius66: nem vagyok ballibsi, elítéltélek minden illegális agressziót, de aki most ideokádja a ruszki whatabout kezdetű csasztuskát, az putyinbérend, tereli a szöveget az Ukrajna elleni agresszióról

konrada 2022.03.10. 13:16:15

@Tapi2021: "hol, mikor, kit, miben NYOMNAK el Magyarországon??? "
Na most jót kérdeztél!
Szegény egyszer nem tudott jól válaszolni, már be is dobták egy gödörbe, és igen valószínű, hogy azóta is akadályozva van szabad mozgásában...

Ménár Atya 2022.03.10. 13:45:41

@arthurthedent:
Elfelejted, hogy az ukránok lőtték az orosz civil lakosaikat, elfelejted, hogy az ukránok terrorizálták a magyar kisebbséget, elfelejted hogy robbantgattak, elfelejted, hogy fenyegették magyarországot.
Kicsit egyoldalúan nézed a dolgokat, gondolkodhatnál is.
Persze nem szép ahogy most civilek halnak meg orosz bombáktól, csak volt egy előzménye is azért.
Most olvasom az új ukrán törvényt, külföldiek, és civilek is lőhetnek oroszokra.
B+!
Gondolom támogatod ezt is a sok eszeddel.
Egyrészt jogalapot adnak az oroszoknak hogy innentől ne nézzék a civileket picit sem, ez nettó tömeggyilkosság, csak épp ukrán emberek ellen ukrán vezetéssel.
A külföldiek meg szimpla háborús bűnösök lesznek az oroszok szemébe, és nem hinném, hogy sok foglyot ejtenek közülük majd.

Ménár Atya 2022.03.10. 13:47:54

@antiindex: Fitymatyi, megértem, hogy terelsz, kellemetlen kínos dolgok ezek.
Oroszország is most bérli ki ukrajnát te nagyon hülye :D

ez a nevem senki 2022.03.10. 14:11:54

Volodomir Zelenszkij bejelentette, hogy Kijev fegyvert ad mindenkinek, aki meg akarja védeni az ország szuverenitását. Az ukrán elnök most újabb lépést tett: minden Ukrajnában élőnek engedélyezte a fegyverhasználatot az orosz erők ellen.

konrada 2022.03.10. 14:29:00

@ez a nevem senki: Na jó, az oroszok a támadók, meg a hazájukat védeni kell...
...de ezzel Zelenszkij a civileket is hadviselő féllé tette, és ilyen esetben egy hadsereg úgy tekint a civil ruhásokra is, mint a katonákra, és aszerint jár el háború esetén, s azt már tudjuk a történelemből, mivel jár.

Normális ez a Zelenszkij???

arthurthedent 2022.03.10. 14:36:35

@Ménár Atya: "Egyrészt jogalapot adnak az oroszoknak hogy innentől ne nézzék a civileket picit sem, ez nettó tömeggyilkosság, csak épp ukrán emberek ellen ukrán vezetéssel."

Az oroszoknak erre semmi jogalapra nem volt szükségük eddig sem. A szokásos eljárás az, hogy berakétáznak a lakótelepre és utána azt mondják, hogy "nem én vótam". Vagy esetleg azt mondták, hogy "az katonai óvoda volt". Mégis szerinted mi változik?

arthurthedent 2022.03.10. 14:40:42

@konrada: "civileket is hadviselő féllé tette, és ilyen esetben egy hadsereg úgy tekint a civil ruhásokra is, mint a katonákra"

A genfi egyezmény ezt a dolgot elég profin leírja ám. Azokat a civileket, akik fegyvert fognak és felveszik a harcot egyenruhával kell ellátni vagy ha az nem lehetséges, akkor jól látható megkölönböztethető jellel (pl. karszalag) kell ellátni. Nem ma történik ilyen először a világtörténelemben.

arthurthedent 2022.03.10. 14:44:23

@Ménár Atya: "elfelejted, hogy fenyegették magyarországot."

Szóval a putyinnak szegénynek azért kellett lerohannia ukrajnát, mert fenyegették magyarországot. Jól van, akkor tévedtem, asszem írok egy köszönőlevelet neki. Megynyugodtam, már azt hittem...

Ménár Atya 2022.03.10. 14:46:14

@arthurthedent:
Csak annyi, hogy innentől azt mond amit akar, mindenki ellenség.
Kb halálra ítélte a civileket az ukrán vezetés.
Minél tovább húzódik annál több civil célpontot lőnek majd, nem marad más lehetőség, ez kb minden háborúban így volt, indok lesz mindig.
Ettől függetlenül, van alapja az orosz támadásnak.

konrada 2022.03.10. 14:49:39

@arthurthedent: A genfi egyezmény sok mindent leír.
Remélem az ukránok is betartják (még ha eddig Donbaszban nekik sem mindig sikerült), mert elég csak pár precedens megkülönböztető jelzés nélküli civilek támadásából, és hamar megismétlődik az, ami a 2. világháborúban is megtörtént a partizán területeken, vagy Vietnámban, Afganisztánban: mindenkire lőni fognak, aki kicsit is gyanús.

Ménár Atya 2022.03.10. 14:51:55

@arthurthedent:
Tőlem játszhatod a hülyét, én elhiszem, hogy nem érted, kell hozzá kis szellemi képesség,, vagy szándékosan nem akarod érteni,mert akkor bukik az érvelésed.
Putyinnak több oka is volt, a magyar kisebbség csak neked egy példa, hogy őket is terrorizálták az ukrán nácik kijevi hallgatással.
Szóval kár mentegetned őket, és elhallgatnod ezeket, mert így kissé árnyaltabb lesz azonnal a kép.
Magyarországot katonailag is nyíltan fenyegette ez e rinyáló kurva ország, szóval nem sajnálom annyira ha kicsit amortizálják most a haderejüket, a civileket sajnálom, a többi viszont mehet a teremtőhöz tőlem.
Egy korrupt hülye báb vezetés miatt szívnak újabb 20 évet.
Biztos megérte..........

Ménár Atya 2022.03.10. 14:52:46

@konrada:
Nehéz ezt megérteni a fotel forradalmároknak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 14:57:05

@bordon:

"Nyilván ha Oroszország letérdel, a hatalmi elitet felkötik, száműzik, az atomháborús, vegyi- és biológiai fegyveres fenyegetéstől és a hagyományos eszközökkel végrehajtott agressziótól elállnak, megfizetik a kártérítést Ukrajnának, visszaadják az elrabolt területeket, akkor majd a ruszki balettos is táncikálhat New Yorkban, meg a karmester is kalimpálhat, ha nem nyilvánul meg politikai uszító szöveggel."

Az USA nem volt ilyen finnyás, az amerikai hadsereg különleges ügynökei több mint 1600 német mérnököt, tudóst és technikust menekítettek ki az összeomló náci Németországból az Amerikai Egyesült Államokba 1945 és 1959 között. Sokan a kimenekítettek közül a náci párt vagy akár az SS tagjai voltak. Nem számított a morális megfontolást.

Dosztojevszkij, Csajkovszkij, az orosz művészek, sportolók úgy látszik morálisan rosszabb megítélés alá esnek, mint a náci birodalom szakemberei, akiknek a "munkásságuk" következtében emberek haltak meg.

A náci birodalom még azt a kedvezményt is megkapta, hogy a Svájcban tartott vagyonát nem zárolták.

Az ehhez hasonló kettős mércéktől, a gender - és BLM hisztitől terhelt ma a Nyugat!

arthurthedent 2022.03.10. 17:29:20

@konrada: "mindenkire lőni fognak, aki kicsit is gyanús."

Az oroszok arra lőnek ukrajnában, akire akarnak. Azzal, amivel akarnak. Ha nem lőnek valakire azt azért teszik, mert éppen nem érdekük.

Amikor meg győznek, akkor azt fognak felkötni, akit akarnak, azt tesznek ukrajnával, amit akarnak. Ha akarják kiviszik az élelmiszert és megvárják míg pár millióan éhenhalnak, ha akarják hozzácsatolják oroszországhoz, ha akarják bevezetik a statáriumot.

Mindezt kizárólag azért, mert atomfegyvereik vannak.

pragmatika2 2022.03.10. 17:36:29

@arthurthedent:

"A genfi egyezmény ezt a dolgot elég profin leírja ám. Azokat a civileket, akik fegyvert fognak és felveszik a harcot egyenruhával kell ellátni "

Hát, egyenruha az tuti nem lesz. Sok esetben karszalag sem, ilyen kaotikus állapotok miatt.

Persze jön majd a "fejlődőhaladófüggetlenobjektív" médiából ezerrel, hogy "ARUSZKIKACIVILEKETÖLIK". Aljas kis húzás. Amúgy ha olyan profin dolgozik az ukrán hadsereg, (MÁR10000OROSZKATONÁTMEGÖLTÜNK) akkor minek a polgári lakosságot is bevonni ? Hm?

arthurthedent 2022.03.10. 17:36:45

@atomic power 1986DucaDuca: "A náci birodalom még azt a kedvezményt is megkapta, hogy a Svájcban tartott vagyonát nem zárolták.
Az ehhez hasonló kettős mércéktől, a gender - és BLM hisztitől terhelt ma a Nyugat!"

Nem érvelhetsz úgy, hogy nyolcvan évvel ezelőtti eseményeket hozol fel arra, hogy ma kettős mércét használtak. Azt mondhatod, hogy a mérce az elmúlt nyolcvan évben megváltozott, amit akkor úgy tettek, azt most így teszik.

Viszont: akkor németországot porig bombázták, megszálták, a vezetőiket felakasztották, az országot kettészakították. Most az oroszok ellen gazdasági szankciókat vezettek be. Komolyan azt akarod mondani, hogy a nácikkal elnézőbbek voltak? Szerintem ezt azért gondold végig újra.

"Dosztojevszkij, Csajkovszkij, az orosz művészek, sportolók úgy látszik morálisan rosszabb megítélés alá esnek, mint a náci birodalom szakemberei, akiknek a "munkásságuk" következtében emberek haltak meg."

A német tudósok akkor mehettek szabadon és telepedhettek le amerikában, amikor németország kapitulált, miután megszálták. A háború alatt ezeket az emberek bombázták, nem voltak "elnézőek velük". Ha oroszország kapitulálna, hidd el az orosz sportolók megint szívesen látott vendégek lesznek.

Nincs itt semmiféle kettős mérce, amíg az oroszok lőnek meg atommal fenyegetőznek, addig az orosz állampolgárok más elbánásban részesülnek. Ez nem meglepő egyébként.

arthurthedent 2022.03.10. 17:39:35

@pragmatika2: "Hát, egyenruha az tuti nem lesz. Sok esetben karszalag sem, ilyen kaotikus állapotok miatt."

A mondás az volt, hogy a civileket nem lehet felfegyverezni. Erre mondtam a genfi egyezményt, dehogynem lehet felfegyverezni, sőt, igencsak megszokott lépés. A genfi egyezmény azt mondja, hogy ha egy karszalag van rajta, akkor katonai alakulatnak tekintendő és megilleti a katonáknak kijáró elbánás. Ha nincs rajta karszalag akkor a genfi egyezmény katonákat védő passzusai nem vonatkoznak rájuk.

arthurthedent 2022.03.10. 17:44:28

@pragmatika2: "Persze jön majd a "fejlődőhaladófüggetlenobjektív" médiából ezerrel, hogy "ARUSZKIKACIVILEKETÖLIK". Aljas kis húzás."

Miért lenne aljas húzás? Az oroszok lőtték eddig a lakóházakat, mostantól a civilek katonákká válhatnak azzal, hogy fegyvert fognak. Ne mondd már, hogy az oroszoktól korrekt dolog volt óvodákat lőni, mert előre látták, hogy az ukránok általános mozgósítást fognak tartani!

"Amúgy ha olyan profin dolgozik az ukrán hadsereg, (MÁR10000OROSZKATONÁTMEGÖLTÜNK) akkor minek a polgári lakosságot is bevonni ? Hm?"

Ne legyél már ilyen arrogáns, ez nyilvánvaló trollkodás. Nyilván tudod, hogy az oroszok sokkal többen vannak, sokkal nagyobb hadseregük van mint az ukránoknak. Nyilván tudod, hogy ha sok ezer katonát meg is öltek, ha sok tankot el is pusztítottak az oroszok katonai erejéhez képest ez nagyon kevés.

Úgy tenni, mintha nem értenél valamit igencsak trollkodás. Nem őszinte dolog.

arthurthedent 2022.03.10. 17:47:53

@pragmatika2: "Hát, egyenruha az tuti nem lesz. "

Fiatal vagy, nyilván nem láttál második világháborús partizánfilmeket. Az oroszok szerint nagyszerűen hazafias és nemes dolog a megszálló csapatok ellen titokban, civilnek álcázva fellépni. Robbantásokkal, pokolgépekekkel, lesből támadással, szabotázsokkal harcoltak a partizánok a megszálló németek ellen. Ha most a bot másik végén találják magukat egy szavuk sem lehet.

antiindex 2022.03.10. 18:10:48

@konrada:

1) A Donbasban az emberi jogokat nagyobb részt a szeparatisták (oroszok) követték el.

"the bulk of the abductions are being perpetrated by armed separatists, with the victims often subjected to stomach-turning beatings and torture. There is also evidence of a smaller number of abuses by pro-Kyiv forces."

en.wikipedia.org/wiki/Humanitarian_situation_during_the_war_in_Donbas

2) A KLM gép lelővése durva háborús bűn volt.

en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_Flight_17#Criminal_prosecution

3) Oroszország a Krím annektálásával megsértette a Budapesti Memorandumot, azaz nemzetköző bűn9zővé vált

hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

úgyhogy kussolsz, Putyin-faszszopó!

Putyin faszszopói tudatlan, elmebeteg hülyék. a társadalom selejtjei.

antiindex 2022.03.10. 18:14:50

@atomic power 1986DucaDuca: semmiféle kettős mérce nincs, te seggfej!

az USA nem tiltotta le Dosztojevszkijt.

ennyi.

Putyin faszszopói tudatlan, elmebeteg hülyék. a társadalom selejtjei.

Bircanyíró 2022.03.10. 18:15:56

@arthurthedent: olyan szinten vagy elfogult és olyannyira ruszofób, hogy veled egyszerűen nem érdemes vitába szállni. mindent aljasul kiforgatsz a saját elméleted védelme érdekében, te vagy a kettős mérce legtipikusabb formája ezen a blogon!

antiindex 2022.03.10. 18:19:16

@konrada: "Zelenszkij a civileket is hadviselő féllé tette"

a pesti srácok is civilek voltak. de te nyilván Kádárral lettél volna, te kis komcsi, Putyin-faszszopó selejt!

antiindex 2022.03.10. 18:22:55

@Ménár Atya:

1) az USA bérli Guantanamot

en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_Naval_Base#Lease

2) Oroszország meg lerohanta Ukrajnát

ez a valóság, még ha a gumiszobádbül nem is látszik.

Putyin faszszopói tudatlan, elmebeteg hülyék. a társadalom selejtjei.

antiindex 2022.03.10. 18:24:13

@Ménár Atya:

1) A Donbasban az emberi jogokat nagyobb részt a szeparatisták (oroszok) követték el.

"the bulk of the abductions are being perpetrated by armed separatists, with the victims often subjected to stomach-turning beatings and torture. There is also evidence of a smaller number of abuses by pro-Kyiv forces."

en.wikipedia.org/wiki/Humanitarian_situation_during_the_war_in_Donbas

2) A KLM gép lelővése durva háborús bűn volt.

en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_Airlines_Flight_17#Criminal_prosecution

3) Oroszország a Krím annektálásával megsértette a Budapesti Memorandumot, azaz nemzetköző bűn9zővé vált

hu.wikipedia.org/wiki/Budapesti_memorandum

úgyhogy kussolsz, Putyin-faszszopó!

Putyin faszszopói tudatlan, elmebeteg hülyék. a társadalom selejtjei.

Bircanyíró 2022.03.10. 18:25:03

@antiindex: Matyikám, orosz-ukrán ügyben te is a kettős mércét alkalmazó, durván elfogult blogger szerepében tetszelegsz. Míg az ordenáré minősítgetéseidet már megszoktam, sőt néha még viccesnek és indokoltnak is tartom, a mostani elfogultságodat nem tudom másképp minősíteni, mint szimpla ostobaságnak, sőt olyan egybites gyűlölködésnek, ami még hozzád is méltatlan!

antiindex 2022.03.10. 18:26:23

@pragmatika2: régen voltak Fideszesek (akkor ellenzék) a köztévében.

kurvára nem ugyanaz.

ennyire hülyék a mongolFidióták.

arthurthedent 2022.03.10. 18:26:53

@Bircanyíró: "te vagy a kettős mérce legtipikusabb formája ezen a blogon!"

Ezt már egyszer elmondtam, senki másról nem alkottam véleményt, senki mást nem ítéltem meg, csak az oroszokat. Ha kettős mércét elkalmaztam, akkor legalább kettőt kellett volna mérnem.

Amúgy meg ez a "ruszofób" dolog egy nagy marhaság, több okból is. Mondjuk például azért, mert ha egy ország vezetése, politikája, katonaságának akciói ellen szólalsz fel, akkor marhaság rasszizmussal vádolni. Másrészt meg azért, mert érveltem, érvekre meg érvekkel illik válaszolni és nem azzal, hogy "jajj, de te nem szereted az oroszokat".

Amit te úgy mondasz, hogy "mindent kiforgatsz" az meg egy klasszikus üres sértés. Érveltem, nem fogattam ki senkinek a szavait, mindent szigorúan szó szerint vettem.

arthurthedent 2022.03.10. 18:30:25

@antiindex: "A Donbasban az emberi jogokat nagyobb részt a szeparatisták (oroszok) követték el."

Igen, én is így gondolom. Nem hoztam fel, mert nincsenek rá bizonyítékaim, de elég nyilvánvaló szerintem, hogy ott is az oroszok csináltak egy hatalmas balhét előkészítve a háborút, amit aztán az ukránok sajnos nem tudtak jól kezelni. Ez egyébként egy teljesen bevett orosz stratégia, a orosz ajkú lakosságot feltüzelik, attrocitásokat követnek el, orosz állampolgárságot adnak nekik majd bemennek megvédeni őket. Aztán azonos lendülettel továbbmennek.

pista18722 2022.03.10. 18:31:23

@arthurthedent: kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271384

de, ha a vezető náci, akkor az az állam egy diktatúra. a náci Németország is azért volt náci, mert nácik vezették, eközben Hans Hamburgban lehet, hogy nem volt náci.

ahogy mondani szoktam, elmebeteg szinten idióta vagy. alapfogalmakkal nem vagy tisztában, ezért vagy mongolFidióta.

egész konkrétan Orbán cigányozás sérti az alkotmányt. Orbán egy alkotméánysértő bűnöző.

pista18722 2022.03.10. 18:38:03

@Bircanyíró:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271052

tehát 39%-kal simán elfoglalhat egy ország egy másikat? akkor is, ha aláírta a nemzetközi szerződést, hogy kölön tuti biztosan nem fogja?

szerinted egyébként az ANschluss jogos volt, te büdös náci, és Németország nyugodtan elfoglalhatja Svájcot. Belgiumot meg Hollandia és Franciaország is.

BETEG VAGY, PUTYIN-FASZSZOPÓ, NAGYON BETEG!

pista18722 2022.03.10. 19:06:15

@arthurthedent:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271404

"rémhírterjesztésért. A cikk szerint 4 órával
később elengedték és az ügyészség felmentette, igazat adott neki."

amivel azt is elismerték, hogy nem rémhírterjesztésért vitték el őket. magadat szarod megint pofán, mongolFidióta!

egyébként mindkét kommentelő a járvány JOBB kezelése érdekében kritizálta a qrmányt, amelyik elbaszta azt.

pista18722 2022.03.10. 19:09:35

@arthurthedent:

obudaihirek.blog.hu/2021/09/07/elovalasztas_obudan_komedia_egy_felvonasban?full_commentlist=1#c40896538

szóval szerinted a Fidesz sokkal "demokratikusabb" párt, mert már régen bedarálta a KDNP-t, és Semjén nem ugrál, ha Orbánnak van jelöltje. És, hogy titeket erről már meg se kérdeznek. Ezért "demokratikusabb" párt szerinted a Fidesz. mondom, te beteg vagy.

mellesleg az előválasztást nyugaton legtöbb esetben egy párt alkalmazza, mint a Republikánusok, a Demokraták, a francia PS. tehát a Fideszis alkalmazhatná. csak tudjuk, hogy a Fidesz ettől a lehető legtávolabb van, mert egy diktatórikus gecipárt. te erre szavazol, és kötözködsz az ellenzékbe belekötni erőltetetten, egy szalmaszál miatt.

szánalmas beteg selejtek vagytok, ti mongolFidióták.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 19:14:52

@arthurthedent:

"Viszont: akkor németországot porig bombázták, megszálták, a vezetőiket felakasztották, az országot kettészakították. Most az oroszok ellen gazdasági szankciókat vezettek be. "

Ezt most is megtennék, csak ez most atomháborúval járna. Irak megszállása, Szerbia bombázása erre jó példa, mivel ott nem volt atomháborús veszély.

"Komolyan azt akarod mondani, hogy a nácikkal elnézőbbek voltak? Szerintem ezt azért gondold végig újra."

Abban a relációban, amit megemlítettem, igen. Náci szakemberek kimenekítése és egzisztenciához juttatása akkor, és orosz művészek, sportolók ellehetetlenítése most. Ez morálisan disszonáns, és nem azonos mércét jelent.

pista18722 2022.03.10. 19:20:30

@Bircanyíró:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/08/kollektiven_bunosok?full_commentlist=1#c41271026

felesleges azon vitázni, melyik évben foglalta el Putyin a Donbaszt, az is egy nemzetközi bűntény volt, ami Oroszország megtámadására indok. Puytin egy nemzetközi bűnöző

Ménár Atya 2022.03.10. 19:25:50

@antiindex:
Fitymatyi te migri köcsög, már megint terelsz!
1 Az albérletet felmondták már 60 éve, csak a bérlő verőlegényeit nem tudják kitenni.
A bérleti díj is izgalmas lenne ,kissé piaci ár alatt van.
De ami a legfontosabb a náci köcsög pofádnak, hogy emberek kínzására használják a nagy demokratikus barátaid,megfosztva minden jogtól őket ami jár a gyilkosnak is.
De te egy sötét paraszt vagy, és nem fogod fel az egy agysejteddel.
Jó, ez már több észt kíván, mint egy ötödikes feladatot megoldani, de ott is megbuktál te kretén fasz :D
De most biztos boldog vagy, hogy a köztársasági elnököd egy nő lett,akit Dr. Orbán Viktor Miniszterelnököd javasolt, és az országgyűlés több mint 2/3-al megválasztotta :D:D:D
Na mi van kisköcsög Dobrev Klára náci pártod megint megszopta a brét :D:D:D
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=631

pista18722 2022.03.10. 19:26:57

@Ménár Atya:

szeka.blog.hu/2021/12/02/a_fidesz_kommunikaciojaban_a_vagyak_tovabbra_is_fontosabbak_a_realitasoknal/full_commentlist/1#c41071084

"30000 halott kevesebb mint a 800"

nálatok, az elmegyógyintézetben, a Fideszeseknek fenntartott gumiszibában biztos így van.

"te mondtad hogy nincs adat "

hát, tudod, te kis elmebeteg, az adat már csak olyan, hogy egy ideig nincs, aztán keletkezik, lemérik, felmérik, és akkor lesz. amikor azt mondtam, hogy nincs adat, akkor nem volt. most meg van.

látom, ezt a kezelőorvosod még nem magyarázta el neked, de attól, hogy elmebeteg vagy, még nem lesz igazad.

most van adat, több is, és mindegyik szerint a Sinopharm a legszarabb vakcina a Magyarországon használt vakcinák közül.

az, hogy az intenzívesek nagyobb része oltatlan, sehol nem cáfolja azt, hogy az intenzíves oltottak legnagyobb része Sinopharmos. ez két független dolog. ezt se magyarázta el neked az elmeorvosod, de ettől még nem lesz igazad.

index.hu/belfold/2021/11/25/koronavirus-jarvany-vakcina-oltas-hatasossag-pfizer-astrazeneca-moderna-szputnyik/

A felmérés szerint a Pfizer-Biontech vakcina hatásossága kilencszerese a Sinopharménak. Azaz a Sinopharm kilencszer szarabb. Hiszen háromszor annyi a Sinopharmos a kórházban, miközben harmad annyian vannak ilyennel beoltva.

mok.hu/koronavirus/lakossagitajekoztatas/frissitsd-az-oltasod-hogy-ne-kerulj-korhazba-

Orbán tehát kurvára elbaszta, amikor elsietve beoltott ezzel vagy kétmillió embert, miközben nem volt engedély, és időseken nem tesztelték, és még a kínaiak sem oltottak ezzel időseket. De Orbán igen. Ez a harmadik hullámon már nem segített, viszont a negyedik hullámban most jól rábasztak az emberek, akik beszopták Orbán hazugságait.

Mert ugye a 125 magyar emberből átlagosan 25 van Sinopharmmal oltva. Ehhez képest 15 fekszik intenzíven. Ennyire szar a kínai vakcina.

Orbán a harmadik hullámban is világbajnok népirtó volt, most, a negyedikben is az. A legtöbb ember Orbanisztánban hal meg naponta, 1 millió főre vetítve. Összesítésben pedig voltunk már világbajnokok, most az ötödik helyen vagyunk, de mire olvasod, már lehet, hogy negyedikek leszünk. Peruval és balkáni országokkal versenyez Orbán abban, hogy ki a nagyobb elbaszó, ki a jobban elmaradottabb ország.

Egy pszichopata elmebeteg vagy, aki a szarra szavaz, mert ki nem lát a fejéből, olyan genetikai selejt, és fel sem ismeri, hogy mi a szar, és mi a jó. Ti a világ hülyéi vagytok, Fidesz szavazók!

Ménár Atya 2022.03.10. 19:31:33

@pista18722:
Te kretén fasz, még az ellenzékkel szimpatizáló orvosok is megmondták, hogy az oltatlanok döglenek mert olyan hülyék voltak, hogy elhitték a dk szarkeverőknek, hogy nem kell oltani mert csak a pfizer a jó, de még az sem.
Te szopatod magad fitymatyi :D
Ha pedig idézgetsz te köcsög, legalább pontosan.
Épp szerinted volt az első hullámban több a 800 magyar halott,mint a 30000 olasz, csak a pontosság kedvéért.
Már itt tudtam, hogy hülye fasz vagy, aki nem tud számolni :D
Ne hazudozz köcsög, ez ne a dk hitgyüli :)
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=631

alöksz róz 2022.03.10. 19:47:51

@Exploiter: "Ne felejtsd el, egy hónapja még az volt az ellenség, aki nem állt be a covid elleni harcba." - én is pont ezt mondtam :-)

Tapi2021 2022.03.10. 20:00:01

@antiindex: "Hitler, Mussolini."

És mit akarsz ezekkel a szocialista vezérekkel mondani?

alöksz róz 2022.03.10. 20:07:32

@arthurthedent: "A genfi egyezmény azt mondja, hogy ha egy karszalag van rajta, akkor katonai alakulatnak tekintendő és megilleti a katonáknak kijáró elbánás." - és szerinted mit csinálnak az ellenséges katonákkal? lelövik meg lebombázzák őket mind a szart.

Tapi2021 2022.03.10. 20:13:03

@bordon: Jó nagyokat tévedsz!

A legtöbb országban már a háborúk alatt megkülönböztették, szankcionálták az ellenség állampolgárait! Sőt, az USA-ban az amerikai állampolgár japánokat is, már a háború alatt.

Oroszország pedig megtérítheti az okozott károkat, rögtön az amerikaiak és a nyugat-európai szövetségeseik után, amit Iraktól kezdve Afganisztánig (vagy menjünk vissza Vietnámig?) okoztak.

Mert különben megint csak durván belefutunk a KETTŐS MÉRCÉBE!

A kollektív bűnösségnek nem feltétele, hogy éppen folyik-e a háború, vagy már vége! Vagy előtte vagyunk. Maga a tett a lényeg, hogy embereket származás, rassz, állampolgárság, stb. alapján bűnösnek nyilvánítunk és hátrányosan megkülönböztetünk!

A zsidók HÁBORÚ ELŐTTI megkülönböztetése is kollektív bűnösség alapján ment! Zsidó, tehát bűnös, tehát korlátozható, megfosztható jogoktól, kirúghatók az állásukból, deportálható, megölhető. Mert zsidó. Mert orosz, mert német, mert magyar...
Ez ugyanaz!
Ugyanaz a gondolkodás.

Tapi2021 2022.03.10. 20:19:56

@ez a nevem senki: És mit ad Isten, Kijev hirtelen tele lett FEGYVERES BANDÁKKAL, fegyveres bűnözőkkel! Akik már "dolgoznak" is. Csak nem az oroszokat lövik!!!
(Érdekes, a CNN nem hozza le ezeket...)

Hurrá, hurrá!!! Gratula! :-(

Tapi2021 2022.03.10. 20:24:22

@arthurthedent: A partizánok, gerillák, "népi felkelők" és önkéntesek is mind karszalagot viseltek!
Ja, nem.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 20:24:34

Marshall Auerback, a Bard College Levy Intézetének (a Bard College évek óta kap óriási adományokat Soros Györgytől) kutatója szerint szerint a Szovjetunió széthullásával és Németország újraegyesítésével gyakorlatilag megszűntek azok az okok, amelyek az Észak-Atlanti Szövetség létrehozását indokolták.
Szerinte a NATO, amely valaha a globális biztonság fő szavatolója volt, mára „a globális instabilitás eszközévé vált.”
Auerbach felidézi, hogy a NATO vezető országainak államfői 1990-ben ígéretet tettek Gorbacsovnak, hogy a katonai szervezet nem terjeszkedik majd keleti irányba. A szerző megjegyzi, hogy ezt az ígéretet sokan és sokáig legendának nyilvánították, amíg napvilágra nem kerültek azok a titkosított feljegyzések, amelyek bizonyítják, mi hangzott el az akkori szovjet vezető és George H. W. Bush, Margaret Thatcher, Francois Mitterand és Helmut Kohl között. Ezt az ígéretét a NATO nyilvánvalóan megszegte Auerbach szerint, amikor egymás után felvette soraiba a posztszovjet országokat. Később a NATO, szintén az oroszok érdekszféráját sértve bombázta Jugoszláviát a kilencvenes évek elején.
Auerbach szerint a NATO konfrontatív magatartása Oroszországgal szemben azóta sem változott, annak ellenére, hogy például Líbia bombázása esetében az oroszok nem éltek a Biztonsági Tanácsban a vétójogukkal. Később, az afganisztáni háború elején, Oroszország logisztikai támogatást nyújtott az amerikai csapatoknak és támogatta a terrorellenes háborút.
Auerbach nem kevesebbet állít, mint hogy a NATO okozta az ukrajnai konfliktust, olyan helyzetet teremtve „Oroszország ajtajának küszöbén,” amely végül a NATO bukását is okozhatja.
A szerző kifejti, hogy bár erre vonatkozóan az uralkodó nézet Nyugaton és különösen az USA-ban az, hogy az ukrajnai fegyveres konfliktus gyökere a Krím orosz megszállása volt, szerinte „mint oly gyakran, az amerikai kommentárok teljesen nélkülözik a történelmi kontextust és összekeverik az okot az okozattal.”
Auerbach szerint a Krím félsziget annektálása valójában reakció volt Moszkva részéről a NATO Ukrajnának tett meggondolatlan, a tagság lehetőségét lebegtető ígéreteire és a Janukovics kormányt elsöprő puccs aktív támogatására a szövetség vezető hatalma, az USA részéről.
Az USA-ban megdöbbennek azon, hogy Putyin csak akkor hajlandó Ukrajnáról érdemben tárgyalni, ha garanciákat kap arra, a NATO nem terjeszkedik tovább kelet felé és nem telepít Oroszországot megcélzó rakétákat az országba. Egyszerűen figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy Moszkvának vannak érdekei, amelyeket védelmez.

braveneweurope.com/marshall-auerback-the-west-must-stay-out-of-ukraine

Tapi2021 2022.03.10. 20:33:23

@antiindex: "a pesti srácok is civilek voltak"

Le is lőtték őket. :-(

alöksz róz 2022.03.10. 20:38:19

@atomic power 1986DucaDuca: "Most megtették az orosz vagyonokkal kapcsolatban! Magyarázd ezt meg légyszíves!" - mert hátha vmelyik oligarchának annyira fáj a vagyon lefoglalása, hogy lelöveti putyint.

de ha nem, az se baj, a pénz is jól jön.

Tapi2021 2022.03.10. 20:39:26

@antiindex: "1) az USA bérli Guantanamot"

Felmondhatatlan "bérlettel", hiába nem akarja már kiadni nekik Kuba vagy hatvan éve.

" Az Egyesült Államok jelenleg nem akar változtatni a kubai területen, a Guantánamói-öbölben működő amerikai haditengerészeti bázis bérleti szerződésén - jelentette ki hétfőn Washingtonban John Kerry amerikai külügyminiszter.

Kerry a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok nagykövetségi szintre emelésének napján nyilatkozott erről a kubai diplomácia vezetőjével, Bruno Rodríguezzel az amerikai fővárosban közösen megtartott sajtótájékoztatóján.

Mindkét külügyminiszter a fennmaradt nézetkülönbségek között említette meg az amerikai támaszpont kérdését.

A bérleti szerződést a spanyol-amerikai háború nyomán, 1903-ban Theodore Roosevelt amerikai és Etrada Palma kubai elnök írta alá. A megállapodást, amely csak mindkét fél beleegyezésével mondható fel, és amely a bérleti díjat 2000 amerikai dollárban állapította meg, 1938-ben megújították és a bérletet 4085 dollárra emelték.

A kommunista irányítás alatt álló Kuba a Guantánamói-öbölbeli, mintegy 120 négyzetkilométeres, szárazföldi és tengeri terület feletti amerikai ellenőrzést területbirtoklásnak tartja, a bérletet pedig - egyetlen év kivételével - nem vette át. A szerződést ugyanis jogtalannak tartja, és azt álláspontja szerint Washington ráerőszakolta Havannára.

Rodríguez hétfőn sürgette "a törvénytelenül elfoglalt guantánamói terület" visszaszolgáltatását. "

pista18722 2022.03.10. 20:40:05

@Tapi2021:
kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41254452

hazudsz, nácigeci, én nem írtam olyat,, hogy az ukránok márpedig, mindenképpen harcoljanak. az ukránok maguktól harcolnak. te vagy itt kettőnk közól az, aki bele akarsz ugatni az ukránok dolgába.

pontosan azért náci, mongolFidióta fasszopó, mert ilyen elmebeteg. titeket állatkertben kellene mutogatni!

Tapi2021 2022.03.10. 20:45:46

@antiindex: "régen voltak Fideszesek (akkor ellenzék) a köztévében."

1. Most is vannak ellenzékiek, már aki bemegy, mert általában ők bojkottálnak!
2. A köz tv minden ellenzéki megmozdulásról beszámol most is.

Igaz, hiányzanak a vegyes felállású vitaműsorok, de ahhoz be kéne menniük. Most nyilatkozni sem hajlandók a legtöbben, nem hogy bemenni.

(Amit azért értek is, hiszen szemtől szembe gyorsan kiderülnének a csúsztatásaik, demagógiájuk, hazudozásaik. Külön, a saját safe space-eikben jobban működik a demagógia.)

Tapi2021 2022.03.10. 20:47:55

@arthurthedent: "Ezt már egyszer elmondtam, senki másról nem alkottam véleményt, senki mást nem ítéltem meg, csak az oroszokat. "

De hát éppen ez a baj!!! Miért csak az oroszokat???
Másokat miért nem?

Ez maga a kettős mérce!!! Jó reggelt!

pista18722 2022.03.10. 20:50:23

@Tapi2021:

meltanyossag.blog.hu/2021/10/04/osszellenzeki_agytrosztok/full_commentlist/1#c40958120

az Orbánqrmány a legálszentebb banda, amelyik kurtára ellentmond a keresztény tanításoknak:

pl. "A jövevényt ne nyomorgasd; hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mivelhogy jövevények voltatok Égyiptom földén." II. Móz 23:9

"Olyan legyen néktek a jövevény, a ki nálatok tartózkodik, mintha közületek való benszülött volna, és szeressed azt mint magadat, mert jövevények voltatok Égyiptom földén. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek." III. Móz. 19:34

te is a határok lezárásáról fröcsögtél, meg Orbán is egy náci fasz. szerinted ez az igazi keresztény, mert egy elmebeteg pszichopata vagy.

na ennyit rólad, te kis keresztény selejt!

Tapi2021 2022.03.10. 20:50:45

@arthurthedent: "Amúgy meg ez a "ruszofób" dolog egy nagy marhaság, több okból is. Mondjuk például azért, mert ha egy ország vezetése, politikája, katonaságának akciói ellen szólalsz fel, akkor marhaság rasszizmussal vádolni. "

EZ IGAZ!

Viszont, ha külföldön élő dolgozót azért rúgnak ki, mert orosz, az bizony származás alapú diszkrimináció, lehet akár "ruszofóbia" is, meg kollektív bűnössé nyilvánítás!

Tapi2021 2022.03.10. 21:01:13

@pista18722: Attól függ ugye, ki méri? Meg mit?

"A kétdózisú vakcinák hatásfoka már az első dózis beadása után is meghaladja az 50%-ot, majd fokozatosan emelkedik. A második dózis után a következő értékeket tapasztalták a klinikai vizsgálatok során: a Pfizer/BioNTech vakcinája (Comirnaty) 95%-os, a Moderna készítménye 94,5%-os, az Oxford/AstraZeneca készítménye (a 12 hetes oltási séma alkalmazásával) 82%-os, az orosz Gamaleja készítménye (Szputnyik V) 97.6%-os, a kínai Sinopharm vállalat oltása pedig átlagosan 79,4%-os hatásossággal rendelkezik a vakcinák mindkét dózisának beadása után. Az elérhető maximális védettség átlagosan a vakcinák mindkét dózisának beadását követő két-három hétben alakul ki. Az egydózisú vakcinák közül a Johnson&Johnson vakcinája (Janssen) a jelenlegi adatok szerint átlagosan 67%-os hatásosságú."

" COVID-19-vakcinák hatásossága

Szputnyik V - 97,6%
Pfizer/BioNTech - 95%
Moderna - 94,5%
AstraZeneca/Oxford, Covishield - 82%
Sinopharm - 79,4%
Johnson & Johnson - 67%
Convidecia (CanSino) - 65,3%"

www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26397/covid-19-vedooltas-osszefoglalo

Tapi2021 2022.03.10. 21:06:58

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt úgy sem hiszik el, mert ellentmond a hitüknek! :-(

Tapi2021 2022.03.10. 21:10:09

@pista18722: Néha nem is tudod, kinek válaszolsz és mire???

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 21:10:33

@alöksz róz:

"de ha nem, az se baj, a pénz is jól jön."

Ez megfelel a nemzetközi jognak? Mivel indokolják a befagyasztást elrendelő határozatot?
Az érintett személyek rendelkeznek-e a hatékony jogorvoslathoz és a tisztességes eljáráshoz való joggal?

Csak azért, mert demokráciában létezik a magántulajdon szentsége, mint létező jogelv.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.10. 21:17:30

@Tapi2021:

"Ezt úgy sem hiszik el, mert ellentmond a hitüknek!"

Akkor viszont ne csodálkozzanak, ha a sarokba szorított medve kétségbeesésében kitör – AHOGY TUD!

Tapi2021 2022.03.10. 21:18:06

@pista18722: Semmilyen jövevényt nem nyomorgatunk!

Kit, hol nyomorgatnak?

Minden jövevényt normálisan és szeretettel fogadunk! Lásd turisták, ukrán menekültek...!!!!
(Pedig utóbbiak nem feltétlenül szolgáltak rá, és mégis. Bajban vannak, nem nézzük, korábban mit tettek, hogyan viselkedtek az ottani magyarokkal? Nem kérdezünk rá a jogtipró nyelvtörvényükre, nem kérünk a segítségért cserébe elhatárolódást az azt törvényesítő kormányzatuktól...)

Aki illegálisan, megsértve a határokat, TÖRVÉNYTELENÜL, sőt, ERŐSZAKOSAN!!! jön, azt meg kint tartjuk! Ahogy minden normális ország!
Ez teljesen keresztényi megoldás.

arthurthedent 2022.03.10. 21:52:08

@atomic power 1986DucaDuca: "Ezt most is megtennék,"

- Most sokkal galádabbul bánnak az oroszokkal mint a nácikkal bántak.
- Miket beszélsz, a nácikat porig bombázták!
- Most is megtennék.

Próbáld meg végigkövetni ezt a gondolatmenetet és próbáld megérteni, hogy miért nincs semmi értelme annak az utolsó beszólásnak.

pista18722 2022.03.10. 22:02:30

@Tapi2021:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/02/vesztes_haboru?full_commentlist=1#c41251780

Orbán Viktor így beszélt:

"Szerintem bennünket '56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni.
A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a '68-ról vagy '56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani.
A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani, minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmus itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Azt javaslom, beszéljünk világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió.
Az oroszoknak az érvelése is rendkívül tanulságos, mert ők azt mondják, hogy meg kívánják védeni a saját állampolgáraikat; nyilván az oroszul beszélő, Oroszországhoz is tartozó állampolgárokról van szó. Na jó, de ma Grúziában – és holnap? Mert ilyenek nemcsak Grúziában laknak, hanem Ukrajnában is nagyon sok orosz él, meg Lettországban is nagyon sok orosz él, és számos közép-ázsiai országban hasonlóképpen. Legközelebb hol fognak fellépni? A mi szomszédságunkban?
Magyarország egy felértékelődő, közép-európai régióban találhatja meg a gazdasági és politikai számításait. Nem egy közép-európai külön utas, oroszbarát, magát az orosz érdekek alá rendelő vonalvezetés szolgálja az érdekét. Utóbbi sokkal kevesebb esélyt kínál, mint egy felértékelődő régióhoz való csatlakozás

youtu.be/0ndu5mhU1bw

antiindex 2022.03.10. 22:19:47

@Ménár Atya:

1) Kuba nem mondta fel Guantanamo bérletét.
2) Egy 1934-es szerződésben kifejezetten leírták, hogy csak mindkét oldal beleegyezésével módosítható vagy mondható fel a bérlet.

"So long as the United States of America shall not abandon the said naval station of Guantanamo or the two Governments shall not agree to a modification of its present limits, the station shall continue to have territorial area that it now has, with the limits that it has on the date of the signature of the preset Treaty. "

en.wikisource.org/wiki/United_States_-_Cuban_Agreements_and_Treaty_of_1934

Sötét vagy, műveletlen vagy, idióta vagy, hazudós pszichopata vagy. Genetikai selejt vagy. Ezért vagy náci, ezért vagy Fideszes. AKárcsak a többi. Ti vagytok a magyar selejt.
en.wikisource.org/wiki/United_States_-_Cuban_Agreements_and_Treaty_of_1934

ez a nevem senki 2022.03.10. 22:25:24

trapista megerjedt az agyad
már bűzlesz
nem veszed észre? senki nem olvassa a baromságaidat

antiindex 2022.03.10. 22:25:25

@Tapi2021: a keresztényi megoldásotok az, hogy

1) törvénybe foglaljátok azt, hogy akiket utáltok, azok nem jöhetnek be az országba.

ez bár megfelel a köcsög kereszténység általános eljárásának, de nem demokratikus, szembe köpi az emberek alapvető jogait. és alkotmányellenes.

2) ugyanakkor a Románián át jövő ukránok egyébként nem felelnek meg ennek a törvénynek, mégis befogadja őket. tehát még a saját geci törvényét se tartja be a geci, akkora bűnöző fasz.

azért vagy Fideszes, mert ilyen selejt vagy.

Gógita 2022.03.10. 22:35:09

@antiindex: Fentebb idézte Tapi, hogy de, Kuba már hatvan éve felmondaná, csak hiába, mert mindkét félnek fel kell mondania! Ilyen szerződést kötött a korábbi Amerika barát kormány az USA-val!
(Ki köt ilyen szerződést? Kétezer dollárért??? Nyilván egy bábkormány.)

pista18722 2022.03.10. 22:44:24

@Gógita: "felmondaná"

a feltételes eset azt jelzi, hogy a valóságban nem mondta fel. a fikció meg nem érv.

pista18722 2022.03.10. 22:46:33

@Gógita: a bábkormány Luhanszkban, Donyeckben és Minszkben van. Putyin bábkormányai.

Gógita 2022.03.10. 22:51:25

@pista18722: Azért feltételes, mert egyoldalúan nem lehet felmondani. Vagyis ez egy csapda.

Gógita 2022.03.10. 22:52:40

@pista18722: Meg Kijevben. Csak az más bábkormánya.

antiindex 2022.03.10. 22:52:44

@Gógita: tehát Tapi nemcsak, hogy hazudott, hanem nyilvánvalóan hazudott

antiindex 2022.03.10. 22:53:18

@Gógita: tehát a pedofil Ménár Atya nemcsak, hogy hazudott, hanem nyilvánvalóan hazudott

antiindex 2022.03.10. 22:55:15

@Gógita: amikor egyébként ezt a szerződést írták alá, akkor az oroszok éppen előtte irtottak ki pár millió ukránt. ez téged nem érdekel, mert egy szociopata selejt vagy, téged csak a szerződés érdekel egy kis földterületről.

antiindex 2022.03.10. 23:00:12

@Gógita: hányan tüntettek Zelenszkij ellen? sehányan, vagy szinte senki. hányat vittek börtönbe? senkit. hánany tüntettek Putyin és Lukasenko ellen? sok tíz és százezren. hányat vittek börtönbe? sok ezret.

ennyi, faszfejkém, elmebeteg vagy

Tapi2021 2022.03.10. 23:14:25

@pista18722: Igen, Orbán már akkor is jól látta a helyzetet.
Profi politikus. Mindig az amatőrök kúrják el, mint most is. (Merkellel sem történt volna ez meg, ha még ő van.)

Tapi2021 2022.03.10. 23:17:27

@antiindex: "1) törvénybe foglaljátok azt, hogy akiket utáltok, azok nem jöhetnek be az országba."

Vagyis? Mire gondolsz? Milyen törvényre?

Gondolom, nem arra, hogy illegálisan, törvénytelenül, erőszakosan nem lehet bejönni? Mert ez minden normális, szuverén országnál alap. Nem is kell rá külön törvény.

Tapi2021 2022.03.10. 23:19:25

@antiindex: Az nem hazugság, hogy felmondaná, csak nem tudja, mert a másik fél erővel is fenntartja, ami de facto így sima megszállás.

Tapi2021 2022.03.10. 23:22:47

@antiindex: 1903-ban milyen orosz-ukrán háború volt? Ahol megöltek pár millió ukránt?
És mi köze ennek az USA - Kuba szerződéshez?

Tapi2021 2022.03.10. 23:25:43

@antiindex: Milyen képzettársítással jött ide a tüntetés?

Z most fegyverezte fel az ukrán bűnözőket, a teljes alvilágot, amely nem az oroszokkal fog harcolni. Majd lesznek ott még tüntetések is, meg egyéb dolgok!

pista18722 2022.03.11. 00:22:35

@Gógita:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/04/europa_bombazasa?full_commentlist=1#c41256548

"Mert számunkra most ez az igazi veszély, nem az orosz katona. "

ti ordibáltatok hetekig, hogy Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát.

444.hu/2022/02/24/oroszorszag-nem-fogja-megtamadni-ukrajnat-ezt-egy-hulye-is-tudja

már rég lejárattátok magatokat, Putyin-buzi, mongolFiddióta fasszopók!

Ménár Atya 2022.03.11. 06:40:01

@antiindex:
"2) Egy 1934-es szerződésben kifejezetten leírták, hogy csak mindkét oldal beleegyezésével módosítható vagy mondható fel a bérlet."
Na látod mekkora selejt kisköcsög vagy dk felszopó majom.
Ez a szerződés , tipikus példája a megtévesztésnek, kb ezer ponton támadható.
Ezt az usa nagyon szereti, amikor üveggyöngyért meg tüzesvízért vesz egy államot, aztán kiírtja a gonosz őslakosságot.
Ez az egyik ok amiért hülye fasz vagy.
A másik pedig csak annyi, hogy még mindig nem tudjuk miért rabolnak el embereket, és kínoznak egy "demokratikus jogállam" emberei.
Ez meg a másik ok hogy miért vagy egy szarházi köcsög.
Agyatlanul véded a náci gestapo módszereket, mert a főnököd fletó is egy rohadt náci, a felesége meg egy kgb felszopó kurva .
Szóval fitymatyi ne terelj és beszélj mellé mert fingod nincs a szerződésekről, és az emberi jogokról, mert sötét vagy.
youtu.be/mymvU1Yydvw?t=631

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.11. 10:44:06

@arthurthedent:

"- Most sokkal galádabbul bánnak az oroszokkal mint a nácikkal bántak."

Ez nem a z én szóhasnálatom, de ha ez kerekedett ki belőele, akkor csak annyit tennék hozzá, hogy
konkrét szegmensekre gondoltam.

"- Miket beszélsz, a nácikat porig bombázták!
- Most is megtennék."

Ez nagy valószínűséggel igaz, de az atompatt ezt akadályozza.

"Próbáld meg végigkövetni ezt a gondolatmenetet és próbáld megérteni, hogy miért nincs semmi értelme annak az utolsó beszólásnak."

?????

Tapi2021 2022.03.11. 16:54:32

@atomic power 1986DucaDuca:

Gondolkodtam ezen az atomrakétázáson. És pedig arról, hogy miért kell azokat kilőni? Hogy-hogy ennyi év(tized) alatt nem csempészték már be a robbanófejeket egymás nagyobb városaiba? Mondjuk ott pihenhetnének egy pincében...
Biztosan le lehet úgy szigetelni, hogy ne jelezzenek be a műszerek.

Vagy ez sci-fi? Remélem!

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.11. 19:50:44

@Tapi2021:

"Vagy ez sci-fi? Remélem!"

Igen, ez sci-fi! Nem lehetne tömegesen atomrobbanőfejeket becsempészni az ellenfél/ellenség "pincéibe". 7700 versus 8500 atomtöltetről van szó a két atomhatalom arzenáljában. A méretük, tömegük is akkora, hogy ez kivitelezhetetlen észrevétlenül megtenni.
A robbantás sem lenne annyira hatékony egy "pincéből", mint egy alacsonylégköri vagy magaslégköri robbantásnak. Ezenkívül a hadászati rakétákon több robbanfejet helyeznek el, melyek egyenként célra vezérelhetők a becsapódás előtt. Így sokkal nagyobb a pusztítás.

Gógita 2022.03.11. 20:22:28

Most már tuti, hogy vén demensnek - avagy akik mögötte állnak - egyetlen valódi célja van: szétverni Oroszországot! És ez nem új cél!

Minden ilyennel nagyot lépünk az atomcsapás felé! Egyszer elszakad az a cérna is.

Agresszorról beszél az az USA, amely az elmúlt húsz-harminc évben országok sorát támadta meg?!!!:
Nem szakad le a plafon? :-(

"

Putyin az agresszor, és meg kell fizetnie a tetteiért. Sok kérdés megoszt bennünket Washingtonban, de Ukrajna demokráciája mellett kiállás nem tartozhat ezek közé. A szabad világ összefog, hogy szembeszálljon Putyinnal

– szögezte le az amerikai elnök, hozzátéve, szorosan együttműködnek a szövetségesekkel és a partnerekkel, hogy fokozzák az orosz elnökre nehezedő gazdasági nyomást, és még inkább elszigeteljék Oroszországot globálisan, miközben Moszkva folytatja könyörtelen rohamát.

Biden arról is beszélt, hogy még több orosz oligarchát szankcionálnak, és a G7-országokkal együtt lefoglalják az eszközeiket, miközben megvonják Oroszországtól a lehetőséget, hogy hitelt vegyen fel a Nemzetközi Valutaalaptól és a Világbanktól."

index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-joe-biden-oroszorszag-szankcio/

Gógita 2022.03.11. 20:25:16

@pista18722: "ti ordibáltatok hetekig, hogy Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát. "

Mi REMÉLTÜK, hogy győz a józan ész! Minden oldalon.
De nem. :-(

A vén agresszor meg őrült erővel nyom az atomhalál felé minket meg a világot:

index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-joe-biden-oroszorszag-szankcio/

Gógita 2022.03.11. 20:35:10

Eközben itthon:

" New York volt kormányzója szerint fel kell készülni egy újabb menekülthullámra

George Pataki, New York állam volt kormányzója lenyűgözőnek nevezte, amit a magyar kormány és a helyhatóságok tesznek az ukrajnai menekültekért, miután ellátogatott a magyar–ukrán határ melletti Beregsurányban létrehozott segítségpontra – írja az MTI.

A magyar származású amerikai politikus a hivatalos Twitter-oldalán is megosztotta látogatását, és közölte, rettenettel töltötte el, amikor meglátta az Ukrajnából érkező képsorokat. Több millió ukrajnai ember, akik jórészt nők és gyermekek voltak, kénytelenek elhagyni az otthonát és a hazáját.

A magyar kormány, a helyhatóságok, valamint a segélyszervezetek menekültekért tett erőfeszítéseit méltatva elmondta, arról is szeretett volna tájékozódni, hogy milyen egyéb módokon segíthetnek még a menekülteken. George Pataki hozzátette,

a menekülteknek orvosi felszerelésekre és nem romlandó élelmiszerekre van szükségük, meleg ruhákra és takarókra.

Hangsúlyozta, amint visszatér az Egyesült Államokba, felhívja az amerikai kormány, illetve a közvélemény figyelmét arra, többet kell tenni azért, hogy támogassák a menekültek ellátásáért tett rendkívüli erőfeszítéseket. Úgy vélte, nem tudni, mit hoz a jövő, így azt sem, hogy lesz-e újabb menekülthullám, ezért fel kell készülni ennek lehetőségére is."

alöksz róz 2022.03.12. 07:46:04

@atomic power 1986DucaDuca: "Ez megfelel a nemzetközi jognak?" - nem tudom, mi lehet az a nemzetközi jog.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.12. 08:58:04

@alöksz róz:

"nem tudom, mi lehet az a nemzetközi jog."

Ami le van írva. A gyakorlatban meg amit a jobb pozícióban lévő nagyhatalmak annak tartanak.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.12. 14:22:48

@Gógita:

"Agresszorról beszél az az USA, amely az elmúlt húsz-harminc évben országok sorát támadta meg?!!!:"

Az USA egy agresszió következtében erősödött meg annak idején, amit az északi államok követtek el a déli államok ellen. A déli államok 1860 és 1861 között kikiáltották függetlenségüket és kinyilvánították jogukat az Uniótól való elszakadáshoz. Ezt nem nézték tétlenül a jenkik, (24, többnyire északi unionista állam) és háborút indított az Amerikai Államok Konföderációjába ( szecesszionisták) tömörült 11 déli állam ellen.

A jenkik a háborút polgárháborúként értelmezik. A déli államok nem fogadják el ezt az értelmezést. Szerintük független államok, államszövetségek közti konfliktusról volt szó.

Emellett az USA létrejöttéban nagy segítséget kaptak a győztes északiak a cári Oroszországtól.
A britek és a franciák be akartak avatkozni a polgárháborúba a déliek oldalán azért, hogy az USA megosztott, gyengébb maradjon. II. Sándor cár lépett közbe, akivel szintén szemben álltak a britek, franciák.

Ekkoriban a britek és a franciák a lengyelországi oroszellenes lázadók oldalára álltak. Erre volt válasz a cár részéről az, hogy parancsot adott az orosz flottának a tengerparti amerikai városok megvédésére minden áron.

Ezzel vált világossá a britek és a franciák számára, hogy ha beavatkoznak a déliek oldalán, az oroszok az északiak mellett szállnak be a háborúba. Ennek a polgárháborús konfliktusnak világméretű kiszélesedése riasztotta vissza a franciákat, briteket a háborúba történő belépéstől.

Így győzött Észak Dél ellen. Oroszország segítette elő az USA létrejöttét, ami később a legnagyobb ellenségévé vált.

A SZU felbomlása, illetve az utána követező események sok vonatkozásban hasonlítanak az amerikai polgárháborúhoz vezető okokra, valamint az ezzel együttjáró nagyhatlmi vetélkedésre.

Gógita 2022.03.12. 15:53:58

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat!

Új írásom itt:

kuntakinte100.blog.hu/2022/03/12/cel_az_atomhaboru

Gógita 2022.03.12. 16:48:25

@atomic power 1986DucaDuca: Igen, jól látod.

Az erősebb kutya ba..ik. Akkor is, most is. Az USA most keményen becsicskásít mindenkit. Európát, amely az összes szankciót készen áll meghozni saját maga ellen is, Oroszországot, amelyet végzetesen meggyengítenek, és üzen Ázsiának is.

Itt egy hatalom van, amely odacsaphat bárkinek, bárhol bármilyen indokkal. Ők, az USA.

Mindenki más agresszor, terrorista. Meg az, aminek az USA mondja. A becsicskult világ meg bólogat.

atomic power 1986DucaDuca 2022.03.12. 18:24:24

@Gógita:

"A becsicskult világ meg bólogat."

Elmebeteg világ, ahol még a cicákat is szankcionálják! Vagy lesz egy fordulat vagy rakétán száguldunk tovább a pokolba!

Gógita 2022.03.12. 22:52:32

Kis adalék a jobb megértéshez:

"Ráadásul

gyakran úgy tűnik, hogy a kijevi központi hatalom nem határolódik el a szélsőségesek által tett durva kijelentésektől,

amelyek nemcsak Oroszország, hanem Izrael vagy akár Lengyelország számára is sértők lehetnek. Az adjunktus példaként egy 2014. május 2-i odesszai oroszpárti tüntetést említett, amit ukrán nacionalisták zavartak meg, bekergetve a demonstrálókat a szakszervezetek házába, amit rájuk gyújtottak, a tűz elől kimenekülőket pedig agyonlőtték, arról nem is beszélve, hogy a tűzoltók és mentők késve értek a helyszínre. Az akkori – Viktor Janukovics elnök megbuktatása miatt – ideiglenes köztársasági elnök, Olekszandr Turcsinov néhány nappal később adott tévéinterjújában nem ítélte el az erőszakot, sőt, külön kiemelte, hogy az ukrán nacionalisták milyen bátran szálltak szembe az egyébként fegyvertelen, békés, de oroszbarát tüntetőkkel. Szintén ebben az évben, május 9-én Mariupolban, a győzelem napi megemlékezésen részt vevő – szintén oroszbarát – emberek közé ukrán szélsőségesek több alkalommal is lövéseket adtak le, húsz emberéletet kioltva, és az akkori ukrán vezetés ezt az akciót sem ítélte el – hívta fel a figyelmet az ELTE oktatója hozzátéve: hogy a nyugat-ukrán szélsőségesek és a kelet-ukrán régiók oroszbarát szakadárjai között ezeket követően teljesen mindennapivá vált a feszültség.

Volodimir Zelenszkijt 2019-ben választották meg, és Petro Porosenkóval szemben hatalmas sikert aratott a választáson. Bár a programja elsősorban a visszafogottabb, a nemzetiségekkel szembeni toleránsabb politikára, illetve a nemzetiségeknek tett gesztusokra épült, ennek ellenére azt lehetett látni az utóbbi években, hogy többek között a Porosenko elnöksége alatt elfogadott, köztük a 2017-es ukrajnai oktatási kerettörvény, a 2019-es államnyelv védelméről szóló törvény egyes cikkelyei pont Zelenszkij elnöksége idején léptek életbe, valamint már Zelenszkij elnöksége alatt fogadták el, 2021-ben az őshonos népekről szóló törvényt, ami csak azokat a nemzetiségeket, népeket ismeri el őshonosnak Ukrajnában, amelyek Ukrajnán kívül nem rendelkeznek saját, önálló államalakulattal, tehát ennek értelmében a magyarok, de akár a lengyelek, zsidók és oroszok sem számítanak őshonos népnek Ukrajnában – mutatott rá végezetül Mezei Bálint, aki szerint ez is a konfliktusok egyik oka lehet. "

infostart.hu/kulfold/2022/03/12/szakerto-a-zelenszkij-kormany-nem-neonaci-de-vannak-tortenelmi-serelmek
süti beállítások módosítása